Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 10:06 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vargha Gyula versei
Váltsd meg a bűntől s átoktól megint
Az önmagát emésztő földi fajt.
Ragyogjon fel mindenható világod,
Mint egykor rég, a szent jászol felett,
S az ó helyén teremts új, szebb világot,
Megváltó égi szeretet.

1897KÁROLYI MIHÁLY

Bennem haragtól ég a lélek,
Már-már a húrokon kezem;
Nagy átkokat zúgnék de félek,
Ha e gaz árulóhoz érek,
A lantomat beszennyezem.

Természetnek torz-alkotása,
Hogy röstelem kimondani;
Te, Belzebúb segítő társa,
Kinek csak egy a hivatása:
E nemzetet megrontani.

A sátán meglepé agyadban
Azt a silány kis agyvelőt,
És koponyádban láthatatlan,
Mint a sötét boszorkánykatlan
Üstjében, mérges pára főtt.

S ráfecsérelnéd a mérget arra,
Ki legnagyobb volt s legnemesb.
S mert oly erős volt főre, karra,
A vágy a szíved egyre marta,
Utadból őt, hogy eltehesd.

El is
menusgabor, 2020. február 27. csütörtök, 22:00
Lelki vakság
,,Kétségtelen, hogy azok a végtelenül hatalmas, fontos, dicsőséges és csodálatos dolgok, amelyekről Isten igéjének olvasásából és hallásából értesülnek ismételten az emberek, csakis azért nem indítják meg őket, mert vakok; mert ha vakok nem volnának, akkor az emberi természetnek ellentmondó képtelenség volna az, hogy szívüket mindezek erősen meg ne hassák, és módfelett meg ne indítsák."

-Jonathan Edwards-
kalmanpiroska, 2019. május 09. csütörtök, 10:47
Az ember mint a teremtő [...]
a körforgás. Ahogyan a lepke petét rak, úgy képződik a virágból a jövő számára újra mag. Látják, kérem: felnézünk a levegőbe, s az ott repülő lepkében a levegőbe emelt növényt látjuk. A lepke a Nap hatása alatt petéből imágóig fejlődve ugyanaz, mint ami a növény a földhatás alatt. A levélig haladva megtalálhatjuk a holdhatást, a Vénusz-hatást és a Merkúr-hatást, ez aztán visszatér a földhatáshoz. A mag megint a földhatást mutatja. Így két mondatot állíthatunk magunk elé, s ezzel kifejezhetjük a természetnek egy nagy titkát:

Nézd a növényt!
Ő a Földhöz
Bilincselt lepke.

Nézd a lepkét!
O a kozmosz-
Szabadította virág.

A növény - a Föld által bilincsbe vert lepke. A lepke - a kozmosz által a Földtől megszabadított virág.

Nézzük csak meg a lepkét, vagy bármely rovart, a petétől az imágóig való fejlődésében: nem más az, mint levegőbe emelt, a kozmosz által a levegőbe beleformált növény. Ha a növényt nézzük: lepke az, mely alul le van kötözve. A petét
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:29
Törő Zsóka
suttogása,
madaraknak csicsergése,
méhek zsongó zümmögése,
fű, fa, bokor üde zöldje,
hajtást hozó kertek földje.

Lelkem tárva, téged várlak,
hozz örömöt a világnak!TAVUNK VARÁZSA


Kicsi tavunk csupa titok,
természetnek kincsestára.
Unokákkal kirándulok,
rábukkanva sok csodára.
Meglapulva nádas mögött
kilesünk a tó tükrére,
összebújó ágak között
rátalálunk a békére.
Csendes a víz, néha csobban,
kíváncsi hal fickándozik,
odabenn a hűs habokban
méltósággal hattyú úszik.
Unokáim szeme csillan,
pír színezi kis arcukat,
a pillanat bár elillan,
lelkem őrzi
menusgabor, 2018. november 23. péntek, 20:30
Kajtorné Gitka
Szia, szia!
Jó reggelt, szép napot kívánok! Puszi, Gita.

Úgy tűnik, végre megjött a tavasz. Tegnap is csodálatos napsütés volt, kellemes meleg. Kár, hogy a szél sokat rontott rajta. Bár, igaz, hogy legalább egy kicsit segít felszárítani a belvizeket. De hát úgy vagyunk vele, hogy ami jó a természetnek, az nem biztos, hogy megfelel nekünk is. Mindig mindenen csak morgolódom.
agnesst, 2018. április 04. szerda, 09:16
A természet dolgozik
Mindezt értünk teszik: A fák biztosítják Földünk légkörében az oxigén legnagyobb hányadát. Ha nem lennének ilyen szívósak, már mi sem élnénk. Mindig elámulok, hogy milyen felfoghatatlan ereje is van a természetnek! Bővebben:
sanci81, 2018. április 03. kedd, 17:22
Márai Sándor: Az igazi
vészesebb. Egy napon eljön életedbe a vágy, hogy megismerjed ezt a pusztító szenvedélyt. Tudod, mikor az ember már nem akar egészségesebb, nyugodtabb, kielégültebb lenni egy szerelemtől, hanem lenni akar, teljesen, a pusztulás árán is. Később jön ez; sokan nem ismerik meg ezt az érzést, soha...S aztán van az, hogy az ember egy napon megérti, mit akar az élet a szerelemmel, miért adta ezt az érzést az embereknek?... Jót akart velük?...A természet nem jóságos. A boldogságot ígéri nekik ezzel az érzéssel? A természetnek nincsen szüksége ilyen emberi ábrándokra. A természet csak teremteni és pusztítani akar, mert ez a dolga. Kegyetlen, mert terve van és közömbös, mert terve emberen túli. A természet megajándékozta az embert a szenvedéllyel, de megköveteli, hogy ez a szenvedély feltétlen legyen.

Minden igazi életben eljön egy pillanat, amikor az ember úgy merül el egy szenvedélyben, mintha a Niagara vízesésbe vetné magát. S természetesen mentőöv nélkül. Nem hiszek a szerelmekben, melyek úgy kezdődnek,
menusgabor, 2018. január 22. hétfő, 17:00
Márai Sándor - Idézetek
igazi


Nem kívánhatom az emberektől, hogy igazságosak legyenek. De magamtól megkövetelhetem ezt, akkor is ha minden és mindenki igazságtalan körülöttem. Nincs módom engedményekre magammal szemben.
És mégis, mégis hiszek a csodában.

Márai Sándor: Napló 1943-1 944.


... nem lehetett célja a természetnek, mikor megalkotta a férfit és asszonyt adott melléje, mert látta, hogy nem jó nekik egyedül.

Márai Sándor: Válás Budán


Nem számíthatsz arra, hogy akad egyetlen ember is a világon, aki szavad, cselekedeted pontosan úgy érti majd meg, úgy fogja fel és magyarázza, ahogyan te elgondoltad. Mindig csak
menusgabor, 2017. december 08. péntek, 20:00
Indulatok
csodálatosabb és meglepőbb? Bármi, ami ennél jobban érdekünkben áll? Vajon föltehetjük-e, hogy bölcs Teremtőnk azért ültette természetünkbe az indulatokat, hogy a megfelelő alkalmakon megnyilvánulva hasznunkra váljanak, csak éppen ez alkalommal moccanatlanul szunnyadjanak? Vajon az e dolgok igazságában hívő keresztény embernek egyáltalán megfordulhat-e ilyen gondolat az elméjében?
Ha egyáltalán gyakorolnunk kell az indulatainkat, mert a Teremtő nem oktalanságból tette őket részévé az emberi természetnek, vagyis nem hiábavalóak és nem haszontalanok, akkor bizonyára gyakorolnunk kell őket azon dolgokkal kapcsolatban, amelyek erre a leginkább méltók. De vajon keresztény ember találhat-e akár égen, akár földön csodálatára, szeretetére, őszinte és áhítozó vágyakozására, reményeire, örvendezésére, odaadó buzgalmára érdemesebb tárgyat, mint mindazt, amit Jézus Krisztus evangéliuma föltárt előtte? Amely nemcsak a megindításunkra leginkább érdemes dolgokat jelenti ki, hanem a legmegindítóbban is tárja őket
kalmanpiroska, 2016. szeptember 15. csütörtök, 19:41
Georg Klein
magad az evolúció produktumának, annak az evolúciónak, amely szinte tökéletes lények sokaságát teremtette. Ezek mind - rajtad és a többi emberen kívül - harmóniában élnek környezetükkel. Te, egyedül te, jobban mondva az őseid változtatták meg a környezetüket szinte a felismerhetetlenségig. Őskori testvéreink génjeit hordozod magadban, akárcsak én. Génjeink emlékezetükben őrzik - és szeretik - a holdat az égen, a napfényt, a hűs levegőt, a tisztán csillogó víztükröket, de neked vajon mennyi van meg a természetnek ezekből az egykor bőven rendelkezésre álló forrásaiból?

***

Évszázadok jönnek és mennek, birodalmak emelkednek és omlanak össze, a tolerancia és a barátságos érzület korszakai váltakoznak a véres erőszak, a háború és a különféle ideológiák ürügyén elkövetett tömeggyilkosságok korszakaival. A denevérek, a bogarak, a kövek, a fák és az emberek nyomorúságos és szánandó imádságaikkal mind ennek az örök körforgásnak a részei.

***

Az idő korlátozottságának tudata
gymaria48, 2016. szeptember 08. csütörtök, 15:01
Teafaolaj és hasznos hatásai
szórófejes flakonba. Spricceljen néhányszor a penészes felületre, majd hagyja állni egy órát, ezután egy vizes szivacs segítségével dörzsölje le a penészmaradványokat. Tisztítószert is készíthetünk belőle, amellyel még az egészségünket is megóvhatjuk. Egy flakonba tegyen vizet, ecetet, citromolajat és teafaolajat. Kiválóan fertőtleníti a konyhát, és használatával ragyogóvá válik a fürdőszobában a mosdókagyló, a WC, a fürdőkád és a csempék is. Fakanalak, vágódeszka, konyhapult sterilizálására is kiváló a természetnek eme ajándéka. Felmosás során sem szükséges egészségkárosító vegyszereket használnia. Engedjen egy vödörbe forró vizet, adjon hozzá 6-8 csepp olajat és 2-3 evőkanál szódabikarbónát. Ez utóbbi zsíroldó hatásáról ismert, míg a teafaolaj fertőtleníti és illatosítja a felületet. Párologtatóba csepegtessen pár csepp illóolajat, melyhez adagolhat egy kevéske levendulaolajat is. Tisztítja, illatosítja a szoba levegőjét, és még a rovarokat is távol tarja. Ruhák öblítésénél ne a szokásos öblítőjét
pacsakute, 2016. augusztus 23. kedd, 22:28
Mit kell tudni a lapachofáról?
felétől vált ismertté.

A lapachofa kérge nagyon hatékony antibiotikumokat tartalmaz.

A lapachotea gyógyítja a gombák és egyéb kórokozók által okozott fertőzéseket valamint erős fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

Ezenkívül javítja a vér minőségét és tisztítja a nyirokfolyadékot, immunrendszerünk ?fehér vérét". E tulajdonságainak köszönhetően vannak orvosok, akik ezt a teát rákos betegeknek is javasolják kiegészítő terápiaként.

A csodálatos természetnek hála, mint sok más gyógynövény, vagy gyógyító étel (zöldség, gyümölcs) esetében, a La pachonál is megfigyelték a hatóanyagok szinergetikus hatását, ami azt jelenti, hogy a különleges gyógyító hatás igazából a növényben jelen levő hatóanyagok összjátékából adódik, míg az egyes anyagok önmagukban nem hoznának jelentősebb eredményt.

Mit kell tudni a lapachofáról?

Az inkák előszeretettel nevezték ?életadónak". A 700 évig is élő fa megdöbbentő gyógyító erejét a nyugati kutatók csak az
irmus, 2016. július 20. szerda, 09:21
1/13
Képek, videók
Balássi-Vargha.jpg
agica2004
2012. január 14. szombat, 14:00
vargha_zoltanne-balato ni_
jolcsi49
2010. április 25. vasárnap, 08:36
Mindenki önmagát....jpg
pacsakute
2013. szeptember 08. vasárnap, 09:56
Önmagát kell....jpg
pacsakute
2013. március 16. szombat, 19:19
az önmagát.jpg
zsokaolah
2011. október 07. péntek, 14:08
önmagát kell vers .jpg
hoppar
2011. január 04. kedd, 13:13
önmagát kell.... idézet.j
szelgyongyi
2010. november 16. kedd, 06:29
Önmagát az ember....bmp
bongyi53
2010. szeptember 24. péntek, 13:32
legyetek őnmagatok fénye
jakabgasparne
2009. február 15. vasárnap, 06:13
Vicust önmagát adja.gif
1vargaildyko
2008. november 07. péntek, 10:02
Végre önmagát adja!.jpg
zsanett0119
2007. április 10. kedd, 21:48
Szabi önmagát adja
carst
2006. május 14. vasárnap, 16:35
kisded a jászolban1214.jp
maroka
2019. december 14. szombat, 22:37
Jászolban
sanci81
2018. június 14. csütörtök, 17:24
A jászol mélyén
irmus
2017. december 19. kedd, 07:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.