Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:31 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lakóházakat építenek háromdimenziós nyomtatóval Eindhovenben
Az ingatlanpiacon jövőre megjelenő öt ház közül a legkisebb - egy két hálószobás otthon - iránt már húsz család érdeklődött az után, hogy a lakóházak látványterveit bemutatták.

A Van Wijnen holland építőipari cég az Eindhoveni Műszaki Egyetemmel közös Mérföldkő programnak nevezett fejlesztése megoldást kínál a szakképzett kőművesek hiányára az országban, csökkenti az építési költségeket és a környezeti károkat is a kevesebb cement használata által - közölte Rudy van Gurp, a cég menedzsere.

Az építéshez használt 3D-s nyomtató lényegében egy hatalmas robotkar a végén fecskendővel, amely kilövelli a különleges, tejszínhabhoz hasonló állagú cementet.

Ezt az anyagot az építész tervei szerint formázzák, egyik réteget a másikra húzzák, hogy falat emeljenek és növeljék szilárdságát. "Nincs szükségünk zsaluzásra, és nem fogunk több cementet felhasználni a szükségesnél" - magyarázta Van Gurp.

A lakóházaknak csak a külső és a belső falai készülnek a nyomtatóval. Mire az ötödik otthon elkészül,
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 18:32
Ropogós Gnocchi
Hozzávalók (4-6 adaghoz):

800 gr (2 Strauss csomag) friss gnocchi
1/2 fej karfiol kis virágjaira szedve
2 pohár (kb. 15 darab) kettévágott koktélparadicsom
2 vöröshagyma nyolcadokra vágva
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
tengeri só
fél pohárnyi reszelt kemény sajt (parmezán, Caciocavallo)

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A sütőedényben egy rétegbe rendezzük a gnocchit, a karfiolt, a paradicsomot és a lilahagymát. Olívaolajat és balzsamecetet öntünk rá, majd megszórjuk tengeri sóval és sajttal.
25-30 percig sütjük.

Néhány megjegyzés:
Ha nem a fentebb említett Strauss terméket választjuk, természetesen a száraz gnocchit a sütőbe helyezés előtt meg kell főzni, vagy - ha sok időnk van - házilag is elkészíthetjük azt.
Fontos, hogy a zöldségek és a gnocchi egy rétegben feküdjenek, hogy az egész egységesen legyen ropogós.
A receptben szereplő zöldségeket - a család ízlésének
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 10:00
Szent Ferenc-napi paprikafesztivált rendeznek Szeged-Alsóvároson
A Dél-Alföldön minden bizonnyal a ferences szerzetesek voltak az elsők, akik fűszerpaprikát ültettek, először dísznövényként, majd később gyógyításra is használták. A paprikás pálinkával külsőleg rovarcsípéseket kezeltek, elfogyasztva pedig "a háromnapos hideglelés", a malária gyógyítására volt kiváló.

A tengeren túlról a Balkánon keresztül érkezett fűszerpaprikát a 18. század második felében kezdték el nagyobb területeken termeszteni a Kárpát-medencében, a 19. század elején pedig a Szeged környéki tanyákon is megjelent, majd a térség egyik meghatározó kultúrnövényévé vált.

Szombaton az alsóvárosi tájházban a népi hagyományoké lesz a főszerep: népi játszóház, sportjátékok, vándorfényképész várja a vendégeket, akik a paprika világában tett kalandozáson megismerhetik a "törökbors" útját is.

A templomtéren paprikapiacot rendeznek, a családok egész nap játszóházakban ügyeskedhetnek, de zenés bábjáték és népzenei koncert is szórakoztatja az egybegyűlteket. A rendezvény fénypontjának a
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 10:01
Tájak és ízek - Barangolás Erdélyben
hagyományos ételeket kóstólhatnak itt , például csorbalevest , kukorica -
darából készült puliszkát , tőtikét , vagy salátalevest .
Erdély nevezetességei közé tartozik többek között a parajdi sóbánya , ahol
120 méter mélyen játszótereket , kápolnát és kávézót is találnak a vendégek .
A Marosvásárhelytől 60 km - re lévő Korondon ősi hagyományai vannak a
fazekasságnak , a település főutcája egy kirakodóvásárra hasonlít , ahol
mindenki vásárolhat ízlésének megfelelő kerámiát .
Aki Erdély szépséges tájait szeretné megcsodálni , mássza meg a Madarasi
Hargitát , szálljon csónakba a Gyilkos - tónál , túrázzon a Békás - szorosban ,
és mártózzon meg a Szent Anna - tó krlstálytiszta vízében . Erdély mindenki
számára kínál valamit , arra késztetve az utazót , hogy újra és újra visszatérjen .

********** Bédné Marika : 2017 . 07 . 20 . 17 : 12

********** Lejegyeztem : Családi - Recept - Magazinból
bedmarika47, 2017. július 21. péntek, 17:14
Étel - mesék - Egy hercegnek készült , világhírű lett !
sütemény tetejét fondant - nal és csokoládéval vonják be ,
majd mielőtt megdermed , kialakítják a jól ismert mintát .
A tészta töltelékéül szolgáló krémnek is több változata ismert .
Leggyakrabban vajas krémmel készítik , amelyhez sokszor adnak
brandyt vagy másféle alkoholt , például rumot , amarettót ,
diólikőrt , esetleg valamilyen ízben harmonizáló krémlikőrt , vagy kávét .
A vajas krém készíthető csokoládés változatban is , illetve a modern
kor ízlésének engedve könnyebb tejszínes , esetleg mascarpone -
krémmel is megtölthető az Esterházy - torta .
A torta tetejét édesítő minta alapanyaga is sokat változott az idők
folyamán . Manapság gyakorta készítik kétféle csokoládé fel -
használásával sőt , elterjedt a minta inverz formája is , ahol az utolsó
piskótalapra olvasztott csokoládé kerül , és ezt mintázzák meg némi
fehér csoki felhasználásával . A mintán kívül szokás a tortát
aszalt gyümölcsökkel is
bedmarika47, 2017. július 02. vasárnap, 13:10
A két világháború közt készült fotográfiákat adományoztak a Göcseji Múzeumnak
Serényi Árpádnak köszönhetően olyan fényképek maradtak meg a két világháború közötti időszakról, amelyek illusztrációként, dokumentumként mind a mai napig felhasználhatók várostörténeti írásokhoz, tanulmányokhoz - hangzott el a hagyatékot bemutató keddi sajtótájékoztatón. A több évtizeddel ezelőtti fotók szinte nélkülözhetetlenek a történészek és a muzeológusok munkájában, de a látogatók számára is fontos információkat hordoznak - emelte ki Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója.

Serényi Árpád izgalmas felvételeket készített, amelyek segítenek megismerni a város múltját, dokumentálják és megismerhetővé teszik a két világháború közötti időszakot - fűzte hozzá Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője.

A Göcseji Múzeum csaknem ezer olyan fotót őriz, amelyet Serényi Árpád készített - ismertette Kapillerné Megyeri Anna történész.

Serényi Árpád 1920-tól élt és dolgozott Zalaegerszegen. Megélhetését a műtermi fotózás biztosította, emellett a város
velemenyezd, 2016. október 18. kedd, 17:23
Kedves szokás az ajándékozás.
szükséges; kényeztessük a megajándékozottat azzal, ami egy kicsit ,,luxus" számára.
. Igazodjunk a megajándékozott életviteléhez, stílusához, érdeklődéséhez. Ha nem ismerjük az ünnepeltet, inkább semlegesebb ajándékot válasszunk.
. Fontos az ötlet, a találékonyság mellett az érzékenység is. Tartsuk számon az elejtett megjegyzéseket, vagy kössük egy múltbéli közös élményhez a meglepetést. Ha kipuhatoljuk, hogy ismerősünk kedvenc dísztárgyait hol vásárolta, majdnem biztos, hogy a kicsalt címen ízlésének megfelelő ajándékot találunk majd.
. Ne hozzuk zavarba nagyon költséges ajándékkal a megajándékozottat és a vendégsereget. Ne méricskéljük kínosan az egymásnak adott ajándékok mértékét.
. Tartsuk nagy becsben a saját kézzel készített ajándékokat. Ezek gyakran nagyobb érzelmekről árulkodnak, mint a drága, üzletben vásároltak.
. A tetszetős, saját kezű vagy bolti csomagolás fokozza a meglepetés erejét, ünnepivé teszi a megajándékozás pillanatát.
. Ha olyan családhoz megyünk
lenke1964, 2016. április 10. vasárnap, 14:34
A Magyar HÍMZÉS
kőfaragásokon. A különbség a nemesi és paraszti társadalom hímzései között csak az anyag minőségében mutatkozott. Ez sok száz évvel később is megfigyelhető országszerte. A nemesi réteg himzésein későbbi évszázadok divatos mintái is megjelennek, igy észlelhető török és renaissance hatás. Az új mintákat megtanulták úrnőiktől az udvarukban szolgálók és továbbadták saját falusi környezetüknek. Az úgynevezett úrihimzést és az új mintákat a magyar nép saját ízlésének megfelelően beolvasztotta meglévő mintavilágába. Sok esetben viszont ellenálltak, és továbbra is az ősi mintákat alkalmazták. Ez érthető, hiszen ezek mind sokezer éves vallásuk és hiedelemviláguk jelképei voltak. Mélyen gyökereztek a nép lelkében és tudatában. Nem is olyan régen még tisztában volt a magyar ezen minták jelentésével. Ennek köszönhetően alig változtak a minták az évszázadok folyamán. Mára ez a tudás sajnos részben elveszett, de a jelképrendszer
lenke1964, 2015. október 03. szombat, 20:37
Coco Chanel - A nő, akinek a stílust köszönhetjük
megnyitotta kalapkészítő műhelyét a Boulevard Malesherbes-en.


Arthur Capell és egy Chanel által tervezett kalap

Első sikerét egy szalmakalap hozta el, amely semmiben sem hasonlított az addigi habos-babos, szalagos kalapokhoz. Egyszerű volt, de a maga nemében csodás: letisztult, elegáns és célszerű. Ez a hármasság jellemző egyébként a későbbi Chanel ház egészére. Kitűnő ízlésének, pompás ötleteinek és fáradhatatlan munkatempójának köszönhetően a bolt sikeres lett olyannyira, hogy következő üzleteit már saját tőkéből tudta finanszírozni. Első saját üzlete, a Chanel Modes az elegáns rue Cambon 21. címen nyílt meg, ami tökéletes helyszínnek bizonyult. A kalapok óriási sikert hoztak Cocónak, aki ezt követően még két újabb boltot nyitott. 1918-ra rendkívüli üzleti érzékkel felismerte, hogy a kifinomult hölgyeket nem csupán a kalapok, hanem az egyéb kiegészítők is nagyon érdeklik
cologne53, 2015. április 27. hétfő, 18:50
Általános illemszabályok 2.
kényeztessük a megajándékozottat azzal, ami egy kicsit ,,luxus" számára.
. Igazodjunk a megajándékozott életviteléhez, stílusához, érdeklődéséhez. Ha nem ismerjük az ünnepeltet, inkább semlegesebb ajándékot válasszunk.
. Fontos az ötlet, a találékonyság mellett az érzékenység is. Tartsuk számon az elejtett megjegyzéseket, vagy kössük egy múltbéli közös élményhez a meglepetést. Ha kipuhatoljuk, hogy ismerősünk kedvenc dísztárgyait hol vásárolta, majdnem biztos, hogy a kicsalt címen ízlésének megfelelő ajándékot találunk majd.
. Ne hozzuk zavarba nagyon költséges ajándékkal a megajándékozottat és a vendégsereget. Ne méricskéljük kínosan az egymásnak adott ajándékok mértékét.
. Tartsuk nagy becsben a saját kézzel készített ajándékokat. Ezek gyakran nagyobb érzelmekről árulkodnak, mint a drága, üzletben vásároltak.
. A tetszetős, saját kezű vagy bolti csomagolás fokozza a meglepetés erejét, ünnepivé teszi a megajándékozás pillanatát.
. Ha olyan családhoz megyünk
klementinagidro, 2015. április 07. kedd, 19:54
3 hetes fogyókúra: mínusz 6-10 kg
fogyókúrára, ha az egészséges táplálkozás szabályait betartjuk, és beiktatjuk a mozgást mindennapjainkba. Ez csak eleinte nehéz, vagy inkább szokatlan, hamarosan igényelni fogja szervezetünk mindkettőt.
Ez a kúra remek alkalom arra, hogy mindezek megvalósításába belefogjunk, ha pedig befejeztük a kúrát, kifejezetten igényelni fogjuk az egészségesebb ételeket. Ne hagyjuk ki a lehetőséget, vásároljunk új szakácskönyveket, már a kúra ideje alatt állítsunk össze olyan étrendet, mely finom, az egész család ízlésének megfelel, és egészséges. Ha őszintén belegondolunk, egy kis kocogásra, mozgásra 20 percet minden nap tudunk szánni, ennyit megérdemel szépségünk, egészségünk.

Fogyókúrás menü egy hétre
Ha három hetes fogyókúrát tervezünk, ezt a menüt hetente kell ismételni. Ha mozgunk is, a fogyás még intenzívebb lehet.

 Reggeli (minden nap):
1 csésze gyógytea, 3 dl ásványvízben 1 evőkanál almaecet (étkezés előtt), kávé; lédús gyümölcs (alma, narancs, mandarin, kivi, stb.)
faciendum, 2015. január 06. kedd, 12:43
Lesütött hús és kolbász
Lesütött hús és kolbász

A gyermekkori disznóvágások alkalmával nálunk még készült lesütött hús és a kedvemért lesütött kolbász is. Régen a falusi háztartásokban a hús, a kolbász és némely családnál a töpörtyű lesütése és zsírban tárolása, a füstölés mellett, a feldolgozott disznóból készült ételek konzerválását szolgálta. Disznóvágáskor üstben, bő zsírban, lassú tűzön puhára sütötték az enyhén sózott oldalas szeleteket, illetve a család ízlésének megfelelő húsokat. Akkor készült el, amikor könnyen ki lehetett húzni a húsból a csontot. A sült húst véndőbe, nagyobb lábosba vagy fazékba szedték és felöntötték annyi zsírral, hogy a hús ússzon benne. Az edény tetején a hús nem lóghatott ki, hanem légmentesen be kellett fedje a zsír. A kolbászt külön sütötték ki, majd 10-15 cm-es metszéseket vágtak belőle, a lesütött hús közé tették, és fehér zsírral öntötték le. Volt ahol a lesütött kolbászt külön készítették, a metszéseket edénybe tették, és azzal a piros zsírral öntötték le, amelyben sült. A lesütött
bkisseva, 2014. december 16. kedd, 21:27
1/7
Képek, videók
Háromdimenziós felvétel a
vargaspace
2012. november 24. szombat, 15:13
Eindhoven20071102.jpg
impromtu
2011. augusztus 10. szerda, 20:05
Eindhoven
raga
2006. augusztus 14. hétfő, 13:36
gond van a nyomtatóval
magdaseppa
2007. június 19. kedd, 12:22
lakóházak.jpg
szicu
2013. február 21. csütörtök, 13:28
lakóházak vizben.jpg
kicsoda57
2011. január 12. szerda, 23:54
lakóházak
mecsery
2010. december 25. szombat, 01:13
A vár alatti lakóházak
caris11935
2009. április 16. csütörtök, 16:01
Lakóházak.jpg
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 14:47
lakóházak
magdaseppa
2006. október 07. szombat, 14:26
jövőre ötlet.jpg
dnemethk
2017. december 30. szombat, 16:43
...gondolj a jövőre...
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 10:37
Találkozunk jövőre
irmus
2015. december 08. kedd, 07:12
kenyérhaj jövőre.jpg
kicsoda57
2015. március 21. szombat, 22:20
viszont látásra jövőre.jp
jucinenadov
2012. december 12. szerda, 21:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.