Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 06:00 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ananász és a fogyókúra
Az aromaanyagok mellett értékes ásványianyagokat ( vas, kalcium ), cukrot, gyümölcssavakat és vitaminokat ( A, B, C ) tartalmaz. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike. Ez a bromelin nevű enzim csak a friss ananászban található meg, a konzervekben hőkezelés hatására megsemmisül. Ezen felül újabban előtérbe került az ananász zsírégető tulajdonsága is.

Mit tartalmaz az ananász?

Az ananász tartalmaz egy bizonyos ,,csodaenzimet" a bromelaint, ami támogatja a fehérjék emésztését, valamint szerepet játszik a zsír gyors elégetésében. Ugyanakkor probiotikus hatást fejt ki, szervezetünk védekező rendszerét erősíti, számos immunsejtünk termelődését fokozza. Egyetlen nagy hátránya van, hogy csak friss gyümölcsben található meg, ugyanis hőkezelés hatására megsemmisül. A bromelain
pacsakute, 2019. április 08. hétfő, 21:30
Az enzimekről - érdemes tudni !
emésztőenzimeket alkalmaznak. Optimális feltételek mellett ez a kezelés három dolgot eredményez:

• az élelem teljes megemésztését;

• a tápanyagok vérbejutását;

• a salakanyagok megfelelő mértékű kiürülését.

A következő lista a legfontosabb táplálék- kiegészítőből szedett emésztő enzimeket és azok munkáját foglalja össze.

Proteáz - fehérje emésztés/bontás

Gyomorsav / sósav - fehérje emésztés/bontás

Papin és bromelin (növényi eredetű) - fehérje emésztés/bontás

Amíláz - szénhidrát és keményítő emésztés/bontás

Lipáz - zsírok és olajok emésztése/bontása

Celluláz - étkezési rost bontása

Laktáz - tejtermékben található tejcukor bontása

•Szacharáz - szacharóz, étkezési cukor bontása (befejezi az amiláz munkáját)

•Maltáz - maltóz és gabona bontása(befejezi az amiláz munkáját)

A növényi eredetű
pacsakute, 2019. február 21. csütörtök, 11:31
Ananász
Ananász

Az ananász őshazája feltehetően Paraguay, Kolumbusz Kristóf hozta be Európába 1493-ban. A citrusfélék családjának tagja.

Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó-fehérje emésztést segítő) enzimnek köszönhetően

a legegészségesebb gyümölcsök egyike.

Ez a bromelin nevű enzim csak a friss ananászban található meg, a konzervekben hőkezelés hatására megsemmisül.

Ezen felül újabban előtérbe került az ananász zsírégető tulajdonsága is.

Ha hozzájutunk friss ananászhoz, sárgát és kellemes illatút válasszunk. Ha a közepe nagyon fás, távolítsuk el. A léhez, ha friss gyümölcsöt használunk, legjobb ha centrifugázzuk.

Emellett: segíti az emésztést,

csökkenti a vér savtartalmát, illetve elősegíti a vér sav-lúg egyensúlyát.

Az emésztés rendeződésével elhárul a baj az emésztésben résztvevő többi szervről is.

Megszűnnek, vagy legalábbis csökkennek a panaszok a hasnyálmirigy,
irmus, 2017. október 14. szombat, 17:13
Ananász
A trópusi gyümölcs gyulladásgátló anyagokat, és több más, az immunrendszer, a csontok, valamint a szív és az érrendszer egészségét szolgáló gyógyító anyagot tartalmaz. Az ananászban bőségesen található egy bromelin nevű gyulladásgátló enzim, mely segít enyhíteni a hörghurut, a reumás ízületi betegségek, valamint a rándulások és húzódások tüneteit.

Egyes kutatások szerint pedig a bromelin gátolja a vérrögképződést, csökkentve ezzel a szívinfarktus és a stroke kockázatát. A friss gyümölcsben található C-vitamin erősíti az immunrendszert, segíti a sebgyógyulást. Ezen kívül fontos szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
Az ananász kitűnő forrása a ferulasav nevű fitovegyületnek, mely gátolja a rákos sejtek osztódását. A gyümölcsben található növényi szterolok pedig csökkentik a koleszterinszintet, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
klementinagidro, 2015. augusztus 28. péntek, 17:33
Ananász
A trópusi gyümölcs gyulladásgátló anyagokat, és több más, az immunrendszer, a csontok, valamint a szív és az érrendszer egészségét szolgáló gyógyító anyagot tartalmaz. Az ananászban bőségesen található egy bromelin nevű gyulladásgátló enzim, mely segít enyhíteni a hörghurut, a reumás ízületi betegségek, valamint a rándulások és húzódások tüneteit.

Egyes kutatások szerint pedig a bromelin gátolja a vérrögképződést, csökkentve ezzel a szívinfarktus és a stroke kockázatát. A friss gyümölcsben található C-vitamin erősíti az immunrendszert, segíti a sebgyógyulást. Ezen kívül fontos szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
Az ananász kitűnő forrása a ferulasav nevű fitovegyületnek, mely gátolja a rákos sejtek osztódását. A gyümölcsben található növényi szterolok pedig csökkentik a koleszterinszintet, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

femina.hu
akiram45, 2014. július 19. szombat, 08:34
Egészség
rendelkezik.


Az ananász kedvező hatása az egészségre

Az ananász többféle kedvező hatást gyakorol az egészségre, mivel B, C és E-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot tartalmaz. Harminc dekagramm ananász már fedezi a felnőttek számára a szükséges napi C-vitamin és mangán mennyiséget. Száz gramm ananász 53 kcal-t, 0,4 g fehérjét, 12 g szénhidrátot (döntően glükózt, fruktózt és szacharózt), gyümölcssavat (citrom- és almasav) és 0,3-0,6 g rostot tartalmaz.

A bromelin enzim

Tartalmaz ezenkívül egy enzimet - a bromelint -, amely képes beindítani és megkönnyíteni a fehérjék emésztését. A Hawaiion működő Ananász Kutatóintézetben dolgozó kutatók megpróbálták kideríteni, hogy az ananásszal ízesített zselatin miért nem szilárdul meg. A kutatók rájöttek, hogy a bromelin enzimnek köszönhető a jelenség. Ez az enzim a fehérjebontás katalizátoraként működik és segítségével a fehérjék aminosavakra bomlanak. Néhány szakács a nehezen átsüthető hús
piroska0101, 2014. március 01. szombat, 06:48
Gyümölcsök és jótékony hatásaik
és azok egészségének a megőrzésében. Mindemellett csökkenti a vérben lévő trigliceridek (zsírok) szintjét.

3. Papaya
Papaint tartalmaz, egy enzimet, amely a jó emésztést szolgálja. Növeli a szervezet ellenállóképességét, gyulladáscsökkető hatású, és megőrzi a bőr egészségét.

4. Mangó
Luteinben és zeaxantinban gazdag, vagyis antioxidánsokban, amelyek a látás védelméért felelősek, és amelyek csökkentik a vakulás bekövetkezését a felnőtteknél.

5. Ananász
Bromelin nevű enzimet rejt magába, amely az emésztést segíti. Megelőzi a vérrögök képződését, és a rákos sejtek kialakulásának veszélyét is csökkenti. Segíti a sebek gyógyulását.


6. Málna
Ellágsavat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek a különböző rákos megbetegedések (vastagbél-, nyelőcsőrák) ellen küzdenek.

7. Cseresznye
Antocianin nevű antioxidánsban gazdag, amely
pacsakute, 2013. június 17. hétfő, 18:27
A legfinomabb zsirégetők
tartja. Különleges hatóanyaga, a mannoheptulóz vércukorszintedet is ideális tartományba tereli.

Narancs
Amellett, hogy már egy darab narancs elfogyasztásával is fedezheted napi C-vitamin-szükségletedet, antioxidáns-tartalma révén a rákos betegségek kialakulási kockázatát is csökkentheted. Rostjainak köszönhetően anyagcserédet is felgyorsíthatod.

Ananász
Az ananász az egyik legmagasabb rosttartalommal rendelkező egzotikus gyümölcs, melynek révén serkenti az emésztést, bromelin nevű enzimjeinek köszönhetően pedig felgyorsítja a fehérjék lebontását. Ásványianyag-tartalma szervezeted vízháztartását is segít egyensúlyban tartani.

Szőlő
A szőlő valóságos vitaminbomba, fogyasztásával emellett a zsírok könnyebb lebontását is elősegítheted. A szénhidrát kizárólag szőlőcukorként jelenik meg ebben a gyümölcsben, ami sokkal hamarabb jelent energiát számodra.

Citrom
Magas C-vitamin-tartalma révén serkenti az anyagcsere-működést, gyümölcssav-tartalma javítja
fejesnemagdi, 2012. június 23. szombat, 19:42
2 szuper lúgosító gyümölcs
Dél-Amerikából származik, és Kolumbusz Kristóf jóvoltából fogyaszthatjuk mi is. A mézédes gyümölcs megkóstolása azonban sokáig csak a felső tízezer kiváltsága volt. Mára az ananász gyakorlatilag mindenhol kapható, télen-nyáron, friss gyümölcs formájában.

Az ananász a dél-amerikai néphagyomány szerint szinte minden bajra jó. Segít legyőzni a hörghurutot, gyulladásgátló, csökkenti az ízületi fájdalmakat, ráadásul mézédes íze ellenére még a fogyókúrázóknak is igen jó társa lehet a súlyleadásban. Rengeteg bromelin enzim található benne, mely gyorsítja az anyagcserét, segít lebontani a fehérjéket. Az ananász fogyasztása a bromelin mellett magas C-vitamin tartalma miatt is ajánlott, hiszen erősíti az immunrendszert, így segít ellenállni a különböző betegségeknek. Egyes kutatások szerint a szív- és érrendszeri betegségekben is fontos szerepet játszhat. Tartalmaz egy ferula sav nevű fito vegyületet, mely hatékonyan előzi meg a rákos elfajulást a szervezetben, így a daganatos betegségek természetes
horvathnemagdi, 2011. június 11. szombat, 23:13
Méregtelenitö tippek...
JÁRUNK

- A zsírégetőnek hitt papaja és ananász legnagyobb előnye, hogy a jóllakottság érzetét keltik, tele vannak vitaminnal és hasznos enzimekkel, és növényirost-tartalmuk miatt mérséklik a koleszterin és a zsír felszívódását a bélből, továbbá - és ezt nem győzzük ismételni - a szervezeted fogyasztásukkor értelemszerűen a saját zsírkészletét használja fel a bevitt helyett.

- Az ananász titka abban rejlik, hogy kalóriatartalma alacsony, telít, és aktív anyaga a benne található bromelin enzim, amely igencsak hatásos zsírégető, de csak akkor, ha valóban aktív. Mivel ez az enzim hőérzékeny, a konzervananász a frissel ellentétben teljesen hatástalan - emiatt nem olyan jó hatású a ,,light" feliratú ananászkonzerv sem (a cukrozott pedig aztán végképp nem, a hawaii pizzán lévőről nem is beszélve). Ez persze nem jelenti azt, hogy kilószámra kellene tömnöd magadba a friss ananászt: bőven elég, ha csak gyümölcssalátába kevered, és úgy fogyasztod rendszeresen. A hatást még tovább fokozhatod,
gaby13, 2011. március 25. péntek, 09:20
Létfontosságú összetevők(11)
Bromelin

Általánosan ajánlott: kisebb sérülések okozta fájdalmak és zúzódások csökkentésére, sebgyógyulás és műtét utáni lábodozás segítésére, hörghurut esetén nyáktermelés csökkentésére, kemoterápia hatékonyságának fokozására, fehérjeemésztés segítésére.

A bromelin gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező fehérjebontó enzim, amely az ananászban található. Az 1950-es évek óta használják különböző terápiás célokra, a sportolásból származó sérülésektől kezdve a szívbetegségig.

Bromelin enzimtartalma segíti a fehérjeemésztést, gyorsítja az izmok regenerációját. A bromelin ezenkívül probiotikus hatást fejt ki, szervezetünk védekezőrendszerét erősíti, számos immunsejtünk termelődését fokozza.Ez az enzim azonban csak a friss gyümölcsben található meg, mivel hőkezelés hatására megsemmisül.

A bromelin erős gyulladásgátló hatóanyag, amely fájdalom-, és gyulladáscsökkentő hatású, és elősegíti a szövetek regenerálódását. Hatékonyságát annak tulajdonítják, hogy gátolja
pacsakute, 2010. december 18. szombat, 16:25
Ananász
1493-ban. A citrusfélék családjának tagja. Az aromaanyagok mellett értékes ásványianyagokat ( vas, kalcium ), cukrot, gyümölcssavakat és vitaminokat ( A, B, C ) tartalmaz.

Az ananász a Broméliafélék családjába tartozó, tőlevélrózsás növény. Terméseit (botanikai értelemben áltermés) a levélrozetta közepén, mereven felálló száron hozza. Méret tekintetében igen változatos lehet, a 15-20 dkg-os bébi ananásztól egészen a több kilós nagyságig.

Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike. Ez a bromelin nevű enzim csak a friss ananászban található meg, a konzervekben hőkezelés hatására megsemmisül. Ezen felül újabban előtérbe került az ananász zsírégető tulajdonsága is.

Ha hozzájutunk friss ananászhoz, sárgát és kellemes illatút válasszunk. Ha a közepe nagyon fás, távolítsuk el. A léhez, ha friss gyümölcsöt használunk, legjobb ha centrifugázzuk. Ha konzervből használjuk fel az ananászt, nincs
pacsakute, 2010. december 14. kedd, 06:10
1/2
Képek, videók
Fogyókura
eva6
2019. március 30. szombat, 15:40
Fogyókúra
eva6
2019. január 26. szombat, 20:27
fogyókúra
orban47
2017. július 17. hétfő, 18:58
VICCES FOGYOKURA..jpg
zsokica45
2017. január 21. szombat, 20:26
Fogyókúrás ital.jpg
pacsakute
2015. július 02. csütörtök, 13:04
Fogyókúrás evőeszköz
sanci81
2015. június 17. szerda, 19:59
fogyókúra
taltos1
2014. október 28. kedd, 19:41
fogyókúra.gif
szicu
2014. július 19. szombat, 18:39
fogyokuras_viz.png
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:48
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
Kedves fogyókúra.jpg
pacsakute
2013. július 30. kedd, 13:34
repülés- a felhők mellett
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 13:27
NŐI ARC RÓZSA MELLETT.jp
gosztmagdi
2018. augusztus 22. szerda, 15:05
Lépcső mellett lévők
sanci81
2018. július 24. kedd, 17:37
Egymás mellett
sanci81
2018. július 20. péntek, 17:00
Címkék
rákos elfajulást, enzim azonban, rákos betegségek, mannoheptulóz vércukorszintedet, bromelin ezenkívül, bromelin mellett, legfinomabb zsirégetők, vérben lévő, emésztésben résztvevő, vérrögök képződését, bromelin enzimnek, növényi eredetű, Magas C-vitamin-tartalma, konzervekben hőkezelés, hawaii pizzán, egyik legmagasabb,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.