Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 11:59 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Articsóka gyógyító erejéről
hatásásnak köszönhetően kedvez az emésztési folyamatoknak. Sok helyen használják még afrodiziákum-, vizelethajtó-, leheletfrissítő-, sőt dezodoráló szerként is. Bizonyos dél-európai és egyéb országokban a népgyógyászat szerves részét képezi mint gyógynövény. Az olaszok a levelét, a szárát és a gyökerét is használják. Népi gyógyítóik szerint a növény levelei nyersen vagy forrázatként elkészítve vizelethajtó hatásúak, a szárból forrázással készült 24 órás kivonat pedig reuma és köszvényes fájdalmak enyhítésére alkalmas.

Az articsókában található inulin egy olyan poliszacharid, ami csak lassan bomlik le a bélben és lassan szívódik fel. Ezért az articsóka segíthet az étkezések utáni hirtelen vércukorszint-ingadozás megelőzésében. Ez különösen cukorbetegek számára lehet hasznos.

- Az articsóka friss leveleiből készült préslé, illetve levélkivonat, antibiotikus hatásúak.

- Cinarin, szilimarin tartalmának köszönhetően májvédő funkciója van: enyhíti a méreganyagok
pacsakute, 2019. március 14. csütörtök, 20:24
Versenyképességi program - Modern infrastruktúra és hatékony energiafelhasználás
szerepvállalást szükségesnek nevezik a zöld gazdaság fejlesztése érdekében is.

A tanulmányban megállapítják: a magyar vasúti és közúthálózat sűrűsége megfelelő, de a minősége több tekintetben elmarad az európai átlagtól. Alacsony a nagysebességű, villamosított és kétvágányú pályaszakaszok aránya, ez visszafogja a vasúti közlekedés versenyképességét. Az MNB szerint alapvető, hogy minden, legalább 30 ezer lakosú város és az észak-balatoni régió elérhető legyen villamosított vasútvonalon, és a fő vasútvonalak alkalmasak legyenek legalább 160 kilométerórás sebesség elérésére. A vasúti közlekedés gyorsítását szolgálja a mozdonyok és személykocsik cseréje, felújítása is. Minden megyeszékhelyen intermodális csomópontot kell kiépíteni, és a teherpályaudvarokat fejleszteni - javasolják.

A magyar gyorsforgalmi úthálózat sűrűsége uniós összehasonlításban megfelelő ugyan, de a teherbíró képessége és nemzetközi összekapcsoltsága gyenge, kevés a településeket elkerülő, az autópályákra ráhordó út. A megyék
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 19:02
Másfél milliárd forintos támogatással fejlesztenek sportlétesítményeket Bonyhádon
Potápi Árpád János, aki a város országgyűlési képviselője is, elmondta: az 1 milliárd 567 millió forint célzott támogatásból korszerűsítik a városi sportpályát, valamint felújítják és sportrekreációs célra teszik alkalmassá a Perczel-kúriát a mellette elterülő parkkal együtt.

A fejlesztés igazi nyertesei a gyerekek és a fiatalok lesznek - jegyezte meg, hozzátéve, a kormány mindent megtesz azért, hogy támogassa a családokat, és minél több gyerek szülessen, ehhez "meg kell teremteni azt a bázist, amely lehetővé teszi, hogy minél többen tudjanak sportolni".

Kitért arra, hogy Bonyhád az első önkormányzatok között vezette be a mindennapos testnevelést a város iskoláiban. Emlékeztetett arra, hogy 2018. áprilisban elkészült az egymilliárd forintért - szintén kormánytámogatással - felújított sportcsarnok.

Azt mondta: a megújuló sportpályát nemcsak a versenysportolók, labdarúgók használhatják majd, hanem mindenki, aki sportolni akar.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), a város polgármestere
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 17:53
Az útifűről jó tudni
vagy levélborogatást tenni a mellre útifűből, és igyunk zilizgyökér, édesgyökér, tüdőfű, martilapu, kakukkfű, keverékéből teát, napi 3-4 csészével, jó melegen. Ez a keverék megakadályozza a tüdőgyulladást és a mellhártyagyulladást. Elhanyagolt köhögés vagy erős dohányosok megfázásukra azonnal ezzel, vagy hasonló keverékkel kezdjék kúrálni magukat.
- Vérzéscsillapító hatása nem csak a felszíni sebek kezelésénél bevált, hanem nyersen fogyasztott leve belső fekély vagy gyulladás csillapítására is alkalmas.
- A gyomorsavtermelést enyhén visszafogja, a gyomorégést csillapítja. Gyomor és bélhurut esetén teáját jó melegen fogyasszuk. Görcsölés esetén külsőleg pakolást is tehetünk az adott testrészre.
- Teafőzete máj- és hólyagbántalmak esetén is ajánlható.
- Az útifű méregtelenítő hatású is, hiszen a teljes anyagcserére hatással van.
- Vizelethajtó hatása miatt képes csökkenteni a vér húgysavszintjét, fertőtleníti a vizeletkiválasztó rendszert.
- Sebgyógyító hatása régóta ismert.
pacsakute, 2019. február 11. hétfő, 20:45
Az Egység Törvénye
Földre? Hány entitásnak kellene a Földön a Konföderációt hívnia?

Ré: Ré vagyok. A népetek közé eljövetel lehetőségét nem a hívások számából számítjuk: ez egy konszenzus révén áll elő a komplett társadalmi memória komplexum részéről, mely tudomást szerzett a minden dolgok végtelen tudatosságáról. Népeitek körében ez csak elszigetelt esetekben volt lehetséges.

Olyan esetben, amikor egy társas memória komplexum, amely a Teremtő szolgálója, látja ezt a helyzetet és ötlete támad az alkalmas segítségnyújtásra, mely csak népetek közt végezhető el, a társas memória komplexum, amelyik ezt az elgondolást szeretné, beterjeszti azt a Szaturnusz Tanácsának. Ha elfogadják, a karantént feloldják.

7.9 Kérdező: Azt hiszem, van itt egy kérdésem Jimtől a Tanáccsal kapcsolatban. Kik a tagok és hogyan működik a Tanács?

Ré: Ré vagyok. A Tanács tagjai képviselők a Konföderációból és belső síkjaitok azon vibrációs szintjeiről, melyek a harmadik denzitásotokért felelősek. A nevek nem
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:29
Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott
dandárt ajánl fel a NATO kötelékébe. Ehhez a katonák mellett tüzéreszközök, harckocsik, légvédelmi eszközök, csapatszállító repülők, helikopterek is kellenek.

A miniszter elmondta, a légierő a technikai eszközeinek elöregedése, hiánya miatt a megszűnés határára került, ezért kezdték a haderőfejlesztést a légierő haderőnemmel. Az eddig bejelentett és megvalósult beszerzéseken túl a következő lépésben olyan rámpás repülőket vesznek, amelyek nehéz technikai eszközök szállítására, deszantolásra is alkalmasak. A honvédségnek viszont kevesebb embert is szállítania kell, ezért kisgépekre is szükség van. Az e célra beszerzett Falconok közül az egyik speciális, többcélú feladatra is alkalmas, amelynek katonai célú átalakítása zajlik.

A helikopterflottába idén két új helikopter érkezik. A meglévő orosz gépek nagyjavításon estek át, így rendszerben tarthatók addig, amíg az új helikoptereket leszállítják Magyarországnak.

A légvédelem kapcsán elmondta, hogy az év első felében egy új
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 08:11
Imádság
Imádság,

melyben a keresztyén ember azért esedezik, hogy Isten szakassza el őt a világtól

Irgalmas Isten! Milyen nagy a te jóvoltod abban is, hogy az embereknek ezen a földön alkalmas lakóhelyet készítettél, hogy ennek javaival élve téged dicsőítsenek és örök boldogságukat munkálják, miután pedig e világon kiszabott idejüket eltöltik, egy napon a veled való boldog közösségre eljussanak és örökké boldogok legyenek a jövendő életben.
De óh megromlott emberi szív! Milyen gonoszul elfordítja a te kegyelmes jó célodat a maga veszedelmére, amikor úgy a földhöz ragad, hogy az örök életről, amelyre teremtetett, elfeledkezik. Úgy viseli magát, mintha e világ örökkévaló lakóhelye volna. Fut, fárad, epekedik, sőt vétkezik a földi javakért, az egy szükséges dolgot pedig, üdvösségének munkálását elmulasztja.
Szakaszd el, óh én Istenem, szívemet a világnak ilyen vétkes és veszedelmes szeretetétől. Ismertesd meg velem igazán a világi dolgok hiábavalóságát, sőt ártalmas és veszedelmes voltát
kalmanpiroska, 2019. január 13. vasárnap, 14:40
Lelki gőg
keresztyének sértődnek és haragszanak meg ilyenkor. Óriási hiba lenne viszont azt gondolni, hogy általában beszélhetnénk úgy, hogy a szigorú igazságnak megfelelően mindig a legrosszabbat mondjuk egymásról. Való igaz, hogy a bűn minden fajtája és mértéke ördögi, pokoli, átkozott, elítélendő és kárhozatos. Az is megáll, hogy ha az emberek igazán belelátnának saját szívükbe, semmilyen kifejezést nem tartanának túl súlyosnak jellemzésére: önmagukat vadállatoknak, kígyóknak és ördögöknek tartanák, nem találván alkalmas szavakat annak leírására, amit önmagukban látnak. A legdurvább kifejezések is erőtleneknek tűnnének e célra. De használhat-e páratlanul szent életű apjáról vagy anyjáról beszélve egy gyermek időnként ilyen kifejezéseket: az ördög van bennük; ilyen vagy olyan ördögi és átkozott a természetük; hogy naponként pokoli és kárhozatos cselekedetek százait viszik véghez, vagy hogy átkozott kutyák, pokolfajzatok és ördögök? Avagy igazolható-e az, hogy a legalávalóbb emberek rendszerint így beszéljenek a
kalmanpiroska, 2019. január 02. szerda, 13:07
Csökkent, de továbbra is óriási a különbség a leggazdagabb és a legszegényebb EU-tagország között
Észtország (79 százalék), Litvánia (78 százalék), Portugália (77 százalék), Szlovákia (76 százalék) és Lengyelország (70 százalék) következik.

A maradék hat ország közül Magyarországon az egy főre jutó GDP 68 százaléka volt az uniós átlagnak, majd Görögország és Lettország jön egyaránt 67 százalékkal. Romániában 63, Horvátországban 62, Bulgáriában pedig 49 százalékra rúg ez az arány.

Az egy főre jutó GDP ugyan gyakran használatos az országok jóléti szintjének mutatójaként, azonban nem feltétlenül alkalmas a háztartások életszínvonalának kifejezésére. Ez utóbbi célra jobban megfelel az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás.

Az AIC-mutatót nézve is Luxemburg az első, az EU-s átlag 132 százalékával és Bulgária az utolsó az átlag 54 százalékával. Egy évvel korábban 134, illetve 53 százalékon állt a két adat.

Az átlag fölött tíz ország teljesített tavaly: Luxemburg mögött Németország (122 százalék), Ausztria (117 százalék), Dánia (114 százalék), Nagy-Britannia (114 százalék), Finnország
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:31
Benkő: Magyarországnak fontos a Nyugat-Balkán biztonsága
Benkő Tibor az elmúlt napokban látogatta meg a Bosznia-Hercegovinában szolgáló magyar katonákat, és Marina Pendes védelmi miniszterrel is tárgyalt.

Benkő Tibor azt mondta: a bosnyák miniszter elismerően szólt a magyar békefenntartók munkájáról. Marina Pendes kérte, hogy Magyarország támogassa Bosznia-Hercegovina euroatlanti csatlakozását.

A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, a Nyugat-Balkán biztonsági helyzete "bonyolult, feszültségektől nem mentes".

Kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy a honvédség légiflottájának megújítását két ütemben tervezték végrehajtani. Az elsőről 2016. november 29-én születetett döntés, amikor a honvédelmi és rendészeti bizottság előtt is beszámoltak arról, hogy három közepes, többfunkciójú csapatszállító és két többcélú könnyű szállítógépet vásárolnak. Ezek közül mostanáig a két közepes és a két könnyű repülőgép beszerzése történt meg. Ezeken felül további három, deszantolásra is alkalmas katonai gépet vesznek még.

Benkő Tibor a Kossuth Rádió Jó
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 10:01
Kalapács alá kerül az 5101/1. ingatlan
István polgármester

Az előterjesztést megtárgyalja:

Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság

Előkészítő szervezeti egység: Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal - Városfejlesztési és Fenntartási Osztály - Tóth Szabolcs osztályvezető
Készítette: Dr. Dudás Eszter vagyongazda
Pénzügyi fedezetet igényel/nem igényel, igazolás: nem igényel
Törvényességi szempontból kifogást nem emelek, beterjesztésre alkalmas:
Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző

A napirendet nyilvános ülésen javasolt tárgyalni, a határozat elfogadásához minősített többség szükséges.

Tisztelt Képviselő-testület!

Mint ahogy az a Képviselő-testület előtt is ismeretes, az Önkormányzatnak több éve szándékában áll értékesíteni az egykori határőr laktanya területét, melynek érdekében legutóbb a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság 153/2018. (VI. 28.) GVB határozatával döntött többek között a Mosonmagyaróvár
azenujsagom, 2018. december 07. péntek, 04:15
Imádság
Imádság

melyben a keresztyén ember azért könyörög, hogy mértékletes lehessen

Óh nagy jóságú, végtelenül bölcs és gazdag kegyelmű Isten! Látom és dicsőítem imádandó tökéletességedet abban is, hogy minket, földön lakó embereket úgy alkottál, hogy étellel és itallal tápláljuk életünket, álommal és nyugalommal újítsuk s élesszük fáradtság alá vetett testünket: ételül és italul sokféle ajándékot adtál, éjszakát is szereztél, hogy annak csendje alkalmas legyen az alvásra és nyugalomra. És miután a bűn gyalázatossá tette az ártatlanság mezítelenségét, maga szent Felséged ruhákat készített első szüleinknek, amelyekbe felöltöztetted őket, és nekünk is mind ez ideig kirendelted öltözetünket. Sőt nemcsak szükségünkre, hanem felüdülésünkre és gyönyörködtetésünkre való dolgokat is sokfélét alkottál és mutattál nekünk, hogy azokkal fáradt elménket és testünket megújíthassuk. Mindezek is bizonyságai jóságodnak, bölcsességednek, irántunk való kegyelmednek és szeretetednek.
De amint minden egyéb
kalmanpiroska, 2018. november 21. szerda, 13:00
1/87
Képek, videók
Articsóka.jpg
pacsakute
2019. március 14. csütörtök, 20:21
Articsóka .jpg
pacsakute
2019. február 28. csütörtök, 17:09
Articsóka
sanci81
2017. április 30. vasárnap, 16:57
Virágzó articsóka.jpg
pacsakute
2017. január 25. szerda, 21:21
articsoka1.jpg
lenke1964
2015. október 12. hétfő, 19:03
articsoka.jpg
lenke1964
2015. október 12. hétfő, 19:03
articsoka-17.jpg
lilagondolatok
2014. november 24. hétfő, 00:03
articsóka technikával.jpg
csipkerozsi
2014. február 24. hétfő, 22:38
nőkben zajló folyamatok s
jencuska1970
2008. június 01. vasárnap, 17:38
szerves molekulát.jpg
szidi001
2008. március 26. szerda, 15:05
LeveleIm (4).JPG
dnemethk
2016. december 29. csütörtök, 00:25
LeveleIm (3).JPG
dnemethk
2016. december 29. csütörtök, 00:25
LeveleIm (2).JPG
dnemethk
2016. december 29. csütörtök, 00:25
LeveleIm (1).JPG
dnemethk
2016. december 29. csütörtök, 00:25
A fák levelei
irmus
2016. március 22. kedd, 06:12
Címkék
szárból forrázással, szigorú igazságnak, mindennapos testnevelést, uniós átlagnak, minősége több, átlag fölött, észak-balatoni régió, gyermek időnként, felszíni sebek, Filóné Ferencz Ibolya, földhöz ragad, Tisztelt Képviselő-testület, keresztyén ember, emberek igazán, elgondolást szeretné, útifű méregtelenítő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.