Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 04:19 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Johnson: lehetséges egy új kilépési megállapodás, de csak a backstop nélkül
dolgozni, hogy ez így történjen.

Kijelentette ugyanakkor, hogy az előző miniszterelnök, Theresa May kormánya által elért, az alsóház által háromszor is elutasított kilépési megállapodás elfogadhatatlan a brit parlament és az ország számára egyaránt.

A brit kormányfő szerint ha egy ország nagyra értékeli függetlenségét és van önbecsülése, nem fogadhat el olyan szerződést, amelynek alapján lemond gazdasági függetlenségéről és saját kormányzásának jogáról, márpedig a jelenlegi kilépési megállapodásban foglalt backstop-mechanizmus érvényesítése éppen ezt jelentené.

Nem megoldás az sem, hogy e mechanizmus alkalmazására időhatárt szabjanak; megállapodás a kilépés feltételeiről csak a backstop-záradék eltörlésével lehetséges - mondta Johnson.

Kijelentette: Nagy-Britannia a maga részéről kész a jóhiszemű tárgyalásokra a mostani Brexit-egyezmény alternatívájáról, de azt szeretné, hogy az ír-északír határellenőrzés kérdését London és az EU a majdani kétoldalú kapcsolatrendszer feltételeiről szóló
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 21:57
EP-választás/Brexit - Befejeződött az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában
törvényalkotási célú szavazásra június első hetében a Brexit-tervezetet.

Mark Spencer, az alsóházi ügymenet szervezéséért felelős kabinettag a következő időszak menetrendjét ismertető csütörtöki alsóházi tájékoztatójában kijelentette: a tervezet június eleji beterjesztéséhez, vitájához és szavazásához nem sikerült "a szokásos csatornákon" konszenzust teremteni.

Theresa May miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy a kormány a június 3-án kezdődő héten az alsóház elé terjeszti a Brexit-megállapodásban foglaltak törvénybe iktatását célzó tervezetet.

Ez nem ugyanaz az elvi határozati javaslat lenne a Brexit-megállapodás jóváhagyásáról, amelyet az alsóház eddig háromszor elvetett: a tervezet jogszabályalkotó célú indítvány, a kilépés törvénybe foglalásának átfogó menetrendjével.

Az 586 oldalas joganyag második olvasatban - vagyis részletes vita és szavazás céljával - június 7-én került volna a képviselők elé.

Mark Spencer azonban csütörtöki felszólalásában közölte: a kormány a
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 23:55
Brexit - Theresa May: jogilag kötelező erejű módosításokra van szükség a Brexit-megállapodásban
A konzervatív párti brit miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben tárgyalt Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével egy olyan megoldási lehetőségről, amely garantálja, hogy az Egyesült Királyság - May londoni hivatalának szóhasználatával - "nem ragad bele" végleg az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülésére kidolgozott készenléti mechanizmusba (backstop).

A megbeszélés után a BBC televíziónak nyilatkozva May kijelentette: a kilépési megállapodás részét képező backstop-megoldás módosítását nem lesz könnyű elérni, de ha sikerül, az stabil többséget teremthet a brit parlamentben a Brexit-egyezmény elfogadásához.

Juncker a tárgyalás után, Brüsszelben és Londonban egyaránt kiadott közös nyilatkozatban mindazonáltal leszögezte, hogy az EU-ban maradó 27 ország nem hajlandó újranyitni a Brexit-megállapodást, amely az Európai Unió és az Egyesült Királyság között létrejött, "gondosan kiegyensúlyozott kompromisszumok" eredménye, és amelynek elérése érdekében mindkét fél már
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 18:21
Brexit - Theresa May: nem várok azonnali áttörést
elhalasztásának bejelentése után a vitasorozat félbeszakadt.

Andrea Leadsom nem tette egyértelművé csütörtöki nyilatkozatában, hogy az alsóház a félbeszakadt vitát folytathatja-e, vagy elölről kezdődik a megállapodásról szóló vita.

A Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-tábora és a legnagyobb északír britpárti erő, a szintén rendkívül EU-szkeptikus irányvonalú - a kisebbségben kormányzó konzervatívokat kívülről támogató - Demokratikus Unionista Párt (DUP) súlyosan bírálja a kilépési megállapodásban foglalt tartalékmegoldást, amely közös vámuniós szabályozással kerülné el az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező vámellenőrzés visszaállítását, abban az esetben, ha a brit kilépés után tervezett átmeneti időszak végéig nem lépne életbe az Egyesült Királyság és az EU között olyan átfogó kétoldalú kereskedelmi megállapodás, amely e mechanizmus alkalmazását önmagában szükségtelenné teszi.

A konzervatív Brexit-tábor és a DUP-frakció azzal az érvvel veti el a megállapodás elfogadását, hogy a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 15:42
Brexit - Theresa May: a megállapodás alternatívája a megállapodás nélküli Brexit vagy a Brexit elmaradása
A londoni alsóház a tervek szerint jövő kedden szavaz a megállapodásról, de a jelenlegi erőviszonyok alapján valószínűtlennek tűnik az egyezmény elfogadása.

Theresa May, aki a BBC brit közszolgálati rádió csütörtöki hírmagazinjának vendége volt, nem reagált érdemben arra a csütörtöki brit sajtóértesülésre, amely szerint kabinetbeli kollégái a szavazás elhalasztására próbálják őt rávenni. Kijelentette ugyanakkor: sokszor hallja a parlamenti vitában, hogy a megállapodás nélküli Brexitet mindenképpen el kell kerülni, ennek azonban az egyetlen módja az EU-val elért egyezmény elfogadása.

A The Times című konzervatív brit napilap csütörtökön közölt értesülése szerint mindenekelőtt Gavin Williamson védelmi miniszter igyekszik rábeszélni a miniszterelnököt a Brexit-megállapodásról szóló alsóházi szavazás elhalasztására, mivel fennáll a kockázata egy olyan katasztrofális mértékű vereségnek, amelybe akár a kormány is belebukhat.

A lap forrásai szerint Sajid Javid belügyminiszter és Amber Rudd
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 12:11
Szijjártó Péter Londonban: Magyarország elkötelezetten támogatja Ukrajna reformjait
vezető folyamat irányítására létrehozott minisztérium vezetőjével.

Elmondta: a magyar-brit kereskedelmi forgalom tavaly 5,2 milliárd euró volt, és az idei év első négy hónapjában a fogalom értéke 8 százalékkal emelkedett. Magyarországon 800 brit vállalat több mint 50 ezer magyar alkalmazottat foglalkoztat, és Nagy-Britannia a hatodik legnagyobb befektető a magyar gazdaságban.

Ebből fakad az az álláspont, hogy Magyarország tisztességes, sportszerű, mindkét fél számára kedvező Brexit-megállapodásban érdekelt, a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok közé emelkedő minden egyes akadály ugyanis a magyar gazdaságnak is kárt okozna.

Szijjártó Péter szerint ezért Magyarország abban érdekelt, hogy széles körű szabadkereskedelmi megállapodás, valamint egy új stratégiai partnerséget megalapozó egyezmény jöjjön létre Nagy-Britannia és az Európai Unió között a Brexit-tárgyalások eredményeként.

Brit tárgyalópartnereinek elmondta: Magyarország támogatja azt a megközelítést, hogy az állampolgárok jogait
velemenyezd, 2017. július 06. csütörtök, 15:01
A török államfő jelentkezni fog a kormánypártba
szavazótábor közötti voksok különbsége 1 millió 379 ezer 934. A részvétel 85,1 százalékos volt.

Az alkotmánymódosítás teljesen csak 2019. november 3-a után, tehát a következő parlamenti és köztársaságielnök-választást követően lépne életbe, de a török vezetés jelezte, hogy néhány intézkedést már hamarabb foganatosítanak.

Kalin beszédében arra is kitért, hogy az Európai Unió eddig 790 millió eurót folyósított Ankarának abból az első 3 milliárd euróból, amelyet Brüsszel a tavalyi menekültügyi megállapodásban helyezett kilátásba a Törökországban tartózkodó 3,5 millió menekült megsegítésére. Az EU később kész további 3 millió euróval hozzájárulni a törökországi menekültek életszínvonalának növeléséhez.

Az elnöki szóvivő rámutatott: a népszavazási kampány során feszültté vált török-uniós viszony rendeződne, ha az EU tartaná magát az egyezményhez, értve ezalatt a schengeni vízummentesség megadását, a csatlakozási tárgyalások, valamint a menekülteket segítő juttatások felgyorsítását. Kalin egyúttal
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 15:43
A közmédia átalakításával véget ért a koalíciós válság Izraelben
Alapvető változást jelent a jelenlegi médiatörvényhez képest, hogy kiemelték a hírszerkesztőséget az új közmédia szervezetéből, ezek és az aktuális műsorok a régi közmédia dolgozóinak továbbfoglalkoztatásával egy különálló szervezethez tartoznak majd, amelyet egy tanácsadó testület felügyel.

Az új közmédia eredetileg április 30-án kezdte volna meg munkáját, de az indulást május közepére halasztották, hogy addig gyors törvényhozással megszülethessen a változások jóváhagyása.

A csütörtöki megállapodásban foglaltakat rögzítő törvényeket várhatóan a jövő héten, a tavaszi szünetet felfüggesztve összehívott, rendkívüli plenáris ülésen szavazza meg a kneszet.

A kompromisszumos megállapodás megszületését maga Netanjahu jelentette be az Andrej Kiska szlovák elnökkel folytatott tárgyalásai előtt rendezett közös sajtótájékoztatón.

Kahlón délután sajtótájékoztatót tartott, ahol kijelentette, hogy a politikusoknak nem lesz beleszólásuk az új közmédia munkájába, és sikerként könyvelte el, hogy a
velemenyezd, 2017. március 30. csütörtök, 17:31
Moody's: az amerikai fordulat ellenére is folytatódik a globális klímavédelmi tevékenység
elemeit az új amerikai kormány módosítja vagy törli. A Moody's elemzői szerint azonban a globális kormányzati intézményrendszer és a magánszektor már olyan robusztus lendületre tett szert ezen a területen, amely továbbviszi a fenntartható gazdasági tevékenység fejlesztésére és egyéb környezetvédelmi célok elérésére irányuló programokat, függetlenül az amerikai szövetségi környezetvédelmi politika jövőbeni irányától.

A cég hangsúlyozza, hogy az amerikai elnökválasztás óta a párizsi klímavédelmi megállapodásban részes országok óriási többsége megerősítette elkötelezettségét a megállapodás mellett. A Moody's szerint ez azt valószínűsíti, hogy a következő években még gyorsulni is fog az üvegházhatást okozó szennyezőanyag-kibocsátás visszaszorítását célzó globális szabályozási intézkedések kidolgozásának és elfogadásának üteme.

Ráadásul a globális klímavédelmi szakpolitikai tevékenységek nem korlátozódnak a párizsi egyezményre. A tizenkilenc legnagyobb fejlett ipari és feltörekvő gazdaság, valamint az
velemenyezd, 2017. február 16. csütörtök, 17:53
Uniós szóvivő: az Európai Bizottság elkötelezett a Törökországgal megkötött migrációs szerződés mellett
A testület szokásos napi sajtótájékoztatóján - újságírói kérdésre válaszolva - Szkínász hangsúlyozta, hogy a megállapodás a kölcsönös bizalmon alapszik. A bizottság elvárja az aláíróktól, hogy maradjanak elkötelezettek a megállapodásban rögzített minden részletet illetően.

Az Európai Unió a maga részéről megtette és végrehajtja vállalt kötelezettségeit, de csak a folyamat végén lehet majd a megállapodás általános eredményeit megvizsgálni - tette hozzá.

A szóvivő aláhúzta, hogy az Európai Bizottság célja a megállapodás betartása, és a testület reménykedik annak teljes sikerében is.

Az Európai Parlament csütörtöki állásfoglalásával kapcsolatban, amelyben az uniós képviselők a török csatlakozási tárgyalások felfüggesztésére szólítottak fel, a szóvivő elmondta, hogy az uniós parlament mint demokratikus intézmény döntését tudomásul veszi a bizottság.

Szkínász a török vízummentesség kérdéséről azt mondta, hogy a folyamat még nem ért véget. A csatlakozáshoz szükséges intézkedések közül
velemenyezd, 2016. november 25. péntek, 14:22
Erdogan: ha az EU még továbbmegy, Törökország megnyitja a határait
puccskísérletet követően bevezetett elnyomó intézkedések miatt volt szükség, mert ez a fellépés egyre inkább eltéríti Ankarát az Európa felé vezető útról. Az indítványt 479 igen szavazattal, 37 ellenében, 107 tartózkodás mellett fogadták el Strasbourgban. Az EP-döntés jogilag nem kötelező érvényű, de szakértők úgy vélik, hogy a döntés fokozza a nyomást a csatlakozási tárgyalások lebonyolításában illetékes uniós szervekre.

A menekültáradat visszafogásának érdekében március 18-án kötött EU-török megállapodásban Brüsszel az uniós csatlakozási folyamat felgyorsítását, schengeni vízummentességet, valamint több milliárd eurós támogatást helyezett kilátásba Ankarának, ennek egyik előfeltételéül azonban a vitatott török terrorellenes törvény enyhítését szabta. A török vezetés erre nem hajlandó, és többen azt vetik a szemére, hogy a jogszabályokat a politikai ellenzék és egyes újságírók elhallgattatására használja fel.

A török politikai közélet már Erdogant megelőzően éles hangon reagált a csütörtöki
velemenyezd, 2016. november 25. péntek, 12:41
Erdogan: a török EU-csatlakozás felfüggesztéséről szóló EP-szavazásának nincs jelentősége
Kifejtette: az EP szavazása is csak azt mutatja, hogy Európa pártfogolja a terrorszervezeteket. "Már többször világossá tettük, hogy Ankarának fontosabbak az európai értékek, mint számos tagállamnak" - fogalmazott. "Ennek ellenére nem látunk konkrét támogatást a Nyugat részéről, a menekültügyi megállapodásban foglalt ígéreteik egyikét sem tartották be" - hangoztatta Erdogan.

Az Európai Unió és Törökország a márciusban kötött menekültügyi megállapodás keretében a csatlakozási folyamat felgyorsításáról is rendelkezett, de az a július 15-i törökországi puccskísérlet után jelentősen lelassult. Erdogan a múlt héten arra figyelmeztette az EU-t, hogy év végéig döntenie kell Törökország csatlakozásának ügyében, különben Ankara népszavazásra bocsátja a kérdést, amelyen akár a halálbüntetés visszaállítását is felvetheti. A török parlament az európai uniós csatlakozás szándékával törölte el a halálbüntetést 2004-ben.

A török elnök a közelmúltban többször vádolta meg az EU-t, hogy szemet huny a
velemenyezd, 2016. november 23. szerda, 11:21
1/4
Képek, videók
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
theresa800.jpg
konoksag
2008. október 17. péntek, 06:41
Theresa in Rio
pinky
2008. január 22. kedd, 10:17
Backstage7248052432lSm all
wiwat
2013. szeptember 06. péntek, 09:35
Backstage
foltoskata
2011. május 29. vasárnap, 10:03
runningstich_backstich .jp
neccakedvenc
2011. április 14. csütörtök, 15:47
San Diego Pag - backstage
impromtu
2008. július 15. kedd, 23:39
Szeged backstage 11 April
impromtu
2008. június 12. csütörtök, 11:24
Backstage.jpg
bjohnny
2008. május 08. csütörtök, 23:55
Backstreet_Boys--Backs tre
alex158
2007. október 14. vasárnap, 10:21
BACKSTAG.JPG
gulyas2442
2007. január 15. hétfő, 14:15
PATRICIA6BACKSTAGE2001 .jp
princessavenure
2006. szeptember 17. vasárnap, 12:54
PATRICIA9BACKSTAGE2000 .jp
princessavenure
2006. szeptember 17. vasárnap, 12:53
PATRICIA8BACKSTAGE1999 .jp
princessavenure
2006. szeptember 17. vasárnap, 12:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.