Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:13 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sütőben sült vajas – fűszeres burgonya
vajas - fűszeres burgonya


Nem hiszem hogy sok ember van aki ne szeretné a sült burgonyát :)

Dobjuk fel egy kicsit a hagyományos változatot :)

Hozzávalók:

tetszés szerinti mennyiségű burgonya /lehetőleg egyforma nagyságú/
vaj
só, bors, rozmaring, cayenne bors /de bármi más, kedvünkre való fűszerrel készíthetjük/

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át.

Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.
Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.
Tálalhatjuk
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 19:13
A tökéletes szilvás gombóc receptje
A szilvás gombóc a család minden tagjának kedvence, próbáld ki ezt a receptet és élvezd a csodás, házias finomság ízét!

Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál búzadara
1 tojás
10 dkg zsemlemorzsa

1 kg szilva
10 dkg porcukor
2 teáskanál fahéj

Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyatörővel összetörjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lisztet és az olajat, sózzuk és jól összedolgozzuk. Amikor már kezd tészta állagú lenni, hozzáadjuk a tojást és a búzadarát, újra összekeverjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, nagyjából félujjnyi vastagságúra. Majd négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy megmosott, kimagozott szilvadarabot, majd felhajtjuk a tészta sarkait és gombócot formálunk belőle. Vizet forrósítunk,
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:37
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra


Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá.

Hozzávalók

1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-mokkáskanál majoránna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag.

Elkészítése

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:30
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával!
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával! Mámorító és olcsó fogás!

Csodás étel, laktató és gyorsan el is készül! Nyűgözd le vele a családod!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
60 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
majoránna
oregáno
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:58
Zöldségleves pirított májgombóccal
Zöldségleves pirított májgombóccal

Hozzávalók

4 db burgonya
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 marék zöldborsó
ételízesítő

bors
víz
1 db tojás
búzadara
10 dkg kenőmájas
olaj



Elkészítés

A burgonyát, répát, fehérrépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük és hozzáadjuk a borsót, az ételízesítőt, egy pici sót, borsot és felöntjük, kb. 1,5 liter vízzel.
Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát és a kenőmájast. (A búzadarához pontos mennyiséget nem írok mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől. A lényeg, hogy jól formázható nem túl lágy, de nem is túl kemény masszát kapjunk.)
Egy serpenyőbe étolajat hevítünk majd a masszából formázott golyókat
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:23
Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli
ropogósra sült, belül a krumpli megpuhult, és az ízek az egész ételt átjárták.

Hozzávalók
Szükségünk lesz:
kb. 1 kgburgonya
1/2 dbkarfiol
500 gdarált hús
1 dbvöröshagyma
250 mlhabtejszín
4 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
vaj

grill fűszerkeverék

Elkészítés menete

A karfiolt sós vízben puhára főzzük. A hagymát megpirítjuk, rátesszük a darált húst, ízlés szerint fűszerezzük, és fehéredésig pirítjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyra szeleteljük. Minél vékonyabb, annál jobban átsült. A burgonyaszeleteket egy sütőtálba tesszük.
A burgonyára rákanalazunk egy réteg darált húst, majd meglocsoljuk a tejszínes keverékkel (a tejszínbe belezúzzuk a fokhagymát, beleütjük a tojást, ízlés szerint sózzuk) - nem az egésszel, csak pár kanálnyival, hogy mindenhol érje. Ezután ismét egy réteg burgonya jön, erre tesszük rá az apróra vágott karfiolt, majd ismét meglocsoljuk a tejszínes keverékkel. Addig ismételjük a
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 16:04
Zöldségleves grízgaluskával
Receptek egyperces


Zöldségleves grízgaluskával


HOZZÁVALÓK:
1 szál sárgarépa
1 petrezselyem gumó és néhány levele
4 db kisebb burgonya
2-3 marék zöldbors
tojás
Vegeta

víz
búzadara

ELKÉSZÍTÉS:

A burgonyát, répát, petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a borsót, a petrezselyem levelet, Vegetát, pici sót és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
Ameddig fő, elkészítjük a grízgaluskát. Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ.
A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.
Amikor a zöldségek megfőttek, kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt
gabfe, 2018. június 22. péntek, 15:14
Sajtos burgonyafasírt
A sajt teszi tökéletessé, különleges ízt ad neki! Hús nélküli, egyszerű és gyors étel, amiért mindenki rajong!

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. június 18. hétfő, 18:29
Sós sütemény receptek
TÚRÓS-BURGONYÁS POGÁCSA
25 dkg burgonya
25 dkg tehéntúró
25 dkg vaj/margarin
25 dkg liszt
3 tojássárgája


Hajába főtt burgonyát meghámozzuk, és túróval áttörjük.
A vajat, a lisztet, 2 tojássárgáját hozzáadjuk, kevés sóval ízesítjük, és simára gyúrjuk.
A tésztát egy éjszakán keresztül hűvös helyen pihentetjük.
Ujjnyi vékonyra nyújtjuk, tetejét bevágjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Tetejüket tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

APRÓ SAJTOS POGÁCSA
40 dkg liszt,20 dkg vaj, vagy margarin,10 dkg reszelt sajt.Ezeket össze morzsoljuk.
3 tojássárgáját,adunk hozzá,gyengén sózzuk,borsozzuk,és tört pirospaprikát ,szórunk rá.Kellő mennyiségű tejjel,,jól össze dolgozzuk ,kinyújtjuk,megkenjük tojással,meg szórjuk, ugyan annyi reszelt sajttal,mint amit a tésztába tettünk.Körülbelül 20 percig sütjük,közepes hő fokon.

SÓS TEASÜTEMÉNY
Hozzávalók:
1/2; kg liszt, 30 dkg vaj, 2 tojás, 1,5 dl
bkisseva, 2018. május 30. szerda, 08:57
Csirke ”nem lehet abbahagyni” módra
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra

Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá.

Hozzávalók

1 db közepes nagyságú csirke,
5 púpozott evőkanál liszt,
1 púpozott teáskanál pirospaprika,
1-1mokkáskanál majoranna
és őrölt bors,
1 teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj,
késkegynyi őrölt köménymag.


Elkészítése

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a
vorosrozsa66, 2018. május 25. péntek, 14:24
9 vendégváró saláta recept
dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.

Majonézes burgonya

1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.

Burgonyasaláta tejföllel

Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.

Paradicsomsaláta

Fél kg
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:05
9 vendégváró saláta recept!
bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
1/128
Képek, videók
Fűszeres burgonya
irmus
2018. március 06. kedd, 16:21
burgonya-fuszeres-szos zba
kis-vakond
2012. augusztus 25. szombat, 09:43
burgonyatál készen
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:14
burgonyatál sütés előtt
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:13
hagyomanyos-adventi-ko szo
lilagondolatok
2016. december 02. péntek, 08:58
hagyomanyos-adventi-ko szo
yvett789
2014. december 27. szombat, 19:39
Hagyományos Túrógombóc.jp
gaby73
2014. november 06. csütörtök, 20:20
Hagyományos és modern zár
borcsimama
2013. november 14. csütörtök, 08:50
hagyomanyos_hagymatea. jpg
sarkadykati
2011. november 11. péntek, 16:03
husvéti hagyományos étele
irmus
2011. április 26. kedd, 18:16
Hagyományos kapu3
sannzoe
2010. november 30. kedd, 19:05
Hagyományos kapu2
sannzoe
2010. november 30. kedd, 19:04
Hagyományos kapu
sannzoe
2010. november 30. kedd, 19:03
Férfi hagyományos ruhában
csalogany13
2009. november 13. péntek, 21:15
hagyományos kelt
barbette
2009. február 21. szombat, 16:02
Címkék
májra öntjük, éjszakán keresztül, edénybe helyezzük, petrezselyem levelet, tejszínes keverékkel, burgonyát megmossuk, gáztepsit nagyon, fokhagyma nagyságú, apróra vágott, búzadara minőségétől, sütőtálba tesszük, zúzott fokhagymát, tojást pici, egész ételt, szilvás gombóc, búzadarához pontos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.