Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 18:48 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Október 23. - Szilágyi Péter: a mai nap örömüzenete, hogy az amerikai magyarok visszatértek a magyarság közössé
közösségeinél tett látogatást az elmúlt napokban, és mindenütt részt vett az ottani aktív magyar szervezetek és a magyar konzulátusok tanácskozásain.

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékező ünnepségen, amelyet az 1902-ben alakult Egyesült Magyar Egyletek szervezett a helyi Szent Imre-templomban, Szilágyi Péter az ohiói Clevelandban vett részt.

Beszédében emlékeztetett arra, hogy az 1956-ban megkezdett harcot az orosz tankok nem tudták eltaposni, a küzdelmet több ezren, köztük több száz clevelandi is folytatta külföldről. "A clevelandi magyarok a szabadságharc leverését követően kiáltvánnyal fordultak a világ közvéleményéhez, követelve, hogy Magyarország adassék vissza a magyar népnek" - emlékeztetett beszédében Szilágyi Péter. Hangsúlyozta: ma, amikor 1956 hőseinek emléke előtt megállunk, nemcsak a hazáért életüket áldozó budapesti fiatalok, a megtorlások során életükkel fizető honfitársaink előtt tisztelgünk, hanem azok előtt a világban szétszóródott magyarok előtt is, akik
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 09:01
Az al-Kaida terrorszervezet egyik híve robbantásos merényletet tervezett Clevelandban
A 48 éves Demetrius Pitts a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tájékoztatása szerint a clevelandi ünnepi felvonuláson, majd az esti tűzijáték idején is pokolgépes robbantásokat tervezett. Már hetekkel korábban feltérképezte azokat a helyszíneket, ahol robbanószerkezeteket akart elhelyezni. Erről nyíltan is beszélt ismerősei körében, így az FBI hamar lefülelte.: vasárnap tartóztatták le, amikor egy fedett ügynökkel találkozott.

Stephen Anthony, az FBI munkatársa több amerikai lapnak is elmondta: egyelőre nem világos, hogy Pitts milyen közel állt fenyegetéseinek valóra váltásához, vagyis a nyomozók még vizsgálják, hogy beszerzett-e pokolgépek házilagos készítéséhez szükséges anyagokat. "De nem várhattunk ölbe tett kézzel, amíg ez kiderül" - fogalmazott az FBI-ügynök, hozzátéve, hogy egyelőre úgy tudni, a vádlott az Egyesült Államokban radikalizálódott, és nincs információ arról, hogy valaha is külföldre utazott volna.

Pittsre 2017 óta figyeltek a szövetségi nyomozók, miután az egyik közösségi
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:57
Böjte Csaba atya látogatása New Yorkba!
meglátogattam, öröm volt látni, hogy távolba szakadva, nem szülőföldje, családja után vágyakozik, panaszkodik, hanem itt az újvilágba sodródott emberekből új családot teremtett magának, Jézus Krisztus tanítása szerint!
Öröm látni beteljesedni Jézus Krisztus szép ígéretét: Aki érettem lemond apjáról, anyjáról, családjáról, az száz annyit kap! Igen, András atya nem hiába jött el 20-25.000 kilométert szülőföldjétől, mert az itteni hívek a szeretetért szeretettel fizetnek, és otthonává tették a clevelandi templomot, plébániát!
Ha jószerencséd e tájra hozd, keresd fel a Magyar Missziót: 1860 WEST 22ND ST. CLEVELAND , OH. 44113
Szeretettel, Csaba t.

- Szerencsésen megérkeztünk Kanadába!.
Kedves Testvéreim!!
Clevelandbe és Torontóba, a Szent István és a Szent Erzsébet búcsújára hívtak ünnepi szónoknak!! S mivel az amerikai kontinens messze van, nehéz oda eljutni, ezért a két búcsús ünnep közti napokat kihasználom, hogy a régóta jegelt meghívásoknak is eleget tegyek!! Hiszem,
maroka, 2017. november 13. hétfő, 11:58
Szilágyi Péter: 2017 végéig egymillióra nő az új magyar állampolgárok lélekszáma
A helyettes államtitkár a Regionális Diaszpóra Tanács clevelandi értekezletén vett részt. Tájékoztatta a tanácskozás résztvevőit a magyar kormány 2010 óta folytatott nemzetpolitikájának részleteiről és eddigi eredményeiről, valamint az új lehetőségekről.Szilágyi Péter beszámolt a Kőrösi Csoma Sándor-program, a Julianus-program és a kulturális értékmentést szolgáló Mikes-program eredményeiről és további lehetőségeiről. A többi között például arról is, hogy már 2018 elejétől igényelhető pályázati támogatás a hétvégi magyar iskolákhoz. A helyettes államtitkár örömmel nyugtázta azt is, hogy 2017 végéig egymillióra gyarapszik az új magyar állampolgárok lélekszáma.Az MTI kérdésére Szilágyi Péter kifejtette, hogy tapasztalatai szerint egyre nagyobb az érdeklődés a Diaszpóra Tanács munkája iránt, és a tanácskozáson is többen kérték az anyaország támogatását mind a hétvégi iskolákhoz, mind az amerikai magyar szervezetek közötti jobb kommunikáció elősegítéséhez.

Szombaton este a
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 07:04
Augusztus 20. - Szabó László Washingtonban: az egészséges hazafiasság őrzi meg Magyarországot
Ünnepi beszédében Szabó László a magyar kormány nevében köszöntötte a magyarokat és méltatta a magyar történelmet, kultúrát és nyelvet. "Önök nélkül Magyarország kevesebb lenne" - fogalmazott a nagykövet. Hozzátette: Magyarország 2010 óta erős ország lett, és különös figyelmet fordít a határain kívül élő magyarokra, köztük az amerikai magyarságra.A nagykövet arra buzdította az amerikai magyarokat, hogy a magyar haza iránti szeretetet adják tovább gyermekeiknek és unokáiknak is.Szabó László azon az ünnepségen beszélt, amelyet az Amerikai Magyar Örökség Háza és vezetője, Fedor István szervezett az arlingtoni Marymount katolikus egyetemen. Az amerikai fővárosban és környékén élő magyarok vasárnap reggel a washingtoni bazilikától a Marymount Egyetem kápolnájáig sétáltak - hasonlatosan egy zarándoklathoz -, majd az egyetemi kápolnában misével emlékeztek, utána piknikkel ünnepeltek. A misén felolvasták Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érseknek az amerikai magyarsághoz
velemenyezd, 2017. augusztus 20. vasárnap, 23:33
Március 15. - A Kőrösi Csoma Sándor- és Petőfi Sándor-program ösztöndíjasai tevékenyen részt vesznek az ünnepsé
népzenészeké a főszerep, de a cserkészek színes plakátjai és a Tűzvirág Táncegyüttes korabeli toborzói is hozzájárulnak majd a hangulathoz. Lyonban ez az első év, amikor gyerekfoglalkozás formájában megemlékeznek a márciusi eseményekre. Strasbourgban a Keleti Táncegyüttes és a Hárompatak zenekar előadása szolgáltatja az ünnepi hangulatot - olvasható az összegzésben.

A Pennsylvania állambeli Ligonierben kiállítást szerveznek, melyet kétnyelvű emlékműsor kísér. Petőfi mellszobrot koszorúznak a clevelandi könyvtárban. A montreali magyar szervezetek közösen ünneplik a forradalom évfordulóját. Wellandon közös ebédet tartanak, utána versekkel, néptánccal és köszöntő beszédekkel emlékeznek a szabadságharcra.

Kitértek arra is, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság rendszeresen támogatja a Magyarországon kívül élő magyarokat mind a hétköznapokban, mind ünnepek alkalmával, és a diaszpórában valamint szórványban tartott nemzeti ünnepeken az államtitkárság vezető tisztségviselői személyesen is részt vesznek.
velemenyezd, 2017. március 14. kedd, 13:32
Schönberget és Mahlert dirigál a Nemzeti Filharmonikusok élén James Judd
szimfónia az emberi lét végső kérdéseit kutatva a halál témájú nyitótételtől a feltámadást hirdető fináléig ível, ezért ragasztották hozzá később a Feltámadás címet.

Az est karmestere az Egyesült Államokban élő brit James Judd, akit rendkívüli Mahler-dirigensként tartanak számon, és a magyar közönség előtt is ismert. A Nemzeti Filharmonikusokkal 2012 márciusában találkozott először, akkor Delius, Britten és Elgar műveit vezényelte.

Az 1949-ben született James Judd Lorin Maazel meghívására lett a Clevelandi Zenekar asszisztense, Claudio Abbado mellett pedig az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának társ-zeneigazgatójaként szolgált. Tizennégy éven keresztül vezette az általa újjászervezett Floridai Filharmonikusokat, az Új-Zélandi Szimfonikusok élén pedig nyolc évig állt zeneigazgatóként. Számos világhírű zenekar hívja vendégkarmesternek, fellépett többek között a Berlini Filharmonikusokkal, a lipcsei Gewandhaus-zenekarral és a Londoni Szimfonikusokkal is.

James Judd alapító művészeti igazgatója az
velemenyezd, 2014. december 02. kedd, 15:32
Újra megnyitja kapuit a clevelandi magyar Szent Imre templom
Richard Lennon clevelandi püspök még 2010 júniusában arra hivatkozva döntött a bezárásról, hogy 2000 lélek szükséges egy templom eltartásához és a magyar közösségnek csak 600 hívője van. Lennon püspök nyolc megyére kiterjedő egyházkerületében 50 templom bezárását határozta el "racionalizálás" jegyében, ezek közül 11 tiltakozott a Vatikánnál a döntés ellen, mindegyikük eredményesen. A szentszéki határozatot a templomok újranyitásáról a clevelandi püspök is jóváhagyta, noha joga lett volna fellebbezni ellene.

"Plébániánk örvendezik a hír hallatán" - mondta Peller Miklós, a magyar templom orgonistája. Hozzátette: Siklódi Sándor atya a jövő héten tér vissza Clevelandbe. A magyar nyelven miséző papot a templom 2010 júniusi bezárását követően a chicagói Szent István templomba helyezték át.

A clevelandi Szent Imre templomban november 4-én tartják majd az első ünnepi misét az újranyitás alkalmából.http://www.cleveland.com/metro/index.ssf/2012/10/st_eme ric_catholic_church_will.html#
velemenyezd, 2012. október 18. csütörtök, 13:33
Amerikai nagykövet: a két népet évszázados kötelékek fűzik össze - Kováts Mihály huszár ezredesre emlékeztek Ka
Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete ünnepi köszöntőjében arról beszélt: előző nap ünnepelték az amerikai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 90. évfordulóját, de éppen Kováts ezredes példája mutatja, hogy a két nép közötti kötelékek ennél jóval hosszabb időre nyúlnak vissza.

Kováts Mihály hazáját egy eszméért, a szabadság eszméjéért hagyta el. Azt tartják, amikor tudomást szerzett az amerikai függetlenségi háború kitöréséről, levelet írt Benjamin Franklinnek, a Függetlenségi Nyilatkozatot elfogadó tizenhárom észak-amerikai egyesült tartomány franciaországi követének, és felajánlotta a segítségét a harcolóknak - idézte fel a diplomata. A magyar katonaember Amerikába érve megszervezte, kiképezte és csatába vezette az első lovassági alakulatot - mondta a nagykövet.

1779. május 11-én egy lovascsapatot vezetett Dél-Karolinában, hogy visszafoglalják a britektől Charleston városát, amikor 55 évesen lelőtték - emlékeztetett halálának körülményeire,
velemenyezd, 2012. május 11. péntek, 17:23
Bruce Springsteen énekes.
menedzsere lett.

Augusztus 24-én Bruce először került fel a Rolling Stone magazin címlapjára.

Szeptember 19-21. között a New Jersey-beli Passaicban, a Capitol Theatre-ben tartottak három show-t, ezeket később Springsteen legfontosabb és legemlékezetesebb fellépései között tartották számon. Az első koncertet a rádió is közvetítette, és később az ismert Piece de Resistance vagy Passaic Night címmel kalózlemezként is kiadták.

A Darkness turné egy maratoni hosszú clevelandi koncerttel ért véget. Egy néző petárdája Bruce arcához közel robbant fel (ezt Springsteen - a kalózlemezen jól hallhatóan - szóvá is tette), de azért is emlékezetes maradt, mert 31 dalával új hosszúsági rekordot döntött ez a csúcs azonban csak a következő turnéig élt.

Április 3-án Bruce újra a stúdióba ment az E Street Band-del, hogy elkezdjék felvenni a The River dalait. Bruce motorbalesetet szenvedett: egy fának ütközött, eltörte a lábát, és három hétig ágyban kellett maradnia. A baleset
schuro, 2010. szeptember 23. csütörtök, 17:12
Képek, videók
SZKT-Szilágyi György.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:02
Szilágyi Domokos :Ibolya
maria_kadar_148
2018. április 22. vasárnap, 23:19
SZKV-Szilágyi Lajos.jpg
agica2004
2018. április 21. szombat, 15:10
Szilágyi János
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 19:27
szilagyi_karacsony.jpg
menusgabor
2017. október 31. kedd, 20:25
Szilágyi István nevenapjá
chillik
2017. szeptember 30. szombat, 03:41
Szilágyi Domokos Ibolya
maria_kadar_148
2017. május 16. kedd, 20:31
Rio-Szilágyi Áron.png
agica2004
2017. április 21. péntek, 22:11
élet_szilágyiPNG.PNG
astropapa58
2016. december 03. szombat, 09:10
Szilágyi Domokos Hol vag
maria_kadar_148
2016. augusztus 21. vasárnap, 14:04
0 Szilágyi.D.kar..jpg
lovaszmarika
2015. december 27. vasárnap, 12:57
Visszatértem.jpg
chillik
2016. január 10. vasárnap, 07:56
midway-amerikai nehézbomb
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:32
béka- d.amerikai varangy.
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 14:22
béka-d-amerikai varangy.j
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 14:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.