Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 23:27 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Papaya gyógyhatásairól
Az emésztési tranzitidő lerövidítésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége.

A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ú.n. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomást, stb. hátterében állhat. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik.

A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat (pl. a sejtfalakat erősítő alanint, stb.), ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől), ezáltal gátolja számos betegség (magas vérnyomás,
pacsakute, 2019. augusztus 15. csütörtök, 18:15
Dinnye és a cukorbetegség
A nyár egyik kedvenc gyümölcse a görögdinnye. Ha azonban valaki cukorbetegségben szenved, tudnia kell, hogy milyen ételeket vehet magához és nagyon fontos rendszeresen ellenőrizni a vércukorszintjét is.

A görögdinnye természetes cukorral van töltve, azonban még ez is hatással lehet a vércukorszintre. A görögdinnye vitaminok és ásványi anyagok gazdag tárháza, hiszen van benne A-vitamin, C-vitamin, kálium, magnézium, B6-vitamin, rostok, vas és kalcium.

A görögdinnye sok likopint tartalmaz, így megtámogatja az egészséges látást, de jót tesz a szív, a vesék és a tüdő egészségének is.

A görögdinnye C-vitaminban is gazdag, amely szintén elengedhetetlen az egészséges táplálkozáshoz. A C-vitaminról ismert, hogy javítja a szív egészségét és a rákos megbetegedések megelőzésében is szerepet játszhat.

Mivel nagyon sok rostot tartalmaz, így segíthet a méreganyagok
pacsakute, 2019. augusztus 02. péntek, 00:05
Laboratóriumi vizsgálatok
májkárosodás esetén fokozottan termelődik. A normálértéke nőknél 4-161µg/l, férfiaknál 16-300µg/l.

Vas (FE): A vér oxigénszállító fehérjéjének, a hemoglobinnak fontos alkotóeleme. Vashiány esetén vérszegénység alakul ki, és a vér oxigénszállító kapacitása csökken. A normálértéke felnőtt férfiaknál 12-31 umol/l (65-175 mg/dl), felnőtt nőknél 9-30 umol/l (50-170 mg/dl).

Fruktózamin: A vérben található olyan fehérjék szintjét határozza meg, amelyekhez glükóz kapcsolódott A cukorbetegség megfelelő kezelésének megállapítására szolgál. A normálértéke 2-3 mmol/l.

Szabad tiroxin-szint (FT4): A pajzsmirigy által termelt hormon, annak működésének egyik mutatója. Pajzsmirigy-túlműködés esetén értéke magas, alulműködés esetén pedig alacsony. A normálértéke 9-24 pmol/l.

Fehérvérsejtszám (fvs-szám, FVS, WBC): A fehérvérsejtek a szervezet védekező rendszerének tagjai, a csontvelőben termelődnek, a vérben és a nyirokutakban keringenek. Feladatuk az idegen anyagok
pacsakute, 2019. július 26. péntek, 20:35
Kurkuma gyógyhatásai
tradicionális indiai és kínai gyógyászat már az ősidőkben felfedezte. A kurkuma mint gyógynövény, több mint ötezer éves múltra tekint vissza. Akkoriban, az indiai ayurvédikus gyógyászat szerint sebgyógyításra, vértisztításra és gyomorbántalmakra használták.

Hatóanyaga a kurkumin, ennek tulajdonítható a legtöbb csodálatos élettani hatása - ilyenek többek között: a gyulladáscsökkentő hatás, a szív- és érrendszer és a máj védelme, vírus-, baktérium- és gombaölő hatása, ami segíthet a rák, a cukorbetegség, az ízületi gyulladások, az Alzheimer-kór, és más betegségek kezelésében, valamint a prosztatarák megelőzésében végzett fontos szerepe, vagy a meglévő melanoma sejtek elpusztítása. A kurkumin tulajdonképpen egy antioxidáns hatású anyag, a polifenolok családjába tartozik és természetes formájában a kurkumában található, melyet sok növény eredetű anyaggal ellentétben a szervezet könnyen hasznosítja. Az eddigi vizsgálatok alapján a fűszert és annak származékait nem csak rettegett betegségek kezelésére,
pacsakute, 2019. július 20. szombat, 23:09
Együnk több rostos élelmiszert
13 módszer arra, hogy több létfontosságú rostot építs be a táplálkozásodba

A megfelelő rost bevitele a szervezetbe elengedhetetlen az egészséges táplálkozáshoz. Először is megelőzi a székrekedést valamint segít a fogyásban és az ideális súly megtartásában. Ezen felül csökkenti a koleszterinszintet, valamint a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát.

Ennek az az oka, hogy a rost prebiotikus, azaz egészséges bélbaktériumokat állít elő. Az emberek nagy része mégis kevés rostot eszik. Az orvosok által javasolt rostbevitel naponta a férfiaknak 38 gramm, a nőknek pedig 25 gramm. Az amerikaiak például átlagban 16 gramm rostot esznek egy nap, ami körülbelül a fele az ajánlott mennyiségnek.

Összeszedtünk 13 jó módszert arra, hogy hogyan vihetsz több rostot az étkezéseidbe:

1. Egyél teljes értékű szénhidrátforrásokat
A rost egy növényi táplálékokban található szénhidrát típus. Míg a legtöbb szénhidrát cukorrá bomlik le a szervezetben, addig a rostok átalakulás
lovaszmarika, 2019. július 16. kedd, 16:15
A cukros üdítőitalok fogyasztása növelheti a rák kockázatát
A British Medical Journal friss számában megjelent tanulmány készítői, a párizsi Sorbonne Egyetem kutatói több mint 100 ezer embert követtek nyomon öt éven át.

Azt tekintették cukros üdítőitalnak, aminek több mint 5 százaléka cukor volt, tehát ide sorolták a gyümölcsleveket (a hozzáadott cukor nélkülieket is), a dobozos, szénsavas üdítőket, az édesített tejturmixokat, az energiaitalokat és az olyan teát, kávét, amibe cukrot kevernek.

Megvizsgálták a mesterséges édesítővel készült, úgynevezett zéró kalóriás italokat is, de nem találtak összefüggést a fogyasztásuk és a rák kockázata között.

Az eredmények azt mutatták, hogy naponta 100 milliliter cukrozott ital - ami körülbelül heti két doboznyit jelent -, 18 százalékkal emeli a rák kockázatát.

A vizsgált résztvevők körében ezerből 22-nél alakult ki daganat. Ha naponta még 100 millilitert ittak volna, akkor ezer résztvevőnél néggyel több, vagyis 26 rákos eset lett volna a tudósok szerint.

A résztvevők közül összesen 2193 embernél
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 13:11
Háromszorosára nőtt az elhízottak aránya világszerte 1975 óta
súlygyarapodáshoz vezettek náluk - mutatták ki a Norvég Tudományos és Műszaki Egyetem kutatói a British Medical Journal című orvostudományi folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Az 1970-es évek közepén a felnőttek mintegy négy százaléka volt elhízott, 2016-ra arányuk 13 százalékra emelkedett (a férfiak körében 11 százalék, a nőknél 15 százalék) az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint.

A 30 vagy annál magasabb testtömegindexű (BMI) emberek elhízottak, esetükben nagy a szívroham, a stroke, a cukorbetegség és egyes daganatos betegségek kockázata. A 25-30 közötti BMI túlsúlynak számít.

Jelenleg mintegy kétmilliárd 18 év fölötti embernek, az összes felnőtt 39 százalékának a testtömegindexe 25 vagy annál több, közülük 700 millió klinikailag elhízott.

Az elhízottak aránya a gyermekek esetében még jobban nőtt, az 1975-ös négy százalékról 18 százalékra 2016-ra.

A norvég kutatók arra kerestek választ mintegy 120 ezer embert rendszeresen mérve 1963 és 2008 között, és adataikat elemezve,
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 19:42
Amiért olyan egészséges a halolaj :
A halolaj egyike a leggyakrabban fogyasztott étrend-kiegészítőknek. A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag, melyek nagyon fontosak az egészségre nézve. A halolaj a hal ,,szövetéből" kivont zsír vagy olaj. Általában olajos halakból, heringből, tonhalból, szardellából és makrélából származik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hetente egy-két adag hal fogyasztását javasolja. Ez azért van így, mert a halakban lévő omega -3 zsírsavak sok egészségügyi előnnyel járnak, beleértve számos betegség elleni védelmet is.

A halolaj nemcsak omega zsírsavakban bővelkedik, de A- és D-vitamint is tartalmaz. A főbb omega-3 zsírsavak típusai az EPA és a DHA, míg a növényekben található omeg-3 zsírsavak többnyire csak alfa-linolén-savat, azaz ALA-t tartalmaznak. Habár az ALA is egy esszenciális zsírsav, az EPA és a DHA sokkal több egészségügyi előnnyel rendelkezik.

A szívbetegség szerte a világon a halálozás egyik legfőbb oka. A tanulmányok azt mutatják, hogy akik sok halat
pacsakute, 2019. június 22. szombat, 23:33
A hosszú élet titkai
depressziót és szívbetegséget eredményezhet. A Harvard egyik kutatása szerint, legalább 7 órát kell aludni éjszaka ahhoz, hogy jól regenerálódjanak a sejtjeink. Aki kialussza magát éjjel, annál csökken a szívroham és az agyvérzés kockázata.

8. Rendszeresen használj fogselymet!
Az ínybetegségek a legelterjedtebbek a világon. Mivel nem tűnik olyan nagyon komoly betegségnek, sokan nem fordítanak rá kellő figyelmet. Pedig elősegíti a szívbetegségek kialakulását, a cukorbetegséget és egyes rákos megbetegedéseket is.

9. Legyél a részletek embere!
Az egyik legjobb előrejelzője a hosszú élettartamnak, ha lelkiismeretes az ember - állítja dr. Howard Friedman, amerikai pszichológus. Eredményei szerint azok az emberek, akik óvatosak a pénzügyekkel, megfontoltak, figyelnek a részletekre, tovább élnek. Úgy látja, hogy a lelkiismeretes emberek több szerotonint termelnek az agyukban, ami jó érzést kelt, ezáltal kevesebbet esznek és jobbat is alszanak.

10.
lovaszmarika, 2019. június 15. szombat, 17:10
A Q10 hatásairól
test minden egyes sejtjében megtalálható. A Q10-et évtizedek óta használják antioxidánsként - amely védi a sejteket az öregedés hatásaitól - az orvosi gyakorlatban, különösen a szívproblémák kezelésében.

Bár a test szintetizál Q10 koenzimet, ennek mértéke nem mindig következetes. A Q10 hiánya leggyakrabban az oxidatív stressz káros hatásaihoz kapcsolódik (szabadgyök által okozott károsodásnak is nevezik). A Q10 alacsony szintje összefüggésbe hozható a hanyatló kognitív funkciókkal, a cukorbetegséggel, a rákkal, a fibromyalgiával, a szívbetegségekkel és az izomzat leépülésével.

Valójában a Q10 antioxidáns hatása az, ami a világ egyik legnépszerűbb öregedésgátló kiegészítőjévé teszi.

Mi is az a Q10?
A név talán nem hangzik nagyon természetesnek, de a Q10 valójában olyan lényeges tápanyag, amely úgy működik, mint egy antioxidáns a szervezetben. Aktív formájában a neve ubikinon vagy ubiquinol. A szervezetben természetes módon szintetizálódik, és fontos funkciókhoz
pacsakute, 2019. június 09. vasárnap, 17:10
Rozs - az izomerőt fokozó gabona
érelmeszesedés, magas vérnyomás, szív és érrenszeri megbetegedések,

- A rozskenyér fogyasztása kimondottan ajánlott azok számára akik űlő munkát végeznek, mert megelőzi és gyógyítja a székrekedést

- Szklerozisz Multiplex betegségben szenvedő betegeknek kimondottan ajánlottak a rozsból készűlt termékek

- Jó hatással van fogyókúrázók, diétázókra egyaránt, ők is nyugodtan fogyaszthatják a rozsból készűlt termékeket

- Megelőzi a cukorbetegség kialakulását

- Fogyasztása nagyon jó hatással van a női hormon háztartására, főleg a változókor ideje alatt. Csökkenti a mell és petefészek rák esélyének a kialakulását.

- Asztmában, csökkenti az asztmás rohamok gyakoriságát.

Figyelem! Glutén érzékeny személyek ne fogyasszák a rozsból készült termékeket, mert glutént tartalmaz és ezeknél a személyeknél allergiát válthat ki.

Recept:

A teljes rozsszemeket kiválogatva,
pacsakute, 2019. június 06. csütörtök, 13:55
Fokhagyma - az ősi természetes antibiotikum
többletköltséggel jár.

A fokhagyma gyógyhatásai

- A fokhagyma fitinsavat tartalmaz, amely ásványi anyagokat köt meg, de átalakulhat inozittá is, amely egy, a vitaminokhoz hasonló növekedést serkentő anyag, amely nagyon fontos szerepet játszik a hajnövekedésben és az egészséges bőr kialakulásában.

- A fokhagyma-alkaloidoknak inzulinhoz hasonló, és ezáltal vércukorszint-csökkentő tulajdonságai is vannak, így a fokhagyma kiváló kiegészítő terápia lehet cukorbetegségben.

- A fokhagyma ezenkívűl szabályozza a vérnyomást, csökkenti az artériák meszesedésének veszélyét, megelőzi a trombózis kialakulását,

- Erősíti az immunrendszert, a baktériumok és vírusok mellett más paraziták ellen is hatékony, és csökkenti a koleszterinszintet is.

- A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a fokhagyma, főleg idősebb embereknél, rugalmasabbá teszi az ereket. Tehát soha nem késő elkezdeni a fokhagymaevést.

-
pacsakute, 2019. június 06. csütörtök, 13:50
1/179
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
Taunus - Tranzit 01.PNG
gaazgezabandi
2010. augusztus 18. szerda, 18:46
Taunus - Tranzit 02.PNG
gaazgezabandi
2010. augusztus 18. szerda, 18:45
78-tranzit.jpg
baramisati
2009. március 29. vasárnap, 12:24
FORD TRANZIT
horvath53laszlo
2007. május 05. szombat, 20:30
TRANZIT
horvath53laszlo
2007. május 05. szombat, 20:25
parizsi_tranzit..jpg
goonybird
2006. július 13. csütörtök, 21:30
Zsiráf.gif
pacsakute
2019. január 30. szerda, 23:12
Elefánt és zsiráf barátko
pacsakute
2019. január 30. szerda, 21:11
Zöldségek hasi zsír ellen
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:04
zsiros_kenyer.PNG
kathyvp
2018. június 26. kedd, 21:08
zsiráf.jpg
durcimarcika
2018. március 10. szombat, 10:27
Hasi zsír ellen - 2
pacsakute
2018. február 23. péntek, 20:11
Hasi zsír ellen - 1
pacsakute
2018. február 23. péntek, 20:11
zsirfok.jpg
sz719eszter
2017. október 03. kedd, 09:44
Címkék
cukorbetegség megfelelő, mesterséges édesítővel, polifenolok családjába, meglévő melanoma, olyan teát, rozsból készült, összes felnőtt, vizsgált résztvevők, elégtelen fehérjeemésztés, rost prebiotikus, enzimaktivitásban rejlik, oxidatív stressz, Egészségügyi Világszervezet, emésztési tranzitidő, egészséges látást, rákos megbetegedések,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.