Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 12:02 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé

Hozzávalók:

1 db (kb. 50 dkg) csirkemellfilé
3 db cukkini
1 vöröshagyma
kevés olaj
2 dl főzőtejszín
petrezselyemzöldje
fokhagymapor
bazsalikom
só ízlés szerint
1 d. gyorsrizs

Elkészítés:

A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk. Kissé megsózzuk.
Miután fehér lett a husi, hozzátesszük a szintén csíkokra vágott cukkiniket. Megszórjuk petrezselyemlevéllel, fokhagymaporral, bazsalikommal, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldséget. Közben többször megkevergetjük.
Miután megpuhult a hús és a zöldség, felengedjük a főzőtejszínnel, ha kell, utána sózzuk. Felrottyantjuk és kész a finom mártásos, diétás ebédünk.

Ha sok vizet engedne a cukkini, egy kanál liszttel, vagy főzőkeményítővel besűrűsíthetjük

Köretként gyorsrizst szoktam készíteni
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 14:54
Töklekvár
Hozzávalók: 2 kg főzőtök, 2 db (bio) citrom, 1,25 kg kristálycukor, 1,5 dl 10%-os ecet, 6 szegfűszeg.
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát apróra reszeljük. Öntünk alá fél dl vizet, és a szegfűszeggel együtt feltesszük főzni.
A cukrot egy másik lábasba öntjük, adunk hozzá ecetet és másfél deci vizet. Addig forraljuk, amíg mézszerű folyadékot kapunk.
Amikor a cukkini megpuhult, beleborítjuk a citromok reszelt héját és levét is. Kevergetve két percig főzzük. Ekkor öntjük hozzá a szirupot, azzal együtt további tíz percig rotyogtatjuk.
Az elkészült töklekvárt kisebb üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd fejjel lefele fordítva hagyjuk langyosra hűlni, így sokáig eltartható tartósítószer nélkül is.
A töklekvárt kenyérre-kiflire kenve, sütemények töltelékeként, esetleg palacsintával, fánkkal is fogyaszthatjuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:45
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé

Hozzávalók:

1 db (kb. 50 dkg) csirkemellfilé
3 db cukkini
1 vöröshagyma
kevés olaj
2 dl főzőtejszín
petrezselyemzöldje
fokhagymapor
bazsalikom
só ízlés szerint
1 d. gyorsrizs

Elkészítés:

A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk. Kissé megsózzuk.
Miután fehér lett a husi, hozzátesszük a szintén csíkokra vágott cukkiniket. Megszórjuk petrezselyemlevéllel, fokhagymaporral, bazsalikommal, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldséget. Közben többször megkevergetjük.
Miután megpuhult a hús és a zöldség, felengedjük a főzőtejszínnel, ha kell, utána sózzuk. Felrottyantjuk és kész a finom mártásos, diétás ebédünk.

Ha sok vizet engedne a cukkini, egy kanál liszttel, vagy főzőkeményítővel besűrűsíthetjük

Köretként gyorsrizst szoktam készíteni hozzá.

katalinkohut, 2018. július 04. szerda, 13:33
Zöldséges csirkemell
-HOZZÁVALÓK
1 db csirkemell,
1 db cukkini,
1 db kápia paprika,
1 csokor zöldhagyma,
só,
bors,
barbecue fűszerkeverék,
pár csepp olívaolaj

A csirkemellet csíkokra vágtam, sóztam, borsóztam, a fűszerkeverékkel megszórtam.

Grill serpenyőben egy kevés hevített olajon elkezdtem fehéredésig sütni, amikor már félig megpuhult, adtam hozzá a felkockázott, paprikát, cukkinit, zöldhagymát, enyhén még megsóztam. Együtt, készre sütöttem.

Receptünket az Ízek, zamatok oldalon olvashatják!

Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. március 16. péntek, 20:03
Zsírfaló csodafegyver (receptekkel)
legjobb zelleres recepteket:

ZELLER CHIPS

Hámozd meg a zellert és zöldséggyalun szeleteld vékony karikákra. Sóval, fűszersóval szórd meg, majd terítsd a zellerlapkákat egy sütőpapírralbélelt tepsiben. Vékonyan permetezd meg olajjal, majd 200 fokon süsd készre.

ZELLERKRÉM LEVES

1 nagyobb zellergumót kockázz fel kis darabokra, tedd fel főni, fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel - akár curryt és római köményt is adhatsz hozzá. Ha megpuhult, öntsd fel vízzel, vagy húslével és botmixer segítségével turmixold krémesre. Végül főzd össze 2 dl főzőtejszínnel és a tetejére szórj frissen vágott zeller zöldet.

TÖLTÖTT ZELLERSZÁR


1 pohár natúr joghurtot keverj össze 10 dkg juhtúróval. Ízesítsd apróra vágott zellerlevéllel, sóval, borssal, pirospaprikával. A krémmel töltsd meg a halványító zellerszárakat.

ZELLER ROPOGÓS

1 nagyobb megtisztított zellergumót nagy lyukú reszelőn reszeld le.
suzymama, 2017. március 23. csütörtök, 12:54
NARANCSLEKVÁR cukkiniből
NARANCSLEKVÁR CUKKINIBŐL

Hozzávalók:
1 kg megtisztított, apróra vágott cukkíni, narancslé, vagy koncentrátum, párcsepp narancs illóolaj, 1 db narancs reszelt héja, 25 dkg cukor, 1 csomag dzsemfix, 3 dl víz.
A cukkínit feltesszük a 3 dl vízben főni. Ha megpuhult, összeturmixoljuk, és a főzőedénybe tesszük. Hozzákeverjük a dzsemfixet, beleszórjuk a reszelt narancshéjat és felforraljuk. Jöhet bele a cukor, mellyel jó öt percig főzzük, míg a lekvár sűrűsödni kezd. Beleöntjük a narancslevet, illóolajat csak a legvégén, és két-három perc elteltével forrón üvegekbe szedjük. Lekötve szárazdunsztba tesszük.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 11:15
Omlettek
tojásokat egyenletesen szétfolyni. Süssük 2-3 percig - vagy addig amíg az omlett teteje már nem folyékony.
Hajtsuk félbe, és tálaljuk pirítós mellé.

Variációk

Az alap omletthez sok mindent tehetünk - pl póréhagymát paprikát, paradicsomot, gombát, cukkínit, sajtot, sonkát ,halat stb. Először vágjunk apróra egy kis fej vöröshagymát, majd üvegesre fonnyasszuk meg a vajban - adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, pároljuk fedő alatt néhány percig. Amikor a zöldségek megpuhultak (de nem szétmáltak!!!) adjuk hozzá a felvert tojásokat. Keverjük egy kicsit, és egyenletesen oszlassuk el a serpenyőben. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten süssük addig, amíg a tetején nem látható folyékony tojás. Vágjuk fel torta szeletekre, és tálaljuk.

Tippek

Ha sok tojásból készítünk omlettet, a teteje csak akkor sül át rendesen ha vagy fedő alatt sütjük (és ezáltal megpárolódik) vagy grill alatt pirosra sütjük.
Hidegen is tálalható - vágjuk fel kockákra,
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:23
Egyéb ragus receptek
fűszerkeverék
2 fej hagyma
50 dkg fagyasztott, kukoricás zöldségkeverék
2 nagy - 150 g - sűrített paradicsom
1 dl olaj
bazsalikom
oregánó
chili
2 gerezd fokhagyma

A húst vágd csíkokra, és forgasd bele az olajjal elkevert fűszerkeverékbe. Hagyd állni legalább 10-15 percet. Közben vágd hajszálvékony karikákra a hagymát. Süsd fehéredésig a húst egy nagy teflonserpenyőben, majd öntsd rá a páclevet és a felszeletelt hagymát, végül a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, önts egy kis vizet hozzá. Ezután jön a paradicsom, a zöldségkeverék és a fűszer. Alacsony tűzön addig főzd, míg a hús megpuhul. Rizzsel tálald, de, ha akarod, egy marék durvára zúzott földimogyoróval is megbolondíthatod.

Hagyományos zöldséges ragu

Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé
25 dkg cukkini
10 dkg paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
majoránna

bors
olaj

A csirkemellet, a cukkinit, a
bkisseva, 2016. június 29. szerda, 17:48
ZELLER ínyenceknek
tepsiben. Vékonyan permetezd meg olajjal, majd 200 fokon süsd készre.

ZELLERKRÉM LEVES



1 nagyobb zellergumót kockázz fel kis darabokra, tedd fel főni, fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel - akár curryt és római köményt is adhatsz hozzá. Ha megpuhult, öntsd fel vízzel, vagy húslével és botmixer segítségével turmixold krémesre. Végül főzd össze 2 dl főzőtejszínnel és a tetejére szórj frissen vágott zeller zöldet.

TÖLTÖTT ZELLERSZÁR



1 pohár natúr joghurtot keverj össze 10 dkg juhtúróval. Ízesítsd apróra
sanci81, 2016. május 16. hétfő, 11:52
Zeller ínyenceknek
A ta­vasz új di­é­tás nagy­ágyúja AZ egy­szerű ma­gyar zel­ler! Hi­he­tet­le­nül egész­sé­ges gu­mó­já­ban alig van szén­hid­rát, vi­szont ren­ge­teg élet­erőt adó vi­ta­mint és táp­anya­got tar­tal­maz. Jöj­je­nek a leg­jobb zel­le­res re­cep­tek, me­lyek­kel hipp-hopp meg­sza­ba­dul­hatsz a fö­lös­le­ges ki­lók­tól!
Érdemes feltankolnod a fürdőruha szezon előtt a leghatásosabb karcsúsító zöldségből, ez pedig nem más, mint a zeller! A cukkini és a karfiol harcostársa a fogyókúrában: megújuláshoz, méregtelenítéshez a legjobb ötlet!

Minimális kalóriát tartalmaz, remekül nyugtatja AZ idegeket, ráadásul még AZ étvágyat is csökkenti!
Magas rosttartalma felgyorsítja AZ anyagcseréd, vízhajtó hatása pedig segít kitisztítani a szervezetedben lerakodott salakanyagokat.

Leghatékonyabban veszi fel a harcot a
lovaszmarika, 2016. április 26. kedd, 12:28
Szenvicssütőben készült ételek
(4 db háromszöghöz)
30 g bulgur
forró víz (bő fél dl), só, bors, ízlés szerint fűszerek
1 tojás
100 g cottage cheese vagy túró
20 g zabpehelyliszt
pirított csirkemell kocka
Elkészítés:
A bulgurt leöntjük forró vízzel, letakarjuk és állni hagyjuk, amíg megpuhul. (Ez kb. 20 perc, én kb. félidőben betettem a mikróba egy fél percre. Nyilván meg is lehet főzni a szokásos módon, ha nagyobb adag készül. Főtt bulgurból kb. 80-100 gramm kell ehhez az adaghoz.) Amikor megpuhult a bulgur, hozzáadjuk a tojást, cottage cheese-t, a zabpehelylisztet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, összekeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütő mélyedéseibe öntjük a masszát és belenyomkodjuk a sült csirkemell darabkákat, majd megsütjük.

CUKKINIS SZENDVICS

Hozzávalók: (4 db háromszöghöz)
1 tojás
80 g cukkini (héj nélkül) kockára vágva
40 g (apró szemű) zabpehely
egy nagy csipetnyi só
fél tk grillzöldség, kókuszolaj a szendvicssütő
amartona, 2015. szeptember 05. szombat, 10:35
Csicseriborsós csirkés egytálétel
Henrietta Pruszus készítette és küldte nekünk e finom egytálételt.

Csicseriborsós csirkés egytálétel

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
10 dkg füstölt császárszalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
20 dkg cukkini
1 ü. csicseriborsó
olaj

bors

A hagymát finomra aprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a szalonnát is, kicsit átpirítjuk, azután rázúzzuk a fokhagymát. A csirkemellet és a paradicsomot kockára vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és feltesszük főni. A cukkinit megmossuk, hosszában negyedre vágjuk, kb. fél centis darabokra szeleteljük és mikor a hús félig megpuhult, rátesszük, fedő alatt készre főzzük. A csicseriborsót lecsöpögtetjük, majd a cukkinis húshoz adjuk, összeforraljuk és már fogyaszthatjuk is.

facabook, Konyhamánia Edit
bkisseva, 2015. augusztus 07. péntek, 11:47
1/15
Képek, videók
Kohut Katalin facebook fo
kohlinka
2018. február 18. vasárnap, 20:41
Kohut Katalin facebook fo
katalinkohut
2018. február 18. vasárnap, 20:40
Kohut Katalin 2012.2 (1).
katalinkohut
2017. július 03. hétfő, 17:21
Kohut Katalin 32 éves.jpg
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:13
Kohut Katalin 1,5 éves.jp
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:13
Kohut Gyuszika és Katalin
katalinkohut
2017. március 21. kedd, 22:14
Kohut Katalin 32 éves.jpg
kohlinka
2014. február 19. szerda, 23:18
Kohut Katalin másfél éves
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 13:17
Kohut Katalin 55 éves.JPG
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:10
Kohut Katalin 17 éves.jpg
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:10
Kohut Katalin magyar kisl
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:04
Kohut Katalin 9 éves.jpg
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:04
cukkinis csirkemellfilé 0
katalinkohut
2018. július 04. szerda, 13:32
Csirkemellfilé Sonkában
tothanikorozsa
2012. július 17. kedd, 14:52
Csirkemellfilé rókagombáv
sarkadykati
2010. szeptember 03. péntek, 02:08
Címkék
cukkinis húshoz, HKohut Katalin, leghatásosabb karcsúsító, zöldségek megpuhultak, főzőedénybe tesszük, tetejére szórj, hagymát finomra, finom mártásos, fö­lös­le­ges ki­lók­tól, felvert tojásokat, hagymát apróra, hagyma megpuhult, tököt meghámozzuk, reszelt narancshéjat, lekvár sűrűsödni, húsát apróra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.