Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 13:48 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sportág-népszerűsítő könyv jelent meg a sárkányhajózásról
fogalmazott a helyettes államtitkár.

"Nagyon kevés sportszövetség képes arra, hogy egy ilyen könyvet, értékes művet létrehozzon" - mondta Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, majd hozzátette: ez a sportág képes arra, hogy olyanokat is egy hajóba ültessen, akik korábban nem találkoztak egymással. "Példás a sárkányhajózás közösségépítő ereje" - jelentette ki a sportvezető, aki a folytatásban megemlítette, a könyv nemcsak a sportág történetét, hazai és nemzetközi versenyeit, magyarországi egyesületeit mutatja be, hanem kortörténeti dokumentum is.

A könyv szerzője - egyben a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke -, Járosi Péter a kiadvány születéséről elmondta: egy éve jelent meg a "Sárkányhajósport 1+20 éve című" kötet, amely azonban nem került kereskedelmi forgalomba, a sportágon belül maradt.

"A nagy érdeklődésre való tekintettel készült el az eltelt esztendő eseményeivel kibővített kiadvány, amely már mindenki számára elérhető. Minden fejezet frissítve lett, nem csak az azóta
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 17:02
Új üzemcsarnokot avatott a Lászlópack Kft. Komáromban
László József tulajdonos az MTI-nek elmondta, a 4300 négyzetméteres új üzemcsarnokkal a gyár alapterülete háromszorosára bővült. A társaság havonta 200 tonna alapanyagot dolgozott fel, az új létesítmény átadásával 15 százalékkal bővül a kapacitás.

A Lászlópack Kft. hajlékony alapanyagra, műanyagra és papírra nyomtatja élelmiszeripari termékek csomagolását. Az innen kikerülő csomagolóanyag 20 százalékát exportálják Ausztriába, Németországba, Romániába, Szlovákiába és a volt jugoszláv tagállamokba. A késztermék nagyobb része tekercs formájában hagyja el a gyárat.

Az 1,6 milliárd forintos beruházásból 550 millió forint volt a gépek beszerzése, ehhez 242 millió forint pályázati támogatást kaptak.

A vállalkozás jogelődje 1996-ban alakult, élelmiszeripari csomagolóanyag gyártással, csomagolóanyag forgalmazással foglalkoztak. Mára a cég meghatározó szerepet tölt be a magyarországi flexo nyomdák és feldolgozó üzemek között. Az itt alkalmazott technológia a mélynyomtatás színvonalához
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 12:21
Kásler: a családot nem pótolja semmi
Kásler Miklós köszöntőjében kiemelte az együttérzés, szolidaritás, a másokon segítés, a szenvedések megértése és oldása fontosságát. A család a keresztény társadalmak alapegysége, férfi és nő természetes szövetsége, amely "egy minőségileg más, magasabb szintű egységet alkot" - fogalmazott. Az emberierőforrás-miniszter kiemelte, hogy a családok együttélésének értelme a gyermek, ami a keresztény társadalom megújulását és a nemzetek fennmaradását jelenti.

Hozzátette: azért Szent Annáról nevezték el a díjat, mert Anna Joachimmal együtt szeretetben, békében, hitben élt, és várták hosszú éveken át a gyermekáldást. Ez a kitartás, szeretet, hit és remény tette őket alkalmassá, hogy a szeplőtelen szűz szülei legyenek - mondta.

Kásler Miklós kiemelte, a családot nem pótolja semmi, a családok azt a biztonságot, szeretetet nyújtják a gyermekeknek, amit senki más nem képes megtenni.

A magyar családok ideális előképe a szent család, amelyben a természet szerinti édesanya, Mária és a nevelőapa, József
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 11:51
Potápi: egymilliárd forint a diaszpóra magyarsága, a testvértelepülési programok, és az ifjúsági szervezetek tá
együttműködésének támogatására, a kulturális örökség ápolása, kulturális, ifjúsági, hagyományőrző programok megvalósítására, valamint új testvértelepülési kapcsolatok kiépítése.

A pályázatban be kell mutatni, hogy mely (legalább egy) határon túli helyhatósággal együttműködve kívánja a jelentkező a megpályázott programot megvalósítani, az igényelhető támogatás ebben az esetben 500 000 forinttól 2 millió forintig terjed.

A Kárpát-medencei testvértelepülési programmal 2015 óta összesen 1200 magyarországi és külhoni magyar település testvértelepülési kapcsolatának kialakítását és megerősítését támogatták - jelezte Potápi Árpád János.

Kiemelte: mindhárom pályázat évek óta nagy sikerrel fut, az érdeklődést látva a keretösszegeket évről évre emelték.

Mindhárom pályázat december 3-tól elérhető a www.bgazrt.hu és a www.kulhonimagyarok.hu oldalon, a benyújtási határidők pályázatonként változnak.

Az államtitkár az MTI kérdésére elmondta: a magyar kultúráért és oktatásért pályázatot is még
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 12:01
Kovács Árpád: kiemelt elismerést kell kapniuk a sokgyermekes családoknak
"a még oly sok pénz" sem adhat önmagában megoldást.

Kovács Árpád figyelmeztetett: nincs több vesztegetni való idő, hiszen ha nem születnek további érdemleges intézkedések, belátható időn belül "súlyosan károsodik, emberi erejét vesztheti az ország".

Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének A demográfiai kihívás, mint a versenyképesség meghatározója című előre megírt előadását az eseményen Báger Gusztáv, az MNB Monetáris Tanácsának tagja ismertette.

A globális és magyarországi népesedési tendenciákat és kilátásokat is bemutató prezentáció megállapítása szerint a versenyképességi fordulat egyik kulcseleme a demográfiai fordulat. Ennek feltétele, hogy 2030-ig évente 2000 gyermekkel növekedjen az újszülöttek száma Magyarországon. Az előadás a többi között javaslatot tesz az állami családtámogatások "elköltési hatékonyságának" további növelésére.

A jegybank elnöke további javaslatokként fogalmazta meg egyebek mellett az egészségügy "családbarátabbá tételét", a mesterséges
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 19:32
Segélycsomagokat adott át és szűrővizsgálatokat szervezett a Katolikus Karitász a kárpátaljai Huszton
A huszti magyar iskolában szervezett segélycsomag-átadásról és egészségügyi szűrővizsgálatokról Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója a sajtónak elmondta, hogy a nagy tiszai árvizek óta vannak jelen Kárpátalján segélyprogramjaikkal, amelyeket a helyi szervezeteik hajtanak végre. Jelenleg is nagyon sokan szorulnak a térségben támogatásra, mert képtelenek kifizetni a közüzemi szolgáltatások magas díjait, és megvásárolni a szükséges gyógyszereket - tette hozzá. Jelezte, a karácsonyi segélyakció keretében most Huszton 30 rászoruló család kapott 10-10 kilogrammos, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot, míg az ádventi időszakban Kárpátalján a Karitász helyi szervezetei 320 családnak juttatnak hasonló adományt.

Écsy Gábor azt is elmondta, hogy a Katolikus Karitász orvosmissziója, amely 2017-ben kezdte tevékenységét Kárpátalján, immár harmincadik alkalommal végez szűrővizsgálatokat, ezúttal Huszton. Az önkéntes orvosokból álló csapat tagjai eddig 27 településen fordultak meg, és
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 15:22
Fertőző betegség okozhatta egy családjával Németországba tartó romániai csecsemő halálát
A román állampolgárságú csecsemő megbetegedéséről és magyarországi területen bekövetkezett haláláról a népegészségügyi központ a jelentési rendszerén keresztül értesült.

A bejelentés után a járási hivatalok népegészségügyi osztályai haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket - írták.

"A csecsemő megbetegedését feltételezhetően olyan kórokozó idézte elő, amely nem okoz nagy járványokat, de a beteg közvetlen környezetében egy-egy megbetegedés esetleg előfordulhat. Ennek megelőzése érdekében a megbetegedett csecsemővel közvetlenül kapcsolatba került személyek - főként a buszon a családdal együtt utazók és a gyermek ellátásában részt vevők - gyógyszeres védelemben részesültek, ami megelőzi az esetleges további megbetegedések kialakulását" - olvasható a közleményben.

Az MTI úgy tudja, hogy az eset egy autópálya pihenőjénél történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője az MTI megkeresésére - a helyszínt nem konkretizálva - annyit közölt: a
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 17:48
Gion Gábor: a GDP bővüléséhez hozzájárult a keresetek növekedése is
Az államtitkár ismertette, hogy a harmadik negyedévben az előzetes adattal megegyezően 5 százalékkal bővült a GDP az egy évvel korábbihoz képest, a kiigazított adatok 4,8 százalékos növekedést mutatnak. Az év első kilenc hónapjában a növekedés 5,1 százalékot tett ki. 2010-hez viszonyítva pedig 32,3 százalékkal erősödött a magyar gazdaság. Az adatok azt mutatják, hogy a magyar gazdaság elmozdult a magasabb hozzáadott értéket teremtő tevékenységek felé.

Kiemelte, hogy a statisztikai adatok szerint szeptemberben az előző év azonos időszakához képest a bruttó és a nettó keresetek is 12 százalékkal emelkedtek nem kis részben a hatéves bérmegállapodásnak, járulékcsökkentéseknek, a minimálbéremelésnek köszönhetően.

Gion Gábor elmondta, hogy a január-szeptemberi időszakban a bruttó átlagkeresetek 11 százalékkal nőttek, ami azt jelenti, hogy a reálkeresetek már 81 hónapja nőnek, és ez a fogyasztás révén hozzájárul a gazdaság további növekedéséhez. 2019 első kilenc hónapjában a reálbérek 7,3
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 17:09
A Takarék Csoport hitelintézetei 7,6 milliárdos nyereséget értek el az első három negyedévben
A közlemény szerint az eredmények igazolják az egyesülési folyamatban rejlő hatékonysági és üzleti potenciálra vonatkozó fokozott piaci várakozásokat.

A nettó bevételek emelkedése az alap banki tevékenységgel, jellemzően a ügyfél-hitelállomány jelentős növekedésével magyarázható. Az első három negyedévben a nettó bevétel 77,9 milliárd forintot tett ki, ami 12,8 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

A teljes lakossági hitelállomány szeptember végén meghaladta az 526 milliárd, a vállalati pedig a 930 milliárd forintot. Az év első kilenc hónapjában 3,5 százalékkal nőttek az ügyfél-megtakarítások, szeptember végére az állomány 2250 milliárd forintot tett ki.Az államilag támogatott babaváró hitelek kihelyezésében is jó eredményeket ért el a bankcsoport, a harmadik negyedévben 7,7 százalékos piaci részesedést hasított ki úgy, hogy szeptemberben a babaváró hitelek folyósításában piacrésze 9,5 százalékra emelkedett. A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kihelyezésénél pedig
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 14:08
Szijjártó: a Schaeffler 23,5 milliárd forintos beruházással új gyárat épít Szombathelyen
Közölte: a Schaeffler, amely a világ 23. legnagyobb autóipari beszállító vállalata, új stratégiája keretében folyamatosan növeli az elektromos autók komponenseinek gyártási kapacitását.

A vállalat úgy döntött, hogy az új autóipari korszakra történő átálláshoz szükséges beruházását Magyarországon valósítja meg, az új gyáregység kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik majd - mondta.

Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy az új gyár egy 30 hektáros területen, a régi gyártól 3 kilométerre, zöldmezős beruházással épül meg. A 18 ezer négyzetméternyi területből 15 ezer gyártóterület lesz. A beruházás 2020 februárjában kezdődik, és az év végére befejeződik.

A miniszter elmondta, modernkori ipari forradalom zajlik, aminek a tempóját alapvetően az autóipar diktálja azzal, hogy a hagyományos meghajtás felől a fókusz áttevődik az elektromos meghajtásra. A most bejelentett beruházás bizonyíték arra, hogy a változások itt és most történnek, és kézzelfogható hatásaik
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:45
15. Az én 1956-om, Vétlen szemtanúként a társadalom peremén
iskolarendszerben már előzetesen kudarcot vallottak, felkínáljon egy, az új információs technológiákra támaszkodó oktatáshoz folyamodó "második" lehetőséget is." (Édith Cresson - Pádraig Flynn: Az Európai Bizottság Fehér könyve Tanítani és tanulni - A kognitív társadalom felé. 1996.)""
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2192107924158525&set=a.574 388792597121&type=3&theater
,,Az sem véletlen, hogy a 2004-es EU-s csatlakozásunkat követően is lekerült napirendről a magyarországi FELNŐTTEK INGYENES TOVÁBBKÉPZÉSE!
Mára már felelősséggel kijelenthető, hogy: mindkét oldalas hatalom átgázolt a Horthy-korszak vékony rétegű középosztályán, és erőszakkal proletarizált utódaikon!"
TANULSÁG:
,,A jövőben olyan felnőttképzési- és művelődési intézményekre lesz szükség, ahol az EGYÉN - úgy is, mint magánember és úgy is, mint társadalmi lény - megismerheti saját, egyéni értékeit, ami alapja lehet minden további elsajátításnak, és amellyel megvalósítható lehet az
furaila, 2019. november 25. hétfő, 16:48
Átadták az idei Szegedi Kis István-ösztöndíjakat
Előd, Szabó András Péter, valamint Tömösközi Ferenc - közölte a MANK hétfőn az MTI-vel.

Oláh Róbert az előző évben a 17. század első harmadáig kiadott református igehirdetéseket vizsgálta, az új ösztöndíjidőszakban pedig a korábban olvasott prédikációs szövegek további hasznosítása mellett új források bevonásával többek között azt kívánja feltárni, hogyan jelentek meg a korabeli teológusok forrásai között Kálvin művei.

Kusler Ágnes az előző pályázati időszakban az erdélyi és az északkelet-magyarországi református templomokban található alkalmazott emblematikai ciklusokat dolgozta fel, most pedig az erdélyi szász evangélikus közösség városi templomának, valamint falusi erődtemplomainak hasonló kutatását végzi el, amelyekről eddig nem készült felmérés és művészettörténeti elemzés.

Magyar Balázs Dávid számára az ösztöndíj korábban lehetőséget teremtett arra, hogy összehasonító kutatásokat végezhessen a nemi erkölcsökkel kapcsolatos 16-17. századi genfi és debreceni bűnesetek megoldásának kálvini
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 16:32
1/297
Képek, videók
Szeged-Sárkányhajózás. jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 21:01
Mészáros János.jpg
farkas1945
2011. március 16. szerda, 12:16
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
A gyűrű szövetsége.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 05:13
Címkék
Katolikus Karitász, első három, kiadvány születéséről, jelentési rendszerén, László József, fogyasztás révén, eseményen Báger, másokon segítés, idei Szegedi, bejelentés után, családok együttélésének, huszti magyar, ifjúsági szervezetek, sportág történetét, családjával Németországba, Győrfi Pál,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.