Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:47 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyíltvízi úszó Eb - Elutasították a magyarok óvását, Rasovszky ezüstérmes maradt
A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) azt követően óvott, hogy a veszprémi versenyző - aki szerdán 5 kilométeren diadalmaskodott - csütörtökön úgy lett második, hogy a győztessel tizedre azonos idővel csapott célba.

Gellért Gábor szövetségi kapitány a helyszínen elmondta, nem az a gyakorlat, hogy a fellebbezéseknek helyet adnak. "Arra hivatkoztak, hogy megnézték a felvételeket minden irányból és egyértelműen látszott számukra, hogy a holland versenyző érte el hamarabb a falat. Ezt az időmérő berendezés is érzékelte, hivatalosan tizedre mérnek eredményt, de az időmérő a századot is érzékeli, és a századbeli különbségek miatt sorolta be Kristófot a második helyre."

A Balaton Úszó Klub sportolójára a táv legvégén felzárkózott az olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki címvédő Ferry Weertman, és a két úszó ránézésre egyszerre csapott célba. A célfotó alapján közölték, hogy hiába volt valamivel előrébb a veszprémi úszó, holland riválisa csapott egy "leheletnyivel" előbb a táblára, így megvédte
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 11:34
Szombaton dől el, arannyá válik-e Rasovszky Kristóf .......
...........................

Facebook oldali videó

- Rossz hír, hogy a LEN szombat reggel elutasította a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) óvását, így eldőlt, hogy Rasovszky Kristóf Eb-ezüstérmes marad 10 kilométeres nyílt vízi úszásban.
A bizottság megtekintette az időmérő berendezés által rögzített videófelvételt, valamint a célfotót, és ez alapján megerősítette a főbíró döntését, azaz elutasította a magyar csapat óvását. Mint jelezték, a szabályok szerint el kell dönteni a helyezéseket, amennyiben megfelelő és elegendő bizonyság látható a panelek megérintésénél - ebben az esetben egyértelműen megállapítható, hogy a holland versenyző érintette előbb a panelt. A magyar csapat kérésére a hivatalos
maroka, 2018. augusztus 10. péntek, 20:15
Nyíltvízi úszó Eb - Szombaton döntenek a magyarok óvásáról
A MÚSZ pénteki tájékoztatása szerint Sam Greetham, a LEN nyíltvízi úszó technikai bizottságának elnöke bejelentette, hogy az óvást szombat reggel az 5 kilométeres csapatverseny előtt tárgyalják meg.

A Balaton Úszó Klub sportolójára a táv legvégén felzárkózott az olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki címvédő Ferry Weertman, és a két úszó ránézésre egyszerre csapott célba. A célfotó alapján közölték, hogy hiába volt valamivel előrébb a veszprémi úszó, holland riválisa csapott egy "leheletnyivel" előbb a táblára, így megvédte címét.

A MÚSZ holtverseny kihirdetését kérte. Arra hivatkozik, hogy tavaly a budapesti világbajnokságon harmadik helyéért és 2016-ban a hoorni Eb-n az aranyéremért egyaránt a nők 10 km-es távján volt hasonló eset, és mindkétszer holtversenyt hirdettek.
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:37
Kettős ARANYÉREM Glasgow
döntőjében óriási csatában, elképesztő hajrá után lett ezüstérmes. A 21 éves versenyző önmaga második, a magyar úszócsapat nyolcadik érmét szerezte Glasgow-ban.
A Balaton Úszó Klub sportolója - aki szerdán aranyérmes volt 5 km-en - jó tempóban úszott, a táv második felében szinte végig az élen haladt, sőt, a hajráig növelte a különbséget. A legvégén azonban az olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki címvédő holland Ferry Weertman felzárkózott rá, s két úszó ránézésre egyszerre csapott célba. A célfotó alapján bizonyossá vált, hogy hiába volt valamivel előrébb a veszprémi úszó, nagy riválisa csapott egy "leheletnyivel" előbb a táblára, így megvédte címét.
A beérkezés őrjítően izgalmas pillanatai:
Facebook videó

- Az időeredményt azonban a mérőóra táblához csapása határozza meg, nem az első érintés. Az M4 Sport helyszíni információ szerint a magyar csapat megóvta a végeredményt, azt kérik, hirdessenek
maroka, 2018. augusztus 09. csütörtök, 15:46
Nyíltvízi úszó vk - Rasovszky Kristóf célfotóval győzött Kínában
a kínai Chun'anban érkezett elsőként a célba 10 kilométeren. Ugyanitt Olasz Anna a 14. lett a nők versenyében.

A húszéves veszprémi úszó megelőzte többek között az olimpiai bajnok, a júliusi balatonfüredi világbajnokságon 10 kilométeren szintén aranyérmes holland Ferry Weertmant, az olaszok világbajnokát, Simone Ruffinit, illetve az összetett versenyben vezető másik itáliait, Federico Vanellit. Az elsőségért a 2014-es összetett vk-győztes brazil Allan do Carmóval vívott hatalmas csatát, végül a célfotó alapján Rasovszky javára ítéltek a bírók.

"Viszonylag nagy iramot úsztunk a táv több mint felén, ami nekem kedvezett, de így is nagyon sokan maradtunk az élmezőnyben a második öt kilométerre" - mondta Kristóf a viadalt követően a MÚSZ weboldalának. - "A hajrában is még vagy tízen haladtunk egymás mellett, azaz iszonyú szoros volt a verseny. Nagyon örülök ennek a sikernek, így van esélyem, hogy az összetettben az első három között végezzek."

Jelen állás szerint Rasovszky, aki ebben az évben
velemenyezd, 2017. október 15. vasárnap, 12:32
Nyíltvízi úszó Eb - Risztov Éva harmadik lett 10 kilométeren, de kizárták
A szám olimpiai bajnoka - aki Rio de Janeiróban a magyar úszócsapat legidősebb tagja lesz, és nagymedencében 800 méteren is rajthoz áll majd - a táv felénél még két másodperccel vezetett a világbajnoki címvédő francia Aurélie Muller előtt. 7500 méternél már a riválisa haladt az élen, ám kettejük között csupán néhány tizedmásodperc volt a különbség.

Végül a rendkívül szoros hajrában Muller és az olasz Rachele Bruni azonos idővel zárt, köztük még a célfotó alapján sem tudtak dönteni, így mindketten aranyérmet kaptak. A harmadikként beérkező Risztov Évát utólag kizárták a versenyből.

A szám másik magyar indulója Olasz Anna a 13. helyen végzett.

A férfiak 10 kilométeres versenye 13 órakor rajtolt három magyar résztvevővel: az olimpiai induló Papp Márkkal, valamint Rákos Patrikkal és Székelyi Dániellel.

Eredmények:

nők, 10 km, Európa-bajnok:

------------------------- Rachele Bruni (Olaszország) és

Aurelie Muller (Franciaország) 2:07:00.1 óra3. Arianna Bridi (Olaszország)
velemenyezd, 2016. július 10. vasárnap, 13:22
Kajak-kenu Eb - Két arany és egy bronz a délelőtti magyar mérleg
Bence már egy aranyéremmel a zsebében vághatott neki az 500 méter egyes fináléjának: a négyes vezérevezőseként szombaton győztes magyar versenyző két korábbi világbajnok, a német Tom Liebscher és a dán René Poulsen mellől rajtolt el. Előbbi hatalmas lendülettel kezdett, Nádas a táv felénél meg tudta ugyan közelíteni, ám a hajrában a német újra ellépett, s a győzelmét nem fenyegette veszély. A magyar kajakos a címvédő dánnal vívott hatalmas küzdelmet, s bár az első eredmény ezüstérmesnek hozta ki, végül a célfotó alapján 8 ezreddel (!) kikapott, így bronzérmes lett.

Ezután a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású K-4 1000 méteres egység bizonyíthatta, nem volt véletlen, hogy az olimpiai válogatón nagy meglepetésre legyőzte a hazai környezetben öt évig veretlen, olimpiai ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű hajót. A fináléban a táv egyharmadáig szinte együtt haladt a mezőny, "félidőben" azonban a magyar egység komoly
velemenyezd, 2016. június 26. vasárnap, 12:02
Fedettpályás Eb - Baji Balázs döntős 60 méter gáton
A szabadtéren és tető alatt is Eb-negyedik magyar versenyző a péntek délutáni elődöntőben ugyan jól rajtolt, ám több gátat is ledöntött. A célfotó alapján futamában éppen negyedik lett 7.65 másodperccel, ezzel bekerült a 18.55-kor kezdődő nyolcas fináléba.

A holland Gregory Sedocnak ugyancsak 7.65-je volt, ám ő ötödikként zárt és kiesett.
velemenyezd, 2015. március 06. péntek, 16:52
Két magyar ezüst ugyanabban a számban a vb-n
Sors Tamás és Tóth Tamás is ezüstérmes lett 200 méter vegyesen az eindhoveni paraúszó Európa-bajnokság pénteki versenynapján, mivel századra azonos idővel értek célba.
............
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint a célfotó alapján sem sikerült megállapítani, melyikük ért előbb célba, így mindketten másodikok lettek.
- A versenynap harmadik magyar érmét Engelhardt Katalin szerezte, aki harmadik lett 200 méter gyorson.
maroka, 2014. augusztus 08. péntek, 22:33
Paraúszó Eb - Egy számban két magyar ezüst
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint a célfotó alapján sem sikerült megállapítani, melyikük ért előbb célba, így mindketten másodikok lettek.

A versenynap harmadik magyar érmét Engelhardt Katalin szerezte, aki harmadik lett 200 méter gyorson.

A magyar küldöttségnek eddig két ezüst- és öt bronzérme van a vasárnapig tartó kontinensbajnokságon.
velemenyezd, 2014. augusztus 08. péntek, 20:15
Képek, videók
elutasított ajándék
lrjuditka
2010. december 20. hétfő, 07:08
Szövetség Istennel
dandej
2018. június 13. szerda, 12:38
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
A gyűrű szövetsége.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 05:13
Örök szövetség
sacimama
2014. április 02. szerda, 13:19
Úttörők szövetsége 40 éve
lacipecsenye
2013. december 11. szerda, 08:43
Címkék
viadalt követően, Gellért Gábor, szabályok szerint, századbeli különbségek, kínai Chun, élen haladt, Tóth Dávid, olimpiai válogatón, Aurelie Muller, péntek délutáni, Rasovszky Kristóf Eb-ezüstérmes, szám másik, Rákos Patrikkal, Kammerer Zoltán, panelek megérintésénél, Rachele Bruni,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.