Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 04:58 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kínai illatos, omlós csirkemell
Kínai illatos, omlós csirkemell:

Hozzávalók:60 dkg csirkemell
4 db tojásfehérje
5 evőkanál étkezési keményítő
1 dl olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál gyömbérpor
só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd vékony szeletekre. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, és rakd bele a húsokat egy-két órára. A tojásokat válaszd szét, a fehérjéket tedd egy tálba, és villával kicsit verd fel. Add hozzá a keményítőt, a sütőport, fűszerezd sóval, borssal, gyömbérporral, és alaposan dolgozd össze.

A húst vedd ki a pácból, csepegtesd le, és forgasd meg a tojásos keverékben. Egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat, és tedd bele a csirkemellet. Süsd minden oldalát aranybarnára, majd hagyd rácson lecsepegni.
Ha szereted a kínai konyhát, a csirkés, mogyorós pirított tésztát is feltétlenül próbáld ki!
Forrás :
pacsakute, 2020. június 06. szombat, 10:32
Puha, szaftos csirkemell mustáros-sajtos pácban
sül. Így akkor is bevetheted, ha rohansz, vagy éppen a főzőcskézés helyett inkább pihenni szeretnél.

Akkor is ízletes lesz a hús, ha nincs időd pácolni. Tetszés szerinti körettel kínálhatod. Ha belefér a tepsibe, rakj a csirke mellé krumplit.

Hozzávalók:

4 filézett csirkemell
25 dkg sajt
3 dl tejszín
4 evőkanál mustár
1 citrom

bors

Elkészítés ideje: 45 perc, pácolás: 1 óra

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. A tejszínt keverd össze a mustárral, a reszelt sajttal, a borssal és az apróra vágott rozmaringgal. Forgasd bele a húst, és lefedve rakd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól átjárják.

Pácolás után tedd át a csirkemelleket egy zsiradékkal kikent tepsibe. A húsok közé rakj karikákra vágott citromot, és pakolhatsz még bele fokhagymát vagy zöldfűszereket. Süsd meg 170 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 13:41
Ma valahogy így fogom megcsinálni, vagy még sem?
mozzarella sajt
* 1 teáskanál olívaolaj
* 2 szelet teljes kiőrlésű tönkölybúza pirítós (én rozs kenyeret kockáztam fel és pirítottam meg)

Hozzávalók az ál majonézhez: - ez nagyon jó!!!

* 1 pohár (150gr) natúr joghurt (én kefirrel csináltam)
* 1 teáskanál mustár
* 1 kávéskanál méz
* 1 teáskanál frissen facsart citromlé
* 1 csipet só
* 4 - 5 tekerés színes bors

Kezd a hús pácolásával. A csirkemellet mosd meg, kicsit majd csepegtesd le. Ha már nem túl vizes vágd fel. Én egy fél csirkemellet szoktam hosszára kettévágni. Az így kapott szeleteket mindkét oldalukon, kicsit klopfold meg. Ha két fóliaréteg között klopfolsz nem lesz tele minden hús darabkákkal. ( A klopfolást kihagytam . . . szerintem nem szükséges)

A gyömbért alaposan mosd meg. Nem kell meghámoznod, mert a legtöbb értékes anyag a közvetlenül a héja alatt van. Nagy lyukú reszelőn reszelt le. A reszelt gyömbért keverd össze a
sarkadykati, 2016. március 12. szombat, 06:04
Brokkolis csirkemell
Hozzávalók:
Brokkolis csirkemell hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
500 g brokkoli
400 g szeletelt gomba
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő (elhagyható)
4 dl csirke alaplé
6 ek. méz
6 ek. szójaszósz
40 g friss gyömbér (vagy 1 tk. szárított)
1 ek. szezámolaj
4 ek. olaj (napraforgó vagy olíva)

Bors
Legelső lépésben készíts elő minden hozzávalót. Vágd 2-3 cm-es kockákra a csirkemellet - sózd és borsozd ízlés szerint -, szedd rózsáira és mosd meg a brokkolit, szeleteld fel kb. fél cm-es szeletekre a gombát, aprítsd fel a hagymát. Az összes többi hozzávalót is tedd a kezed közelébe.
Egy nagyobb tálba tedd bele a lisztet, és forgasd bele a csirkemell kockákat. Rázd le, és tedd egy tányérra a húst. A lisztre még szükséged lesz
A maradék liszthez
zsokanita, 2015. szeptember 11. péntek, 11:13
Csirke és póré sztroganoff módra
(2 személyre):

- 2 csirkemell
- 150 g rizs
- 1 nagy póréhagyma
- 6 db sampinyon gomba
- 1 pohár fehérbor
- 285 ml főzőtejszín
- tengeri só, bor, diónyi vaj
- egy csokor friss petrezselyem
- olívaolaj
- 1 citrom

Így csináld:
1. Készítsd el a rizst
2. Vágd le a póré mindkét végét, hosszában metéld négyfelé,
majd keresztben szeleteld vékonyra és mosd meg forró víz
alatt.
3. Aprítsd fel a gombát és vágd fel a csirkemellet kisujjnyi
csíkokra
4. Forrósítsd fel egy nagy serpenyőben egy löketnyi
olívaolajat, és add hozzá a diónyi vajat
5. Tedd a pórét az edénybe a fehérborral, egy kis pohár
vízzel és ízlés szerint sóval, borssal
6. Hagyd forrni 5 percig, lazán lefedve egy darab alufóliával,
ezalatt aprítsd finomra a petrezselymet szárával együtt
7. Vedd le a fóliát, és tedd a serpenyőbe a csirkecsíkokat,
a petrezselyem javát, a tejszínt meg a gombát.
8. Kavard meg, hevítsd
klementinagidro, 2015. június 29. hétfő, 07:42
Konyhai turpisságok......
Levélben kaptam , pár jó tanács...

KONYHAI TURPISSÁGOK OTTHONRÓL...

Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, főleg a tyúk vastag, száraz húsát, mindig igyekeztem tőle megszabadulni, holott a legdrágább alkatrésze a szárnyasoknak. Itt tanultam meg, hogy mielőtt pl. kirántanám, éjszakára íróban (savanyú tej) kell áztatni, amitől igen finom zamatos íze lesz. Nem lesz száraz, hanem olyan lesz, mint a borjúhús.

Van úgy, hogy rengeteg gyönyörű petrezselyem van a - kb. 2 nm-es - kertemben, de van úgy, hogy egyáltalán nincs. Itt tanultam meg azt is, hogy amikor sok a petrezselyem, akkor le kell szedni, jól meg kell mosni, nem kell összevágni, nem kell kiszárítani, mert akkor elveszti a jó ízét és az aromáját, hanem össze kell tekerni szivar alakúra, és be kell csomagolni jó szorosan nylon zacskóba és így kell tárolni a mélyhűtőben. Ha szükség van rá, úgy fagyott állapotban gyönyörűen lehet szeletelni, és épp olyan az íze és az állaga, mintha épp akkor szedtem volna frissen a
gabfe, 2015. március 27. péntek, 20:03
Hasi hízás, lelassult anyagcsere ellen: 8 zsírégető vacsora
saláta
2 teáskanál parmezán
1 dl tejszín
1 szelet kenyér
1 gerezd fokhagyma
1 tojássárgája
1 teáskanál dijoni mustár
olívaolaj
citromlé
oregánó
bazsalikom
petrezselyem


A tojássárgáját és a dijoni mustárt annyi olajjal keverd ki, hogy krémes állagot kapj. Ízlésed szerint fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és sóval. Add hozzá a tejszínt, de vigyázz, hogy ne legyen híg. A csirkemellet csíkozd fel, sózd meg, és pici olívaolajon süsd meg. Szedd ki a húsdarabokat, és ugyanebben az olajban dinszteld meg a fokhagymát. Szórd bele a felkockázott kenyeret, és pirítsd meg. A salátát alaposan mosd meg, és szedd leveleire. Egy sor levélre rétegezz egy sornyi húst, majd kenyérkockát, és az öntettel locsold meg. Tegyél rá még egy sor levelet, húst, kenyérkockát és öntetet, majd szórd meg parmezánnal.

Ínyenc Cézár-saláta
Hozzávalók:

30 dkg
taltos1, 2014. október 27. hétfő, 19:58
Konyhai turpisságok
...................................
KONYHAI TURPISSÁGOK
............................Irány a konyha!

Biztos ismerős tippek, de hátha van közte új is.

Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, főleg a tyúk vastag, száraz
húsát, mindig igyekeztem tőle megszabadulni, holott a legdrágább
alkatrésze a szárnyasoknak. Itt tanultam meg, hogy mielőtt pl .
kirántanám, éjszakára íróban (savanyú tej) kell áztatni, amitől igen
finom zamatos íze lesz. Nem lesz száraz, hanem olyan lesz, mint a
borjúhús.

Van úgy, hogy rengeteg gyönyörű petrezselyem van a - kb. 2 nm-es -
kertemben, de van úgy, hogy egyáltalán nincs. Itt tanultam meg azt is,
hogy amikor sok a petrezselyem, akkor le kell szedni, jól meg kell
mosni, nem kell összevágni, nem kell kiszárítani, mert
nanoka72, 2014. szeptember 29. hétfő, 06:38
A jó húsleves titka
A jó húsleves titka, hogy lassú tűzön, sokáig készül. Előnyös tulajdonsága, hogy nem kell órákig ácsorogni mellette, ezért akár egy kis házimunka mellett, netán szeretkezés közben vidáman elrotyoghat magában a gázon.

Mit kérj a hentesnél?

- 1 kg marharostélyost
- csontos, bőrös csirkemellet
- 2 db vastagabb pulykanyakat
- karajcsontot

A zöldségespultról:

- fél karalábé
- 1 zeller (akkora legyen, mint a karalábé)
- 2-3 szál zeller zöldjét
- egy méretesebb krumpli (legyen a karalábéhoz hasonló méretű)
- karfiol (nem olyan fontos, ha kimarad a levesből, az sem baj, ezért nem kell belőle olyan sok)
- kelkáposzta (kisebb méretű is elég)
- sárgarépa (ízlés szerint néhány szálat, de ne spórolj vele!)
- fehérrépa (szintén)
- 1 paradicsom (lehetőleg ne koktélparadicsom legyen)
- 1 zöld paprika
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kis zöldborsót is tehetsz bele, amikor már majdnem kész a
tripike, 2014. június 04. szerda, 08:10
Ötletek a konyhában - újjabbak is vannak benne
KONYHAI TURPISSÁGOK

Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, főleg a tyúk vastag, száraz húsát, mindig igyekeztem tőle megszabadulni, holott a legdrágább alkatrésze a szárnyasoknak. Itt tanultam meg, hogy mielőtt pl. Kirántanám, éjszakára íróban (savanyú tej) kell áztatni, amitől igen finom zamatos íze lesz. Nem lesz száraz, hanem olyan lesz, mint a borjúhús.

Van úgy, hogy rengeteg gyönyörű petrezselyem van a - kb. 2 nm-es - kertemben, de van úgy, hogy egyáltalán nincs. Itt tanultam meg azt is, hogy amikor sok a petrezselyem, akkor le kell szedni, jól meg kell mosni, nem kell összevágni, nem kell kiszárítani, mert akkor elveszti a jó ízét és az aromáját, hanem össze kell tekerni szivar alakúra, és be kell csomagolni jó szorosan nylon zacskóba és így kell tárolni a
sanci81, 2014. május 16. péntek, 20:17
Csirkés Cézár-saláta
Hozzávalók:

15 dkg csirkemell
1 fej saláta
2 teáskanál parmezán
1 dl tejszín
1 szelet kenyér
1 gerezd fokhagyma
1 tojássárgája
1 teáskanál dijoni mustár
olívaolaj
citromlé
oregánó
bazsalikom
petrezselyem


A tojássárgáját és a dijoni mustárt annyi olajjal keverd ki, hogy krémes állagot kapj. Ízlésed szerint fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és sóval. Add hozzá a tejszínt, de vigyázz, hogy ne legyen híg. A csirkemellet csíkozd fel, sózd meg, és pici olívaolajon süsd meg. Szedd ki a húsdarabokat, és ugyanebben az olajban dinszteld meg a fokhagymát. Szórd bele a felkockázott kenyeret, és pirítsd meg. A salátát alaposan mosd meg, és szedd leveleire. Egy sor levélre rétegezz egy sornyi húst, majd kenyérkockát, és az öntettel locsold meg. Tegyél rá még egy sor levelet, húst, kenyérkockát és öntetet, majd szórd meg parmezánnal.
horvathnemagdi, 2014. március 06. csütörtök, 10:35
Hasznos konyhai tanácsok.
Hasznos konyhai tanácsok.
Van közöttük alig ismert is:

Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, főleg a tyúk vastag, száraz húsát, mindig igyekeztem tőle megszabadulni, holott a legdrágább alkatrésze a szárnyasoknak. Itt tanultam meg, hogy mielőtt pl. kirántanám, éjszakára íróban (savanyú tej) kell áztatni, amitől igen finom zamatos íze lesz. Nem lesz száraz, hanem olyan lesz, mint a borjúhús. JÓ A TEJ IS:

Szerencsére van itthon egy magyar készítmény, egy flakon IRIX. Ha kissé megég a kezem, azonnal ráfújok egy kis Irixet és nemcsak nem hólyagosodik fel, hanem egyszerűen meg is gyógyul.

Van úgy, hogy rengeteg gyönyörű petrezselyem van a - kb. 2 nm-es - kertemben, de van úgy, hogy egyáltalán nincs. Itt tanultam meg azt is, hogy amikor sok a petrezselyem, akkor le kell szedni, jól meg kell mosni, nem kell összevágni, nem kell kiszárítani, mert akkor elveszti a jó ízét és az aromáját, hanem össze kell tekerni szivar alakúra, és be kell csomagolni jó szorosan nylon
baratha, 2014. január 19. vasárnap, 20:18
1/6
Képek, videók
Vidéki autó illatosító
eva6
2019. február 16. szombat, 15:12
Illatos turbolya.jpg
pacsakute
2019. február 07. csütörtök, 20:30
Illatos mirhafű.jpg
pacsakute
2018. december 28. péntek, 21:16
Kávé illatos szép jó regg
irmus
2018. február 26. hétfő, 11:57
illatos hunyor.png
chillik
2017. november 07. kedd, 14:14
illatos rózsa0522.jpg
maroka
2017. május 22. hétfő, 19:03
illatos rózsa0522_2.jpg
maroka
2017. május 22. hétfő, 19:03
Illatos tavasz.jpg
zsokaoldala
2017. március 03. péntek, 18:39
Gyönyörű hölgy illatos ró
borigit
2016. október 10. hétfő, 14:18
Illatos rózsám.jpg
lilagondolatok
2016. szeptember 03. szombat, 19:52
Erdei illatos ibolya
sacimama
2016. február 28. vasárnap, 23:22
Mecseki illatos hunyor
taltos1
2016. február 06. szombat, 22:31
Illatos omlós csirkemell.
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:27
Címkék
reszelt gyömbért, sornyi húst, Ínyenc Cézár-saláta, felkockázott kenyeret, csirkemellet kisujjnyi, csirkemellet csíkozd, klopfolást kihagytam, olajban dinszteld, zúzott fokhagymával, tejszínt keverd, méretesebb krumpli, csirkemellet mosd, nagy serpenyőben, kínai konyhát, zsiradékkal kikent, salátát alaposan,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.