Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 04:28 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ezt kell tenned, ha nem akarod, hogy a burgonya kicsírázzon
Sokan úgy tartják, hogy az egészséges étkezés költséges, ráadásul a nyers hozzávalók, a zöldségek és gyümölcsök hamar el is romlanak.

Sokan úgy tartják, hogy az egészséges étkezés költséges, ráadásul a nyers hozzávalók, a zöldségek és gyümölcsök hamar el is romlanak.

Így tartsuk sokáig frissen a salátát
Bár sokszor úgy gondoljuk, hogy a zacskóban hamarabb megromlik a saláta, mégis a friss saláta titka az, ha műanyag zacskóban tároljuk. Az itt keletkezett széndioxid megőrzi a frissességet és a levelek zöld színét. A salátákat mossuk meg, csorgassuk le jól róluk a vizet, és azután tegyük műanyag nejlonzacskóba.

Így tároljuk a felvágott avokádót, hogy ne barnuljon meg
Az avokádó egy nagyon egészséges gyümölcs, és ajánlatos lenne legalább 2-3 naponta fogyasztani. Ha nem tudunk megenni egyszerre egy avokádót, annak érdekében, hogy megelőzzük az oxidációt, a megbarnulást, tegyünk az avokádó mellé egy fél szeletelt hagymát. A hagymában levő kén vegyülete még további 24-48
klementinagidro, 2015. október 05. hétfő, 13:31
Türelem rózsát terem
pár, kb. egy araszos rózsaszárat dugványnak, és távolítsuk el róla a leveleket. Az alsó feléről, ami a földbe fog kerülni, arról a tüskéket is szedjük le. Erre a műveletre azért van szükség, mert, ha levelesen szúrjuk el őket, akkor a növény a fotoszintetizálásba fogja fektetni az energiáját, meg a tápanyagokat, és nem a gyökerezésbe. Fogjunk egy közepes méretű krumplit, fúrjunk egy lyukat a belsejébe, majd nyomjuk bele a dugványt. Mindenik rózsaszárat külön burgonyába kell fúrni. Ezután fogjuk a burgonyákat, helyezzük bele az előzőleg ásott homokkal beszórt gödörbe, és takarjuk be. A szárnak kb. fele lógjon ki ültetés után. Ha egész nyáron szépen öntözzük őket, akkor ősz elején már jól meggyökeresedett, átültetésre alkalmaz rózsatöveink lesznek.

Kertészkedéshez jó tanácsok

1. Egyes öreg almafák felhagynak a virágzással, viszont ha törzsükbe ütünk egy szöget, ez beindítja a virágbomlást. A szöges módszer teljesen ártalmatlan a fára nézve, Indiában ugyanezt alkalmazzák a pálmafák
menusgabor, 2015. március 28. szombat, 17:00
Ezt kell tenned
Ezt kell tenned, ha nem akarod, hogy a burgonya kicsírázzon a kamrában

Sokan úgy tartják, hogy az egészséges étkezés költséges, ráadásul a nyers hozzávalók, a zöldségek és gyümölcsök hamar el is romlanak.

kicsirázott-burgonya

Ha megfelelően tartósítjuk őket, egész évben élvezhetjük a vitaminok és ásványi anyagok értékes gyógyhatását. Felmérések szerint az évente vásárolt élelmiszereink mintegy 30 %-át eldobjuk. Az alábbiakban mutatunk néhány praktikát, hogyan tartósítsunk megfelelően, hogy kevesebb élelmiszert kelljen eldobjunk.

Így tartsuk sokáig frissen a salátát

Bár sokszor úgy gondoljuk, hogy a zacskóban hamarabb megromlik a saláta, mégis a friss saláta titka az, ha műanyag zacskóban tároljuk. Az itt keletkezett széndioxid megőrzi a frissességet és a levelek zöld színét. A salátákat mossuk meg, csorgassuk le jól róluk a vizet, és azután tegyük műanyag nejlonzacskóba.

Így tároljuk a felvágott avokádót, hogy ne barnuljon meg
Az
horvathnemagdi, 2014. október 12. vasárnap, 10:47
Sonkás-burgonyás-brokkolis rakott torta
tojás
só, bors
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
70 dkg burgonya
20 dkg brokkoli
20 dkg füstölt, főtt sonka
15 dkg reszelt gouda sajt
1 teáskanál vaj a formához


A sütőt melegítsük elő, vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát, az alját csomagoljuk fóliába, nehogy kifolyjon a belé kerülő anyag. A tojásokat verjük fel, fűszerezzük sóval és borssal, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt is. A burgonyákat tisztítsuk meg, mandolinnal vagy éles késsel szeljük nagyon vékonyra. A rózsáira szedett brokkolit sós vízben főzzük roppanósra. Rakjunk annyi szelet burgonyát a tortaformába, hogy bőven fedjék egymást. Kicsit sózzuk, majd rendezzünk el rajta egy rétegben néhány brokkolirózsát és pár szelet sonkát. Öntsünk rá a tojásos keverékből, és addig rétegezzük a hozzávalókat, míg el nem fogynak. Fóliával takarjuk le a tetejét, és forró sütőben süssük 30 percet. Vegyük le a fóliát, szórjuk rá a reszelt
drciccancs, 2013. április 18. csütörtök, 19:03
Gyors vacsorák:tort süss sós át!
percig.

Sonkás-burgonyás-brokkolis rakott torta

Hozzávalók 4 személyre:

6 tojás
só, bors
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
70 dkg burgonya
20 dkg brokkoli
20 dkg füstölt, főtt sonka
15 dkg reszelt gouda sajt
1 teáskanál vaj a formához

A sütőt melegítsük elő, vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát, az alját csomagoljuk fóliába, nehogy kifolyjon a belé kerülő anyag. A tojásokat verjük fel, fűszerezzük sóval és borssal, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt is. A burgonyákat tisztítsuk meg, mandolinnal vagy éles késsel szeljük nagyon vékonyra. A rózsáira szedett brokkolit sós vízben főzzük roppanósra. Rakjunk annyi szelet burgonyát a tortaformába, hogy bőven fedjék egymást. Kicsit sózzuk, majd rendezzünk el rajta egy rétegben néhány brokkolirózsát és pár szelet sonkát. Öntsünk rá a tojásos keverékből, és addig rétegezzük a hozzávalókat, míg el nem fogynak. Fóliával takarjuk le a tetejét, és forró sütőben süssük 30 percet. Vegyük le a
tinka1951, 2013. április 18. csütörtök, 16:52
Főzz friss zöldfűszerekkel!: snidling
személyre:

 16 darab újburgonya 

 só 

 2 dl olívaolaj

 néhány babérlevél 

 1 nagy csokor bazsalikom 

 16 szelet bacon

 1 evőkanál kacsazsír 

 10 dkg vaj 

 2 fej salotta hagyma 

 3 gerezd fokhagyma 

 1 dl száraz fehérbor 

 20 dkg lágy sajt 

 4 dl tejszín 

 fél csokor snidling 

 3 szál kakukkfű


Az újburgonyákat alaposan megsikáljuk, majd sós, babérleveles vízben félig megfőzzük. Kihűtjük, majd a szalonnába tekerjük úgy, hogy a burgonya és a bacon közé friss bazsalikomlevelet helyezünk. Kacsazsírral kikent tepsiben 165 ˚C fokon megsütjük.
Közben felhevítjük a vajat, nagyon finomra vágott hagymát és 2 gerezd aprított fokhagymát adunk hozzá, majd felengedjük a borral. Jól beforraljuk, hozzáadjuk az apróra vágott lágy sajtot, és tejszínnel felengedjük. Felmelegítjük, de nem forraljuk.
tinka1951, 2013. április 16. kedd, 06:44
Húsos - kukoricás tekercs recept
Hozzávalók:
Tekercshez
2 db tojás
20 dkg liszt
1 db burgonya
2 dl tej
1 csokor petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés:

1. A burgonyákat tisztítsuk meg, majd egy tálba nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Majd ezt követően hozzáadjuk a tejet a tojást, a lisztet és az apróra vágott petrezselymet. Az egészet keverjük össze, sűrű masszává. Palacsintasütőben forró olajt hevítünk, és 3 evőkanállal teszünk a masszából és mindkét oldalát arany barnára sütjük.
2. A húsraguhoz, a felaprított hagymát pirítsuk meg a margarinon, és adjuk hozzá a felaprított paprikát, paradicsomot és a fokhagymát. Mikor összedinsztelődött, szórjuk hozzá a pirospaprikát és rögtön forgassuk bele a felkockázott csirkét, majd öntsük fel 1 dl vízzel, majd ízesítsük kevés chili paprikával, sóval és borssal ízlés szerint. 10 perc elteltével adjuk hozzá a kukoricát és pároljuk 5 percig még.
3. Legvégül rakjuk össze a "tekercset" : burgonyás- petrezselymes palacsintákra kerül 1
kovacs_zsoka, 2012. november 23. péntek, 15:52
kurkumás receptek !
átöntjük az egész fűszeres húskeveréket. A jénai tetejével lefedjük (2-3 evőkanál olívaolajjal még meglocsoljuk).
Feltesszük héjában főni sós vízbe a burgonyát (kb. 25-30 perc). Sós vízben megfőzzük a tojásokat is kb. 12-15 perc (a vízben hagyjuk kihűlni). Sütőben, középső rácson, kb. 160 -170 fokon sütjük kb. 30 percig. Érezzük az illatát, nézzük meg, és ha a húst jónak ítéljük meg, kész. A burgonyát kiszedjük egy tálcára, és hagyjuk hűlni, addig a húst meleg helyen tartjuk. Megpucoljuk a burgonyákat, negyedekre vágjuk, megpucoljuk a tojásokat, félbe vágjuk, mindezeket melegen tartjuk. A kétféle hússal tálaljuk a tojást és a burgonyát.


Fűszeres sárga rizs

Hozzávalók:

2 cs. rizs
1 ek. olvasztott vaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd péppé zúzott fokhagyma
1 mk. reszelt gyömbér
1 tk. porrá zúzott kurkuma
1 tk. őrölt köménymag
1 késhegynyi törött bors
4 cs. forró víz
2 ek. olvasztott vaj
ibolya58, 2012. május 19. szombat, 09:41
Sóskamártás rösztivel és buggyantott tojással recept
Hozzávalók:
Sóskamártás
500 g sóska
2 db Knorr Fokhagymás Ízbomba
1 evőkanál szardella paszta
30 g Rama margarin
250 ml tejszín

Elkészítés:

A burgonyákat mossuk meg és sós vízben főzzük meg őket éppen egy picit. Csak a külsejük kezdjen puhulni, de egyébként legyenek fővetlenek. ( Ezzel a módszerrel azt segítjük elő, hogy nem kell lisztet használjunk a rösztihez.)
Míg főnek a burgonyák, készítsük el a sóskamártást. A sóskát tisztítsuk meg és mossuk meg jól. Egy evőkanál margarint forrósítsunk föl egy lábosban, majd tegyük rá a sóskát és fonnyasszuk meg rajta. Ízetísük Knorr Fokhagymás Ízbombával és szardella pasztával, majd öntsük föl tejszínnel. Forraljuk össze pár perc alatt.
A burgonyákat hámozzuk meg és reszeljük le a reszelő nagy lyukú részén. Keverjük hozzá a Delikátot és egy kevés szoba hőmérsékletű margarint. Formáljunk belőle 4 db rösztit.Ezután süssük ki őket szép pirosra kevés forró olajon. Konyhai törlőpapírral töröljük le
baggesz20, 2012. május 17. csütörtök, 10:11
Rakott burgonya füstölt kolbásszal recept
Hozzávalók:

1 kg burgonya
6 db tojás
40 dkg füstölt kolbász
4,5 db tejföl
3 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
5 dkg Rama margarin
1-2 kiskanál fekete őrölt bors
1-2 kiskanál Knorr Delikát8 ételízesítő


Elkészítés:

A burgonyákat alaposan mossuk meg, és héjába tegyük fel főni
A tojásokat is mossuk meg, és főzzük keményre.
Amíg burgonya és a tojás megfő, hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe, és szeleteljük fel, ne túl vékonyra, és az olajon, csipet sóval pirítsuk meg félig.
Szeleteljük fel a kolbászt
A tojás ha megfőtt, tegyük hideg vízbe kihűlni, tisztítsuk meg, és tojás szeletelővel szeleteljük fel.
A burgonya ha megfőtt, szedjük ki tálcára a főzővízből, hagyjuk kicsit hűlni, és hámozzuk meg, majd vastagabb karikákra szeleteljük fel.
A felkarikázott burgonyát, kolbászt, a pirított hagymát, a fűszereket, és a tejfölt, egy nagyobb edénybe keverjük össze, úgy, hogy a burgonya ne törjön
jamborlulu, 2011. október 16. vasárnap, 18:26
Tárkonyos receptek
bors, Vegeta.
Elkészítése: A burgonyát héjastól megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A szójára vizet engedünk, lecsöpögtetjük. A zöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk. A beáztatott, kinyomkodott zsemléket egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a fűszereket. A szóját, a gombát és a hagymát az olajon jól megpároljuk, és a masszához adjuk. A burgonyát megtisztítjuk, kb. 1 cm-re levágjuk az egyik végét, és a belsejét kivájjuk. A kivett rész felét összetörve a töltelékhez adjuk. Megtöltjük a burgonyákat, tetejükre reszelt sajt kúpokat teszünk. Kivajazott tepsiben, forró sütőben, kb. 20 percig sütjük.

Tárkonyos töltött paprika
Hozzávalók: 40 dkg sertéshús, 8 dkg rizs, 1 db tojás a töltelékhez, 1 db citrom, 8 db zöldpaprika, 2 dl tejföl, 6 dkg liszt, 1 db tojássárgája a mártáshoz, 1 dl tejszín, tárkonylevél, só.
A sertéshúst ledaráljuk, hozzáadjuk a félig párolt rizst, és a tojást. Sóval, törött borssal ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. Egy edényben 1-2 liter vizet forralunk, kevés
macoka65, 2011. október 03. hétfő, 19:59
1/2
Képek, videók
tul_kell_tenned_magad_ 201
menusgabor
2019. május 21. kedd, 18:03
tul kell magad tenned..jp
relisisi
2018. augusztus 18. szombat, 09:04
amit_meg_kell_tenned_u taz
menusgabor
2016. szeptember 29. csütörtök, 12:14
tedd amit tenned kell.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:24
Ha nem akarod
anna4459
2018. augusztus 28. kedd, 19:53
de ha így akarod, nem jön
vorosritty
2008. július 29. kedd, 17:57
Édes burgonya.jpg
pacsakute
2019. július 18. csütörtök, 23:08
Burgonya ABC.jpg
pacsakute
2019. január 23. szerda, 19:33
Petrezselymes burgonya
irmus
2018. július 11. szerda, 06:59
Fűszeres burgonya
irmus
2018. március 06. kedd, 16:21
Lila burgonya.jpg
pacsakute
2018. február 04. vasárnap, 18:49
Hagymás szelet - Burgonya
irmus
2018. január 12. péntek, 08:52
rántott burgonya 001.JPG
katalinkohut
2017. május 14. vasárnap, 09:10
Csirkemell burgonyával, b
irmus
2017. március 22. szerda, 07:48
Burgonya termesztés.jpg
margoboszi
2016. december 06. kedd, 18:39
Címkék
formáhozA sütőt, apróra vágott, sertéshúst ledaráljuk, tojásos keverékből, jénai tetejével, araszos rózsaszárat, sóskát tisztítsuk, nagyobb edénybe, felaprított hagymát, évente vásárolt, alsó feléről, alábbiakban mutatunk, masszához adjuk, sütőt melegítsük, félig párolt, alját csomagoljuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.