Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 00:29 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nemzetbiztonsági szakértő: nem csökkent a terrorfenyegetettség Európában
Hangsúlyozta, hogy a brit titkosszolgálat értesülései szerint az Al-Kaida újra erősödik, így - tette hozzá - nem kizárt, hogy visszatérnek Európába a terrortámadások. Ezek kivédésére a szakértő a rendfenntartó szervek és a hatóságok közötti nemzetközi együttműködések erősítését javasolja. A magányos elkövetők ellen viszont - fogalmazott - csak a látható rendőri jelenlét adhat némi védelmet.

Gyarmati István nehezen jóvátehető hibának nevezte, hogy az Egyesült Államok kivonul a Közel-Keletről, a légicsapásokat pedig azonnali hatállyal beszünteti. Az amerikai befolyás gyengülésével a térségben Oroszország és Irán nyer teret, Izrael pedig egyre nagyobb külső nyomásra számíthat - tette hozzá.
velemenyezd, 2018. december 25. kedd, 09:31
Uniós biztos: Oroszország hamis híreket terjesztett Kijev és a NATO Azovi-tengerre vonatkozó terveiről
Bizottság terrorizmus, a szervezett- és a kiberbűnözés elleni küzdelem összehangolásáért felelős biztosa kijelentette, ha bárki úgy gondolná, hogy az incidens váratlanul, a semmiből következett volna be, téved.

Mint elmondta, Moszkva hamis híreket tartalmazó kampánya több mint egy évvel az incidens előtt annak terjesztésével indult, hogy az ukrán hatóságok kotorni kezdtek az Azovi-tengerfenéken, amellyel egy NATO-flotta érkezését készítették elő. A hamis hírek szerint a brit és az ukrán titkosszolgálatok nukleáris tölteteket próbáltak volna a Krímbe szállítani, hogy a Kercsi-szoroson át a Krím félszigetre vezető hidat és más fontos objektumokat felrobbantsanak.

Az uniós biztos tájékoztatása szerint az orosz média hamis állításokat tett közzé nyár folyamán arról, hogy Ukrajna kolerával fertőzte meg az Azovi-tengert. Majd szeptemberben a tengert érintő nyugati provokáció előkészítéséről számolt be, azokat azonban a "Moszkva által küldött speciális egységek" megakadályozták - közölte.

King
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 18:42
Szkripal-ügy - Csehországban is kémkedett Szkripal után a két orosz gyanúsított
látogatásuk időpontja egybeesett Szkripal prágai látogatásával, aki megbízható cseh hírszerzői források szerint találkozott a szolgálatok tisztjeivel, segített nekik az orosz titkosügynökök leleplezésében. A rádió forrásai meg vannak győződve arról, hogy az oroszok már akkor figyelték Szkripal tevékenységét.

"Úgy néz ki, hogy az oroszoknak volt egy kommandójuk, amelynek tagjai Szkripalt már jóval a gyilkossági kísérlet előtt figyelték" - mondta a Radiozurnal adónak a neve elhallgatását kérő cseh titkosszolgálati forrás.

Az angliai székhelyű Bellingcat nevű brit oknyomozó csoport a Salisbury városában Novicsok katonai idegméreg-hatóanyaggal elkövetett márciusi merényletkísérlet mindkét gyanúsítottját azonosította. A Bellingcat szerint egyikük, a Ruszlan Bosirov névre kiállított útlevéllel utazó orosz állampolgár valójában Anatolij Vlagyimirovics Csepiga, az orosz katonai hírszerzés (GU) ezredese. A másik, Alekszandr Petrov névre kiállított útlevelet használó gyanúsított pedig Alekszandr
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 13:51
Polanski a híres Dreyfus-ügyet dolgozza fel új filmjében
(Vádolom) címet Emile Zolától kölcsönözte, aki ezzel kezdte 1898-ban publikált híres nyílt levelét, amelyet Dreyfus védelmében írt és amelyben antiszemitizmussal vádolta meg a francia kormányt.

A zongorista és a Rosemarie gyermeke című filmek rendezője eredetileg angolul akart forgatni, és hangsúlyozta, hogy a történet a mai viszonyokra is igaz: a "jól ismert boszorkányüldözés egy kisebbségi csoport ellen, a biztonsági paranoia, a titkos katonai törvényszékek, az ellenőrzés alól kibújt titkosszolgálatok, a kormányzati eltussolások és a nekibőszült sajtó" korára.

Az új film fogadtatására azonban óhatatlanul rányomja majd a bélyegét, hogy ez lesz Polanski első produkciója a MeToo-kampány elindulása óta. A szexuális zaklatások elleni mozgalom ugyanis az amerikai filmakadémiát is elérte, és a testület kizárta az Oscar-díjas rendezőt a tagjai közül.

Polanski ellen az Egyesült Államokban a hetvenes évek óta elfogató parancs van érvényben, mivel a rendezőt elítélték egy 13 éves lány
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 18:45
Szkripal-ügy - A Kremlnek nincs tudomása Csepiga elnöki kitüntetéséről
"Nincs információm arról, hogy kitüntettek egy ilyen nevű embert" - mondta Peszkov, aki egy nappal korábban megígérte a sajtónak, hogy ellenőrizni fogja, kitüntetett-e Vlagyimir Putyin Oroszországi Föderáció Hőse címmel egy Anatolij Csepiga nevű személyt.

Csepiga neve gyanúsítottként merült fel a sajtóban a Szkripal-üggyel kapcsolatban. London szerint a Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és a lánya ellen az orosz katonai hírszerzés két, feltehetően álnevet használó tisztje, Alekszandr Petrov ás Ruszlan Bosirov követett el mérgezéses gyilkossági kísérletet március elején. A Bellingcat nevű brit tényfeltáró csoport szerdán azt állította, hogy Bosirov valójában Anatolij Csepiga, az orosz katonai hírszerzés műveleti főtisztje, akinek 2014-ben a legmagasabb orosz állami kitüntetést, az Oroszországi Föderáció Hőse címet adományozták.

Peszkov szerint a személyek azonosításával nem a sajtónak és nem is a Kremlnek, hanem az orosz szakszolgálatoknak kell foglalkozniuk, amelyeknek lehetőséget
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 16:43
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: a lehető legmélyebb és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra kell törekedni
vonatkoznának az együttműködésre, és vámjellegű, illetve más típusú akadályok nehezítenék a kapcsolatokat.

Hangoztatta Szijjártó Péter azt is, hogy a magyar álláspont szerint a kontinens jelenlegi helyzetében a biztonság terén sem engedhető meg, hogy nélkülözzék a britek együttműködését, Európának ugyanis ilyen terrorfenyegetettséggel még soha nem kellett szembenéznie, a biztonsági helyzet soha nem volt ennyire törékeny - szögezte le. A britek Európában és globális összevetésben is egyedülálló titkosszolgálati, hírszerzési és védelmi rendszerrel rendelkeznek, ezért az EU-nak az az érdeke, hogy fenntartsa az együttműködést. Magyarország emiatt azt szorgalmazza, hogy az EU által fenntartott missziókban maradjanak benn a britek, mert ellenkező esetben a missziók nagy részét be is kellene zárni. A magyar kormány azt is kezdeményezi, hogy az EU és az Egyesült Királyság között a lehető legszorosabb biztonságpolitikai együttműködés jöjjön létre. A miniszter hozzátette, hogy meglátása szerint a brit kormány is
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:42
Szkripal-ügy - NYT: Szkripal aktív volt a mérgezés előtt és együttműködhetett a spanyol titkosszolgálattal
Az amerikai napilap meg nem nevezett spanyol tisztségviselőkre és Fernando Rueda spanyol újságíróra hivatkozva azt állítja: Szkripal egyáltalán nem élt visszavonult életet, hanem Spanyolországban tevékenykedő orosz bűnözői csoportok feltérképezésében segített a spanyol hatóságoknak. A The New York Times szerint e bűnözők egy része az orosz kormánnyal is kapcsolatban állt.

Szkripal emellett 2012-től a brit külföldi hírszerzés (MI6) egyetértésével rendszeresen tájékoztatta Csehország és Észtország hírszerzését is, és valószínűleg neki köszönhető, hogy e két országból orosz kémeket utasítottak ki - írja a lap.

A The New York Times párhuzamot von a 2006-ban Londonban radioaktív izotóppal megmérgezett volt orosz ügynök, Alekszandr Litvinyenko ügyével. Litvinyenkót polónium-210-es izotóppal gyilkolták meg, és a spanyol hatóságok elismerték, hogy hírszerzőként szintén részt vett a spanyolországi orosz szervezett bűnözés elleni harcban.

Szkripal számára nem volt ismeretlen terep Spanyolország -
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 18:04
Szíria - Oroszország és Szíria is készültségbe helyezte erőit amerikai támadástól tartva
Moszkva állítása szerint a Washington vezette koalíció támadásra készül a szíriai kormányerők ellen, amely azt követően veszi majd kezdetét, hogy brit szakértők útmutatásával egy megrendezett vegyifegyver-támadást hajtanak végre civilek ellen Idlíb tartományban.

Az orosz védelmi tárca egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselője a Kommerszantnak elmondta: megerősítették a Latakia tartománybeli Hmejmím orosz légitámaszpont légvédelmét, miután április közepén az Egyesült Államok Nagy-Britanniával és Franciaországgal közösen 105 manőverező robotrepülőgépet lőtt ki feltételezett szíriai vegyifegyver-gyárakra. A légibázist most egy üteg Tor-M2 típusú, kis hatótávolságú önjáró légvédelmi rakétakomplexum is védi. Emellett augusztus 25-én a Földközi-tengerre ért a fekete-tengeri orosz hadiflotta két fregattja, az Admiral Grigorovics és az Admiral Esszen is. A fregattok fegyverarzenáljához Kalibr-NK típusú, hajók elleni manőverező robotrepülőgépek is tartoznak.

A szíriai sajtó emellett közölte, hogy a
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 09:54
Szíria - Orosz tábornok: Idlíbben két napon belül vegyi támadás várható
tartalmazó lőszerrel sorozatvetőkről a tervek szerint a következő két napon belül mérnek csapást Kafer-Zait településre, Habittól hat kilométerre délre" - mondta.

"A régión kívüli érdekelt erők ily módon készítenek elő ismét jelentős provokációkat Szíria területén, mérgező anyagok felhasználásával, a helyzet hirtelen destabilizálása és a békefolyamat fenntartható dinamikájának megszakítása érdekében" - tette hozzá a tábornok.

Konasenkov egy nappal korábban azt állította, hogy a brit titkosszolgálatok a Hajat Tahrír as-Sám terrorszervezet (az egykori an-Nuszra front) közreműködésével vegyifegyver-támadásokat szerveznek Szíriában, hogy ezzel ürügyet szolgáltassanak egy, az arab ország elleni amerikai-brit-francia rakétatámadásra. Szavai szerint ennek érdekében nyolc tartály klórgázt szállítottak Idlíb tartományba.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy néhány napja a Perzsa-öbölbe érkezett a The Sullivans amerikai torpedóromboló, a fedélzetén 56 cirkálórakétával, a katari al-Udeid légi
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 15:26
Szkripal-ügy - Brit lap: London két orosz gyanúsított kiadatásának kezdeményezését tervezi
A brit napilap kormányzati és biztonsági forrásokra hivatkozva internetes felületén arról írt, hogy az ügyészség már összeállította a kiadatáshoz szükséges dokumentációt, befejezte a munkát és kész benyújtani a kérvényt.

A The Guardian szerint a rendkívül aprólékos nyomozás hónapokig tartott, a rendőrség és a titkosszolgálatok több száz tagja vett részt benne. Végül sikerült két orosz állampolgárra szűkíteniük a gyanúsítottak körét és nyomon követniük mozgásukat az Egyesült Királyságba való belépésüktől az ország elhagyásáig.

A kiadatás kérvényezése várhatóan tovább növeli majd a feszültséget Nagy-Britannia és Oroszország kapcsolatában, amely a hidegháború óta nem látott mélységben van Szergej Szkripal, az orosz katonai hírszerzés egykori (GRU) egykori ezredese és a brit hírszerzés (MI6) egykori ügynöke és lánya, a 33 éves Julija március eleji megmérgezése óta. A két másik áldozat, Charlie Rowley és Dawn Sturgess június végén szenvedett mérgezést ugyancsak - a Szovjetunió által kifejlesztett
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 20:31
Az álhírek demokráciára gyakorolt veszélyeire figyelmeztetnek brit politikusok
született. A londoni székhelyű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó céget az a vád érte, hogy politikai megrendeléseket teljesítve közösségi portálok, főként a Facebook felhasználóinak adataival élt vissza, többek között az európai uniós tagságról tartott 2016-os brit népszavazás és az ugyanabban az évben rendezett amerikai elnökválasztás során.

A brit parlamenti bizottság a választások manipulálásának lehetőségeiről és arról is tájékozódva állította össze jelentését, hogy az orosz titkosszolgálatok miként befolyásolták a szavazásokat a Facebookon futtatott hirdetésekkel.

Damian Collins szerint a népszerű közösségi portál nem tudott arról, mi folyik a felületein. "Épp ezért érezzük úgy, hogy veszélyt jelent a demokráciánkra" - mondta az álhírek terjedéséről.

"Ha ezek az eszközök annyira erőteljesek, hogy egyetlen gombnyomással világszerte milliókat érnek el velük, ha hatékonyan tudják használni őket a hamis információk terjesztésében anélkül, hogy bárhol is szerepelne a forrás, akkor
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 10:51
Szijjártó Péter Londonban: Magyarország érdekeit a sikeres Brexit-megállapodás szolgálná
Nagy-Britanniával folytatott biztonsági együttműködés fennmaradásának, tekintettel arra, hogy az EU nagyon komoly biztonsági típusú kihívások előtt áll, és ebben Nagy-Britannia hírszerzési-védelmi kapacitása nem hagyható figyelmen kívül. "Európa nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ezeket a kapacitásokat ne használja" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Kijelentette: éppen ezért Magyarország azt szorgalmazza, hogy a Brexit-tárgyalások befejezése után is fennmaradjon a lehető legszorosabb védelmi és titkosszolgálati együttműködés Nagy-Britannia és az Európai Unió között.

Hangsúlyozta: a közös biztonsági és védelmi politika ernyője alatt zajló 15 külföldi EU-misszió közül Nagy-Britannia 12-ben közvetlenül részes, és ha London ezekből kivonul, akkor ezek a missziók vagy megszűnnek, vagy csak végzetes mértékben csökkentett kapacitással folytatódhatnának.

Szijjártó Péter kiemelte: a britek több olyan nemzetközi misszióban is szerepet vállalnak, amelyek Magyarország számára is fontosak. Ezek közé
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 14:51
1/23
Képek, videók
nemzetbiztonsagbt.jpg
picurcica
2007. augusztus 09. csütörtök, 20:12
Nemzetbiztonság Bt. v2.hu
finike
2007. június 18. hétfő, 17:12
Nemzetbiztonság Bt.hu.jpg
finike
2007. április 01. vasárnap, 10:01
Átlagbérek Európában szep
megyerimihaly
2015. november 01. vasárnap, 21:08
valahol Európában.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:23
Minimálbérek Európában
megyerimihaly
2012. október 16. kedd, 22:50
nyugdíjak európában
agica2004
2011. február 18. péntek, 17:52
Szegénység Európában 7262
megyerimihaly
2011. január 10. hétfő, 00:43
DUKER európában
duker
2010. május 16. vasárnap, 23:48
Valahol Európában.hu.jpg
rambobby
2007. október 08. hétfő, 11:52
gyarmati_fanni.jpg
eva_gyulai
2014. február 21. péntek, 11:20
Gyarmati Dezső.jpg
agica2004
2013. augusztus 21. szerda, 16:33
Tatainé Gyarmati Marcsi.j
dnemethk
2012. október 14. vasárnap, 23:44
gyarmati0414.jpg
maroka
2012. április 15. vasárnap, 19:06
radnoti_gyarmati-fanni .jp
klara50
2011. február 21. hétfő, 00:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.