Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:43 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Autóbaleset érte a brit uralkodó férjét
Fülöp herceg, aki júniusban tölti be 98. életévét, hitvesével, az idén 93 éves II. Erzsébet királynővel karácsony óta a királyi család kelet-angliai téli rezidenciáján, Sandringham kastélyában tartózkodik, és a baleset a kastély közelében történt.

Az udvar szóvivője szerint a herceg maga vezette járművét, egy Range Rover terepjárót, és a helyi országútra kívánt kihajtani, amikor összeütközött egy másik autóval.

A területileg illetékes Norfolk megyei rendőrség közlése szerint a másik kocsi két utasa könnyebben megsérült; őket a helyszínen ellátták.

Fülöp autója felborult, és a herceget szemtanúk segítették ki a járműből.

A helyszínre a rendőrség és a mentőszolgálat is kivonult. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy az edinburghi herceg nem sérült meg, de a brit média által idézett szemtanúk szerint rendkívüli mértékben megrázta az eset.

Fülöp herceget visszavitték a kastélyba, a megrongálódott Range Rovert egy teherautóval szállították el a helyszínről.

Fülöp és II.
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 20:42
Az Orioni száműzetés - Rahma 13. /1. rész
megsemmisülnének. Ezt a folyamatot a Testváltás/Átöltözés néven is nevezhetjük. Meg kell értenünk tehát azt az elképzelést, hogy egy 3000 éves ideérkező megtestesült tudatosságnak amikor újrainkarnálódik kisbabaként, míg felnőtté válik, hányszor de hányszor kell átesnie ezen a folyamaton (míg összességében 3000 éves lesz). De a Földön más a helyzet, mert itt más a tanulási út. Születésünk után elfelejtjük, kik voltunk egy korábbi létezéseinkben és fejlődtünk felnőve különböző állapotokban, földrajzi helyeken és családi vérvonalakon járjuk az utunkat, míg magunkévá tesszük a megvilágosodást, amely elvezet bennünket Istenhez. A Földönkívüli útmutatók szerint mi még nem rendelkezünk azzal a szükséges tudással és felkészültséggel, hogy emlékezzünk arra, hogy mi mindent tettünk előző életünkben. Ha csak most egy-egy élet alatt megszerzett élményeket néznénk, hogy milyen hatással vannak ránk, emberekre, akkor visszaemlékezve akár 20 vagy 50 előző életre, azt most nem bírnánk elviselni. Az igazat megvallva, ahhoz
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:10
Eugenika
galamb várására, mint az alamizsnáért könyörgő életerős mihasznák." 1905-ben ,,Az eugenika; definíciója, működési területe és céljai" című előadásában konkrétan is megfogalmazta főbb célkitűzéseit:
* Terjeszteni az öröklődés törvényszerűségeinek ismeretét, és serkenteni az örökléstani kutatásokat.
* Tanulmányozni a társadalmi hasznosságuk szerint elkülöníthető társadalmi rétegek és csoportok jelenlegi és múltbeli termékenységi fokát.
* Adatokat gyűjteni a nagy és sikeres családokról.
* Kutatni a házasság létrejöttét és harmóniáját befolyásoló hatásokat.
* Folytonosan hirdetni az eugenika nemzeti fontosságát.

Az eugenika története

Az eugenikai gondolat - Galton minden erőfeszítése ellenére - a századforduló táján különösebb visszhangot nem keltett. Ennek oka a szakemberek jogos ellenállása volt, mivel az öröklődés mechanizmusába beavatkozni csakis az öröklődés törvényszerűségeinek alapos ismeretében lehet. Mendel szabályait csak
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:56
Az Urantia könyv - 54. írás
engedélyt:

54:5.2 1. Az irgalom megköveteli, hogy minden rossztevő számára elégséges idő álljon rendelkezésre ahhoz, hogy határozott és teljesen felvállalt álláspontot alakítson ki a rossz gondolatairól és bűnös cselekedeteiről.

54:5.3 2. A legfelsőbb igazságosságot az Atya szeretete uralja; ennélfogva az igazságosság sohasem pusztítja el azt, amit az irgalom megmenthet. A mentesülés elfogadásához minden gonosztevőnek adatik idő.

54:5.4 3. Egyetlen odaadó apa sem sietteti a beígért büntetést a családja vétkező tagjának. A türelem nem működhet az időtől függetlenül.

54:5.5 4. Bár a rosszcselekedet mindig kárára van a családnak, a bölcsesség és a szeretet arra inti a jó gyermekeket, hogy legyenek türelmesek a vétkező testvérrel szemben azalatt az idő alatt, melyet a szerető atya adott neki arra, hogy a rossz útjának vétkét belássa és a mentesülést elfogadja.

54:5.6 5. Függetlenül attól, hogy Mihály milyen magatartást tanúsított Luciferrel szemben,
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:51
Csaknem nyolcmillió euró lehet idén a spanyol királyi ház büdzséje
Az előterjesztésben 1,4 százalékkal, mintegy 120 ezer euróval (38,6 millió forint) szerepel magasabb összeg annál, mint amennyiből tavaly gazdálkodhatott az uralkodócsalád.

Költségvetésük azonban még így sem éri el a nyolc évvel ezelőtti 8,4 millió eurós (2,7 milliárd forint) szintet, amelyet a gazdasági válság hatására kezdtek el csökkenteni. A királyi ház büdzséjét 2014-2017 között be is fagyasztották 7,7 millió eurón (2,4 milliárd forint).

A költségvetés legnagyobb tétele a bérköltség, amely tavaly a kiadások 48,6 százalékát tette ki. Ebbe tartozik a királyi család javadalmazása is, amelynek mértékéről maga az uralkodó dönt.

VI. Fülöp tavaly több mint 242 ezer eurót (78 millió forint) keresett, felesége, Letícia királyné pedig mintegy 135 ezer eurót (43 millió forint).

A családból rajtuk kívül az előző uralkodó I. János Károly és felesége, Zsófia részesül még javadalmazásban. Négyük fizetése együttesen meghaladta a 679 ezer eurót (218 millió forint).

VI. Fülöp tavaly
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 19:03
Vesztergom Andrea : Vannak, akik még emlékeznek rá...
hiába volt Csuri félkegyelmű, mégis szerette. Dédelgette, kisbabámnak szólította ezt a rémséget, az ölében ringatta, és énekelt neki. Máskor pedig sírva átkozta az eget, hogy miért mérte rá a sors ezt a csapást...
Csuri két dolgot szeretett igazán a szűk kis életében: a bátyját és az evést. Rajongva hörgött, amikor Bencét meglátta, rövid karjait nyújtogatta, s amikor hozzáért, az se zavarta, hogy Bence undorodva fejti le magáról Csuri karjait. Amikor pedig megterítettek neki a kisasztalon, mert a családi nagy asztalnál nem ehetett, mohón vetette rá magát a zsíros ételekre, két kézzel, evőeszköz nélkül falt, tömte magába az ennivalót.
Az orvos többször figyelmeztette a szülőket:
- Ne etessék ennyit. Aki ilyen szívbajjal született, annak megárt a kövérség, bele is halhat!
"Bele is halhat..."
Bence agyában ez a mondattöredék motoszkált, amióta meghallotta az orvos szavait. S fejében lassan alakot öltött a gonosz szándék.
Titokban elkezdte etetni Csurit. Még a saját adagjáról is
lilagondolatok, 2019. január 08. kedd, 11:45
Soltész: Krakkóban esküt tett az Esterházy János boldoggá avatását előkészítő történész bizottság
politikus nem csak a felvidéki magyarság jogaiért állt ki, a második világháború alatt egyaránt segített keresztényeket és nem hívőket, lengyeleket és szlovákokat, és a szlovák parlamentben 1942-ben egyedüliként a zsidók deportálása ellen szavazott - emlékeztetett. A boldoggá avatási eljárás, Esterházy életének jobb megismerése tovább erősítheti a négy visegrádi ország polgárainak lelki összetartozását - fogalmazott Soltész Miklós.

Esterházy János (1901-1957), aki apai ágon a galántai gróf Esterházy családból származott, anyja, Elzbieta Tarnowska grófnő révén kötődött Lengyelországhoz, ahol - Molnár Imre közlése szerint - ma is élnek utódai: húgának, Máriának a két lánya Varsóban, Mária unokája, Elzbieta pedig Krakkóban él.

A két világháború közötti időszakban Esterházy a nemzeti kisebbségek helyzetét nem kielégítően kezelő "csehszlovakizmus" ellenzőjeként lépett fel. A második világháború idején segítette a lengyel és más menekülteket, az üldözött zsidókat, szót emelt Magyarország hitleri
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 19:32
Vízkereszt - három király napja
között, akit Melkhiornak neveztek.
*
Boldizsár
Dániel próféta babiloni neve, aki a legfőbb mágus volt Babilonban, és látomásai voltak a Messiással kapcsolatban. A perzsa és görög uralkodók mágusoknak hívták a kaldeus papokat. Babilonban a papok sokáig a kaldeus népcsoporthoz tartoztak. A babiloni csillagászok pedig a papi osztály legelőkelőbb tagjai voltak. Dániel gyerekkorában került Babilonba a száműzött izraeliták első csoportjával, Kr. e. 597-ben. Nabukodonozor kiválasztott néhány nemes családból származó izraelita fiút, akik hároméves kiképzést kaptak. Megtanulták a kaldeusok nyelvét, írását és minden tudományát, hogy aztán a királyi udvarban teljesítsenek szolgálatot. Köztük Dániel volt a legtehetségesebb, látnoki képességgel rendelkezett, ezért új nevet adtak neki: Bel-tsar-uzur = az Úr-óvja-életét. (Ez a név a görög és latin átírásban Balhasar, magyarul Boldizsár. Újabb fordításokban Béltsacár.)
Nabukodonozornak (Nabukadnezárnak) egyszer valami igen jelentős álma volt az ország
maroka, 2019. január 04. péntek, 22:04
2018.12.30 A Szentcsalád ünnepe
Szűz Mária, kisded Jézus és József - a szeretet bölcsője.
Az egyház a Szent Család tagjait, s oltalmukba ajánljuk családjainkat.
A Szent Család az a család, melyben a megtestesült Ige földi életének legnagyobb részét töltötte; a családi élet mintaképe, melyet 1969 óta karácsony nyolcadában ünnepeljük.
Ferenc Pápa: Jézus, Mária és József áldja meg és védelmezze a világ össze családját, hogy a szeretet, az öröm és a béke uralkodhasson bennük.
Szent mise után Károly atya megáldotta jubiláló házaspárokat, akik a Keresztséggel kötött házasságuk évfordulója 5 - 25 - 50 év es évfordulót ünnepelték.

Videó
maroka, 2018. december 30. vasárnap, 21:52
Angyalszó - Vándorolva; Merre haladjunk?; Vezesd a ......
......
Vezesd a családokat!
Urunk, Jézusunk, aki magad is családban születtél és éltél, hozzád fordulunk a családokért. Vezesd a családban élőket igazságaid felismerésére és a szeretet hűséges megélésére!
Mutasd meg az igazi családi boldogságra vezető utat a fiataloknak! Segítsd az édesanyákat és a feleségeket, hogy édesanyád, Mária példáját kövessék az áldozatokat vállaló szeretet mindennapi megélésében! Segítsd az édesapákat és a férjeket, hogy példaképüknek tekintsék Szent Józsefet, aki szeretettel és hűséggel gondoskodott családjáról.
Tanítsd engedelmességre a gyermekeket szüleik iránt! Add, hogy minden család nyugodt otthonra leljen és békében éljen!.

Merre haladjunk?
Az irányt egyedül a Mester haladása jelölheti ki a tanítvány számára. Nincs más úti célunk, mint az
övé.
Jézus már 12 éves, kezd felnőtté, önállóvá válni. A jeruzsálemi zarándoklat után nem
maroka, 2018. december 30. vasárnap, 21:50
Szent Család vasárnapja - Igenaptár 12.30
is fogyatkozik erejében, légy elnéző iránta, és ne vesd meg életének egy napján se. Apád iránt tanúsított jó cselekedeted nem megy feledésbe, és elszámolják neked bűneidért. A jótett fejében majd gyarapodni fogsz. Ez az Isten igéje.

OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Hanna az Úr szolgálatára adja gyermekét.
Hanna fogant, és amikor elérkezett az ideje, fiút szült. A Sámuel nevet adta neki, ,,mert - amint mondta - az Úrtól könyörögtem ki". Amikor Elkana egész családjával újra fölment (az Úr templomába), hogy az Úrnak az évi áldozatot bemutassa és teljesítse fogadalmát, Hanna nem ment föl vele. Azt mondta férjének: ,,Először elválasztom a gyereket, aztán elviszem: jelenjen meg az Úr színe előtt és maradjon ott örökre."
Mihelyt azonban Hanna elválasztotta a gyermeket, fölvitte magával, egy hároméves marhával, egy efa liszttel és egy tömlő borral egyetemben, és Silóban belépett az Úr templomába; a fiú még nagyon kicsi volt. Amikor a marhát feláldozták, a
maroka, 2018. december 30. vasárnap, 12:39
Szent családok ünnepe - szeretet bölcsője
Szent családok ünnepe - szeretet bölcsője
Szent család: Mária és József a gyermek Jézussal
........
- E napon az Egyház szeretettel szemléli a betlehemi barlangban a Szent Család tagjait, s oltalmukba ajánljuk családjainkat.
A Szent Család: Jézus, Mária és József
2018. december 29. szombat 19:33
A Szent Család az a család, melyben a megtestesült Ige földi életének legnagyobb részét töltötte; a családi élet mintaképe. 1969 óta karácsony nyolcadában ünnepeljük.
A Szent Családot a Boldogságos Szűz Mária, Szent József és Jézus Krisztus alkotja. A 17. században kezdték külön ünnepelni. XI. Pius pápa a 20. század első felében a vízkereszt nyolcadába eső vasárnapra tette az ünnepet. A zsinat után áthelyezték: 1969 óta a karácsony nyolcadába eső vasárnapon ünnepeljük a Szent
maroka, 2018. december 29. szombat, 20:25
1/479
Képek, videók
Autóbalesetek.jpg
1vargaildyko
2008. november 25. kedd, 12:55
Erzsébet-és Fülöp herceg.
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:35
erzsebet-es-fulop-herc eg.
agica2004
2017. július 03. hétfő, 14:12
vilmos-fulop-herceg-ka tal
agica2004
2017. július 01. szombat, 19:34
Elsa királynővel:-)
jettike
2007. február 11. vasárnap, 22:37
Sáregresi Range Rover.jpg
charlotteani
2018. február 10. szombat, 01:40
Range Rover
sanci81
2015. szeptember 26. szombat, 11:54
Range Rover Sport (2013)
farkas1945
2013. április 01. hétfő, 13:41
Puszi én hercegem
sanci81
2016. június 26. vasárnap, 18:49
Megérkezett a hercegem fe
tnemarika
2016. május 05. csütörtök, 10:25
hercegem.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:13
A tűz hercege.gif
pacsakute
2016. február 05. péntek, 22:21
Diana. és a hercegek.jpg
agica2004
2015. december 12. szombat, 23:41
Diana-Károly-hercegek. jpg
agica2004
2015. december 12. szombat, 23:16
harry-hercegés barátnője.
agica2004
2015. augusztus 31. hétfő, 19:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.