Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:38 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással
egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Öntsük alá a bort, és a felolvasztott vajat, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd addig süssük, még a bacon szép pirosra sül (én légkeverésnél 160 fokon pároltam, majd 180 fokon sütöttem pirosra).

Ameddig a hús sül, készítsük el a köretet és az áfonyamártást.

A vörös áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a citrom levével és héjával, a fűszerekkel és ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral. Főzzük kb 10 percig, majd vegyük ki a fahéjat, és a szegfűszeget.

Ezután forraljuk fel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a pici vízzel simára kevert étkezési keményítőt. Kevergetve addig főzzük, még kellően besűrűsödik (2-3 perc alatt besűrűsödik).

Közben készítsük el a krumplipürét is.

Tálalás előtt szeleteljük fel a hústekercseket, majd helyezzük a tányérra. Ezután kanalazzuk mellé a
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:26
Almás, habos, reszelt sütemény – Nagyon hamar megsül,
Almás, habos, reszelt sütemény - Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc, és eszméletlen finom!



Mivel az almát dolgoztam fel, így almás sütire került a választás. Nagyon finom, omló,.elolvad a szájadban, ha bele harapsz.

Hozzávalók
1/2 kg rétesliszt,
25 dkg Rama,
15 dkg porcukor,
5 db tojás,
1 csg sütőpor (12 g).
A töltelékhez

1 kg reszelt alma,
fahéj,
citrom reszelt héja és leve,
cukor, vagy méz ízlés szerint.

Elkészítés
A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:17
Reg-enor kúra
(sütve, főzve, rántva, párolva).

Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszunk.

Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.

A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel, bár nálam jól bevált praktika volt ha levest vagy főzeléket kellett sűríteni, hogy vagy önmagával sűrítettem, vagy étkezési keményítőt használtam.

A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával.

Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni, lehetőleg Himalája só felhasználásával.

Rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani.

Levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk.

Krumplit és tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk, max heti 1 alkalommal

Rizsből készült tésztákat fogyaszthatunk korlátozás nélkül.

Gyümölcsök közül
reifregina, 2018. október 17. szerda, 21:13
A banán jótékony hatásai a bőrre, a hajra, és az egészségre
arcbőrére, majd fél óra elteltével mossa le.

Fénylő bőr

Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segíti az egészséges, fiatalos bőr fenntartását.
Törjön össze egy fél banánt és keverje el egy evőkanál szantálfa porral és fél teáskanál mézzel. 20-25 percig hagyja arcán, majd langyos vízzel mossa le. Az olajos bőr gyógyítására alkalmas, hiszen a szantálfa eltávolítja a felesleges olajat, míg a banán hidratálja a bőrt.

Egy banánt törjön össze és keverje el egy citrom levével, 25 percig hagyja hatni. C-vitamin tartalmának köszönhetően megszünteti a fakó bőrt, valamint elmulasztja a pattanásokat és kiütéseket.

Banános bőrradír

Antioxidáns tartalma miatt a banán, egyéb anyagokkal keverve sikeresen frissíti fel bőrét és szabadítja meg az elhalt hámsejtektől.

Csupán konyhájában megtalálható alapanyagokból remek arcmaszkokat készíthet.

Egy összetört banánt keverjen el egy evőkanálnyi cukorral, és körkörös mozdulatokkal masszírozza
vorosrozsa66, 2018. október 08. hétfő, 20:59
Hideg málnakrémleves pirított mandulával.
Hozzávalók:

70 dk málna
méz(v. cukor)
2 cs vaníliás cukor
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
citromlé
reszelt citromhéj
fahéj
szegfűszeg
1/2 cs vaníliás pudingpor
csipet só
5 dl víz

Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekkel.

Kb. 10 percig szép lassan főzni, majd leturmixolni és szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

A pudingport simára keverni a tejszínnel.

Ezután a leturmixolt levest visszatenni a tűzre, és újraforralni. Ha már forr, akkor állandó keverés mellett, belecsorgatni a pudingos-tejszínt.
Jól kiforralni, majd kevergetve párpercig még főzni, hogy kellően besűrűsödjön.

A maradék málnát szintén leturmixolni, szitán átszűrni, majd a meleg levesbe keverni.
Ezután kihűteni, majd a
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:16
Almás-habos reszelt sütemény
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, majd erre simítjuk a keményre vert habot. Végül a maradék tésztát ráreszeljük a tetejére és kb 20 perc alatt
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet
habtejszín

Szükségünk lesz még:
8 db nagyobb banán
citrom leve a banán meglocsolásához

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. Utolsó lépésben óvatosan belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát tepsire tesszük, amit előtte kivajaztunk és beliszteztünk. A tésztát 220 fokon 10-15 percig sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük. Rátesszük a félbe vágott banánt, majd a banánt citrom levével meglocsoljuk - így a banán nem barnul meg.
A zselatinlapot vízbe tesszük (a csomagoláson szereplő útmutató szerint járunk el). A túrót a cukorral és citromlével eldolgozzuk. Egy kevés túrós masszát teszünk a zselatinhoz, elkeverjük, majd az egészet hozzákeverjük a túrós krémhez. A habtejszínt kemény habbá verjük. majd ezt is óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe.
A banánt megkenjük a túrós krémmel, elegyengetjük, legalább 1 órára hűtőszekrénybe
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:46
Tejfölös kocka kivivel
Tejfölös kocka kivivel

Hozzávalók

A tésztához:
4 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
7 dkg liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
2 dl habtejszín
3 ek porcukor
40 dkg tejföl (piros dobozos)
1 csomag habfixáló
1 db citrom
4 db kivi
A tetejére:
1 csomag tortazselé (színtelen)
1 ek cukor
pár csepp citromlé
2,5 dl víz



Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az olvasztott vajat. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a masszához keverjük.

Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 14:55
Mascarponés epertorta sütés nélkül
nélkül

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
1 citrom leve és reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
1 csomag zselatinfix
2 dl tejszín
60 dkg eper
25 dkg babapiskóta (kb. 30 db)
2 evőkanál vagdalt pisztácia



Elkészítés

Elkészítés: A mascarponét simára keverjük a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és alaposan lecsepegtetjük. Néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.

Babapiskótával kirakjuk egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, ha kell, megfelelő méretűre törjük a piskótát. Rásimítunk egy vékony
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 15:03
Görög gyümölcsleves
- nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nélkül készül
Recept:
1 liter 100%-os narancslé
5 dl főzőtejszín
Fél ü magozott meggybefőtt (a levével együtt)
30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelitből) gyümölcs
4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve)
fél körte
fél alma
1 fürt szőlő
fél citrom leve
2 ek cukor
fél mk őrölt fahéj
Aromák: rum, vanilia, mandula.

A folyékony hozzávalókat a cukorral, az aromákkal és a fahéjjal össze turmixoltam, fazékba öntöttem.
Az őszibarackot, az almát és a körtét apró darabokra vágtam, és a meggyel és az erdei mix és a többi gyümölccsel együtt szintén a lábasba raktam, és elkevertem. Hűtőbe raktam éjszakára.

Tejszínhabbal ás hántolt mandulával megszórva tálaltam.
suzymama, 2018. június 24. vasárnap, 17:47
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite

Hozzávalók

A tetejére:
80 dkg cseresznye
2 ek porcukor
1 tk őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
A tésztához:
3 db tojás
25 dkg porcukor
3 dl 20%-os tejföl
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
30 dkg (rétes) liszt


Elkészítés

1.

A cseresznyét kimagozzuk. A porcukrot, a fahéjat, és a szegfűszeget összekeverjük, és beleforgatjuk a cseresznyét.
2.

A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a tejföllel, a citrom levével és lereszelt héjával, valamint a vaníliás cukorral és a sóval. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük.
3.

Sütőpapírral bélelt
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 16:13
Darálos gépi keksz
össze, hogy se túl kemény se túl lágy ne legyen a tészta.
Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kezünk melegétől ne puhuljon meg túlságosan a margarin.
A kész tésztát egy órát hűvös helyen pihentetjük.

Ha nem csak fehér (világossárga) sütit szeretnénk, akkor el lehet felezni a tésztát két fele és a másik felébe 1-2 kanál kakaóport bele lehet gyúrni.

Ha még cifrábbra akarjuk akkor lehet a tésztát 1-2 kanál kókuszreszelékkel, vagy 1-2 narancs vékonyan lereszelt héjával + a levével ízesíteni.

Formázás:
Ezt a sütit eredetileg a húsdarálóhoz való feltéttel lehet formázni. Darálon jön ki csíkban a sütemény és a megfelelő méretű darabokra vágod, hajlítod. Majd közepes hőfokon (160-180 fok) 15-20 percig kell sütni. Tetszés szerint olvasztott csokoládéba is
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:34
1/164
Képek, videók
Húsvéti pulykamelltekercs
anaxor
2013. március 05. kedd, 17:10
rakott, comd töltelékkel,
eri70
2008. január 07. hétfő, 14:22
töltelékkel
limara
2007. február 16. péntek, 10:48
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
vajat készítettem
barbette
2010. július 13. kedd, 20:36
Alufóliás terápia.jpg
pacsakute
2017. szeptember 28. csütörtök, 17:35
alufólia
sanci81
2016. december 26. hétfő, 15:59
Alufoliában sűlt törpe
er500
2014. július 27. vasárnap, 08:23
Alufóliában sült cserkeme
szakkonyviro
2008. május 13. kedd, 23:18
Alufóliában sült cserkeme
lalapapi
2008. május 13. kedd, 23:12
Alufóliában sült cserkeme
kovicsont
2008. május 13. kedd, 23:06
Alufóliában sült cserkeme
karimas
2008. május 13. kedd, 22:59
Alufóliában sült cserkeme
harasziszi
2008. május 13. kedd, 22:53
Alufóliában sült cserkeme
felugyelo
2008. május 13. kedd, 22:47
Alufóliában sült cserkeme
andiba
2008. május 13. kedd, 22:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.