Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 14:05 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A diabétesz 2. házi gyógyítása
alkalmazhatunk, eredményt napi ˝1/2-1 liter tea fogyasztásával érhetünk el.)



Görögszénamag: kapszulában napi 1-2 kapszula a vércukorszint csökkentése mellett a koleszterin- és vérzsírcsökkentésben is hatásosnak bizonyult.



A szent bazsalikom cserépben is termeszthető

Stevia rebaudiana bertoni (jázminpakóca): mézédes gyógynövény, évszázadok óta használják a világ számos országában mint természetes és kalóriamentes édesítőszert. Egy csipetnyi levélből mézízű teát főzhetünk, egyéb kellemetlen ízű gyógyteák ízesítésére is alkalmas. Tömény főzetéből folyékony édesítőszer készíthető, porrá őrölve porcukorként alkalmazható.


Stevia (jázminpakóca), gyógynövény és édesítőszer egyben

Balzsamkörte vagy keserűdinnye (Momordica Ch.) ősrégi zöldségnövény, egyben csökkenti a vércukor-, koleszterin- és vérzsírszintet. Uborkaszerű termése fogyasztható nyersen, szárítva vagy alkoholos kivonat formájában, könnyen
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 22:35
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
Kapros dübbencs
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl
étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Tejbegriz kirántva
Hozzávalók: 1 liter házi tej, 25 dkg búzadara, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A tálaláshoz fahéjas porcukor, lekvár.
Három dl tejben elkeverjük a cukrot és a búzadarát. Ízesítjük csipetnyi sóval és vaníliás cukorral.
A megmaradt tejet felforraljuk, és a búzadarás keveréket apránként hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tejbegríznél is sűrűbb állagú masszát kapunk.
Egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk, ebbe borítjuk a megfőtt darát. Elsimítjuk, és teljesen kihűtjük. Kockákra, vagy téglalapokra vágjuk, majd panírozzuk.
A tojásokat felütjük, és kicsi sóval elkeverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát összeöntjük. A gríz darabkákat először lisztes morzsába forgatjuk, majd tojásba mártjuk, és újra visszatesszük a zsemlemorzsába.
Forró olajban szép színesre sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:32
Kiliti kolbászleves
Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 50 dkg zöldbab, 2 fej közepes vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg csípős kolbász, 25 dkg csemege kolbász, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A habaráshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 citrom leve. A galuskához: 3 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só.
Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát szeletekre vágjuk, és beirdaljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kétféle kolbászt felkarikázzuk.
A felhevített bográcsban kakastaréjokat készítünk a szalonnából. Amikor már szép pirosra sültek, kiszedjük egy tányérra, és félretesszük a tálaláshoz.
A zsírba beleborítjuk a vöröshagymát, és megpirítjuk benne. Amikor ez is elkészült, rátesszük a kolbászt, kicsit átforgatjuk, majd a tűzről kicsit félrehúzva megszórjuk őrölt paprikával. Összekeverjük, és azonnal felöntjük két
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:01
Konyhai kisokos
Először azt az oldalát süssük fedő alatt, amelyik nem a deszkán feküdt, a másik felét pedig fedő nélkül.

Fánk tésztája laza lesz, ha víz helyett sört vagy szénsavas ásványvizet használunk az összeállításhoz.

Ha megszáradt a mézes sütemény, csomagoljuk fehér papírba, néhány percre tegyük meleg sütőbe, ettől felfrissül és megpuhul.

A torták tésztáját csak teljesen kihűlt állapotban vágjuk fel.

Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele.

A száraz dió újra jóízű lesz, ha néhány órára tejbe áztatjuk, lecsepegtetjük, és megszárítjuk, mielőtt felhasználnánk.

Könnyen megakadályozhatjuk, hogy sütéskor összeessen a kuglóf. Sütés előtt állítsunk bele egy szál makarónit, ami kéményként működik.

Nagyszerű habcsókot készíthetünk, ha egy csipetnyi sütőport teszünk a tojásfehérjékbe, mielőtt felverjük. Minden tojásfehérjéhez 2,5 dkg cukrot számítsunk. Először csak a cukor felével verjük
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
A világ legfinomabb diótortája
tányérra!


Ma egy olyan finomság receptjét mutatjuk meg nektek, amiből rögtön érdemes két szeltet vágni, mert egy nem lesz elég!
Hozzávalók a tortalaphoz:

12 db tojás,
16 evőkanál cukor,
12 evőkanál liszt,
6 evőkanál darált dió,
4 evőkanál szénsavas üdítő,
1 csipetnyi só,
2 evőkanál kakaó,
1 tasak sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej,
1 tasak vanília ízű pudingpor,
6 evőkanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
300 g margarin,
150 g darált dió,
50 g csokoládéreszelék.

Elkészítés:

Készítsük el az első lapot. Verjük fel a 6 tojás fehérjét egy csipetnyi sóval majd adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot. Amikor a cukorral is felvertük,
vorosrozsa66, 2018. július 02. hétfő, 19:36
Variációk zöldborsóra
ismét, majd mixeljük össze. Pirított kenyérdarabkákkal tálaljuk.

ZÖLDBORSÓSALÁTA
Hozzávalók: 350 g zöldborsó, 1 fej hagyma, 180 ml tejföl, 4 evőkanál majonézt, 100 g sonka, 100 g ementáli sajt, 1 db kígyóuborka, cukor, só, bors

A zöldborsót kevés vízben pároljuk készre, majd szűrjük le. A sajtot és a sonkát vágjuk apró kockákra, majd adjuk a borsóhoz. A megtisztított hagymát kockázzuk fel, ezt is adjuk a keverékhez. a tejfölt keverjük össze a majonézzel, ízesítsük sóval, egy csipetnyi cukorral és borssal. Keverjük össze, majd reszeljük bele az uborkát is a salátába.

ZÖLDBORSÓS SAJTMÁRTÁS
Hozzávalók: 400 g zöldborsó, 400 g sárgarépa, só, vaj, cukor, egynegyed liter tej, liszt, szerecsendió, 100 g sajt, bors

A megtisztított, felkarikázott sárgarépát vajon pároljuk meg. szórjunk rá egy kevés cukrot és sót, öntsünk alá vizet, tegyük bele a zöldborsót, majd pároljuk puhára. Lisztből és vajból készítsünk rántást, adjuk hozzá a tejet, a reszelt sajtot,
lizawolf, 2018. június 27. szerda, 10:54
Hanklis (Erdélyi sütemény)
Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
1.5 dkg élesztő + kevés langyos tej
1 tojás sárgája
6 dkg vaj
1 csipetnyi só

Töltelék:

2 dl tejföl
1 tojás
porcukor

Elkészítés:

Összegyúrjuk a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgával, az olvasztott vajjal, egy csipetnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rugalmas, nem túl puha tésztát kapjunk.
Megkelesztjük, majd kisujjnyi vastagra nyújtva kibélelünk vele egy kizsírozott tepsit.
A sütőben félig megsütjük, majd sűrűn kirakjuk kimagozott, félbevágott szilvával.
Leöntjük az egész tojás, a tejföl meg annyi porcukor keverékével, hogy közepesen édes legyen, és a sütőben addig sütjük, míg a tejföl meg nem kocsonyásodott.
Nem szabad kiszárítani!

"Régi és új ízek" 1984
F.Nagy Angéla

(Tóth mama tejfölös-meggyese is ilyen!!!)
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:07
Kókusztejes madártej
madártej


Hozzávalók

6 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 l kókusztej
1 ek liszt

1/2 tk ecet
2 púpozott ek porcukor
őrölt fahéj a szóráshoz

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az előzőleg egy kevés kókusztejben simára kevert lisztet.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 1 csipetnyi sóval, az ecettel és a porcukorral.

A megmaradt kókusztej felét egy nagy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg éppen gyöngyözni kezd. Evőkanállal felhőcskéket szaggatunk bele a fehérjehabból, és oldalanként 1 percig főzzük azokat. Végül egy szűrőlapát segítségével óvatosan kiszedjük őket.

A lábasba öntjük a maradék kókusztejet, és forráspontig hevítjük.
vorosrozsa66, 2018. június 04. hétfő, 19:19
A fogínygyulladás gyógyítói
az oldattal. A legjobb, ha speciális sót használunk erre a célra:

Ecsetelés fokhagymaolajjal
Kiváló gyulladáscsökkentő, és megszünteti a duzzanatot, valamint a fájdalmat. A fájó részt fokhagymaolajba mártott fültisztító pálcikával ecseteljük be. Ha nincs olajunk, az is segít, ha arra a részre egy szelet friss fokhagymát teszünk rövid időre.

Fahéjas koktél
A fahéj is hatásos gyulladáscsökkentő, de egy kicsit másképp kell alkalmazni, mint a fokhagymát. Keverjünk el egy csipetnyi fahéjat egy pohár meleg vízbe, és igyunk ebből a koktélból naponta három alkalommal.

Citrommal a gyulladás ellen
A citromot két módon használhatjuk fel: ecsetelésre és belsőleg. Ha ecsetelésre használjuk, akkor facsarjuk ki egy fél citrom levét, és keverjük össze durva sóval. Az így kapott masszát kenjünk a kezelendő ínyfelületre, majd kis idő elteltével öblögessünk. Ha pedig azt szeretnénk, hogy belülről fejtse ki gyulladáscsökkentő hatását, akkor keverjük a levét meleg vízbe, és igyuk
suzymama, 2018. május 07. hétfő, 13:37
Pándi meggyes rétes SZENNÁ-ról
Hozzávalók: a palacsintatésztához: 30 dkg liszt, 6 dl tej, fél dl étolaj, 1 tojás, csipetnyi cukor és só. A töltelékekhez: 15 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 1-2 dl meggylé, 20 dkg túró, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 20 dkg meggy, 15 dkg cukor, 5 evőkanál darált dió. 6 réteslap, 10 dkg olvasztott zsír, 2 evőkanál tejföl.
A palacsintatésztához a lisztet a tojással, étolajjal, sóval, cukorral, és az apránként belecsurgatott tejjel csomómentesre keverjük. Kicsit pihentetjük, és olajozott palacsintasütőben 12 palacsintát készítünk belőle.
A túróba cukrot, tojást, vaníliás cukrot, mazsolát keverünk. A mákot cukorral ízesítjük, és annyi meggylével keverjük el, hogy ne legyen túl száraz. A magozott meggyet kicsit apróbbra vágjuk, cukorral ízesítjük, és darált diót adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet.
A palacsintákon teljesen szétkenjük a tölteléket, majd a végeit gondosan benyomjuk. Mindegyik ízből négyet készítünk.
A réteslapokat konyharuhára terítjük.
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:30
SZENNAi somogy kocka
Hozzávalók: A barna piskótához: 8 púpos evőkanál liszt, 1,5 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 10 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 10 tojás, csipetnyi só. A sárga piskótához: 4 tojás, 4 púpos evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, csipet só. A krémhez: másfél csomag csokis pudingpor, 7,5 dl tej, 5 púpos evőkanál cukor, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg tortadara.
A 10 tojás fehérjét keverőtálba tesszük, és csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, majd kanalanként a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A sárga piskótát szintén a tojásfehérjék felverésével indítjuk. Ezután kerül bele a kétféle cukor, és a sütőporral elkevert liszt. Ezt a vékony lapot is kisütjük.
A piskótákat kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róluk, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.
A csokis pudingport apránként tejjel
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:25
1/242
Képek, videók
momordica_grosvenori_1 .jp
andomanyi
2012. április 25. szerda, 20:29
Momordica charantia Ameri
dandej
2009. november 14. szombat, 11:16
Ecet-vercukorszint.jpg
cipello
2013. december 04. szerda, 16:47
a vércukorszint.jpg
sarkadykati
2011. november 07. hétfő, 08:29
Vércukorszint mérés
inoke
2009. november 25. szerda, 13:55
Bazsalikom.jpg
pacsakute
2018. december 28. péntek, 21:23
Szívvédő bazsalikom .jpg
pacsakute
2018. június 08. péntek, 18:50
Bazsalikom
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:30
Bazsalikom 01.jpg
chillik
2017. október 22. vasárnap, 05:00
Bazsalikom 02.jpg
chillik
2017. október 22. vasárnap, 05:00
Bazsalikom 03.jpg
chillik
2017. október 22. vasárnap, 04:59
bazsalikom22.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:48
bazsalikom.jpg
snbela44
2016. április 11. hétfő, 05:23
BAZSALIKOM.jpg
zsokica45
2015. november 03. kedd, 18:51
bazsalikom_1.jpg
lenke1964
2015. október 12. hétfő, 19:07
Címkék
megtisztított hagymát, cukor felével, csokis pudingport, csipetnyi szódabikarbónát, palacsintákon teljesen, Momordica Ch, tojások sárgáját, vaníliás cukorral, sárga piskótához, szál makarónit, tejfölt keverjük, szalonnát szeletekre, pohár meleg, sütőben félig, megmaradt tejet, szelet friss,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.