Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 14:38 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pályázat a beatkorszak koncertjeiről
Mindannyian rég voltunk már koncerten és úgy áll a helyzet, hogy még jó ideig nem is hallhatjuk a kedvenceinket élőben. Ezért kíváncsiak vagyunk régi koncerteken megesett történetekre, arra, mivel koccintottak a buli előtt, milyen ruhát viseltek aznap. Persze a legfontosabb mégis az, ami a színpadon történt vagy a nézőtéren, mialatt játszott a zenekar - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak blog a Nagy Generáció és az utánuk feltűnő, földalatti nemzedék legemlékezetesebb fellépéseinek felelevenítésére hívja a beat- pop-, táncdal- és rockrajongókat.

A felhívásban 1500 és 5000 leütés közötti terjedelmű anekdotákat, tárcákat, elbeszéléseket, egyperceseket várnak. A történetek egy-egy fotóval is illusztrálhatók, azonban kizárólag olyan fényképeket fogadnak el, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja.

A legjobban sikerült írásokat a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közlik, szerzőiket az NKA Hangfoglaló
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 17:52
Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást
szabálysértési feljelentést tettek. Keddhez képest 800-zal több lett a szabályszegések száma - jegyezte meg az alezredes.

Hozzátette: hasonló tendencia figyelhető meg Budapesten is, ott egy nap alatt 357-tel emelkedett a szabálysértési feljelentések száma, 299 figyelmeztetés volt és 23 helyszíni bírságot szabtak ki. Arra a kérdésre, mit tehet, akinek a szomszédja például összejövetelt tart, elmondta: a kijárási korlátozás miatt az emberek csak alapos indokkal hagyhatják el tartózkodási helyüket, egy buli pedig nem ezt szolgálja, így azt kérte, aki ilyet tapasztal, az jelezze a 112-es számon, és a rendőrök megteszik a szükséges intézkedéseket.

Arra a kérdésre pedig, hogy egyes alkoholt árusító üzletek előtt "kocsmaudvar" alakul ki, felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok többsége megtiltotta a közterületi alkoholfogyasztást, így ez egyébként is szabálysértésnek minősülne. Hozzátette: aki ilyet tapasztal, jelezze a 112-n, és a rendőrök intézkednek a közterületi alkoholfogyasztás
eva6, 2020. április 08. szerda, 15:33
Koronavírus - Operatív törzs: egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást
szabálysértési feljelentést tettek.Keddhez képest 800-zal több lett a szabályszegések száma - jegyezte meg az alezredes.

Hozzátette: hasonló tendencia figyelhető meg Budapesten is, ott egy nap alatt 357-tel emelkedett a szabálysértési feljelentések száma, 299 figyelmeztetés volt és 23 helyszíni bírságot szabtak ki.

Arra a kérdésre, mit tehet, akinek a szomszédja például összejövetelt tart, elmondta: a kijárási korlátozás miatt az emberek csak alapos indokkal hagyhatják el tartózkodási helyüket, egy buli pedig nem ezt szolgálja, így azt kérte, aki ilyet tapasztal, az jelezze a 112-es számon, és a rendőrök megteszik a szükséges intézkedéseket.

Arra a kérdésre pedig, hogy egyes alkoholt árusító üzletek előtt "kocsmaudvar" alakul ki, felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok többsége megtiltotta a közterületi alkoholfogyasztást, így ez egyébként is szabálysértésnek minősülne. Hozzátette: aki ilyet tapasztal, jelezze a 112-n, és a rendőrök intézkednek a közterületi alkoholfogyasztás
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 13:32
Ferenc pápa XII. Piusz nyomán: Elvész a bűn tudata
Lassan. A bűn apránként keríti hatalmába az embert, kihasználva kényelmességét. Mi mind bűnösök vagyunk. Olykor pillanatnyi bűnöket követünk el: haragra gerjedünk, megsértünk valakit, aztán megbánjuk. Néha azonban hagyjuk, hogy belecsússzunk egy olyan életállapotba, ahol ez normálisnak tűnik. Például normálisnak tűnik nem annyit fizetni a bejárónőnek, amennyit kellene, vagy csak a felét adni a mezőgazdasági dolgozóknak.
Vigyázzunk, hogy ne csússzunk bele a bűnbe, átvéve a világias gondolkodást, ahol elmosódnak a bűn határai. Ilyenkor jót tesz, ha valaki felráz minket - hangzott el Ferenc pápa homíliájában január 31-én, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.

,,Az Úr adja meg nekünk a kegyelmet, hogy mindig küldjön egy prófétát - lehet az a szomszéd, a gyerekem, az anyukám, az apukám -, aki kicsit pofon üt, amikor kezdünk belecsúszni ebbe a légkörbe, ahol úgy tűnik, hogy minden megengedett!" - fohászkodott homíliája végén Ferenc
maroka, 2020. január 31. péntek, 18:59
Női kézilabda-vb - A holland miniszterelnök is gratulált az FTC beállójának
ilyesmit ítélni néhány másodperccel a vége előtt" - mondta Pena a meccs végén megítélt büntetőről.

A 2012 óta Magyarországon játszó irányító úgy fogalmazott "gyönyörű döntő volt", és jobb lett volna, ha hosszabbítás következik a rendes játékidő után, és nem a játékvezetők döntik el a meccset.

"Persze, ha tényleg szabálytalanság történt, akkor nem szólok egy rossz szót sem" - tette hozzá. Pena elmondta, nehéz utazás áll előttük, de hétfőn már egy közös vacsorán vesznek részt Madridban, és biztos, hogy bulizni is fognak az ezüstérem örömére.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Danyi Gábor a helyszínen elmondta, Hollandia megérdemli a világbajnoki címet, hiszen hosszú ideig vezetett, kézben tartotta a meccset, és végig igazi csapatként küzdött.

"Estavana Polman és Lois Abbingh - akik eddig Nycke Groot árnyékában voltak - igazi vezérekké tudtak válni. A sportágnak jót tesz, hogy nem mindig az orosz, a norvég, vagy a francia együttes nyeri a világbajnokságot" -
velemenyezd, 2019. december 15. vasárnap, 18:31
Már 11 ezer szülőhöz jutott el a BRFK új bűnmegelőzési programja
házfalára a "Tiszta udvar, rendes ház" mintájára sosem fog kikerülni a "kábítószermentes övezet" felirat, ezért azt kell megcélozni, hogy egyre több fiatal legyen, aki mer jó döntést hozni, ha kábítószerrel kínálják - mondta. Szerinte ezt nem elrettentéssel, börtönnel, fenyegetéssel kell elérni, hanem úgy, hogy tisztában legyenek a veszéllyel, legyen értékrendjük, keretrendszerük, jövőképük - mondta. Rámutatott: a jó döntést nem délelőtt, az iskolában kell meghozni, hanem szombaton hajnali fél kettőkor, amikor buliban van, s ahol sem a szülő, sem a pedagógus nem áll mellette.

Szabó Győző egyedülállónak nevezte a programot az újfajta kommunikációs forma miatt. Elmondta: találkozott olyan anyukával, aki látta már a szülőknek szóló prezentációt, és sokkolónak, de szükségesnek ítélte.

A színész arról is beszélt, hogy tíz évig volt aktív heroinista, de sikerült "lejönnie a szerekről". "Őrületes probléma volt az életemben" - idézte fel, majd hozzátette: nagyon fontos, hogy a szülők már az elején
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 17:22
Krónika 10. rész (azonnali kérdések)
József Attila a falusi csok rendszerével kapcsolatban azt mondta, nem csak a vidéki emberek helyben maradását segíti, hanem a falvak megtartó erejét is javítja.

Rétvári Bence ehhez hozzátette: július 1-je óta a több millió forint kamattámogatást kaphatnak hiteleikhez a családok, az összeg a gyermekek számától függ. Hozzátette: a Fidesz-KDNP támogatja a saját tulajdonú ingatlan építését, birtoklását, a baloldal viszont a fővárosban ingatlanadó bevezetését tervezi.

Jobbik: tényleg füves süti és buli a kivándorlás?

Farkas Gergely, a Jobbik képviselője a Fidesz egyik jászberényi képviselőjének, Szatmári Anikó korábbi nyilatkozatát idézte. Ebben a képviselő azt írta, azok számára, akik külföldre mentek a külföldi munkavállalás csak buli, füves sütin élnek és nem látják, hogy egyébként Magyarországon mennyire jó élni. A képviselő azt kérdezte a kormány képviselőjétől, hogy mi erről a véleménye.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Farkas Gergely egy teljesen ismeretlen
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 21:12
Hartung Attila: a felelőségvállalás a központi témája a FOMO-nak
A 90 perces film történetében a 18 éves gimnazista Gergőt (Yorgos Goletsas) és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. Egy eldurvult házibuliban Gergő megerőszakolja Lillát (László Panna), a részegségtől magatehetetlen iskolatársát, közben az egészet videóra veszi. A felvételek felkerülnek az internetre, ezért Lilla szégyenében elszökik otthonról. A FOMO a Fear of Missing Out angol kifejezés betűiből tevődik össze, magyarul annyit jelent: félelem attól, hogy lemaradunk, vagy kimaradunk valamiből.

A film központi motívuma a felelősségvállalás, ezért a történetben nem az áldozat, hanem a bűncselekmény elkövetőjének szemszöge kap nagyobb teret - hangsúlyozta Hartung Attila rendező az MTI-nek. Kiemelte: elsősorban annak a hátterét akarta vizsgálni, hogyan lehet felelősséget vállalni egy megbocsáthatatlan cselekmény után. "A bocsánatkérés nem ok arra, hogy felmentsük az elkövetőt" - vélekedett
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 10:51
Tóbiás Tünde versei
törődnünk.NEMLÉT

töviskoszorú fejemen
rozsdás vaslánc a kezemen
rabiga fáradt lelkemen
meghurcoltak eltiportak
létembe életet mi hozhat


SZILVESZTER ÉJJEL

Újra itt a Szilveszter,
el kell most a nagy szvetter.
Kint röpködnek a mínuszok,
én meg buliba indulok.

Hajamat kontyba csavartam,
tükör előtt álltam zavartan,
sminkem nem úgy sikerült, mint akartam,
hát kínomban az államat vakartam.

Na, de ez most már így maradt!
Legalább a ruhám csinos darab.
Kezemben behűtött pezsgő,
ma ez a tuti nyerő.

Lábamat
menusgabor, 2019. október 08. kedd, 20:00
Postás viccek
Postás viccek

A postás csenget az ajtón. Egy kisfiú nyitja ki, kezében cigi és egy fél üveg whisky.
- Itthon vannak a szüleid?
- Szerinted?

Egy hétfő reggel a postás éppen szokásos körútját rója, amikor látja, hogy Kovács jön ki a kukához egy láda üres üveggel a kezében.
- Csak nem házibuli volt nálatok a hétvégén? - kérdezi a postás.
- De, még szombat este volt a buli, de csak most kezdek magamhoz térni. Vagy 15 pár volt nálunk, és egy kicsit bevadultunk. Elég sok pia fogyott, aztán Ki vagyok én? -t játszottunk. - mondja Kovács.
- Azt meg hogy kell?
- Minden pasi bevonul egy szobába, és egyenként jönnek ki, felül álcázva, alul semmiben. A lányok pedig kitalálják, ki kicsoda.
- Hű, de kár, hogy nem voltam itt! - kiált fel a postás.
- Talán jobb is, mert legalább ötször hangzott el a neved!

Egy kisfiú ír egy
lilagondolatok, 2019. október 08. kedd, 09:35
csirkék között utazott a részeg Jürgen Klopp
másnapról.
Az Amazon Prime négyrészes dokumentumsorozatot készített a Borussia Dortmundról, a széria harmadik epizódjában Jürgen Klopp korábbi vezetőedző és Hans-Joachim Watzke ügyvezető mesélt el egy sztorit a 2011-es bajnoki cím megünnepléséről.
Eléggé részeg voltam, ez néhány interjúban valószínűleg látszott is - kezdte Klopp az aranyérem megszerzése utáni eseményekről szóló történetet. - Nem sok értelmes dologra emlékszem."
A német trénernek az azonban határozottan rémlik, hogy a buli másnapján egy üzemcsarnokban ébredt, méghozzá egy teherautón. Először azt hitte, egyedül keveredett oda, aztán kiderült, hogy nem is tévedhetett volna nagyobbat.
,,Fogalmam sincs, mi történt a megelőző órákban. Felébredtem, kiszálltam a teherautóból és egy nagy üzemcsarnokban találtam magam. Elindultam, aztán megláttam egy férfi sziluettjét. Füttyentettem egyet, mert elég hangosan tudok fütyülni, mire azt láttam, hogy a sziluett lassít, majd megláttam Aki Watzkét. Szóval Aki és én
maroka, 2019. szeptember 06. péntek, 17:38
Az R.E.M. Monster című lemeze CD-dobozban és vinylen
az amerikai rockzenekar kilencedik stúdióalbuma, amely 7,5 millió példányban fogyott világszerte. A Magyarországon is többször - köztük a 2008-as Sziget fesztiválon - fellépett csapat korongján olyan nagy slágerek szerepelnek, mint a What's the Frequency, Kenneth?; a Crush with Eyeliner; vagy a Bang and Blame.

Az R.E.M. 2011 szeptemberében jelentette be, hogy több mint harminc évnyi együttzenélés, rengeteg sláger és sok millió eladott lemez után feloszlik.

"Egy bölcs ember egyszer azt mondta: a bulizás művészete abban rejlik, hogy tudni kell, mikor kell otthagyni a partyt. Valami rendkívülit építettünk fel együtt. Megcsináltuk. És most otthagyjuk" - fogalmazott akkor a zenekar frontembere, Michael Stipe.

A Georgia államból, Athens városából indult Grammy-díjas együttes, amely az indie rock szcénából nőtte ki magát, első kislemezét, az amerikai egyetemi ifjúság körében azonnal hatalmas sikerré vált Radio Free Europe-ot 1981-ben jelentette meg. Ezt két évvel később követte az első album, a
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 15:42
1/196
Képek, videók
szentendre-1-Fotó-Prog ram
liliana01
2020. április 18. szombat, 15:15
n_szolnok-Programok-BU EK
menusgabor
2019. december 29. vasárnap, 20:52
Pünkösdi Programok Észak-
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:30
program-kovesd.png
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 20:35
0 esti program.jpg
lovaszmarika
2018. április 15. vasárnap, 17:54
16968-marcius-15-progr am-
vorosrozsa66
2018. március 15. csütörtök, 16:52
Skerlecz programja 01.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:56
Skerlecz programja 02.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:55
korus program0121.jpg
maroka
2018. január 22. hétfő, 09:24
irodalmi program0203.jpg
maroka
2018. január 15. hétfő, 13:47
Programok
sanci81
2017. augusztus 19. szombat, 08:31
Magamért Egyesület.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:24
Az 56-os Egyesület az Ara
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:09
SZOLIDARITÁS EGYESÜLET al
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 17:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.