Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:55 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagyszerű sajtos burgonyás szeletek
Nagyszerű sajtos burgonyás szeletek - köretként és magára is tálalható, ezt ki kell próbálnod

Nagyon finom, köretként és magára is tálalható.

Hozzávalók:
500 gramm burgonya
1 tojás
2 evőkanál keményítő
100 gramm sajt
3 evőkanál olaj
3 evőkanál zsemlemorzsa
fokhagyma

bors
Elkészítése:
A bugonyát hámozzuk meg és főzzük meg. Törjük össze püré állagúra és hagyjuk lehűlni.
Törjük bele a tojást a krumpliba, adjuk hozzá a keményítőt és kavarjuk jól össze.
Reszeljük bele a sajtot is, majd jól keverjük össze.
A kezünket olajozzuk be, majd formáljunk szeleteket a burgonyás keverékből.
Egy tálba öntsünk zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk ízlés szerint, majd keverjük össze.
A burgonya szeleteket forgassuk bele.
Egy tepsit béleljünk ki
suzymama, 2019. szeptember 26. csütörtök, 12:33
Váncza Kincses Receptkönyv
keskeny szeletekre vágjuk fel.

Paulette (rendkívül kiadós)
15 deka zsírt 25 deka liszttel jól eldörzsölünk. Hozzáadunk még 10 deka cukrot, 2 tojás sárgáját, 1/2 csomag Váncza-sütőport, és annyi tejet, amennyit felvesz, hogy éppen jól nyújtható tészta legyen. A metélt vastagságúra kinyújtott tésztát pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és dió nagyságú csomókat rakunk rá 12 deka őrölt pörkölt mogyoróból, 12 deka cukorból, 1/2 citrom reszelt héjából, 2 egész tojásból és 2 kanál morzsából készített keverékből. Rendes tűznél sütjük s tálaláskor vanilincukorral szórjuk be.

Sigillum (igen alkalmas zsúrra)
1 egész tojást, egynek a sárgáját, 12 deka cukorral, 15 deka vajjal, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrunk kevés tej hozzáadásával és 35 deka liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőporral. Fél centi vastagra nyújtjuk, és borospohárral vagy ugyanakkora pogácsavágóval a tészta egy részét kiszúrjuk. Másik részéből ceruzaszéles szalagokat vágunk. A kerek tésztadarabokra egy-egy halmocska
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Sonkás-burgonyás-brokkolis rakott torta
Hozzávalók 4 személyre:

6 tojás
só, bors
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
70 dkg burgonya
20 dkg brokkoli
20 dkg füstölt, főtt sonka
15 dkg reszelt gouda sajt
1 teáskanál vaj a formához


A sütőt melegítsük elő, vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát, az alját csomagoljuk fóliába, nehogy kifolyjon a belé kerülő anyag. A tojásokat verjük fel, fűszerezzük sóval és borssal, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt is. A burgonyákat tisztítsuk meg, mandolinnal vagy éles késsel szeljük nagyon vékonyra. A rózsáira szedett brokkolit sós vízben főzzük roppanósra. Rakjunk annyi szelet burgonyát a tortaformába, hogy bőven fedjék egymást. Kicsit sózzuk, majd rendezzünk el rajta egy rétegben néhány brokkolirózsát és pár szelet sonkát. Öntsünk rá a tojásos keverékből, és addig rétegezzük a hozzávalókat, míg el nem fogynak. Fóliával takarjuk le a tetejét, és forró sütőben süssük 30 percet.
drciccancs, 2013. április 18. csütörtök, 19:03
Gyors vacsorák:tort süss sós át!
tortaformát, az alját csomagoljuk fóliába, nehogy kifolyjon a belé kerülő anyag. A tojásokat verjük fel, fűszerezzük sóval és borssal, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt is. A burgonyákat tisztítsuk meg, mandolinnal vagy éles késsel szeljük nagyon vékonyra. A rózsáira szedett brokkolit sós vízben főzzük roppanósra. Rakjunk annyi szelet burgonyát a tortaformába, hogy bőven fedjék egymást. Kicsit sózzuk, majd rendezzünk el rajta egy rétegben néhány brokkolirózsát és pár szelet sonkát. Öntsünk rá a tojásos keverékből, és addig rétegezzük a hozzávalókat, míg el nem fogynak. Fóliával takarjuk le a tetejét, és forró sütőben süssük 30 percet. Vegyük le a fóliát, szórjuk rá a reszelt sajtot, és süssük addig, míg megpirul a teteje. A sütőből kivéve néhány percet pihentessük, majd mikor langyos, éles késsel válasszuk el az oldalát a formától. Óvatosan szedjük ki a tortát, szeletekre vágva kínáljuk.

Erdei gombás-hagymás quiche

Hozzávalók 4 személyre:

1 adag quiche-alaptészta
1
tinka1951, 2013. április 18. csütörtök, 16:52
Hízott libamáj szeletek hagymapiramissal és burgonyalángossa
Hozzávalók:
Májhoz
35 dkg hízott libamáj
50 dkg vöröshagyma vékonyra vágott
2 db fokhagymagerezd
5 dl libazsír

bors

Elkészítés:

A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és egy részét a libazsírral vastagon megkent hőálló tálba tesszük, megsózzuk, borsozzuk.
A hízott libamájat megtűzdeljük vékonyra vágott fokhagyma szeletekkel, és a hagymaágyra helyezzük és egy kevés borssal megfűszerezzük.
A máj tetejét bevonjuk a maradék hagymaszeletekkel és öntünk rá olvasztott libazsírt.
A ráhelyezzük a hőálló tálra a tetejét és 180C-on kb. 60 percen keresztül sütjük a májat légkeverés nélkül.
Fél óra elteltével érdemes megnézni,kivenni majd visszatenni a sütőbe és még tovább sütni.
Amikor teljesen átsült kivesszük,a zsírját leöntjük a hagymát pedig egy külön tálba szedjük.
Egy éjszakán keresztül kihűtjük majd másnap szeleteljük.
Másnap elkészítjük a burgonyalángost,úgy hogy a burgonyát megfőzzük sóval majd ha
baggesz20, 2012. május 19. szombat, 22:17
csömöri gombócleves!
sömöri gombócleves
Hozzávalók:
30 dkg borjúlábszár,
2 evőkanál olaj,
só,
1 csomó vegyes leveszöldség,
10-10 dkg zöldborsó és zöldbab,
1 csomó petrezselyem,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál tárkonyecet

A burgonyagombóchoz:
20 dkg burgonya,
1 tojás, só,
kb. 15 dkg liszt

Elkészítése:
A húst apró kockákra vágjuk, majd a felforrósított olajon fehéredésig sütjük. Megsózzuk, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A megtisztított, kockára vágott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, még melegen áttörjük, sózzuk, az egész tojással és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Ha a hús már majdnem puha beletesszük a zöldségeket, másfél liter vízzel felöntjük, és amikor felforrt, a burgonyás keverékből formált apró gombócokat is hozzáadjuk. Lassú tűzön addig főzzük, míg a gombócok feljöttek a tetejére és a zöldségek is megpuhultak. A levest
ibolya58, 2012. március 08. csütörtök, 20:24
Receptek
halra öntve tálaljuk. (Készítik úgy is, hogy a leszűrt léhez passzírozzák a hagymát, és a léhez meleg vízben oldott 2 db szegedi halászlékockát öntenek és a levet megforrósítva a halra öntik.)

Dunántúli burkolt rétes
Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 40 dkg babapiskóta, 30 dkg porcukor, 10 dkg sárgabarackíz, 1 dl rum, 4 dkg vaj.
Ledaráljuk a babapiskótát, elkeverjük a porcukorral, a barackízzel és a rummal. A rétestésztára egy sorban, egymástól kétujjnyira kis halmocskákat rakunk a keverékből és felgöngyöljük. A halmocskák közötti részeket lenyomkodjuk. Kevés olvasztott vajjal meglocsolva, az ismert módon sütjük. Tálalásnál 2-3 halmocskánként felszeleteljük, és porcukorral meghintjük. Meleg puncsmártást kínálunk hozzá.

Dunántúli édes burgonyás rétes
Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 1 kg burgonya, 8 dkg vaj, 10 dkg mandula, 10 dkg porcukor, 6 tojás, 1 citrom, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só.
A sós vízben megfőzött burgonyát, leszűrjük, és szitán áttörjük. Hozzáadjuk a vajat,
horvathnemagdi, 2011. január 27. csütörtök, 18:59
D betűs receptek
öntve tálaljuk. (Készítik úgy is, hogy a leszűrt léhez passzírozzák a hagymát, és a léhez meleg vízben oldott 2 db szegedi halászlékockát öntenek és a levet megforrósítva a halra öntik.)

Dunántúli burkolt rétes

Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 40 dkg babapiskóta, 30 dkg porcukor, 10 dkg sárgabarackíz, 1 dl rum, 4 dkg vaj.
Ledaráljuk a babapiskótát, elkeverjük a porcukorral, a barackízzel és a rummal. A rétestésztára egy sorban, egymástól kétujjnyira kis halmocskákat rakunk a keverékből és felgöngyöljük. A halmocskák közötti részeket lenyomkodjuk. Kevés olvasztott vajjal meglocsolva, az ismert módon sütjük. Tálalásnál 2-3 halmocskánként felszeleteljük, és porcukorral meghintjük. Meleg puncsmártást kínálunk hozzá.

Dunántúli édes burgonyás rétes

Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 1 kg burgonya, 8 dkg vaj, 10 dkg mandula, 10 dkg porcukor, 6 tojás, 1 citrom, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só.
A sós vízben megfőzött burgonyát, leszűrjük, és szitán áttörjük. Hozzáadjuk a
horvathnemagdi, 2011. január 13. csütörtök, 15:29
Grillezett padlizsános burgony
Grillezett padlizsános burgonyatekercs
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, fél kg burgonya, 2 db óriásparadicsom, 3 evőkanálnyi parmezánsajt, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanálnyi olívaolaj, 2-3 evőkanálnyi petrezselyem, félcsészényi bazsalikom, félcsészényi szerecsendió, bors (ízlés szerint), 2 evőkanálnyi só, 8 db fogpiszkáló
Melegítse fel a grillt közepes hőmérsékletre és áztassa be vízbe a fogpiszkálókat. Sózza be egyenletesen a padlizsánszeleteket, majd forraljon fel egy edényben vizet, és tegye bele a meghámozott, felszeletelt krumplit. Ízlés szerint sózza és főzze puhára. Ha megfőtt, törje át. Ezután hámozza meg, szeletelje fel a hagymát és tegye a padlizsánnal együtt a forró rácsra (ha túl kicsire vágta a hagymát, tehet alá fóliát, hogy a darabkák ne essenek a tűzbe). A padlizsánt süsse mindkét oldalán kb. 3 percig, a hagymát pedig kb. 4 percig. Miután megpirította, öntse a hagymát a tört krumplihoz, adja hozzá a sajtot, a fokhagymát, bazsalikomot és szerecsendiót. Tetszés szerint
bubszi, 2010. szeptember 29. szerda, 05:18
Receptek vegyesen
receptjénél
található.

Paulette
18 deka vajat (15 deka zsírt) 18 deka liszttel jól eldörzsölünk. Hozzáadunk még 10 deka cukrot, 2 tojás
sárgáját, fél csomag sütőport és annyi tejet, amennyit felvesz, hogy éppen jól nyújtható tészta legyen.
A metélt-vastagságúra kinyújtott tésztát pogácsavágóval kiszúrjuk és dió nagyságú csomókat rakunk
rá 12 deka őrölt pörkölt mogyoróból, 12 deka cukorból, fél citrom reszelt héjából, 2 egész tojásból és 2
kanál morzsából készített keverékből. Rendes tűznél sütjük s tálaláskor vaníliás cukorral hintjük be.

Meggyes lepény
Fél kg lisztet, melyhez egy csomag sütőport kevertünk, 10 deka zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kanál
tejföllel, kevés sóval és ízlés szerint 5-10 deka cukorral deszkán jól összegyúrjuk. A tészta felét egy
nagyobb tepsi aljára téve, kimagozott s jól megcukrozott meggyel ujjnyi vastagon befedjük, azután 1
csomag vaníliás cukrot szórunk még egyenletesen rá. A tészta másik felét ráhelyezve,
aprochef, 2009. július 27. hétfő, 18:39
Arab etelek
locsoljuk meg vajjal, szórjuk be petrezselyemmel, borssal.
Sajttal töltött paradicsom (Libanon)

6 egyforma kimagozott paradicsom, 2/3 csésze salátaolaj, 1/4 cs. tárkonyecet, 1 mk. száraz majoránna, 1 tk. zellerkrém, 6 ek. sajtkrém, 1 csipet, csípős pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény, só, 6 ek. nem cukrozott tejszínhab, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Keverjük össze az olajat, ecetet, majoránnát, zellerkrémet.

Tegyük edénybe a paradicsomot, mindegyikbe öntsünk a keverékből. Fedjük le, tegyük hűtőbe 1 órára.

Tálalás előtt keverjük össze a sajtkrémet, paprikát, sót, köményt, tejszínhabot.

Öntsük ki a paradicsomból az olajat, hagyjuk lecsorogni. Töltsük meg a sajtkrémmel, szórjuk be petrezselyemmel.

Azonnal tálaljuk.
Sajtos gyümölcs (Libanon)

6 érett, de kemény őszibarack meghámozva, kimagozva, 6 kis salátalevél, 1 doboz szögletes camembert, 4 dió bele pirítva, apróra vágva.

Vágjuk a sajtot 3 cm hosszú, vékony
margareta51, 2008. november 29. szombat, 22:18
Képek, videók
NAGYSZERŰ.gif
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 17:16
Óh, nagyszerü szerelem 01
chillik
2016. augusztus 16. kedd, 16:42
Óh, nagyszerü szerelem 02
chillik
2016. augusztus 16. kedd, 16:41
Óh, nagyszerü szerelem 03
chillik
2016. augusztus 16. kedd, 16:40
Nagyszerűség-HOLD
1vargaildyko
2016. február 02. kedd, 07:20
ÚK-ÚJ-NAGYSZERŰ.L.png
keresztenyhivek
2015. november 15. vasárnap, 12:20
Nagyszerűség-PAP-PÁPA
1vargaildyko
2015. május 18. hétfő, 12:04
Nagyszerű dolog....jpg
pacsakute
2013. július 27. szombat, 12:20
egyszerű-nagyszerű.png
dnemethk
2013. június 16. vasárnap, 16:30
Egy sikeres és nagyszerű
hegyesne
2011. november 08. kedd, 06:53
ez nagyszerü
drciccancs
2011. augusztus 03. szerda, 00:21
Di nagyszerű hetet kívánt
charlotteani
2011. január 23. vasárnap, 21:48
hámozó
dnemethk
2012. március 26. hétfő, 20:49
Almát hámozó öregasszony
szakalyj
2008. március 06. csütörtök, 08:28
lea hagymát hámoz
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:58
Címkék
tészta másik, részét kiszúrjuk, grillt közepes, kapcsos tortaformát, burgonyát megfőzzük, bugonyát hámozzuk, hagymaágyra helyezzük, egész tojással, metélt vastagságúra, kevés borssal, forró rácsra, padlizsánnal együtt, hízott libamájat, kerek tésztadarabokra, gombócok feljöttek, tészta felét,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.