Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 19:58 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
túrós labdacsok
🙂

2. A lisztet, a cukrot, a sót elkeverjük egy nagyobb dagasztótálban, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt valamint a 10 dkg nagyon puha vagy felolvasztott vajat, ezután lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Ha túl száraz, akkor adunk hozzá még egy pici tejet, ha ragacsos, akkor lisztet.

3. Félretesszük, letakarjuk, és kelni hagyjuk, körülbelül 50-60 percig.

4. Ezután lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk olyan fél centi-centi vastagra, majd egy borospohárral vagy egy nagyobb szaggatóval köröket szaggatunk belőle.

5. A körök közepére úgy egy teáskanálnyi tölteléket halmozunk, összecsípjük őket, mintha batyucskákat csinálnánk, majd fejre fordítjuk őket, és még egy picit gömbölygetjük a kezünkkel, hogy szép kis labdácskáink legyenek.

6. Kivajazott nagy méretű, tűzálló tálba (vagy két kisebb tálba) sorakoztatjuk őket, közvetlenül egymás mellé, hagyjuk őket további fél órát kelni, letakarva, majd a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és
faciendum, 2019. január 25. péntek, 08:00
Váncza Kincses Receptkönyv
cukorral és egy citrom levével. A tésztát deszkán jól meggyúrjuk és ujjnyi pálcikákat sodrunk, melyekből duplafonású pereceket formálva, zsírozott, lisztezett tepsiben szép sárgára sütünk. Még melegen vanilin-szórócukorral bőven hintjük.

Vaníliás teasütemény (nagyszerű)
10 deka porcukrot 1 egész tojással simára keverünk, azután deszkán 25 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütőporral, 10 deka vajjal és 1 csomag Váncza-vanilincukorral jól eldolgozunk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis borospohárral kiszúrjuk, és zsírozott tepsibe téve szép sárgára sütjük.

Császárfánk (ischl-i fánk, kitűnő)
25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütőport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott őrölt mandulát, 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá. Vékonyra nyújtjuk, és kis pohárral kiszakítjuk. Sütés után a kihűlt korongocskákból kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk, s gőzön olvasztott főzőcsokoládéval leöntve vonjuk be.
Diákkenyér
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Bögrés hópehely
töltelékhez:
- 2 bögre darált dió
- fél bögre porcukor
- 1 bögre házi baracklekvár

+ vaníliás porcukor, amibe forgatjuk

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit egy műanyagtálba kimérjük, majd villával nagyjából összekavarjuk.
2. Ezután az egészet összegyúrjuk. Ha nagyon száraz a tészta, akkor adjunk hozzá meg egy pici tejfölt, ha nagyon ragad, akkor pedig egy pici lisztet. Ezután kinyújtjuk jól lisztezett felületen úgy fél centi vastagra, majd egy borospohárral köröket szaggatunk belőle. Én egyébként két részletben nyújtottam, a szaggatás során leeső széleket pedig újragyúrtam. A tetejét is liszteztem a tésztának, hogy ne ragadjon.
3. A körök közepére egy-egy teáskanál tölteléket halmozunk, óvatosan ráhajtjuk a tészta felét (félbe) majd sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket, és egy órát pihenni hagyjuk.
4. 200 fokon, 20-25 perc alatt sülnek meg.
5. Még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük őket.

horvathnemagdi, 2015. február 07. szombat, 17:24
bögrés hópehely
töltelékhez:
- 2 bögre darált dió
- fél bögre porcukor
- 1 bögre házi baracklekvár
+ vaníliás porcukor, amibe forgatjuk
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit egy műanyagtálba kimérjük, majd villával nagyjából összekavarjuk.
2. Ezután az egészet összegyúrjuk. Ha nagyon száraz a tészta, akkor adjunk hozzá meg egy pici tejfölt, ha nagyon ragad, akkor pedig egy pici lisztet. Ezután kinyújtjuk jól lisztezett felületen úgy fél centi vastagra, majd egy borospohárral köröket szaggatunk belőle. Én egyébként két részletben nyújtottam, a szaggatás során leeső széleket pedig újragyúrtam. A tetejét is liszteztem a tésztának, hogy ne ragadjon.
3. A körök közepére egy-egy teáskanál tölteléket halmozunk, óvatosan ráhajtjuk a tészta felét (félbe) majd sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket, és egy órát pihenni hagyjuk.
4. 200 fokon, kb. 20-25 perc alatt sülnek meg.
5. Még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük őket.
Jó étvágyat!
quacline, 2014. december 01. hétfő, 16:15
Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál a hétvégén
A 25 év minőség jelmondattal szerveződő ünnepi fesztivál a térség ma is élő, tradicionális borkultúrájába kalauzolja el a vendégeket. Helyi és az ország különböző borvidékeiről érkező vendégborászok, folk- és világzenei előadók, kézműves ételkészítők, kreatív sziget és gyerekprogramok várják a résztvevőket a kerület központi helyszínein - közölték az MTI-vel a szervezők.

Az esemény megnyitóján beszédet mond a Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki a fesztivál fővédnöke is.

Idén olyan neves előadók koncertjeit élvezheti a közönség, mint a Budapest Jazz Orchestra, a Mary Popkids vagy Odett és a Go Girlz. A hazai előadók mellett első ízben egy külföldi együttes, az osztrák Deladap! is helyet kapott a fellépők névsorában.

A nyarat búcsúztató, őszt köszöntő fesztivál nélkülözhetetlen része most is a szőlőáldás és nem marad el a tradicionális ünnepi felvonulás sem a bor- és pezsgőrendekkel, zenészekkel, néptáncosokkal, mazsorettekkel és szőlőkoszorús kocsival. Új elem a Nemzeti Agrárkamara
velemenyezd, 2014. szeptember 05. péntek, 19:05
Jövő hétvégén ismét Szigetköz ízei, vármegye borai fesztivál
Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Csalló Gábor főszervező az MTI-nek elmondta: a korábbi években azt tapasztalták, hogy már-már kezelhetetlenné teszi a rendezvényt, ha nagy sztárok lépnek fel.Az idén egyetlen kivételt azért tesznek: a vasárnapi programba illesztettek egy Charlie-koncertet.

A programban emellett olyan minőségi, de nem populáris előadók kapnak helyet, mint a "multikulti" Cimbaliband, a swing-boogie-rock and roll háromszögben mozgó Gájer Bálint, a zenekarával soult és funkyt játszó Éliás Gyula Jr., de fellép Galambos Dorina és a 16 éve Magyarországon élő, a tradicionális kubai énekstílust a kortárs irányzatokkal ötvöző Elsa Valle is.

A pénteken kezdődő rendezvényt ismét igazi családi fesztiválnak szánják, ezért napközben gyerekprogramokkal várják a kisebbeket, miközben a felnőttek a közeli borfaluban kóstolhatják a régió vagy távolabbi tájak borait.

A száz éve még a térség gazdaságának jelentős szeletét adó szőlőtermelésre emlékeztet a péntek esti kettős
velemenyezd, 2013. szeptember 04. szerda, 13:14
A cékla nem csupán savanyúság!
közérzetünk javulni fog, savtúltermelésből származó
gyomorpanaszaink pedig megszűnnek. Mivel fogyasztásával elkerülhető
a táplálék és a toxikus anyagok hosszas időzése a gyomorban és a
bélcsatornában, csökkenti az ebből eredő különböző betegségek
kockázatát. Enyhe hashajtó hatása is jótékony lehet.

A céklalé

A legjobb, ha a cékla levét gyümölcscentrifugával választjuk el a rostos
résztől. Ebből a folyadékból betegség esetén naponta háromszor fél
borospohárral ajánlatos fogyasztani, míg megelőzésre kétszer,
háromszor hetente.

Öt ízletes cékla-saláta ötlet...

A cékla fogyasztását követően azonnal megkezdi méregtelenítő hatását
a szervezetben. Mindeközben erősíti az immun redszert, elősegíti a máj
regenerálódását és fogyaszt is. Ez az élénk lilás-piros gyökér gazdag
káliumban, foszforban, vasban, nátriumban és tartalmaz A-, B- és
C-vitamint is.

Cékla-répa-fehér retek téli
tnemarika, 2012. november 02. péntek, 12:03
Méregteleníts céklával
tarthatunk, rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulni fog, savtúltermelésből származó gyomorpanaszaink pedig megszűnnek. Mivel fogyasztásával elkerülhető a táplálék és a toxikus anyagok hosszas időzése a gyomorban és a bélcsatornában, csökkenti az ebből eredő különböző betegségek kockázatát. Enyhe hashajtó hatása is jótékony lehet.

A céklalé
A legjobb, ha a cékla levét gyümölcscentrifugával választjuk el a rostos résztől. Ebből a folyadékból betegség esetén naponta háromszor fél borospohárral ajánlatos fogyasztani, míg megelőzésre kétszer, háromszor hetente.
Nyersen, reszelve vagy szeletekben.
A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz.
A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod.
Ha fokozni szeretnéd az
katicacska, 2012. április 13. péntek, 10:13
Horror Németországban
műkajából, amiről persze ő nem tudott, mert egész idő alatt szoros kísérettel ült az étteremben. Másnap megjelent az újságban a cikk, miszerint az én munkaadóm az egyik legjobb német szakács. Na hiszen!

A férj némi részvéttel volt irántunk, de csendben tűrte a feleség hisztériás viselkedését. Folytathatnám a sort a ,,rabszolgaszerű létről", de azt hiszem így is eleget meséltem.

Aztán a sors megfizetett a nőnek, mert egyik este a mindig viselt magas sarkú papucsban, borospohárral a kezében, megcsúszott lefelé jövet az emeleti márványlépcsőn (amit naponta legalább 3x kellett felmosni). Szilánkosra tört a bokája, összevagdalta magát az üvegpohár cserepeivel, vérben úszott a padló.

Ma már szégyellem, de akkor nem tudtam sajnálni. Bevitte a mentő a kórházba, meg kellett többször műteni és csak azután engedték haza, hogy nekem letelt az időm, így már nem találkoztunk. Közben, úgy félkómásan, még a kórházból is állandóan telefonálgatott haza, könyörgött, hogy maradjak
horvathnemagdi, 2011. október 27. csütörtök, 21:09
Sajtkrémmel töltött pogácsa
jut !?!?!?

HOZZÁVALÓK.

A tésztához:
40 dkg Ráma
80 dkg liszt
06 dkg élesztő
01 evőkanál só
01 egész tojás
tejföl

MUNKÁLATOK:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az előzőleg szokásos módon kis cukor plusz langyos tejben felfuttatott élesztőt, sót, és annyi tejfölt hogy "jól gyúrható"legyen a massza. "Pihentetjük" a tésztát Ha már eleget pihentünk fél centisre nyújtjuk, és 4 centis körüli pogácsaszaggatóval vagy borospohárral kiszaggatjuk. Minden második korong közepét kiszúrjuk
A felvert tojással megkenjük a lyukatlan korongokat, és rájuk helyezzük a lyukasakat.
Szokásos módon, kivajazott tepsibe,( sütőpapírra, szilikon) sütőlapra téve előfűtött kb 200 fokos sütőben világos sárgára
eva0817, 2011. augusztus 13. szombat, 07:17
1/4
Képek, videók
labdacsok.jpg
captainbodlair
2008. június 25. szerda, 18:08
Nagyobb kép savasító - mé
pacsakute
2019. május 22. szerda, 11:01
Nagyobb a veszély 8..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 7..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 6..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 5..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 4..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:04
Nagyobb a veszély 3..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:03
Nagyobb a veszély 2..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:03
Nagyobb a veszély 1..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:03
Nincs annál nagyobb öröm.
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:20
Százszorszép nagyobb.jpg
pacsakute
2017. augusztus 17. csütörtök, 21:14
Minnél nagyobb a csend...
csalogany13
2017. május 06. szombat, 23:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.