Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 07:17 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással
sütőpapírral kibélelt tepsire. Öntsük alá a bort, és a felolvasztott vajat, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd addig süssük, még a bacon szép pirosra sül (én légkeverésnél 160 fokon pároltam, majd 180 fokon sütöttem pirosra).

Ameddig a hús sül, készítsük el a köretet és az áfonyamártást.

A vörös áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a citrom levével és héjával, a fűszerekkel és ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral. Főzzük kb 10 percig, majd vegyük ki a fahéjat, és a szegfűszeget.

Ezután forraljuk fel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a pici vízzel simára kevert étkezési keményítőt. Kevergetve addig főzzük, még kellően besűrűsödik (2-3 perc alatt besűrűsödik).

Közben készítsük el a krumplipürét is.

Tálalás előtt szeleteljük fel a hústekercseket, majd helyezzük a tányérra. Ezután kanalazzuk mellé a
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:26
Az alma jótékony hatásai
jó?

Gyümölcssav, almasav tartalma a belek és a máj működésére fejt ki jó hatást. Az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású, így például tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő és húgysav képződést (ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartja a természetgyógyászat). A fogyókúra egyik hasznos segítője, sőt, ha valaki egy-két napos almakúrát tart, nemcsak a súlycsökkenéshez járul hozzá, hanem egyben méregteleníti is a szervezetét.
Legértékesebb, legtáplálóbb, ha héjával együtt, nyersen fogyasztjuk, így tartalmazza a legtöbb élelmi rostot. Nem kell feltétlenül a legszebb, viaszosan fénylő, darabonként selyempapírba csomagolt, méregdrága import, zöld vagy mélyvörös almákat vásárolni, hiszen kora ősztől késő tavaszig kapható a kevésbé látványos, ám annál egészségesebb, ömlesztve kilózott magyar termék, és az sem baj, ha netán már kissé ráncos némelyik a tél végén. Számtalan módon elkészíthető: nyersen lének facsarva, müzlibe, gyümölcs- és zöldségsalátába darabolva,
eva6, 2018. november 17. szombat, 07:51
Mákos guba torta
darált mák
1 citrom reszelt héja
A krémhez :
4 db tojás sárgája
8 dkg cukor
2 cs vanília cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg vaj
Tetejére :
3 dl habtejszín
1 cs zseléfix
egy kevés mák
ELKÉSZÍTÉS :

A kifliket karikára vágjuk. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet a vajjal össze melegítjük, hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és lassú tűzön besűrítjük.

A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes folyadékhoz. Ezt ráöntjük a kifli karikákra, és megvárjuk, míg beszívja. 26 cm-es torta formát sütőpapírral kibélelünk, és bele nyomkodjuk a kifliket. 170 C -n 20-25 percig sütjük.

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral a vaníliás cukorral és a pudingporral. A tejet felforraljuk, és a tojás sárgájás keverékkel sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, és a vajjal jól kikeverjük.A kihűlt guba tetejére kenjük, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét pedig ízlés
suzymama, 2018. október 04. csütörtök, 08:50
kanonok lepény
HOZZÁVALÓK
1/2 kg liszt
2 evőkanál fagyos zsír
1 csomag sütőpor
25 deka cukor
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
tej
mogyoró, vagy dió
barackíz

ELKÉSZÍTÉSE

1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.

A tészta egyik felét tepsibe téve barackízzel vastagon megkenjük és őrölt mogyoróval (dióval)beszórjuk. Másik felét ráhelyezve tojással kenjük meg s szintén mogyoróval hintjük be. Közepes tűznél világosra sütjük.
faciendum, 2018. szeptember 13. csütörtök, 22:41
Almás-zabpelyhes piskóta krémsajttal
Hozzávalók: (20x20-as formához, 16 kocka)

12 dkg zabpehely vagy zabpehelyliszt
6 gr szódabikarbóna
3 gr sütőpor
1kk. őrölt fahéj késhegynyi
őrölt szegfűszeg és őrölt szerecsendió
3 nagyobb alma
5 dkg vaj, megolvasztva
1 nagyobb tojás
10 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat/ 1 vaníliáscukor

20 dkg natúr krémsajt
1 ek citromlé
1 citrom lereszelt héja
7 dkg porcukor
2 ek. durvára vágott dió

A zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem.
Az almákat meghámoztam, kimagoztam,kockára vágtam és botmixerrel pürésítettem.
Az almapépbe mixeltem az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot. Hozzáadtam a vaníliakivonatot, majd a száraz hozzávalókkal simára kevertem.
Sütőpapírral bélelt formába tettem és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig - tűpróbáig - sütöttem.
A krémsajtot 2-3 percig a
bkisseva, 2018. augusztus 26. vasárnap, 21:34
Eredeti somlói galuska
előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával összeforralunk, aztán kihűtjük. Vaníliakrémet készítünk, s még melegen hozzáadunk egy kevés 5-6 kanál vízben feloldott zselatint.
Vaníliakrém: Felforralunk fél liter tejet 1 vaníliás cukorral - esetleg egy rúd vaníliát is tehetünk bele -, fél citrom héját reszeljük hozzá, majd langyosra hűtjük. 4 tojássárgáját habosra keverünk 12 dkg kristálycukorral, aztán 7,5 dkg sima lisztet (3-4 ek.) teszünk bele, és elkeverjük. A tejből kivesszük a vaníliarudat, és fokozatosan hozzávegyítjük a tojásos
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Mascarponés epertorta sütés nélkül
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
1 citrom leve és reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
1 csomag zselatinfix
2 dl tejszín
60 dkg eper
25 dkg babapiskóta (kb. 30 db)
2 evőkanál vagdalt pisztácia



Elkészítés

Elkészítés: A mascarponét simára keverjük a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és alaposan lecsepegtetjük. Néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.

Babapiskótával kirakjuk egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, ha kell, megfelelő méretűre törjük a piskótát. Rásimítunk egy vékony krémréteget, és megszórjuk az eper felével. Erre kenjük a
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 15:03
Klasszikus Rákóczi túrós
kenéshez


Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
2 db tojást szétválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a mazsolával, a tojássárgájával, a búzadarával, a citrom reszelt héjával, és végül a tojások keményre vert habjával.
A tésztát kinyújtjuk és egy 25X30-as tepsibe helyezzük, egy villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékletre tesszük, 5-6 percig sütjük
Ezután kivesszük, megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk a túrótölteléket és visszatesszük sülni. Amikor körben barnulni kezd a széle, akkor jó.
A tojásfehérjéket kis fokozaton géppel felverjük a kristálycukorral, jó sűrűnek
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 15:26
Sütemény receptek
tálaljuk.

Citromszelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, fél szalagáré, 1 pohár tejföl (1 evőkanál maradjon)

Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, és 4 lapra osztjuk. A lapokat megsütjük előmelegített sütőben.

Krém:
fél l tejből főzött krémet készítünk. (2,5 dl tejet főzünk, a másik 2,5 dl-ből, és 3 evőkanál lisztből habarást, és állandó kevergetés közben sűrűre főzzük.)

A megmaradt margarint 20 dkg cukorral, egy fél citromlevével és egy egész citrom héjával habosra keverjük. Amikor kikevertük, összekeverjük a kihűlt, főzött krémmel. Jól kidolgozzuk. 2 lapba ezt töltjük, a középsőbe baracklekvárt.

Babapiskótás

Lap:
30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 sütőpor, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaó, annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen. Ezt a tésztát kétfelé osztva kinyújtjuk, és megsütjük.

Krém:
3 dl tejet felforralunk, 2 dl tejben 2 csomag vaníliát beleteszünk. 5 kanál lisztet szétkeverünk, és ezt a
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite

Hozzávalók

A tetejére:
80 dkg cseresznye
2 ek porcukor
1 tk őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
A tésztához:
3 db tojás
25 dkg porcukor
3 dl 20%-os tejföl
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
30 dkg (rétes) liszt


Elkészítés

1.

A cseresznyét kimagozzuk. A porcukrot, a fahéjat, és a szegfűszeget összekeverjük, és beleforgatjuk a cseresznyét.
2.

A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a tejföllel, a citrom levével és lereszelt héjával, valamint a vaníliás cukorral és a sóval. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük.
3.

Sütőpapírral bélelt
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 16:13
Kinyomós keksz
20dkg margarint, 8dkg porcukorral 1 citrom reszelt héjával,1 tojássárgájával habosra kevertem. Hozzágyurtam 30-40 dkg lisztet, kettévettem és az egyik felébe belekevertem 3dkg kakaóport. A világosat a kezemben kilapitgattam, a barnából rudat formáztam és a világosba beletekertem. Igy tettem a keksz kinyomó pisztolyba.Előmelegitett sütőben 170 fokon sütöttem.
Margarinozott, lisztezett hideg tepsibe nyomtam, igy nem ragad a pisztolyba. nlc
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:45
Darálos gépi keksz
tejjel gyúrjuk össze, hogy se túl kemény se túl lágy ne legyen a tészta.
Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kezünk melegétől ne puhuljon meg túlságosan a margarin.
A kész tésztát egy órát hűvös helyen pihentetjük.

Ha nem csak fehér (világossárga) sütit szeretnénk, akkor el lehet felezni a tésztát két fele és a másik felébe 1-2 kanál kakaóport bele lehet gyúrni.

Ha még cifrábbra akarjuk akkor lehet a tésztát 1-2 kanál kókuszreszelékkel, vagy 1-2 narancs vékonyan lereszelt héjával + a levével ízesíteni.

Formázás:
Ezt a sütit eredetileg a húsdarálóhoz való feltéttel lehet formázni. Darálon jön ki csíkban a sütemény és a megfelelő méretű darabokra vágod, hajlítod. Majd közepes hőfokon (160-180 fok) 15-20 percig kell sütni. Tetszés szerint olvasztott csokoládéba is
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:34
1/106
Képek, videók
Húsvéti pulykamelltekercs
anaxor
2013. március 05. kedd, 17:10
rakott, comd töltelékkel,
eri70
2008. január 07. hétfő, 14:22
töltelékkel
limara
2007. február 16. péntek, 10:48
vajat készítettem
barbette
2010. július 13. kedd, 20:36
Alufóliás terápia.jpg
pacsakute
2017. szeptember 28. csütörtök, 17:35
alufólia
sanci81
2016. december 26. hétfő, 15:59
Alufoliában sűlt törpe
er500
2014. július 27. vasárnap, 08:23
Alufóliában sült cserkeme
szakkonyviro
2008. május 13. kedd, 23:18
Alufóliában sült cserkeme
lalapapi
2008. május 13. kedd, 23:12
Alufóliában sült cserkeme
kovicsont
2008. május 13. kedd, 23:06
Alufóliában sült cserkeme
karimas
2008. május 13. kedd, 22:59
Alufóliában sült cserkeme
harasziszi
2008. május 13. kedd, 22:53
Alufóliában sült cserkeme
felugyelo
2008. május 13. kedd, 22:47
Alufóliában sült cserkeme
andiba
2008. május 13. kedd, 22:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.