Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 07:25 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új szárnnyal bővítik a Mindszenty Általános Iskolát Esztergomban
Espasa-Sancho Ramon hozzátette, a fejlesztés előtt elbontották az iskola két korábbi tömbje között található földszintes épületet, amelyet az államosítás után óvodának építettek, de elhanyagoltsága miatt nem volt alkalmas a célra.

Az új épületrész alagsorában 300 adagos melegítő konyha, 90 férőhelyes ebédlő, valamint tánc- és technikaterem kap helyet. A felső szinten új könyvtárat, csoportszobákat és tantermeket hoznak létre. A további tervekben a tetőtér beépítése is szerepel.

A 2020 szeptemberére elkészülő fejlesztés során bővítik az udvar területét, akadálymentes parkolót alakítanak ki, modern kazánokat és egy liftet telepítenek.

A Mindszenty József Katolikus Általános Iskolát a Szent Anna Plébánia akkori káplánjaként 1991-ben Kiss-Rigó László alapította, aki most a szeged-csanádi egyházmegye püspöke.

A nyolcosztályos iskolában, két párhuzamos osztályban 270 gyerek tanul és 30 pedagógus dolgozik. Az intézményhez tartozik a bajóti óvoda, 50 óvodással és 10 nevelővel.
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:51
Elkészült az első húsz hazai gyártású IC+ kocsi
Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) a sajtótájékoztatón elmondta: a vasúti járműgyártásnak kiemelt szerepe van a szolnoki térségben, emberek ezreinek, generációk sorának élete kapcsolódott a vasúthoz, amely ismét felvirágzik a városban az IC gyártásnak köszönhetően.

A MÁV Zrt. MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint a nemzetközi forgalomra szánt, légkondicionált kocsik közül tíz másodosztályú, tíz pedig akadálymentesített, többcélú teres, mindkét típus óránként 200 kilométeres sebességre alkalmas.

A másodosztályú járművekre Szlovákia, Csehország, Ausztria, Németország, Szlovénia, Svájc, Lengyelország és Románia vasúttársaságai már megadták a nemzeti engedélyeket; a több célra felosztott belterű kocsik engedélyezése a típusvizsgálatok után történhet meg.

A 20 IC+ bekerülési értéke 9,3 milliárd forint.

A több célra felosztott belterű kocsikban 47 ülőhely van, és lesz 3 kerekesszékes számára kijelölt hely is. Az ülőhelyek foglaltságát elektronikus rendszer jelzi. Két családi
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 13:45
Gyógynövény kisokos
hatású.

Bodza

Fekete bodza, fái bodza (Sambucus nigra L.). Mindenhol elterjedt, nagy cserje néha fa. Teája meghűléses betegségeknél izzasztó hatású, vizelet hajtó, köhögéscsillapító, vértisztító, enyhe hashajtóhatású. A bodzavirág teát ihatjuk reggeli italként is íze kellemes, még melegít is. A bodza cserje leveléből készített tea reumás bántalmak ellen, vizelethajtónak, izzasztónak és lázcsillapítónak is felhasználható. Koszorúér betegségben szenvedőknél légszomj csillapítására alkalmas.

Bojtorján

Közönséges bojtorján, lapu, bogáncs, ragadvány, útszéli vagy keserű lapu (Arctium lappa L.). Teakeverékekbe használják, vizelethajtó, izzasztó, epe-, és vesekőoldó, vértisztító, epehajtó hatása van. Külsőleg különféle bőrpanaszok (ekcéma, övsömör, ótvar) ellen öblögetőnek torokgyulladás ellen gargalizálásra alkalmazzák. Hajápoló szerként is ismert hajhullás, korpásodás, hajzsírosodás ellenszereként. A bojtorjángyökér olaja hajkenőként használható az élettelenné,
suzymama, 2019. július 01. hétfő, 10:50
Krónika 13. rész (kutatás, fejlesztés, napirend lezárása)
beszélt: az előterjesztést a hibák beismerésének lehet csak tekinteni, hozzátéve, azóta a helyzet nemhogy javulna, hanem romlik, a pénzintézetek működésének pedig semmi köze már a szövetkezeti elvhez.

Frakciója nevében elfogadhatatlannak nevezte az előterjesztést.Jobbik: megoldatlan problémák maradnak

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) arra hívta fel a figyelmet, hogy a takarékszövetkezeti átalakítás során a kistelepüléseken felmerült problémák orvoslására ezzel a módosítással sem alkalmas a rendszer.

Reményét fejezte ki, hogy a kormányzat átdolgozza az előterjesztést, egyben a szövetkezeti elv rendszeren belüli érvényesülését hiányolta.

Zárszó

Fónagy János arról beszélt: ő maga volt a takarékszövetkezeti integrációról szóló törvény előterjesztője, akkor is, és most is úgy gondolja, hogy az átláthatóság és a biztonságos működés szavatolása a magyar társadalom érdeke. Az integrációt megelőző időszak takarékszövetkezetei csődjeire emlékeztetett, hozzátéve, hogy abban
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 22:59
Articsóka gyógyító erejéről
hatásásnak köszönhetően kedvez az emésztési folyamatoknak. Sok helyen használják még afrodiziákum-, vizelethajtó-, leheletfrissítő-, sőt dezodoráló szerként is. Bizonyos dél-európai és egyéb országokban a népgyógyászat szerves részét képezi mint gyógynövény. Az olaszok a levelét, a szárát és a gyökerét is használják. Népi gyógyítóik szerint a növény levelei nyersen vagy forrázatként elkészítve vizelethajtó hatásúak, a szárból forrázással készült 24 órás kivonat pedig reuma és köszvényes fájdalmak enyhítésére alkalmas.

Az articsókában található inulin egy olyan poliszacharid, ami csak lassan bomlik le a bélben és lassan szívódik fel. Ezért az articsóka segíthet az étkezések utáni hirtelen vércukorszint-ingadozás megelőzésében. Ez különösen cukorbetegek számára lehet hasznos.

- Az articsóka friss leveleiből készült préslé, illetve levélkivonat, antibiotikus hatásúak.

- Cinarin, szilimarin tartalmának köszönhetően májvédő funkciója van: enyhíti a méreganyagok
pacsakute, 2019. március 14. csütörtök, 20:24
Versenyképességi program - Modern infrastruktúra és hatékony energiafelhasználás
szerepvállalást szükségesnek nevezik a zöld gazdaság fejlesztése érdekében is.

A tanulmányban megállapítják: a magyar vasúti és közúthálózat sűrűsége megfelelő, de a minősége több tekintetben elmarad az európai átlagtól. Alacsony a nagysebességű, villamosított és kétvágányú pályaszakaszok aránya, ez visszafogja a vasúti közlekedés versenyképességét. Az MNB szerint alapvető, hogy minden, legalább 30 ezer lakosú város és az észak-balatoni régió elérhető legyen villamosított vasútvonalon, és a fő vasútvonalak alkalmasak legyenek legalább 160 kilométerórás sebesség elérésére. A vasúti közlekedés gyorsítását szolgálja a mozdonyok és személykocsik cseréje, felújítása is. Minden megyeszékhelyen intermodális csomópontot kell kiépíteni, és a teherpályaudvarokat fejleszteni - javasolják.

A magyar gyorsforgalmi úthálózat sűrűsége uniós összehasonlításban megfelelő ugyan, de a teherbíró képessége és nemzetközi összekapcsoltsága gyenge, kevés a településeket elkerülő, az autópályákra ráhordó út. A megyék
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 19:02
Másfél milliárd forintos támogatással fejlesztenek sportlétesítményeket Bonyhádon
Potápi Árpád János, aki a város országgyűlési képviselője is, elmondta: az 1 milliárd 567 millió forint célzott támogatásból korszerűsítik a városi sportpályát, valamint felújítják és sportrekreációs célra teszik alkalmassá a Perczel-kúriát a mellette elterülő parkkal együtt.

A fejlesztés igazi nyertesei a gyerekek és a fiatalok lesznek - jegyezte meg, hozzátéve, a kormány mindent megtesz azért, hogy támogassa a családokat, és minél több gyerek szülessen, ehhez "meg kell teremteni azt a bázist, amely lehetővé teszi, hogy minél többen tudjanak sportolni".

Kitért arra, hogy Bonyhád az első önkormányzatok között vezette be a mindennapos testnevelést a város iskoláiban. Emlékeztetett arra, hogy 2018. áprilisban elkészült az egymilliárd forintért - szintén kormánytámogatással - felújított sportcsarnok.

Azt mondta: a megújuló sportpályát nemcsak a versenysportolók, labdarúgók használhatják majd, hanem mindenki, aki sportolni akar.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), a város polgármestere
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 17:53
Az útifűről jó tudni
vagy levélborogatást tenni a mellre útifűből, és igyunk zilizgyökér, édesgyökér, tüdőfű, martilapu, kakukkfű, keverékéből teát, napi 3-4 csészével, jó melegen. Ez a keverék megakadályozza a tüdőgyulladást és a mellhártyagyulladást. Elhanyagolt köhögés vagy erős dohányosok megfázásukra azonnal ezzel, vagy hasonló keverékkel kezdjék kúrálni magukat.
- Vérzéscsillapító hatása nem csak a felszíni sebek kezelésénél bevált, hanem nyersen fogyasztott leve belső fekély vagy gyulladás csillapítására is alkalmas.
- A gyomorsavtermelést enyhén visszafogja, a gyomorégést csillapítja. Gyomor és bélhurut esetén teáját jó melegen fogyasszuk. Görcsölés esetén külsőleg pakolást is tehetünk az adott testrészre.
- Teafőzete máj- és hólyagbántalmak esetén is ajánlható.
- Az útifű méregtelenítő hatású is, hiszen a teljes anyagcserére hatással van.
- Vizelethajtó hatása miatt képes csökkenteni a vér húgysavszintjét, fertőtleníti a vizeletkiválasztó rendszert.
- Sebgyógyító hatása régóta ismert.
pacsakute, 2019. február 11. hétfő, 20:45
Az Egység Törvénye
Földre? Hány entitásnak kellene a Földön a Konföderációt hívnia?

Ré: Ré vagyok. A népetek közé eljövetel lehetőségét nem a hívások számából számítjuk: ez egy konszenzus révén áll elő a komplett társadalmi memória komplexum részéről, mely tudomást szerzett a minden dolgok végtelen tudatosságáról. Népeitek körében ez csak elszigetelt esetekben volt lehetséges.

Olyan esetben, amikor egy társas memória komplexum, amely a Teremtő szolgálója, látja ezt a helyzetet és ötlete támad az alkalmas segítségnyújtásra, mely csak népetek közt végezhető el, a társas memória komplexum, amelyik ezt az elgondolást szeretné, beterjeszti azt a Szaturnusz Tanácsának. Ha elfogadják, a karantént feloldják.

7.9 Kérdező: Azt hiszem, van itt egy kérdésem Jimtől a Tanáccsal kapcsolatban. Kik a tagok és hogyan működik a Tanács?

Ré: Ré vagyok. A Tanács tagjai képviselők a Konföderációból és belső síkjaitok azon vibrációs szintjeiről, melyek a harmadik denzitásotokért felelősek. A nevek nem
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:29
Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott
dandárt ajánl fel a NATO kötelékébe. Ehhez a katonák mellett tüzéreszközök, harckocsik, légvédelmi eszközök, csapatszállító repülők, helikopterek is kellenek.

A miniszter elmondta, a légierő a technikai eszközeinek elöregedése, hiánya miatt a megszűnés határára került, ezért kezdték a haderőfejlesztést a légierő haderőnemmel. Az eddig bejelentett és megvalósult beszerzéseken túl a következő lépésben olyan rámpás repülőket vesznek, amelyek nehéz technikai eszközök szállítására, deszantolásra is alkalmasak. A honvédségnek viszont kevesebb embert is szállítania kell, ezért kisgépekre is szükség van. Az e célra beszerzett Falconok közül az egyik speciális, többcélú feladatra is alkalmas, amelynek katonai célú átalakítása zajlik.

A helikopterflottába idén két új helikopter érkezik. A meglévő orosz gépek nagyjavításon estek át, így rendszerben tarthatók addig, amíg az új helikoptereket leszállítják Magyarországnak.

A légvédelem kapcsán elmondta, hogy az év első felében egy új
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 08:11
Imádság
Imádság,

melyben a keresztyén ember azért esedezik, hogy Isten szakassza el őt a világtól

Irgalmas Isten! Milyen nagy a te jóvoltod abban is, hogy az embereknek ezen a földön alkalmas lakóhelyet készítettél, hogy ennek javaival élve téged dicsőítsenek és örök boldogságukat munkálják, miután pedig e világon kiszabott idejüket eltöltik, egy napon a veled való boldog közösségre eljussanak és örökké boldogok legyenek a jövendő életben.
De óh megromlott emberi szív! Milyen gonoszul elfordítja a te kegyelmes jó célodat a maga veszedelmére, amikor úgy a földhöz ragad, hogy az örök életről, amelyre teremtetett, elfeledkezik. Úgy viseli magát, mintha e világ örökkévaló lakóhelye volna. Fut, fárad, epekedik, sőt vétkezik a földi javakért, az egy szükséges dolgot pedig, üdvösségének munkálását elmulasztja.
Szakaszd el, óh én Istenem, szívemet a világnak ilyen vétkes és veszedelmes szeretetétől. Ismertesd meg velem igazán a világi dolgok hiábavalóságát, sőt ártalmas és veszedelmes voltát
kalmanpiroska, 2019. január 13. vasárnap, 14:40
Lelki gőg
keresztyének sértődnek és haragszanak meg ilyenkor. Óriási hiba lenne viszont azt gondolni, hogy általában beszélhetnénk úgy, hogy a szigorú igazságnak megfelelően mindig a legrosszabbat mondjuk egymásról. Való igaz, hogy a bűn minden fajtája és mértéke ördögi, pokoli, átkozott, elítélendő és kárhozatos. Az is megáll, hogy ha az emberek igazán belelátnának saját szívükbe, semmilyen kifejezést nem tartanának túl súlyosnak jellemzésére: önmagukat vadállatoknak, kígyóknak és ördögöknek tartanák, nem találván alkalmas szavakat annak leírására, amit önmagukban látnak. A legdurvább kifejezések is erőtleneknek tűnnének e célra. De használhat-e páratlanul szent életű apjáról vagy anyjáról beszélve egy gyermek időnként ilyen kifejezéseket: az ördög van bennük; ilyen vagy olyan ördögi és átkozott a természetük; hogy naponként pokoli és kárhozatos cselekedetek százait viszik véghez, vagy hogy átkozott kutyák, pokolfajzatok és ördögök? Avagy igazolható-e az, hogy a legalávalóbb emberek rendszerint így beszéljenek a
kalmanpiroska, 2019. január 02. szerda, 13:07
1/87
Képek, videók
Esztergomban
orban47
2017. április 07. péntek, 16:22
Helyijáratok Esztergomban
nacsa66
2012. július 21. szombat, 19:50
Babits ház Esztergomban
dnemethk
2011. július 02. szombat, 01:53
Esztergomban, Markosszal
orban47
2011. június 27. hétfő, 17:48
Esztergomban fagyiztunk..
koteleslajosne
2011. május 24. kedd, 15:21
Esztergomban a Bazilikába
rozaliacsiko
2008. szeptember 22. hétfő, 14:28
Esztergomban
lcsucsu
2008. június 08. vasárnap, 07:30
Dia- Dió Esztergomban 200
dnemethk
2008. január 28. hétfő, 15:16
fejlesztés-alatt-3.png
menusgabor
2015. február 23. hétfő, 23:05
fejlesztés.jpg
tantus
2014. szeptember 18. csütörtök, 10:32
Újabb jelentős fejlesztés
basikele
2013. február 15. péntek, 05:21
Fejlesztés alatt!!! 2.jpg
pazpeti
2008. szeptember 25. csütörtök, 13:56
Magyar fejlesztésű Kalasn
richardbodo
2008. március 08. szombat, 19:48
fejlesztés
erikac
2008. február 14. csütörtök, 09:08
KNORR fejlesztés Tósakiva
kismotor
2007. szeptember 26. szerda, 17:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.