Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 04:17 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kvótaper - Lengyel kormányszóvivő: nem lesz gyakorlati jelentősége az Európai Bíróság ítéletének
Az ítéletnek "nem lesz gyakorlati jelentősége, mert a relokációs döntések 2017 szeptemberében véglegesen hatályukat vesztették, teljesítésük már lehetetlen" - mondta Müller a PAP hírügynökségnek.

Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bíróságának csütörtöki ítélete szerint a három közép-európai ország nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit, amikor megtagadta, hogy eleget tegyen a nemzetközi védelmet kérelmezők áthelyezésére szolgáló ideiglenes mechanizmus előírásainak.

A lengyel kormány tudomásul veszi a bírósági döntést, a menekültátirányítási döntések végrehajtásának elutasítása azonban szükséges volt Lengyelország belbiztonsága, az ellenőrizetlen migrációval szembeni védekezés miatt - hangoztatta Müller.

Felidézte: Lengyelország és a visegrádi csoport "kemény álláspontjának" köszönhetően az Európai Unió változtatott migrációs politikáján, lemondott a kötelező menekültelosztásról. A kvótát az uniós tagállamok többsége nem teljesítette, az Európai Bizottság viszont csak
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 14:02
Koronavírus - Ursula von der Leyen: válság idején meg kell védenünk Európa gazdasági szuverenitását
A brüsszeli testület vezetője figyelmeztetett, hogy az új típusú koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt stratégiai ágazatok vállalatai gyengültek meg Európában, és ennek következményeként jobban ki vannak téve a külföldi felvásárlás kockázatának.

Von der Leyen felszólította a tagállamokat, hogy szűrjék meg az Európai Unión kívüli potenciális befektetőket, és egyúttal közölte, a bizottság iránymutatást tesz majd közzé ezzel kapcsolatban.

"Az EU továbbra is nyitott a közvetlen külföldi befektetésekre, de meg kell védenünk a létfontosságú stratégiai ágazatainkat" - hangsúlyozta.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 22:23
Koronavírus - EU-biztos: az unió orvosi felszerelésekből álló tartalékkészletet hoz létre
A tartalékkészlet, amelyet egy vagy több tagállamban helyezhetnek el, intenzív ellátáshoz szükséges felszereléseket, védőeszközöket, gyógyszereket és laboratóriumi kutatáshoz szükséges műszereket tartalmaz. Az uniós vészhelyzeti reagálási központ lesz felelős a felszerelések szétosztásáért, ezzel biztosítva azt, hogy oda kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A készlethez kapcsolódó kezdeti költségvetésre 50 millió eurót különített el a brüsszeli testület.

Miután az intézkedés pénteken hatályba lép, a készleteket fogadni kívánó tagállamok közvetlen támogatást igényelhetnek az Európai Bizottságtól. A közvetlen támogatás a készlet költségeinek 90 százalékát fedezi, míg a fennmaradó 10 százalékot a tagállam viseli.

Csütörtökön videokonferencia keretében egyeztetést tartanak az uniós tagországok egészségügyért felelős kormánytagjai.
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 14:42
Koronavírus - Az Európai Bizottság harmincnapos beutazási tilalom elrendelését javasolja
Ursula Von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke a G7-országok vezetőivel tartott videókonferenciáját követő sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a javasolt tilalom kezdetben harminc napig tartana, de a meghosszabbítása sincs kizárva. Kivételt képeznének a korlátozás alól a diplomaták, az áruszállítók, a szomszédos országokból ingázók, az EU-állampolgárok családtagjai, továbbá a hosszú távú tartózkodási engedéllyel rendelkezők.

"Minél kevesebbet utazunk, annál hatékonyabban tudjuk feltartóztatni a vírust" - fogalmazott.

Hozzátette, a beutazási tilalom hatékonyságának növelése érdekében hasonló intézkedéseket kell foganatosítania a schengeni övezet azon négy országának (Izlandnak, Liechtensteinnek, Norvégiának és Svájcnak) is, melyek nem tagjai az EU-nak.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke ugyancsak a nem szükségszerű utazások mérséklésének fontosságát hangoztatta, azonban ő is leszögezte, hogy fenn kell tartani az áruk szabad mozgását, az egészségügyi rendszereknek pedig fel
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:17
Koronavírus - Von der Leyen: a szolidaritás kulcseleme az egységes piac működésének biztosítása
Ursula Von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke hangsúlyozta, hogy olyan nemzeti intézkedésekre van szükség a koronavírus-járvány feltartóztatása érdekében, melyek nem veszélyeztetik a belső piac működését, nem okoznak zavarokat az ellátási láncokban, de segítenek megfékezni a fertőzés terjedését, ugyanis csak így lehet megakadályozni az orvosi felszerelések és az élelmiszerek hiányát.

Az iránymutatásokban az egészségügyi ellenőrzések általánosítását javasolták a határátkelőknél a schengeni belső határok lezárása helyett, ami a bizottsági szakértők szerint kizárólag szélsőséges esetekben indokolt. Amennyiben egy adott esetben mégis határzárat kell alkalmazni, el kell kerülni az átkelésre váró járművek feltorlódását - írták.

A javaslatok szerint karanténkötelezettséget el lehet rendelni a külföldiek számára, de csak akkor, ha az ugyanúgy vonatkozik az adott ország állampolgáraira is. A tagállamoknak emellett elő kell segíteniük az ingázó munkavállalók határátlépését, különösen az egészségügyi
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:03
Koronavírus - Uniós biztos: a tagállamok szabadon dönthetnek egészségügyi ellenőrzés elrendeléséről határaikon
A brüsszeli tanácsülés után a svéd belügyi biztos emlékezetetett, hogy a szabad mozgást biztosító schengeni övezeten belüli szisztematikus határellenőrzés esetleges visszaállításával kapcsolatban a tagállamoknak 10 nappal az intézkedés bevezetését megelőzően értesíteniük kell az Európai Bizottságot. Hozzátette, ilyen intézkedések meghozatalát a testület kizárólag átmeneti jelleggel javasolja.

Ha a tagországok azonban egészségügyi okokból rendelnek el ellenőrzéseket határaikon, az nem tekinthető belső határellenőrzésnek, így a bizottságot sem kell erről értesíteniük - mondta.

Johansson tájékoztatása szerint az Európai Bizottság hamarosan egészségügyi irányelveket tesz közzé a határokra vonatkozóan.

Azt is mondta, hogy az EU külső határain kifejezetten javasolt az egészégügyi vizsgálatok szisztematikus elvégzése, ezeket a rutin személyiazonossági ellenőrzésekkel egyidejűleg érdemes megtenni. A koronavírus tüneteit mutató emberek számára megtagadható a belépés, illetve karanténba kell
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 19:43
Koronavírus - Von der Leyen és Conte: a vírus okozta válság összehangolt válaszokat igényel
létfontosságú egészségügyi készletek oda kerüljenek, ahol azokra szükség van, ez elől pedig minden indokolatlan akadályt el kell hárítaniuk.

Von der Leyen elismerte az olasz kormány erőfeszítéseit, illetve a kialakult helyzet okozta társadalmi és gazdasági terheket.

Conte üdvözölte az Európai Bizottság pozitív hozzáállását, valamint azon szándékát, hogy minden rendelkezésre álló eszközt mozgósít a koronavírus okozta válság gazdasági hatásainak kezelésére. Elismerését fejezte ki azért is, hogy a brüsszeli testület nyíltan és konstruktívan közelít az olasz kérelmekhez.

Az EU tagországainak vezetői keddi videokonferenciájukon a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítését biztosító, 25 milliárd euró értékű befektetési alap létrehozásában egyeztek meg, amely főként az egészségügyi rendszerek és a kisvállalkozások támogatására irányul. Négy kulcsfontosságú feladatot határoztak meg: a vírus terjedésének korlátozását, az orvosi felszerelés biztosítását, a gyógyszer- és vakcinakutatások
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 19:12
Európai Bizottság: az EU szemben áll mindazokkal, akik az erőszak eszközével akarják megsebezni a társadalmat
"A terrorcselekmények mindegyike támadás az értékeink és az életmódunk ellen. Közös felelősségünk annak biztosítása, hogy egyetlen áldozatot se felejtsenek el, hogy egyetlen sérültet se hagyjanak egyedül" - fogalmaztak.

Leszögezték, az EU számos eszközzel támogatja az áldozatok hozzátartozóit, védi jogaikat, és biztosítja, hogy hangjukat hallathassák. Azt közölték, hogy újonnan indított, a terrorizmus áldozatait segítő központján keresztül az uniós bizottság szakértői támogatást és útmutatást nyújt a tagállamoknak, hogy terrortámadást követően miként nyújtsanak segítséget a hozzátartozóknak.

A tájékoztatás szerint az Európai Bizottság még idén új stratégiát kíván előterjeszteni az áldozatok védelmének és támogatásának növelése, a nemzeti hatóságok közötti együttműködés fokozása, illetve a kártérítéshez való hozzáférés megkönnyítése érdekében.

"A mai napon emlékezünk és tisztelettel gondolunk a terrortámadások valamennyi áldozatára, valamint mindazok bánatában és fájdalmában osztozunk,
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 16:32
Az Európai Bizottság újabb dömpingellenes intézkedéseket vezet be kínai acéltermékekre
A brüsszeli testület öt éven keresztül vámot fog kivetni a kínai közúti acélkerekek behozatalára, mivel ezeket méltánytalanul alacsony árakon értékesítik az európai piacon.

A Bizottság, amely 27 tagállam kereskedelempolitikáját felügyeli, egyes kínai gyártókra 50,3 százalékos, míg másokra 66,4 százalékos vámot állapított meg, amelyek csütörtöktől hatályba is lépnek. Az intézkedések célja, hogy visszaállítsák az egyenlő versenyfeltételeket az európai acélkerék-ipar számára, amely hátrányba került a kínai dömping miatt. A Bizottság tavaly indított vizsgálatot, amelynek eredménye azt mutatta, hogy 2018-ban a kínai gyártók több mint 2 millió közúti acélkereket exportáltak az unióba dömpingáron, ami veszteségeket okozott az európai gyártók számára, és körülbelül 3000 EU-n belüli munkahelyet veszélyeztet.

Az EU eddig 52 kereskedelempolitikai intézkedést vezetett be az acéltermékekre, amelyek közül 28 a Kínából behozott cikkekre vonatkozik.
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 15:52
Az Európai Bizottság a csatlakozási tárgyalások megkezdését ajánlja Észak Macedóniával és Albániával
A brüsszeli testület megítélése szerint a két ország határozott lépéseket tett előre az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítésben, illetve a korrupció, a szervezett bűnözés és a drogkereskedelem elleni harcban.

"Az eredmények azt mutatják, hogy Észak Macedónia és Albánia nagyon sokat fejlődött kulcsfontosságú területeken. Az Európai Bizottság továbbra is kiáll a csatlakozási tárgyalások megkezdése mellett. Remélem, hogy a tagállamok is pozitív döntést hoznak ezzel kapcsolatban az következő hetekben" - fűzte hozzá a jelentéshez Várhelyi Olivér az unió bővítési biztosa.

Az Európai Tanács tavaly októberi csúcsértekezletén francia javaslatra elvetette a csatlakozási tárgyalások elindítását a két nyugat-balkáni állammal.A döntést az Európai Bizottság és az Európai Parlament is "hibának" nevezte, mivel az uniós intézmények szerint az elmúlt pár évben Albánia és Észak-Macedónia nagy erőfeszítéseket tett, és immáron eleget tesz a csatlakozási tárgyalások megkezdésére vonatkozó uniós
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 16:12
Szíria - Uniós szóvivő: rendkívül veszélyes helyzetet teremthet a katonai konfliktus elmérgesedése
Törökországra és más országokra egyaránt - jelentette ki.

Peter Stano azt mondta, Törökország részéről nem hangzott el semmiféle hivatalos tájékoztatás arról, hogy megváltozott volna Ankara migrációs és menekültpolitikája. Az Európai Bizottság álláspontja szerint ezért az Európai Unió és Törökország között 2016 őszén létrejött migrációs megállapodás érvényben van. A testület azt reméli, hogy Ankara hamarosan megerősíti: továbbra is tartja magát a megállapodásban foglaltak betartásához.

A brüsszeli bizottság figyelemmel kíséri a migránsok és menekültek millióinak uniós határok irányába történt megindulásáról szóló, főként a közösségi média felületein terjedő híreket. A testület várja az uniós és nemzeti hatóságok jelentéseit arról, hogy történt-e mérhető változás a migrációs nyomás tekintetében. Brüsszel a jelentések tanulmányozását követően dönt a megfelelő lépések megtételéről - mondta Stano.

Hozzátette: az EU arra kéri az érintett feleket, és "erre a felszólításra Oroszországnak is
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 15:12
Spiegel: nem zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból
testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) - írta a Der Spiegel, hozzátéve: a telefonbeszélgetéseken Paul Ziemiak CDU-főtitkár és Markus Söder CSU-elnök, bajor miniszterelnök is "óvott attól, hogy a Fideszt elhamarkodva, véglegesen kitessékeljék az EPP-ből".

Donald Tusk hétfőn a Twitter közösségi portálon a Fidesz tevékenységének vizsgálatára létrehozott háromfős testülettel tartott találkozója után azt írta, hogy tanácskozik a pártcsalád vezetőivel, majd az EPP politikai közgyűlésének február 3-4-i brüsszeli ülésén közzéteszi értékelését a testület jelentéséről.

Az EPP politikai közgyűlése tavaly március 20-án az elnökség és a Fidesz megegyezése alapján a Fidesz tagságának felfüggesztéséről határozott a párt kritikus álláspontja és a pártcsalád alapvető értékeinek állítólagos megsértése miatt. Arról is határoztak, hogy megvizsgálják a magyarországi helyzetet és a Fidesz tevékenységét. A vizsgálatra felállított testületet Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke vezeti, további tagjai
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 21:52
1/140
Képek, videók
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
peptidek jelentősége.jpg
ibolya1964
2011. január 23. vasárnap, 18:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.