Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 06:38 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vizes vb - Negyeddöntős a címvédő amerikai együttes a női vízilabdázóknál
A hollandok felvették a versenyt az esélyesebb amerikaiakkal - a második negyedet meg is nyerték, a félidőben pedig így döntetlenre álltak -, de végül három góllal alulmaradtak.

Eredmények:

vízilabda, nők, csoportkör, 2. forduló:

A csoport:Egyesült Államok-Hollandia 12-9 (3-2, 1-2, 4-3, 4-2)Új-Zéland - Dél-afrikai Köztáraság 17-4 (6-0, 2-0, 6-2, 3-2)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Egyesült Államok 4 pont (34-12), 2. (már továbbjutott) Hollandia 2 (42-12), 3. (már továbbjutott) Új-Zéland 2 (20-26), 4. Dél-afrikai Köztáraság 0 (4-50)

korábban:

B csoport:Oroszország-Koreai Köztársaság 30-1 (7-0, 9-0, 8-0, 6-1)Magyarország-Kanada 15-14 (3-2, 5-4, 5-3, 2-5)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Magyarország 4 pont (79-14), 2. (már továbbjutott) Oroszország 4 (48-11), 3. Kanada 0 (24-33), 4. Koreai Köztársaság 0 (1-94)

C csoport:Spanyolország-Kazahsztán 18-6 (3-1, 7-3, 3-1, 5-1)Görögország-Kuba 20-4 (5-0, 6-3, 5-0, 4-1)

A csoport állása: 1. (már
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 14:52
Női kézilabda BL - Öt csapat helye már biztos a negyeddöntőben
A középdöntő felénél, a hétvégi harmadik forduló után az 1. csoportból a francia Metz HB, a montenegrói Buducnost Podgorica, valamint a korábbi győri sikeredző, Ambros Martín orosz csapata, a Rosztov-Don mondhatja magát továbbjutónak.

A 2. csoportból a - mezőnyben egyedüliként veretlen - Győr, és a román CSM Bucuresti már biztosan ott lesz a legjobb nyolc között, a Ferencváros pedig a hátralévő három fordulóban biztosíthatja helyét az egyenes kieséses szakaszban.

A győriek legközelebb február 23-án, a román CSM Bucuresti otthonában lépnek pályára a BL középdöntőjében, ugyanazon a napon a Ferencváros a német Thüringer HC csapatát fogadja Érden.

A csoportok állása a középdöntőben:

1. csoport:

---------1. Metz HB (francia) 11 pont (201-162), 2. Rosztov-Don (orosz) 11 (195-176), 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 10, 4. Köbenhavn Handbold (dán) 4 (181-202), 5. Odense Handbold (dán) 4 (173-195), 6. Brest Bretagne (francia) 2

2. csoport:

----------1. Győri Audi ETO KC 13
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 21:32
Férfi vízilabda világliga - További három továbbjutó
A C csoport Palermóban rendezett olasz-montenegrói rangadóját Francesco Di Fulvio döntötte el, aki ötödik találatával állította be a 11-10-es végeredményt, s ezzel a hazaiak nemcsak átvették a vezetést a csoportban, hanem továbbjutásukat is bebiztosították.

A D jelű hármasban az olimpiai ezüstérmes horvátok a várakozásoknak megfelelően 11-7-re győztek Románia vendégeként, sikerükkel pedig ők és az ezúttal szabadnapos, Rióban aranyérmes szerb együttes is továbblépett.

A következő játéknap február 19-én lesz, az Európa Kupa nyolcas döntőjét április 5-7-én Zágrábban rendezik.

Világliga/Európa Kupa, selejtező, 4. forduló:

B csoport:Görögország-Spanyolország 4-7 Ukrajna-Hollandia 5-15

A csoport állása: 1. Spanyolország 9 pont, 2. Görögország 9, 3. Hollandia 6, 4. Ukrajna
0
C csoport: Olaszország-Montenegró 11-10

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Olaszország 7 pont/3 mérkőzés, 2. Montenegró 5/3, 3. Franciaország 0/2

D csoport:Románia-Horvátország 7-11

A
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 12:02
Férfi kézilabda-vb - Bánhidi: fáradtak vagyunk, de nyernünk kell
góllövőlistán.

Bánhidi elárulta, fejben és fizikailag is eléggé fáradtnak érzi magát, mert nagyon sok időt tölt a pályán - támadásban szinte mindig ő játszik beállóban -, de az egymást követő két pihenőnap jót tett neki.

A magyarok a csoportkört Koppenhágában két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel zárták, a középdöntőben szombaton 25-22-re kikaptak az olimpiai bajnok Dániától, vasárnap 26-21-re legyőzték az Afrika-bajnok Tunéziát, szerdán 18 órától pedig Norvégiával találkoznak.

A csoportok első és a második helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik az ötödik helyért, a negyedik pedig a hetedik helyért játszhat. Amennyiben a magyar és az egyiptomi csapat azonos pontszámmal végez a herningi II. csoportban, közöttük elsőként a gólkülönbség, másodszor pedig a több lőtt gól dönti el, melyik végez a negyedik helyen.

Az Eb győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

A csoport állása: 1.
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 13:51
Az Urantia könyv - 53. írás
mintegy kétszázezer évvel ezelőtt. Sátán kihirdette, hogy imádhatók a világegyetemi térerők — legyenek azok fizikaiak, értelmiek vagy szellemiek — azonban engedelmességet fogadni csakis a tényleges és jelenlévő uralkodónak, Lucifernek szabad, aki az ,,emberek és az angyalok barátja" és a ,,szabadság Istene".

53:4.2 A luciferi lázadás csatakiáltása a saját jogok volt. Egyik fő érvük az volt, hogy ha az önkormányzatiság jó és megfelelő a melkizedekek és egyéb csoportok számára, akkor az éppúgy jó mindenféle rendű értelem számára is. Merészen és következetesen kiállt az ,,elme egyenlősége" és ,,az értelem testvérisége" mellett. Azt képviselte, hogy minden kormányzatnak a helyi bolygóra kell szűkítenie a hatáskörét és mindezek önkéntes szövetségének hatásköre pedig a helyi csillagrendszerre legyen érvényes. Minden egyéb felügyeletet megengedhetetlennek tartott. Megígérte a Bolygóhercegeknek, hogy világukat legfőbb megbízottakként irányíthatják.
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:50
Tisztelet a Hősöknek!
Storoshewoje ÉNY. felé tartottak, visszavonulási utamat végleg elzárják. Ezt a helyzetet látva, kb. 7 h 30 I-kor a Storoshewoje ÉNY-ra beérkező 53/III. zászlóalj egy századát személyesen eligazítva Wessely-Chutor irányába támadáshoz rendeltem, mely század támadása sikerrel járt, amennyiben egy ellenséges oszlopot, mely Oskino irányába haladt, kettévágott, a Vakbélhát NY-i völgyét pedig ezzel lezárta, a községben azonban már, még a visszarendelt századok is, nehéz közelharcba keveredve igen nehezen tudtak kis csoportokban a községből kijönni. A reteszállás Archangelskoje D-en nem volt kiépítve, így a visszavonuló egység azon keresztülmenve csak a második reteszállásban állt meg, mely azonban már a 22-sek által részben meg volt szállva. 46/I. zászlóaljat a második reteszállás mögé rendeltem az Oskino-i erdőtől D-re, hogy rendezkedjen és majd tartaléknak rendelkezésemre álljon. Sajnos a községből csak a 14/III. zászlóalj 2/3-a, az 14/I. zászlóalj 1/4-e, a 46/I. zászlóalj 2/3-a, valamint a 14/II. zászlóalj kb.
menusgabor, 2019. január 12. szombat, 13:15
Női kézilabda Eb - A norvégok sikere miatt nehéz helyzetben a magyarok
A fölényes norvég siker azt jelenti, hogy a magyar válogatottnak valószínűleg nem elég egyszerűen legyőznie Romániát a szerdai utolsó fordulóban ahhoz, hogy a középdöntő után folytathassa szereplését. Mivel amennyiben a hollandok pontot szereznek a németekkel szemben, a norvégok pedig győznek a spanyolok ellen, a magyarok a csoport harmadik helyét 11, a másodikat 19 gólos sikerrel érhetnék el. Ha a németek legyőzik a hollandokat, még nagyobb különbségű sikerre lenne szükség a továbbjutáshoz.

A csoportokból az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat Párizsban. A románok elleni szoros siker csak akkor jelentene továbbjutást Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese számára, ha a norvégok nem győznék le a pont nélküli spanyolokat.

A két évvel ezelőtti Európa-bajnoki döntő résztvevőinek keddi rangadóján az első holland időkérés megelőzte a csapat első gólját, mert a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC irányítója, Stine Oftedal vezérletével
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 22:55
Kercsi incidens - Ukrajna nyugati szomszédaitól kért segítséget a határvédelem erősítésére
sajtótájékoztatóján eközben arról számolt be, hogy katonai hírszerzési információk szerint az orosz katonai vezetés úgynevezett állandó harckészültséget rendelt el a megszállt ukrajnai területeken lévő, az orosz fegyveres erők 1. és 2. hadtestéhez tartozó alakulatainál. A szóvivő szavai szerint a korábban kiadott eltávozási engedélyeket visszavonták, és "intenzíven folytatnak olyan intézkedéseket, amelyek általában aktív katonai cselekmények előkészületekor jellemzők, köztük az elsődleges állásokat további páncélos csoportokkal és tüzérséggel erősítették meg kétszeres mennyiségű lőszerrel ellátva őket". Hozzáfűzte, hogy ezzel egy időben felerősödött az orosz katonai hírszerzés tevékenysége is az orosz-ukrán határ mentén.

Az ukrán Egyesített Erők Parancsnokságának közlése szerint a hadiállapot - a rendkívüli állapot egy formájának - Ukrajna egy részében történt november 28-i bevezetése óta felerősödtek a támadások az ukrán fegyveres erők állásai ellen a Donyec-medencében - írta az UNIAN. Hétfő éjféltől
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 14:42
Parragh László: a kamara az adózás egyszerűsítését indítványozta a versenyképességi javaslatban
Hozzátette: a magyar adózási rendszer meglehetősen átlátható, világos és egyszerű, de az adózási feltételek egyszerűsítésével még inkább könnyítenék az adózás folyamatát.

Elmondta: az adózás feltételeinek egyszerűsítése mellett a javaslatban a digitális tudás adminisztrációban történő erőteljesebb felhasználását szorgalmazza a kamara. A Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatcsomagja, amely a gazdaság versenyképességének javítása érdekében jött létre a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak munkába állásának ösztönzésével is foglalkozik, a kamara álláspontja pedig az, hogy az említett csoportok bevonásával, legalább 500 ezer munkavállalót lehetne bevinni a munkaerőpiacra - hangsúlyozta Parragh László.

A cselekvési tervbe az említett területek mellett a vállalatok üzleti környezetének minőségi javítására, illetve az oktatásnak a gazdaság igényeihez való igazítására tett javaslatot a Magyar Nemzeti Bank, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 12:31
Asztalitenisz csapat-vb - Legyőzték az olaszokat férfiak
Majoros Bence és Szudi Ádám veresége után Ecseki Nándor győzelme jelentette a fordulópontot a találkozón, ezt követően Majoros és Szudi is hozta a második meccsét, s ezzel a magyarok megszerezték harmadik sikerüket a vb-n.

Este a csoportutolsó, még nyeretlen Ecuador lesz Aranyosi Péter szövetségi kapitány csapatának ellenfele.

A 24 csapatos élvonalban szereplő magyar női válogatott legközelebb pénteken lép asztalhoz, a 13-20. helyért zajló rájátszás első körében az indiai-luxemburgi meccs továbbjutója lesz az ellenfele.Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

férfiak, másodosztály, G csoport:

4. forduló: Magyarország-Olaszország 3-2----------------------------Majoros Bence-Mihai Bobocica 2-3 (-11, 7, 7, -8, -7)Szudi Ádám-Niagol Stoyanov 2-3 (6, 7, -5, -5, -8) Ecseki Nándor-Matteo Mutti 3-1 (11, 5, -8, 6)Majoros-Stoyanov 3-1 (10, 4, -9, 8)Szudi-Bobocica 3-1 (8, 7, -6, 8)

a csoport további eredményei:Görögország-Szerbia 3-2Paraguay-Ecuador 3-1

A csoport
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 13:45
Asztalitenisz csapat-vb - Kikaptak a nők, nem sikerült a 12 közé jutás
Az esti csata igazi ki-ki mérkőzés volt, a győztes szerezte meg a harmadik helyet, s ezzel a felsőági rájátszás lehetőségét.

Kezdésként Madarász Dóra három szettben kikapott Margarita Peszockától, majd Póta Georgina is csupán egy játszmát tudott elvenni a védekező stílusban játszó Zsanna Gaponovától.

Nulla-kettes állásnál Pergel Szandrára várt a feladat, hogy az ugyancsak védő Tetyana Bilenko ellen életben tartsa a magyar reményeket, s ő meg is oldotta a helyzetet, nagy csatában sikerült szépítenie. Póta második meccsén Peszockával nézett farkasszemet, ezúttal már ő irányított, és ugyan a harmadik szettet elvesztette, összességében magabiztosan nyert.

A mindent eldöntő ötödik találkozót Gaponova és Madarász játszotta, s az ukrán gyorsan megnyerte az első két szettet, így ismét elúszni látszott a meccs. A magyar játékos azonban nem adta fel, a harmadik játszmában szépített, de a folytatásban már ismét az ukránok örülhettek. Gaponova sorra gyűjtötte a pontokat, 10-4-nél hat meccslabdához
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 22:22
1/18
Képek, videók
Híd- Hollandia-Mózes híd.
agica2004
2018. július 20. péntek, 22:37
PD5ROB Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 12:05
PD2GJS Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 12:04
PA3AIN Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 12:03
NL8272 SWL Hollandia
crse
2016. február 07. vasárnap, 11:55
Tulipán mező Hollandiában
pola64
2015. augusztus 20. csütörtök, 13:58
Hollandia Vörösvércse 20
margoboszi
2015. július 22. szerda, 13:19
Hollandia
davedgyerek
2015. március 21. szombat, 15:11
Hollandia
borigit
2015. március 08. vasárnap, 15:45
Fa alagut -Hollandia
borigit
2014. december 04. csütörtök, 14:32
Dél-afrikai zászló
szicu
2016. december 18. vasárnap, 09:15
Dél-Afrikai madáretető 2
margoboszi
2015. október 13. kedd, 13:05
Dél-Afrikai Madáretető 20
margoboszi
2015. október 13. kedd, 13:05
dél afrikai szurkolók.jpg
agica2004
2011. május 05. csütörtök, 15:19
Fokváros, Dél-Afrikai Köz
evamama0108
2010. november 14. vasárnap, 21:09
Címkék
világegyetemi térerők, fölényes norvég, francia Metz, elsődleges állásokat, negyedik pedig, hétvégi harmadik, megszállt ukrajnai, reteszállás Archangelskoje, magyar adózási, Nemzeti Versenyképességi Tanács, második negyedet, második reteszállás, Zsanna Gaponovától, címvédő amerikai, magyar válogatottnak, Egyesült Államok-Hollandia,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.