Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 02:19 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Otthon Centrum: jelentős visszaesés a budapesti új építésű lakáspiacon
Közleményük szerint a vállalkozói lakásépítés legerősebb piaca a fővárosi, a megyei jogú városokban épülő összes projektnél majdnem másfélszer több beruházás indult el Budapesten. A lakásszám pedig több mint háromszorosa a vidékinek.

Az online hirdetett új építésű lakásprojektekről szóló júniusi felmérésük alapján Budapesten 463 beruházás van folyamatban, a beruházók 6130 lakást kínáltak megvételre - tette hozzá az ingatlanközvetítő hálózat.

A megvásárolható új építésű lakások száma az egy évvel ezelőttihez képest kismértékben változott, mindössze egy százalékos csökkenés volt tapasztalható - összegezte a tanulmány legfontosabb adatait Soóki-Tóth Gábor elemzési vezető, aki szerint ennél valamivel nagyobb mértékben, 1,7 százalékkal csökkent a megvalósítás különböző fázisaiban lévő projektek száma. Az épülő és tervezett lakások esetében 181 darabbal kevesebb van jelenleg a piacon, amely fél százalékos csökkenést jelent.

Kitértek arra is, hogy az új építésű lakások átlagos négyzetméterára
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 16:01
Budavári civilekkel tiltakozik a Fidesz a Mátyás-templomhoz kiírt pályázat miatt
Sándor Péterné (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatóján azt közölte, támogatják a Budavári Lakosok Szövetsége (BVLSZ) által a kerületi vezetés terve ellen, "Budavár, nem bódévár!" mottóval indított aláírásgyűjtést. Hozzátette, a baloldali kerületvezetés a történelmi, patinás, polgári budavári lakókörnyezetből "igénytelen, szagos, szemetes falatozót" akar csinálni, de ebből a helyiek nem kérnek, ezért indítottak aláírásgyűjtést.

Tóth Istvánné, a BLSZ elnöke elmondta, Váradiné Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester az ott élők megkérdezése nélkül íratta ki a kereskedelmipavilon-pályázatot, és azóta is hiába tiltakoznak. Közölte, hetekkel ezelőtt írt megkeresésére a polgármester nem válaszolt.

Szerinte az önkormányzatnak a pályázaton, 9 hónap alatt kevesebb mint 33 millió forint bevétele lenne, miközben ennél több pénzt fordítanak az idei költségvetésben más célokra, egyebek mellett a polgármester "munkakörnyezetének
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 12:51
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
számítani - mondta. Hozzátette: csak azt nézték, hogyan tudnak keresztbe tenni a kormánynak, hazugságokat terjesztettek, amikor cselekedni kellett volna, nem tették, például a fővárosi idősotthonok esetébe. Ez pocsék politika, amely nem is a kormány, hanem az ország ellen irányul - mondta.MSZP: a rendeleti kormányzás nem vált beTóth Bertalan (MSZP) szerint a rendeleti kormányzás nem vált be, a kormány nem válságot kezelt, saját pecsenyéjét sütögette, bosszúhadjáratot indított a budapestiek ellen, akadályozták a védekezésben az önkormányzatokat. A járvány kezeléséhez nem kellett volna különleges jogrend, az egészségügyi irányítás pedig megbukott, önálló minisztériumra és kompetens vezetőre van szükség - mondta.

A bértámogatással a kormánynak nem sikerül megállítania a leépítési hullámot - közölte. Szorgalmazta a szociális háló megerősítését, a nyugdíjemelést, hogy egy összegben fizessék ki a 13. havi nyugdíjat. Itt az ideje a cselekvésnek, propaganda helyett erre költsenek -
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:12
Krónika 1. rész (napirend előtt: konvergenciaprogram, önkormányzatok, koronavírus)
munkahelyek védelme, hogy ne növekedjen az álláskeresők száma, ezért döntött a kormány az adócsökkentésekről, duplázza meg a közmunkakeretet és nyújt bértámogatást.

Bírálta Karácsony Gergely főpolgármestert, aki szerinte Facebook-politizálást folytat és látványosan menekül az érdemi cselekvés és a felelősség elől. Fenntartóként lenne dolga, erősebb védelmet kellene biztosítania az idősotthonoknak, amelyeket a főpolgármester nem készített fel a járványra - mondta. Hozzátette: akkor lehet újraindítani a budapesti életet, ha csökken az idősotthoni halálestek száma.MSZP: az alapellátás leállításának több áldozata lehet, mint a járványnakTóth Bertalan (MSZP) a kormány felelősségét hangsúlyozta a válságkezelésben és bírálta azt, hogy össze-vissza beszéltek az iskolák bezárásáról, a maszkviselésről, a tesztelésről. Emberek halnak meg, mert kirakták őket a kórházakból, az elmúlt másfél hónapban egymillió ember nem jutott hozzá a szükséges egészségügyi ellátáshoz, eljutottunk oda, hogy az
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 13:21
Koronavírus - Formabontó megoldásokra készteti a járvány az egyházakat
lehetetlenné válása után gyorsan megtanulták hivatásukhoz használni az online teret.

Monostori László esperes az MTI-nek elmondta: a jegyesoktatást több plébánián, így náluk, az újlipótvárosi Árpád-házi Szent Margit plébánián is videokonferencia formájában tartják meg. A lelki beszélgetéseket az idősebbekkel telefonon, a fiatalabbakkal skype-on bonyolítják le.

A templomkertben, egymástól biztonságos távolságot tartva, még gyónásra is van lehetőségük a híveknek.

Tóth János Csaba, az Esztergom-budapesti főegyházmegye sajtóreferense felidézte: húsvétkor több plébánia területén - Ürömön, Pestszentlőrincen, Angyalföldön és Kelenvölgyön is - körbevitték az Oltáriszentséget, amelyet a hívek az erkélyen, a kapuban vártak. A pestszentlőrinci "körmenet" útvonalát a hívek a Google Mapsen is követhették a valós idejű helyzetmegosztó segítségével, így pontosan tudhatták, mikor érkezik a házuk elé a "feltámadt Krisztus".

Huszti Zoltán, a budapesti Magyar Szentek plébánia káplánja a járvány miatti
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 14:12
Online komolyzenei sorozatot indít a Budapesti Filharmóniai Társaság
A műsor Mona Dániel zenetörténész vezetésével heti rendszerességgel dolgoz fel zenei témákat, interjúkat, klasszikus zenei mémeket és animációs kisfilmeket mutat be a Filharmóniai Társaság YouTube-csatornáján. A narrációt szórakoztató animációk kísérik - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A Budapesti Filharmóniai Társaság Magyarország első hivatásos szimfonikus zenekaraként jött létre 1853-ban. A Zenetudományi Intézet segítségével most feldolgozzák teljes történetüket, begyűjtenek minden fellelhető dokumentumot, videóanyagot, zenei kritikát, archív fényképet, mely a 167 év történetéből fellelhető.

Számos anekdota is része a történetüknek, melyeket a közeljövőben kisfilmek formájában elevenítenek meg. A legérdekesebb dokumentumokat, történeteket a Facebook-oldalukon teszik közzé, a későbbiekben a teljes archívumot publikussá teszik.

"167 éves történetünk kötelez minket arra, hogy múltunkat a lehető legrészletesebb módon feldolgozzuk, de a lehetőségeket is fel kell kutatnunk, hogy a
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 17:02
Koronavírus - További turisztikai korlátozások országszerte
településvezető emellett levelet írt az operatív törzsnek, amelyben azt kérdezi, jól értelmezik-e, hogy a víkendezés nem tartozik a lakóhely elhagyásának kormányrendeletben megfogalmazott alapos indokai közé, és hogy kérhetnek-e ezért intézkedést a rendőrségtől. Írt egy levelet a helyi rendőrkapitánynak is, ebben azt kéri, a járőrök fokozottan figyeljenek a szabályok betartására. Leveleiben azt írta, a szarvasi Körös-holtág mellett több mint ezer kis üdülőt emeltek a telektulajdonosok, akik között dunántúli és budapesti lakosok is vannak. Ők a jó idő beköszöntével nagy számban megjelentek a telkeken.

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének 58 tagegyesülete határozatlan időre megszüntette a napijegyek és a horgászengedélyek értékesítését - mondta Zoltai Dániel, a szövetség elnöke az MTI-nek. A megye 19 ezer aktív horgászát arra kérik, szüneteltessék tevékenységüket. A korlátozások betartását halőrök felügyelik.

Kecskeméten átmenetileg lezárják a Benkó Zoltán Szabadidőközpontot,
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 12:11
Koronavírus - Közgyűlési "koalíciós" kerületi polgármesterek együttműködést kérnek a kormánytól
Azt írták: együttműködést kérnek a kormánytól, hogy a gazdasági és szociális válságkezelés lépéseiről haladéktalanul kezdjenek egyeztetést az önkormányzatokkal. A válság által leginkább sújtott iparágak a nagyvárosokban összpontosulnak, és a nagyvárosokban él a legtöbb olyan ember, akiknek megélhetése veszélybe került. Ezért a budapesti kerületi önkormányzatokra a szociális válság enyhítésében minden eddiginél nagyobb szerep hárul - emelték ki.

Hozzátették: a kerületi önkormányzatok az egyre növekvő feladatokat egyre csökkenő bevételekből kénytelenek ellátni, az egészségügyi és szociális válság kezeléséhez pedig nem csak támogatást, de "kielégítő információt" sem kapnak a kormánytól.

A háziorvosok, az ápolók, vagy éppen a szociális ellátásban dolgozó munkatársaik járvány elleni védelmét szolgáló eszközök kormányzati forrásból alig érkeznek - írták, a vírustesztelés mennyiségét is elégtelennek értékelve.

A közlemény aláírói szerint a kormány első gazdasági intézkedései nem
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 18:32
Krónika 8. rész (koronavírus)
MSZP: a kormányoldal aljas módon uszít az ellenzék ellenTóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azzal vádolta a kormánypártokat, hogy a "legaljasabb, legundorítóbb" módon uszítanak az ellenzéki képviselőkkel szemben, valójában csak újabb ellenséget akarnak találni, ami eltakarja a járványvédelemmel kapcsolatos mulasztásaikat.

Éppen a kormány veszélyezteti a magyar emberek védelmét és a járvány elleni védekezést azzal, hogy nem terjesztette a parlament elé a veszélyhelyzetben kiadott rendeletek meghosszabbítását tartalmazó javaslatot - értékelt a frakcióvezető, aki szerint ebben az esetben az ellenzék megadta volna a négyötödös támogatást a házszabálytól való eltéréshez.

Hangsúlyozta: a miniszterelnök állításával ellentétben nem a kormánypárti frakcióban ülnek a legbátrabb magyar emberek, hanem azok a kórházakban dolgoznak hetek óta védőfelszerelés nélkül és a szociális ágazatban segítenek időseknek, gyermekeknek.

Szerinte a kormányoldal már a "legelején kitalálta", hogyan
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 17:13
Koronavírus - A cégek különféleképp alkalmazkodnak, újabb és újabb ágazatokat ér el a válság
Mercedes 18 értékesítési pontján és 31 szervizében egyaránt jelentős forgalomcsökkenést tapasztaltak - közölte a Mercedes-Benz Hungária. Az csak később derül ki, hogy "a krízis elhúzódása megrendíti-e és milyen mértékben a kereskedői és szervizhálózatot - tették hozzá. Eközben a Ford arról tájékoztatott: 43 szervizében nem érezhető forgalomcsökkenés, 100 százalékos kihasználtsággal működnek, 35 márkakereskedésében a rövid nyitvatartási idő miatt viszont már jelentkezik a visszaesés. Az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölte: a szalonlátogatások számában csak az utóbbi héten érzékelhető visszaesés, míg a megrendelések esetében a hatás később jelentkezhet. Az átmenetileg visszaeső értékesítés és a turizmus leállása miatt leginkább érintett autókölcsönzés lassulásának negatív hatásai érezhetők, ugyanakkor a szervizszolgáltatások a megszokott rend szerint folynak - írták.

Piaci szereplők szerint a használtautó-piac is erősen megszenvedi a járványt. A Használtautó.hu
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 20:02
A Budapest Bár új lemezén a szerelem áll a középpontban
a Budapest Bár vezetője.

Farkas Róbert a nemzeti ünnep alkalmából szintén elismerésben részesült, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben, a Budapest Bár március 15-re tervezett lemezbemutató koncertjét a MOMKultban azonban a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani (az új időpont június 4.), akárcsak a többi tavaszi koncertjüket. "Bizakodunk, hogy nyáron már lesznek fellépéseink, addig otthon maradunk" - jegyezte meg.

A Budapest Bár az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világába visszanyúló dalok cigányzenei feldolgozásaival vált népszerűvé. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár az ismert dalokat a cigányzenei alapokon, dzsessz, pop, rock, klezmer és számos más zenei műfaj elemeivel ötvözve értelmezi újra, egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait megteremtve. Az eddigi lemezek: Volume 1 (2007), Tánc (2009), Zene (2010), Hoppá! (2011), Szerdán tavasz lesz (2014), Húszezer éjszakás kaland (2014), Délutáni csókok (2014), Klezmer (2015), Ünnep
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 10:41
Koronavírus - Tóth Bertalan: azonnali juttatást az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak!
Tóth Bertalan csütörtökön a budapesti Kossuth Lajos téren tartott sajtótájékoztatóján - amelyet az MTI a párt Facebook-oldalán online követett - azt mondta: az MSZP fenntartja eddigi javaslatait, ötpontos védelmi csomagját, és további javaslatokat is tesz a koronavírus-járvány egészségügyi, társadalmi és a gazdasági hatásainak mérséklése érdekében.

Tesztelni, tesztelni, tesztelni - ismertette egyik javaslatukat, sürgetve az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók tesztelését, valamint számukra megfelelő védőfelszerelések beszerzését.

Tóth Bertalan közölte, kezdeményezik, hogy a kormány vezessen be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre, védőfelszerelésekre és fertőtlenítőszerekre.

Hozzátette: csökkenteni kell az energiaárakat. A kőolaj hordónkénti ára már 30 dollár alatt van, a gáz ára is folyamatosan csökken - magyarázta.

Az MSZP elnöke azt is javasolta, a kormány a szakszervezetekkel és a munkaadókkal dolgozza ki a járvány gazdasági hatásait enyhítő javaslatait.
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 10:51
1/122
Képek, videók
Kerékpáros centrum.jpg
peti50
2017. május 22. hétfő, 06:09
Szeged-Centrum Áruház ann
agica2004
2016. július 16. szombat, 16:12
SzKV-Centrum Áruház előtt
agica2004
2016. február 19. péntek, 19:35
Szentendre - Centrum Fagy
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 22:50
Centrum Áruház helyén.jpg
agica2004
2014. április 13. vasárnap, 16:57
Pálinka centrum
biharijudit
2013. június 07. péntek, 20:02
Centrumnál.jpg
apabybe
2012. december 03. hétfő, 07:14
Centrum árúház.jpg
apabybe
2012. december 03. hétfő, 07:13
sfax centrum (tunézia)
lacipecsenye
2012. június 25. hétfő, 18:51
bologna centrum
lacipecsenye
2012. június 19. kedd, 10:53
Centrumban a Petőfi- szig
kismotor
2012. január 02. hétfő, 17:39
Dubai Bevásárló centrum ó
pacsakute
2011. december 04. vasárnap, 15:38
Vállalkozó szellem
sanci81
2016. július 17. vasárnap, 14:06
1521160736773vallalkoz ok4
alpine
2007. november 04. vasárnap, 08:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.