Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 22:09 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csoma Irén: Elhagyatva -- vallásos vers
óceánja.

Ha már úgy érzed, hogy tested összeroppan,
szíved a sebektől, tán utolsót dobban.

Ne dobd el reményed, míg utadat járod,
még mindig marad egy, igaz hű Barátod.

Ha majd Ő áll melléd, a hullámok szűnnek,
s egedről a felhők, gyorsan elrepülnek.

Eltűnik a szélvész, vihar orgonája,
s megpihen a gálya, tépett vitorlája.

Utolsó könnycseppek, némán legördülnek,
lelked fájdalmai, lassan csendesülnek.

Zilált életednek, már ismét van célja,
van aki szívedet féltse, hazahívja.
Van, Ki simogasson, van, Aki szeressen,
van, Ki kézen fogva, menny felé vezessen.

Ha azt hiszed, itt lent, mindent elvesztettél,
ha előre mentek, akiket szerettél.

Ha tán azt gondolod, most már egyedül vagy,
van még egy Valaki, aki árván nem hagy.
Van még egy Valaki, kihez odafuthatsz,
van még egy Valaki, Akit átkarolhatsz.
Van még egy valaki, Akit megölelhetsz,

Akitől igazi
maroka, 2019. január 19. szombat, 14:49
DK: az EU határozott lépéseket tesz az európai értékek védelmében
EP-képviselője pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón felidézte, hogy az EP jogállamisági kritériumok betartásához kötné az uniós források kifizetését, illetve a tervezettnél több forrást szánna a demokratikus értékeket védő civil szervezetek támogatására.

A jogállamisági kritériumokkal kapcsolatban hangsúlyozta, a határozat nem Magyarország ellen irányul, hanem minden uniós tagállamra vonatkozik. Hozzátette: komplex, a korrupció és például az adócsalások ellen is fellépő intézkedésekről van szó, amelyek célja az, hogy az uniós forrásokat valóban a kitűzött célokra fordítsák.

Az ellenzéki képviselő beszámolt arról, hogy az EP 1,8 milliárd euró elkülönítését javasolja a demokratikus értékeket védő civil szervezetek támogatására.

Hozzátette: jó néhány európai országban konfliktusok vannak a civilek és a kormány között. Hozzátette: a magyar kormány szinte sportot űz a civil szervezetek vegzálásából, holott ezen szervezetek minden demokratikus berendezkedésű országnak alapvető összetevői,
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 12:51
Brexit - Európa a rendezetlen Brexit felé halad a külföldi lapok szerint
elhalasztását sürgette.

Egyeselemzők az EU tevékenységét is bírálták, az ARD országos köztelevízió például kiemelte: "az EU stratégiája kezdettől fogva azon a merész feltételezésen alapult, hogy a britek végül hajlandóak lesznek a megállapodásra, ha nyomás nehezedik rájuk".

Azonban ha csak "nem történik csoda" a következő hetekben, meg kell állapítani, hogy "Brüsszel alaposan eltaktikázta magát".

Így nemcsak Theresa May brit kormányfő "áll üres kézzel, hanem a mai állás szerint az EU sem érte el a céljait, egyetlen egyet sem", például "nem érkeznek búcsúmilliárdok Londonból, és nincs megoldás az ír-északír határ ügyére".

A Handelsblatt című üzleti lap szerint is halasztásra lesz szükség. Csütörtöki kommentárjában hangsúlyozta, hogy a Brexit megosztja a brit társadalmat és a pártokat, ezért "sajnos nem lehet kizárni, hogy végül abba a helyzetbe kerülünk, amelyet a főleg Nagy-Britannia számára kiszámíthatatlan gazdasági kockázatok miatt senki sem akarhat igazán: az EU második legnagyobb
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 15:42
Az ember mint a teremtő [...]
hogy például az évszakokból minden, amit az ember átél, mikor a sarjadó, kibomló tavaszi élettel, vagy az ősz megölő, bénító életével együtt cselekszik, minden elvesztené jelentőségét az ember számára. Az emberi civilizációt áthatná a rezgő-lengő gépek csattogása-zakatolása, és a kozmoszból ugyanez a csattogás-zakatolás visszhangzana, mint a földi mechanizmus reakciója. Ha a jelenünkben ható tényezőket megfigyelik, egy részükre már azt mondhatják: jelen civilizációnk részben már azon az úton jár, melynek célja a fenti félelmetes hanyatlás.

Nos, gondolják csak el, mi történne ezzel szemben, ha a Közép csábulna el az oroszlán szavára? Igen, a gépi szerkezetek akkor lassan eltűnnének a földekről, mechanikus nem lenne ez a civilizáció, az ember azonban egyoldalú erővel adatna át mindannak, ami szél és időjárás, ami az év körforgásában él. Belefeszítve az évjárásba, kénytelen lenne különösképpen a saját légzési és vérkeringési ritmusának kölcsönhatásában élni. Amit az önkénytelen élet ad, az fejlődne
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:28
Az Európai Parlament támogatja az uniós értékeket védő NGO-k finanszírozásának megháromszorozását
A 426:152 arányban megszavazott jelentés értelmében az EU következő hétéves költségvetésében 1,8 milliárd eurót különítenének el az Európai Jogok és Értékek nevű új program számára az Európai Bizottság által eredetileg tervezett 642 millió euró helyett.

A javaslat értelmében kivételes esetekben, amikor egy tagországban hirtelen súlyos veszélybe kerülnek az alapértékek, akkor az Európai Bizottság sürgős pályázati felhívást írhatna ki az ott működő civil szervezetek támogatására a demokratikus párbeszéd előmozdítása céljából.

Mint írták, bővíteni kellene a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok megerősítésére szolgáló forrásokat, egyebek között az ezen a területen tevékenykedő helyi, regionális, nemzeti és nemzetközi NGO-k határozottabb támogatásával.

Kiemelték, hogy a demokrácia és a jogállamiság előfeltétele az alapjogok védelmének, valamint a tagállamok egymás közötti és az európaiak EU iránti bizalmának.

Ezen program létrehozása és finanszírozása kapcsán még a másik uniós
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 13:41
Eugenika
nyomán bevezették az ,,intellektuális degeneráció" fogalmát.

Magát az eugenika kifejezést is Galton alkotta meg 1883-ban. Az emberi tehetség című könyvében használta először. Ebben hangsúlyozta az emberiség alapvető testvériségét, éppen az öröklődés törvényszerűségeinek ismeretében. Továbbá azt a hitét, hogy ,,tettekre születtünk, és nem a sült galamb várására, mint az alamizsnáért könyörgő életerős mihasznák." 1905-ben ,,Az eugenika; definíciója, működési területe és céljai" című előadásában konkrétan is megfogalmazta főbb célkitűzéseit:
* Terjeszteni az öröklődés törvényszerűségeinek ismeretét, és serkenteni az örökléstani kutatásokat.
* Tanulmányozni a társadalmi hasznosságuk szerint elkülöníthető társadalmi rétegek és csoportok jelenlegi és múltbeli termékenységi fokát.
* Adatokat gyűjteni a nagy és sikeres családokról.
* Kutatni a házasság létrejöttét és harmóniáját befolyásoló hatásokat.
* Folytonosan hirdetni az eugenika nemzeti
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:56
Az Urantia könyv - 54. írás
akarattal, és nem is lakozna bennük, nem lépne velük tényleges közösségre az ő saját szelleme révén.

54:2.3 Lucifer dőresége abban állt, hogy megkísérelte a megcselekedhetetlent, hogy lerövidítse az időt egy élményelvi világegyetemben. Lucifer bűntette az volt, hogy előre kitervelten minden személyiséget meg akart lopni a Sataniában, hogy alattomban le akarta rövidíteni a teremtményi személyes részvételt — a szabad akaratú részvételt — abban a hosszú, evolúciós küzdelemben, melynek célja a fény és élet állapotának elérése mind egyénileg, mind pedig csoportosan. E cselekedetével a csillagrendszeretek egykori Fejedelme a saját akarata szerinti időleges célt közvetlenül az isteni akarat azon örök céljával állította szembe, mely a minden személyiség számára megadott szabad akaratban megnyilvánult. A luciferi lázadás tehát azzal fenyegetett, hogy a Satania csillagrendszer szabad akarattal rendelkező, felemelkedő és szolgáló lényeit a lehető legnagyobb mértékben megfosztja a szabad választás
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:51
Az Urantia könyv - 53. írás
fog élni, kivéve, ha a Nappalok Elődeinek ítéletvégrehajtói önkényesen és igazságtalanul közbeavatkoznak.

53:3.6 3. Támadás a felemelkedő halandók képzésének egyetemes terve ellen. Lucifer azt képviselte, hogy túlságosan is sok időt és energiát fordítanak azon tervre, hogy alaposan felkészítsék a felemelkedő halandókat a világegyetemi igazgatási elvekre, azon elvekre, melyek állítása szerint erkölcstanilag kifogásolhatók és tévesek. Tiltakozott azon korszaknyi hosszúságú program ellen, melynek célja a tér halandóinak felkészítése valamiféle ismeretlen végzetre, és a véglegességet elért lények testületének jerusemi jelenlétét úgy minősítette, mint annak bizonyítékát, hogy e halandók korszaknyi időt töltöttek el egy tisztán kitalált végzetre való felkészülés érdekében. Levezetés útján rámutatott, hogy a véglegességet elért lények olyan, nem dicsőbb sorsot nyertek el, mint hogy visszatérjenek a származásuk helyéhez hasonló szerény szférákra. Azt állította, hogy a túl sok fegyelmezéssel és a
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:50
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére
Kilenced a megszentelt hivatásokért Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére

(Kezdése január 24.-én)

Kezdő ima

Teremtő Atyánk, Te minden léleknek megteremtésekor megálmodtad a hivatását, amelynek beteljesítésével a leggyorsabban elérheti a megszentelődését.
Emellett tiszteletben tartod a lelkek szabad akaratát és párbeszédben velük áldásodat adod az elfogadott mellett a kiimádkozott és a választott hivatásra.
Áldd meg a hivatáskereső és a megszentelt életre készülő fiatalokat, hogy a Te terveidet felfedezzék életükben és megéljék Hozzád egyre közelebb kerülve és Tehozzád eljutva.
Áldd meg a már elköteleződött megszentelt életű személyeket is, hogy életük bő termést hozhasson sokak javára.

Megváltó Jézusunk, Te példát adtál az Atya Akaratának beteljesítésére, életed odaszentelésére és a lelkek szolgálatára. Szolgálatod kezdetén a pusztába vonultál az Atya Akaratához való közelebb kerüléshez. Erősítsd meg a fiatalokat, hogy tudjanak elkötelezetten a
suzymama, 2019. január 17. csütörtök, 07:36
Lavrov: Moszkva kész tovább dolgozni az INF-szerződés megmentéséért
Az orosz külügyminiszter szerint ugyanakkor az INF-szerződésről az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások megerősítették, hogy Washington irányvonalának célja a hadászati stabilitás rendszerének lerombolása. Kifejezte reményét, hogy a Washington felelősségteljes hozzáállást tanúsít majd a hadászati fegyverzetcsökkentési szerződések ügyében.

Lavrov azt hangoztatta, hogy Robert Mueller amerikai különleges ügyész nyomozása semmilyen bizonyítékot sem talált az Oroszország és a Donald Trump elnök közötti állítólagos összeesküvésre. Abszurditásnak nevezte, hogy Mueller de facto az Egyesült Államok érdekében álló lépések miatt emelt vádat Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn ellen, aki arra igyekezett rávenni Oroszországot, hogy ne válaszoljon az ellene bevezetett amerikai szankciókra és hogy Izrael javára szavazzon az ENSZ-ben.

"Egyszerűen nehéz már kommentálni azt, ami az Egyesült Államokban azon vádakkal kapcsolatban történik, amelyek szerint Trump elnök orosz ügynök lenne" -
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 14:31
Tovább lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme decemberben Németországban
Decemberben, az egy évvel korábbihoz képest, 1,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, míg novemberben 2,3 százalékos emelkedést mértek. Az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal kúsztak feljebb az árak.

Novemberben2,3 százalékos volt az éves és 0,1 százalékos a havi fogyasztói infláció.

A gyakran változó energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció éves összevetésben 1,5 százalék volt, havi szinten pedig 0,6 százalékra nőtt decemberben, a novemberi szinten 1,5 százalékos éves szintet követően, míg a havi adat változatlanságot jelzett.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) decemberben 1,7 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,3 százalékkal nőtt. Novemberben az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,2 százalékkal nőtt, havi szinten pedig 0,1 százalékkal.

Decemberben a lakhatási költségek (lakbér, víz, áram, gáz, fűtés) 1,9 százalékkal emelkedtek éves bázison, ezen belül a háztartások
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 09:11
Többen bírálták az osztrák kancellárt az EP-ben az ENSZ migrációs csomagjának elutasítása miatt
Az előző félévi osztrák soros EU-elnökséget értékelő vitán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy Ausztria nem szavazta meg decemberben az egyezményt.

"Nem értettem, hogy mi történik, és most sem értem" - jelentette ki Juncker, aki Kurzhoz hasonlóan a jobbközép erőket tömörítő Európai Néppárt (EPP) tagja.

A brüsszeli testület vezetője az osztrák elnökség méltatásával kezdte felszólalását, mondván, "lenyűgöző teljesítményt" sikerült felmutatni 2018 második felében. Kiemelte, hogy az egyetlen jelentős gyenge pontot a Bécs felől érkező "negatív jelzések" jelentették az ENSZ migrációs csomagját illetően.

Hangsúlyozta, többen bírálják ezen állásfoglalása miatt, azonban tévednek, akik szerint e kérdésnek nincs helye a mostani vitában.

Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője nem tért ki az ügyre, pusztán az osztrák elnökséget dicsérte, amelynek során szerinte még az előzetesvárakozásokat is felülmúlták.

A szociáldemokrata
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 15:52
1/707
Képek, videók
Mikulás csomag
eva6
2018. december 05. szerda, 13:43
Kőrösi Csoma Sándor.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:33
Kőrösi Csoma S..jpg
menusgabor
2018. szeptember 02. vasárnap, 16:57
0 ajándék csomag 52232167
lovaszmarika
2017. december 07. csütörtök, 18:52
Tėlapó csomag
eva6
2017. december 05. kedd, 08:17
Encanto csomag
rushlilly
2017. augusztus 21. hétfő, 12:13
boszi csomag.jpg
agica2004
2017. május 21. vasárnap, 19:32
Diplomaterav Csoma Gyulán
furaila
2017. május 12. péntek, 16:06
P1500857Kőrösi Csoma Sánd
irmus
2017. április 05. szerda, 15:35
P1500849Kőrösi Csoma Sánd
irmus
2017. április 05. szerda, 15:34
Csoda-CSOMAG
1vargaildyko
2016. július 26. kedd, 09:08
planet-csillag-hullamo k.j
agica2004
2018. március 05. hétfő, 23:50
Csapkodó hullámok
sanci81
2018. február 21. szerda, 17:24
Tajtékzó hullámok
sanci81
2018. február 21. szerda, 17:22
Hullámok a parton
sanci81
2018. február 08. csütörtök, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.