Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 04:41 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az összes német tartományban bevezetik a maszkviselési kötelezettséget
Szerdán döntött a cseppfertőzéssel terjedő vírus átadásának akadályozását szolgáló szabály bevezetéséről a legnépesebb tartomány, a 18 millió lakosú Észak-Rajna-Vesztfália kormánya, és másik négy tartomány vezetése. Tizenegy tartományban már korábban döntöttek a járványlassító intézkedések fokozatos lazítását kiegészítő óvintézkedésről.

A kötelezettség az ország legnagyobb részén április 27-től érvényes. A szájat és az orrot takaró maszk - vagy sál, kendő, egyéb házilagos készítésű vagy kisipari gyártású alkalmatosság - viselése a közösségi közlekedésben és a kiskereskedelmi üzletekben kötelező.

A tartományi kormányok vezetői rendre hangsúlyozzák, hogy a március közepén bevezetett korlátozásokkal sikerült lassítani a vírus terjedését, de a veszély nem múlt el, a járványhelyzet törékeny, ezért csak a maszkviselési kötelezettséggel és a fertőzéshigiéniai szabályok következetes betartásával együtt lehet ismét szélesebb teret engedni a társadalom és a gazdaság működésének.

Ugyancsak
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 19:18
Koronavírus - Egyre több német tartományban vezetnek be maszkviselési kötelezettséget
kendővel vagy sállal lehet részt venni a közösségi közlekedésben, és belépni boltokba. Ugyanígy rendelkezdett a csaknem 2 millió lakosú kikötőváros, a tartományi rangú Hamburg vezetése is. Schleswig-Holsteinben április 29-től vezetik be a szabályt.

Bajorországban és Mecklenburg-Elő-Pomerániában ugyancsak jövő hétfőtől kötelező a maszkviselés a tömegközlekedésben és a kiskereskedelmi üzletekben, Türingiában pedig már péntektől. Az elsőként lépő Szászországban már bevezették az új szabályt a cseppfertőzéssel terjedő vírus átadásának akadályozására.

Az RKI elnökhelyettese, Lars Schaade berlini tájékoztatóján elmondta, hogy az új típusú koronavírus úgynevezett alap reprodukciós rátája (R0) 2 és 3 között van, vagyis egy fertőzött átlagosan 2-3 embernek adja át a kórokozót, ha senki nem tesz semmit a terjedése ellen.

A járványlassító intézkedésekkel sikerült ezt az arányt 1 alá szorítani, de az intézet legutóbbi számításai szerint újra emelkedés tapasztalható, a tényleges R0 0,7-ről 0,9-re ugrott,
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 14:41
Koronavírus - Megugrott a német kormánypártok támogatottsága
február közepén regisztrált 26 százalékról április közepére 38 százalékra emelkedett, egy másik vezető intézet, Forsa felmérései szerint pedig 27 százalékról 39 százalékra. A jobbközép pártszövetség legutóbb 2017 augusztusában állt ezen a szinten. Az SPD a 2019 tavaszán regisztrált szintig, 17 százalékig erősödött a járvány előtt mért 13-14 százalékról.

Ugyancsak az Infratest dimap mutatta ki - egy még március végén készített felmérésében -, hogy a német lakosság 95 százaléka helyesli a cseppfertőzéssel terjedő vírus átadásának megelőzésére bevezetett társas távolságtartási szabályokat. Az intézet legutóbbi, szombaton ismertetett adatai szerint a lakosság 69 százaléka nem tartja túlságosan megterhelőnek a védekezést szolgáló korlátozásokat, és csupán 10 százalék érzi nagyon súlyosnak a korlátozások terhét.

A vezető politikusok közül leginkább a CDU-s kancellár, Angela Merkel és a CSU elnöke, Markus Söder bajor miniszterelnök, valamint az SPD-s alkancellár-pénzügyminiszter, Olaf Scholz válságkezelő
velemenyezd, 2020. április 19. vasárnap, 17:31
Koronavírus - Kötelező lesz a maszkviselés Szászországban a közösségi közlekedésben és az üzletekben
Nem szükséges drága orvosi maszk, egy sál vagy kendő is megteszi - emelte ki Michael Kretschmer tartományi kormányfő a kabinet ülése után. Mint mondta, hosszan mérlegelték, hogy megmaradjanak-e az ajánlásnál, vagy tegyék kötelezővé a maszkviselést. Végül arra jutottak, hogy a kötelezettség a "megfelelő válasz" az április 20-val beálló új helyzetre, mert a járványlassító korlátozások lazítása "kiprovokálja" az emberek egymás közötti fizikai kapcsolatainak sűrűsödését, a maszk pedig gátolja a cseppfertőzéssel terjedő vírus továbbadását.

Szászország az első német tartomány, ahol bevezetik a maszkviselési kötelezettséget a tömegközlekedésben és a boltokban.

A szövetségi kormány vezetői és a tartományi kormányfők szerdai tanácskozásán abban állapodtak meg, hogy egyelőre - az április 20-tól május 3-ig tartó időszakra - nem teszik kötelezővé, hanem "nyomatékosan javasolják" az arcot és az orrot takaró, házilagos vagy kisipari készítésű, nem orvosi, hanem úgynevezett közösségi (community) maszk
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 19:49
Koronavírus - Tartósnak tűnik a járvány lassulása Németországban, az akadémia a korlátozások fokozatos visszavo
(RKI).

Helge Braun aláhúzta, hogy a szövetségi kormány és a tartományi kormányok megállapodása szerint a járvány lassítására szolgáló jelenlegi intézkedéseket legalább a húsvéti, illetve tavaszi oktatási szünet végéig, április 19-ig fenn kell tartani.

A Leopoldina új javaslata szerint a húsvét utáni időszakban fokozatosan lazítani lehetne a korlátozásokon. Ehhez azonban a vírus elleni védőoltás és a vírus okozta betegséget gyógyító szer hiánya miatt új szabályokat kell bevezetni. A cseppfertőzéssel terjedő vírus továbbadásának akadályozására kötelezővé kell tenni a száj és az orr eltakarását közterületen, munkahelyeken, üzletekben, közintézményekben házi készítésű maszkkal, sállal vagy kendővel. Az orvosi maszkokat szigorúan az egészségügyi intézmények dolgozóinak kell fenntartani.

A második fő szabály a kapcsolatkövetést szolgáló digitális megoldások - például a PEPP-PT - használata. A harmadik a jelenlegi heti 350 ezer koronavírus-teszt elvégezésre alkalmas tesztelési kapacitás további
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 12:15
Koronavírus - Németország más országokból is vesz át betegeket, Hollandiában szigorúbb intézkedéseket hirdettek
áldozatainak száma Németországban a hétfői 92 után 123-ra emelkedett.

A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője, Lothar Wieler hétfői berlini tájékoztatóján elmondta: a fertőzöttek számának robbanásszerű, exponenciális növekedése kissé mérséklődik, "a görbe némileg lapul", de csak szerdára lehet megmondani, hogy ez átmeneti, múló jelenség vagy trendszerű.

A járvány lassítását szolgálják a március 16. óta bevezetett és folyamatosan szigorított korlátozások, amelyek célja a cseppfertőzéssel terjedő vírus feltartóztatása az emberek közötti közvetlen fizikai kapcsolatok csökkentésével. A legutóbbi, hétfőn elrendelt szigorítás szerint csak nyomós okból lehet elmenni otthonról, és mindenki legfeljebb egy további emberrel tartózkodhat együtt közterületen, vagy azokkal a személyekkel, akikkel együtt él. A többiektől legalább másfél, lehetőleg két méter távolságot kell tartani. A szabály egyelőre két hétig érvényes. Betartását ellenőrzi a rendőrség és a közterület-felügyelet.

A német
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 10:32
Koronavírus - Németországban és a Benelux-államokban továbbra is terjed a kór
hatásai. Egy másik lehetséges magyarázat szerint erre majd csak később, március vége felé lehet igazán számítani, és az ütem csökkenése csupán abból adódik, hogy a helyi egészségügyi hatóságok a hét végén kevésbé összpontosítanak az adatok továbbítására, mint nincs elég munkatárs szolgálatban.

A szövetségi kormány és a tartományi kormányok közös járványügyi irányelvei alapján hétfőtől országszerte tovább korlátozzák az emberek közötti fizikai kapcsolatokat, hogy feltartóztassák a főként cseppfertőzéssel terjedő vírust. Az új szabály szerint mindenki legfeljebb egy további emberrel tartózkodhat együtt közterületen, vagy azokkal a személyekkel, akikkel közös háztartásban él. Bajorország kormánya még szigorúbb, a hét végén bevezetett szabálya szerint csak a közös háztartásban élők lehetnek együtt közterületen.

Belgiumban a legutolsó adatok szerint 75-en haltak bele a betegségbe, amely eddig 3401 embert fertőzött meg, és egyelőre gyorsul a járvány terjedése. A fertőzöttek száma az elmúlt 10 napban
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 10:41
Tisztifőorvos: nincs változás a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában
Egyesülete szerint jobb lenne, hogy a vakcinát 15 és 18 hónapos korban, más oltásokkal együtt adnák be, Müller Cecília azt mondta, azért döntöttek az oltás külön időpontban történő beadásáról, hogy az oltáshoz köthető, bármiféle esetleges reakciót pontosan be lehessen azonosítani.

Hozzátette: a kötelező védőoltásokért az állam felelősséggel tartozik, ezért is indokolt a kiemelt figyelem.

A szakember elmondta, a bárányhimlő (varicella) az egyik leggyakoribb és az egyik legragályosabb, cseppfertőzéssel terjedő betegség, Magyarországon évente 28-52 ezer beteget regisztrálnak.

Áprilisban jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár, hogy idén szeptembertől kötelező védőoltás lesz a bárányhimlő elleni vakcina, amelyre 1,3 milliárd forint költségvetési forrás jut.

A bárányhimlő elleni védőoltással tizenkettőre bővült az életkorhoz kötött kötelező védőoltások száma. Ezek: a gümőkór (tbc), a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs (tetanus), a járványos gyermekbénulás, a mumpsz, a
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 13:12
Az influenza elkerülése, gyógyítása
keverjünk bele 2-3 dl langyos vízbe) teszünk egy kiürült orrspray üvegébe, és úgy használjuk, mint az orrsprayt.


Influenza megelőzése egyszerű, hatékony és természetes módszerekkel

És ha már megbetegedtünk, akkor az alábbiakra figyeljünk oda:

9) Végtelenül egyszerű dolog, mégis sokan fittyet hánynak rá, hogy ha valaki megbetegszik, használjon zsebkendőt tüsszentéskor és köhögéskor, a használt zsebkendőt pedig használat után azonnal dobja a szemetesbe. A cseppfertőzéssel terjedő kórokozók esetében egy ilyen, apróságnak számító mozdulat is sokat jelent. Így nagy eséllyel elkerülhető, hogy másokat is megfertőzzünk.
10) Szellőztessünk rendszeresen! Ha beteg van a családban, fontos a rendszeres szellőztetés is, így a szoba levegőjében kevesebb eséllyel maradnak aktív kórokozók.
11) A gyakori kézmosás természetesen azokra is vonatkozik, akik már megbetegedtek. Ha épp nincs mód kézmosásra, az alkoholos törlőkendő használata javasolt.
12) A betegség alatt
lovaszmarika, 2018. január 20. szombat, 11:19
A szamárköhögés az újszülöttekre veszélyes betegség
Póta György elmondta, Magyarországon az 1950-es évek óta kötelező védőoltás van a szamárköhögés (pertussis) ellen, az első oltást két hónapos korban kapják a gyerekek a DiPerTe kombinált oltás keretében, és az ismétlődő oltássorozat a fiatal felnőttkorig nyújt védettséget.

Mint mondta, a két megfertőzött újszülött valószínűleg valamelyik felnőtt családtagtól kaphatta el a betegséget.

A szamárköhögés bakteriális eredetű, cseppfertőzéssel terjedő, csillapíthatatlan, erős köhögéssel járó megbetegedés.

Póta György hozzátette, a fertőzés antibiotikummal, köhögéscsillapító készítménnyel gyógyítható, nem halálos betegség, azonban az erős köhögési rohamok az újszülötteket, csecsemőket kifáraszthatja, aminek komoly következményei lehetnek.

Tavaly harminc igazolt szamárköhögéses esetet regisztráltak Magyarországon, Póta György azonban hozzátette: mivel a lakosság oltva van a betegség ellen, ezek a szórványos esetek nem okozhatnak komoly járványt.
velemenyezd, 2018. január 02. kedd, 10:31
A kanyaróról
rendszeres padlizsánmag fogyasztás gyorsan és sikeresen gyógyítja a kanyarót.

Calendula virágpor
A legtöbb gyógynövény üzletben kapható por, varázsereje a gyógyulási idő lerövidítésében rejlik. Forraljon fel 3 bögrényi vizet, hagyja langyosra hűlni, adjon hozzá egy evőkanálnyi calendula virágport, majd igya meg a keveréket.

Naponta kétszer fogyassza a teljes gyógyulásig, immunrendszere erősítése érdekében gyógyulás után is igya pár napig.

A kanyaró egy cseppfertőzéssel terjedő, igen fertőző betegség, lappangási periódusa 7-10 nap, amennyiben kiteszi magát a vírusnak, 90% eséllyel el fogja kapni.

Tünetei a következőek lehetnek:
- szemgyulladás, vörös szem, amely könnyezhet, irritált érzésű lehet
- erős köhögés
- nátha
- magas láz
- kiütések megjelenése a testen
- a szájban megjelenő sebek:

A kanyaró egyéb, más problémákhoz is vezethet, akár halálos kimenetelű is lehet a betegség. Egyéb, kevésbé súlyos
pacsakute, 2017. március 13. hétfő, 22:35
Vegyük fel a harcot a nátha ellen
Az ősztől tavaszig terjedő időszakban a nátha az egyik leggyakoribb megbetegedés. Bár általában egy hét alatt gyógyul, számtalan kellemetlen tünettel jár.

Mivel a náthát okozó vírusok cseppfertőzéssel terjednek, közösségekben akár járvány is kialakulhat. Egy-egy megbetegedésnél általában egyszerre többféle náthavírus is jelen lehet. Ilyenkor a kórokozók a felső légutak nyálkahártyáján megtelepedve jellegzetes, valószínűleg mindenki számára jól ismert, kellemetlen tüneteket idéznek elő. Az egész egy kis torokkaparással kezdődik, az ember azt hiszi, másnapra már el is múlik.

Csakhogy a kaparásból nemsokára torokfájás lesz, aztán gyengének, elesettnek érezzük magunkat, a fejünk is fáj, jön a borzongás, vacogás, egy kis hőemelkedés (ritkábban láz). Ám ennyivel nem ússzuk meg: bedugul az orrunk, nem kapunk levegőt, ráadásul nem győzzük fújni, előbb-utóbb kisebesedik. A könnyezés, tüsszögés már csak "hab a tortán"! Végül elkezdünk köhögni, és köhögünk éjjel és nappal, megállás nélkül,
tinka1951, 2017. január 17. kedd, 08:43
1/6
Képek, videók
Igló: Tartományi ház
adakaleh
2017. június 06. kedd, 11:14
Ábrahám Béla Tartományfőn
pacsakute
2015. november 30. hétfő, 11:29
Kína - Guangxi tartomány
farkas1945
2013. november 22. péntek, 11:03
Kína_tartományai.png
andomanyi
2012. március 15. csütörtök, 11:32
Az Olgák;Északi-tartomány
farkas1945
2011. május 09. hétfő, 13:23
Bretagne-tartomány.png
farkas1945
2010. december 11. szombat, 14:26
A volt tartományi néptaná
farkas1945
2010. október 30. szombat, 18:39
A Tartomány legöregebb ve
csalogany13
2009. november 04. szerda, 20:51
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
angyalkáim összes.jpg
mami7090
2018. október 01. hétfő, 09:48
Az összes költeményekre.j
chillik
2017. augusztus 03. csütörtök, 05:18
Nem kell látnod az összes
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:07
Tamási Áron összes novell
molnarlaszlo288
2015. július 21. kedd, 15:08
összes fegyver.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:38
Az összes férfi
sanci81
2014. június 10. kedd, 21:04
Címkék
Müller Cecília, első német, Olaf Scholz, influenza elkerülése, másik lehetséges, járványlassító intézkedésekkel, első oltást, bárányhimlő elleni, fertőzöttek számának, felső légutak, legtöbb gyógynövény, járvány lassulása, másik vezető, szövetségi kormány, Robert Koch, adatok továbbítására,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.