Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:41 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pilóta szelet
Pilóta szelet

Tészta:

40 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg margarin
17,5 dkg tejföl
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
Csipet só

Krém:

3 csomag csokoládés pudingpor
7,5 dl tej
15 dkg vaj v.margarin
15 dkg porcukor
3 evőkanál nutella

Tetejére csokimáz:

4 evőkanàl porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál víz
10 dkg margarin

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a porcukrot,sütőport,és a csipet sót. Belemorzsoljuk a margarint és a tejföllel és a tojássárgákkal könnyen gyúrható tésztát készítünk.
A tészta 1/3 részét félretesszük,a 2/3 részébe beledolgozzuk a kakaót. 3 lapot sütünk 1 simát és 2 barnát.
A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük, hagyjuk hűlni.
Közben a vajat kikeverjük a cukorral és a
koszegimarika, 2019. március 30. szombat, 16:50
Nutellás torta sütés nélkül
Nutellás torta sütés nélkül


Hozzávalók

Alap:
250 g kakaós háztartási keksz
40 g vaj
100 ml rostos őszibaracklé gyümölcslé
30 g forró csokoládé italpor (Dr.Oetker - 34 g-is kiszerelésben kapható)

Világos réteg:
250 g Mascarpone
50 g porcukor
250 ml habtejszín
2 csomag habfixáló

Barna réteg:
250 ml habtejszín
250 g Mascarpone
150 g Nutella
2 csomag habfixáló

Tetejére:
150 g csokoládé
150 ml habtejszín

Elkészítés menete

22 cm átmérőjű tortaformát használtam.
A kakaós háztartási kekszet ledaráltam. Amikor már finom por állagú lett, hozzáadtam a csokiport, majd fokozatosan belecsorgattam az olvasztott vajat és a rostor baracklevet. A baracklé nincs kőbe vésve, más gyümölcs is lehet.
A tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az aljára kanalaztam
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:35
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen.


Hozzávalók
Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
Kinder Bueno pohárkrém
Kinder Bueno pohárkrém


Hozzávalók 6 darab, 2 dl-es pohárhoz

25 dkg háztartási keksz
1 dl tej
1 kis üveg Nutella

A krémhez

3 dl tej
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg vaj
3 evőkanál cukor
5 dkg étcsokoládé

A tetejére

2 dl tejszín
2 dkg cukor
csokoládéreszelék
durvára tört mogyoró

Elkészítés

A krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
Minden pohár aljába 2-3 tejbe mártott, és kisebb darabokra tördelt kekszet teszünk.
A Nutellát gőz felett vagy mikróban felmelegítjük és egyenlően elosztva a poharakba rakjuk.
Erre jön a vaníliakrém fele, majd egy újabb sor
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:26
7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1!
csemegékről!

Kókusztekercs

Harminc dkg édes háztartási kekszet a megdarálunk, összekeverjük két evőkanál kakaóval, 10 dkg porcukorral néhány csepp rumaromával, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszánk legyen. Tíz dkg vajat kikeverünk 15 dkg porcukorral, 5 dkg kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát meghintjük 5 dkg kókuszreszelékkel, kinyújtjuk rajta a kakaós masszát, s miután rákentük a kókuszos vajat, tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen. Vékony szeletekre vágjuk.

Csokoládés rudacskák

Tizenkét dkg cukrot, 12 dkg darált diót, 3 dkg reszelt csokoládét, 12 dkg barack- vagy málnaízt és 6 dkg darabosra tört diót összegyúrunk egy tojásfehérjével. Kolbászt formálunk belőle, kókuszreszelékbe, vagy darált dióba forgatjuk. szorosan betekerjük zsírpapírba, és langyos helyen száradni hagyjuk. Hetekig eláll.

Fügegolyók

Fél kg szárított fügét megdarálunk, majd 20 dkg porcukorral, 1/2 narancs
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 17:37
Vaníliás - csokis-diós szelet
Vaníliás - csokis-diós szelet

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
18 dkg kristálycukor
22,5 dkg vaj
6 db tojássárgája
A tepsi(25×39 cm)
A töltelékhez:
8-10 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
30 dkg darát dió
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 csg. főzni való csokoládé ízű pudingpor
6 gr sütőpor
0,5 dl rum
3 dl tejföl 20°%-os
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
A vaníliás krémhez:
2 csg. vanília ízű pudingpor
5 dl tej
12 dkg kristálycukor
2 csg. vaníliás cukor
25 dkg vaj
A tetejére:
5 dkg tortadara
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk,a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk,majd a tojássárgájával
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:06
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, zsírozott tepsibe, vagy sütőpapírra helyezzünk belőle egy sort és mindegyiket kenőtollal kenjük be vajjal. Minden sor tésztát hintsünk meg bőven cukros dióval. Újból kelesztjük kétszeresére a tepsiben, majd lassú tűznél sütjük. Ha megsült, tépjük, majd vanília, vagy csokoládés sodót adunk hozzá.

Vanília és csokoládé sodó, hozzávalók:

1/2 liter tej
1 kávéskanál liszt
2 tojás
8 dkg cukor
2 cs. vaníliacukor, vagy 1/2 rúd vanília
2 dkg vaj

Elkészítés:

A tojássárgát 1 dl tejjel, a cukorral és liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliával felforraljuk és forrón a tojássárgákhoz öntjük. Tűzre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni nem szabad a sodónak, mert a tojássárga
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:21
balatoni habos mogyorós !
karikába helyezett megfordított mogyorós habtésztára rákenjük. Dermesztjük.

Fekete ribiszke puha zselé
140 g fekete ribiszke püré* (95% gyümölcstartalom) 15 g cukor
4 g Nh pektin
12 g beáztatott zselatin (2 g porzselatin 10 g víz)
Technológia: A pürét felforralom. A cukrot az nh pektinnel elkeverjük, a püréhez adjuk folyamatos keverés mellett. Majd a kész beáztatott zselatint is hozzáadjuk. Átmixeljük. Használat előtt simára keverjük, ha szükséges.

Tejcsokoládés karamell réteg
60 g cukor
30 g vaj
150 g tejszín (31%-os)
10 g glukóz
85 g tejcsokoládé** (44%-os)
0.4 g Fleur de Sel (francia sóvirág, szükséges törni, ha nagyon nagy szemű) 8 g kakaóvaj
Technológia: A cukrot a glükózzal karamellizáljuk. (200 fok) Ha a karamell elérte a hőfokot, hozzáadjuk a felmelegített tejszínt, sót, és összefőzzük. Kis adagokban a tejcsokira öntjük, elkeverjük, végül hozzá adjuk a kakaóvajat, vajat és átmixeljük. 24 órára
ibolya58, 2018. augusztus 26. vasárnap, 12:50
Diókrémes csoki kocka
Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
200 gkristálycukor
1 dlolaj
200 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
Krém:
600 mltej
2 dbvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálcukor
2 ev. kanálkakaó
250 gvaj
100 gdarált dió
Öntethez:
100 gcsokoládé
40 gvaj

Elkészítés menete

A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg szép fényes habot nem kapunk. Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját és az olajat, végül a kakaóval elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon 15 percig sütjük.

A krémhez 500 ml tejet felforralunk, a maradék tejben csomómentesre keverjük a cukrot, kakaót és pudingport. Hozzáadjuk a forró tejhez, elkeverjük és még amíg forró, belekeverjük a vajat. Ezután megvárjuk, míg kihűl és belekeverjük a diót.

A megsült korpuszt
koszegimarika, 2018. augusztus 04. szombat, 21:55
Málnás csokoládés joghurttorta
Málnás csokoládés joghurttorta


Hozzávalók (25 cm-es tortaforma):

Brownie:

100 g tej/étcsoki
110 g vaj
220 g cukor
80 g liszt
30 g kakaó(keserű!)
1 ek vaníliaaroma
2 db tojás
1/2 kávéskanál sütőpor

Krém:

640 g natúr joghurt
80 g fehér csokoládé
230 g cukor
28 g vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 cs habfixáló
200 g málna
8 db lapzselatin

Málnazselé:

120 g málna
6 ek cukor
5 g zselatin
2 ek víz

Csokikrém:

100 g tejcsokoládé/étcsokoládé
10 g vaj
95 g Meggle cukrászhab (habtejszín)
(ha tejcsokoládéval készül, akkor 5 g zselatin+2 ek víz)

Elkészítése:

Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk
irmus, 2018. július 31. kedd, 14:22
Diós fészek pár perc alatt
Diós fészek pár perc alatt


Hozzávalók

100 ml víz
100 g porcukor
75 g vaj
50 g csokoládé
130 g darált dió
200 g keksz
aprított mogyoró vagy dió beleforgatáshoz
Nutella töltéshez

Elkészítés menete

A vizet, cukrot, vajat és csokoládét egy edénybe tesszük, majd kis lángon folyamatos kevergetés egységes keverékké dolgozzuk. Akkor jó, ha már a cukor, vaj és csokoládé is felolvadt.
A kekszet por állagúra turmixoljuk és hozzáadjuk a darált diót.
A kekszes-diós keverékhez hozzáadjuk a csokoládés egyveleget és az egészet jó alaposan elkeverjük, majd kihűtjük.
Nedves kézzel kis adagokat veszünk ki a masszából, az adagokból pedig golyókat formázunk. A kapott kis golyókat beleforgatjuk a mogyoróba. A kész golyókat kis muffin tartó papírba tesszük.
Egy fakanál nyelével a golyók közepébe lyukat nyomunk,
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 16:47
Bögrés édességek Anyák Napjára
CSOKOLÁDÉS SZELET

Hozzávalók: 20 dkg puha vaj, 1 bögre cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 bögre tej, 2 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor.
A mázhoz: 4 evőkanál frissen főzött kávé, 2 evőkanál kakaópor, 1 bögre porcukor, 2 evőkanál olvasztott vaj, fél bögre kókuszreszelék

A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Belekeverjük a kakaóport és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk és a sütőben (180 fokon) 15 percig sütjük.
A kávét elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és az egészet simára keverjük. A langyos süteményt bevonjuk a mázzal, kicsit száradni hagyjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Kép forrása: Receptár

CSOKOLÁDÉS MOGYORÓS
lizawolf, 2018. május 05. szombat, 18:38
1/59
Képek, videók
pilóta-.jpg
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:35
Repülés-pilóta.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 12:43
repülőgép-TU154 pilótafül
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:35
repülőgép-SR-71 pilótafül
agica2004
2018. február 17. szombat, 19:00
Anthony Fokker pilóta.png
chillik
2017. július 02. vasárnap, 16:48
Pilóta 01.jpg
chillik
2017. március 25. szombat, 07:06
Pilóta 02.jpg
chillik
2017. március 25. szombat, 07:05
Pilóta 03.jpg
chillik
2017. március 25. szombat, 07:04
A pilóta
sanci81
2017. február 20. hétfő, 16:23
Pilóta keksz
irmus
2015. december 21. hétfő, 06:44
Putyin -az orosz pilótáké
agica2004
2015. december 12. szombat, 22:29
Házi pilóta keksz.jpg
katicafeher
2015. szeptember 09. szerda, 08:09
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.