Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 20:48 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az IRA nevében jelentkezett egy csoport a Nagy-Britanniában talált gyújtószerkezetek küldőjeként
A Scotland Yard tájékoztatása szerint a csoport még előző nap, egy észak-írországi médiaorgánumnak küldte üzenetét, olyan kódolással, amelyet az észak-írországi felekezeti villongások évtizedeiben a britellenes katolikus mozgalom rendszeresen használt.

A kis hatóerejű, házilagos kivitelezésű gyújtószerkezetek A4-es méretű, ír bélyeggel ellátott fehér postai borítékokban érkeztek egy dublini címről múlt kedden és szerdán két londoni repülőtér, a Heathrow és a City irodaközpontjaiba, a hatalmas belvárosi Waterloo metrócsomópont és vasúti pályaudvar postázójába, illetve a glasgow-i egyetemre.

A szerkezetek a borítékok kinyitása esetén kisebb tűz okozására voltak alkalmasak.

A Heathrow irodaházába érkezett küldeményt egy alkalmazott kinyitotta, és ezután a boríték részben elégett, de személyi sérülés sem itt, sem a többi helyszínen nem történt.

A rendőrség a glasgow-i egyetemre érkezett küldeményt ellenőrzött robbantással semmisítette meg.

A Scotland Yard keddi tájékoztatása szerint
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 14:27
Kisméretű házilagos gyújtószerkezeteket találtak három londoni helyszínen
A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoksága kedd esti tájékoztatójában közölte, hogy a szerkezetek A4-es méretű, megcímzett fehér postai borítékokban érkeztek az árintett helyszínekre, és a boríték kinyitása esetén kisebb tűz okozására voltak alkalmasak.

A rendőrség közölte: megítélése szerint a három incidens összefügg egymással.

Az első borítékot a Compass Centre nevű épületben, a London nyugati határában fekvő Heathrow repülőtér irodaközpontjában találták.

A borítékot egy alkalmazott kinyitotta, ezután a postai csomag meggyulladt és kis részben elégett.

Személyi sérülés nem történt, Heathrow forgalmát az incidens nem érintette, de az épület a vizsgálat idejére zárva marad.

A másik két hasonló borítékot a London keleti városrészében fekvő City repülőtér közelében, szintén egy irodaházban, illetve a belvárosi Waterloo vasúti és metróállomás postázójában találták.

A Scotland Yard beszámolója szerint ezek egyikét sem nyitották ki, és a rendőrség szakértői
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 18:16
Vidám hétvégét kívánok!
oda, gyorsan kidobta az ablakon.
Amikor megérkeztek az étteremhez és ki akartak szállni, a feleség megszólalt:
- Drágám, nem tudod hová lett a fél pár cipőm?

....

A főszerkesztő titkára egy levelet mutat:
- Uram, a szaharai tudósítónk megint vízhiányról panaszkodik.
- Ugyan, hiszen állandóan ezt a nótát fújja!
- Igen, de most az egyszer tényleg komolynak látszik a dolog!
- Ezt miből gondolja?
- Abból, hogy a bélyeget biztosítótűvel erősítette a borítékra...

...

- Tessék Vilmos, itt van a fizetésemeléséről szóló papír. Remélem, meg van vele elégedve - mondja a főnök.
- Igazán nagyon köszönöm, főnök. Én pedig adom a videofelvételt a tavaly karácsonyi vállalati buliról.

....

- Aztán mit csinál ebből a szép, nagy darab marhahúsból főszakács úr? - kérdezi a kukta.
- Hát fiam, lesz belőle szarvaspörkölt, vaddisznósült, őzfilé, zergetokány és vagdalt
tunkiss, 2017. július 21. péntek, 17:55
Érdekesség
testünket beborító legnagyobb szervünk a bőr megismeréséhez. Mivel van már egy jó alapú házunk, nem is kell más, mint arra egy igazán jó és masszív borítás. Egyik legfontosabb feladata az ember szervezetének külső behatásoktól való védelme.


A bőr a test legnagyobb szerve, amely az irhában lévő vérerek szűkülése és tágulása révén szabályozza a testhőmérsékletet. A bőr a szőrrel és a körömmel együtt alkotja a test külső borítékát. Nemcsak a hőszabályozásban, hanem a mikrobák elleni védekezésben is részt vesz.
A bőr három rétegből áll:
A bőralja
A hámréteg
Az irha
A bőralja (tela sbcutanea) a bőr legalsóbb rétege. Legfőbb feladata az energiaraktározás, hőszigetelés és a nagyobb fizikai hatások tompítása.
Az irha (dermis) a felhám alatti réteg. A bőr vastagabb rétege. Feladata, a bőr rugalmasságának és tartósságának biztosítása. Sűrű szövésű rostokból álló kötőszövet alkotja, melynek rugalmas
kirscha, 2017. április 25. kedd, 09:31
Kvótareferendum - Jogalkotási lépéseket javasol az NVI
pontos azonosítás ugyanis e nélkül is lehetséges. Szintén megfontolandó - folytatódnak az NVI ajánlásai -, hogy az azonosítás során csak a személyi azonosítót vagy az útlevélszámot lehessen használni. Ezek legalább egyikével ugyanis valamennyi honosított polgár rendelkezik, és egyszerűbb számsorok, mint a honosítási okirat vagy az állampolgársági bizonyítvány száma; egyúttal a feldolgozást is jelentősen egyszerűsíti, meggyorsítja - indokolt.

Felvetette azt is: az azonosító nyilatkozat magán a külső borítékon szerepelhetne oly módon, hogy az - a szavazási irat érvényességének sérelme nélkül - csak a szavazatszámláló számára lenne olvasható. Az érvénytelenségi okok között szerepel ugyanis, hogy az iratcsomagból hiányzik az azonosító nyilatkozat vagy azt a szavazólappal összezárják.

Annak érdekében, hogy a névjegyzék zárása és az ezt követő választási irodai feladatok megfelelő időben teljesülhessenek, az NVI indokoltnak tartja, hogy átjelentkezésre levélben, illetve ügyfélkapus azonosítás nélkül
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 10:50
NFM: 250 milliárd forint uniós támogatás juthat közlekedésfejlesztésre
A közlemény szerint a háromfordulós eljárásban így Magyarország, a tavalyi nyertes projekteket is beleértve, a nemzeti borítékban elkülönített 1,08 milliárd eurót már a második pályázati körben teljes egészében képes lehet lekötni.

A végleges döntést július végén hozza meg a tagállamok küldötteiből álló bizottság - írták.

A CEF-forrás felhasználásával korszerűsíthetik egyebek mellett a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakaszt, a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonalat és a déli összekötő Duna-hidat, illetve a második ütembe léphet a GSM-R vasúti távközlési hálózat kiépítése.

A CEF ezen felül támogatja 35 mozdony felszerelését az egységes európai vonatbefolyásoló rendszer 2. szintjének (ETCS2) megfelelően, az M15-ös és M70-es autóutak négysávúsítását, valamint a dunai hajózás lehetőségeit bővítő több beruházást - áll a közleményben.

A tárca felidézte, Magyarország a tavalyi első pályázati felhívás keretében - a nemzeti keret negyedét lekötve - nettó 86 milliárd forintot nyert el
velemenyezd, 2016. június 20. hétfő, 13:31
Közgyógyellátás 2016
kérelmező lakcíme szerint illetékes járási hivatalnál, a kérelmező lakcíme szerint illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál vagy közös önkormányzati hivatalánál, valamint a kormányablaknál lehet benyújtani. A kérelem elbírálásához a havi rendszeres gyógyító ellátásokról a kormányrendelet 10. számú mellékletét képező igazolást, a háziorvos tölti ki. Ezen kívül a jövedelmi feltételek fennállását is igazolni kell. A háziorvosi igazolást - a beteg szignóját követően - zárt borítékban a kérelmező nevének és Társadalombiztosítási Azonosító Jelének feltüntetésével kell csatolni a kérelemhez. A borítékon a -háziorvosi igazolás közgyógyellátás igénybevételéhez - szövegrészen túl fel kell tüntetni a háziorvos nevét és bélyegzőszámát is. NEM KELL CSATOLNI A HÁZIORVOS IGAZOLÁSÁT, HA A KÉRELMEZŐ NYILATKOZIK ARRÓL, HOGY EGYÉNI GYÓGYSZERKERET MEGÁLLAPÍTÁSÁRA NEM TART IGÉNYT

ALANYI JOGCÍMEN KÖZGYÓGYELLÁTÁSRA JOGOSULT A JÖVEDELMI HELYZETTŐL ÉS A HAVI RENDSZERES
horvathnemagdi, 2015. december 20. vasárnap, 12:19
Elárverezik Kennedy elnök szerelmes leveleit
Az elnök még szenátor volt, amikor hetekkel a Jackie-vel kötött esküvője előtt beleszeretett a svéd társasági hölgybe, akivel a francia Riviérán, Cannes-ban találkozott 1953-ban. Viszonyuk 1956-ig tartott -. írta a New York Post.

A hétfői New York-i árverésen két teljes levelet, három levéltöredéket és három, kézzel címzett borítékot kínálnak eladásra. 2010-ben már kalapács alá került von Post és Kennedy levelezéséből néhány levél, összesen 115 ezer dollárért, a most eladásra kínáltak a 2011-ben, 79 éves korában elhunyt svéd hölgy hagyatékából kerültek elő.

A legkorábbi levél 1955-ben íródott, s ez még nem szerelmes szavakkal teli; Kennedy csupán udvariasan érdeklődik, hogy stockholmi látogatásán találkozhatna-e Gunilla von Posttal. Az utazásra azonban, Kennedy gerincműtétje miatt, nem került sor. A következő évben az amerikai politikus újból írt: "Hosszú az út Gunillához, de megéri" - írta többek közt.

Viszonyuk Kennedy esküvője után is folytatódott, sőt, állítólag Kennedy még válni is
velemenyezd, 2015. november 23. hétfő, 16:42
DR: KENDE PÉTER: Anikó egyedül maradt
jelentek meg, a
keresetre nem reagáltak. A tárgyaláson a bírónő megállapította:
,, idézésük szabályszerű volt, az aláírt tértivevény a bíróságra
visszaérkezett" . Megszületett a ,,bírósági meghagyás", a
kórházat kötelezték a kártérítés kifizetésére. Kivártuk, amíg az
jogerőre emelkedik, s végrehajtást kértünk.
Erre már érkezett a válasz, a következő szöveggel. ,, A
tárgyalás idézésére szóló végzésen, valamint a keresetlevelet
tartalmazó borítékon a POTE, Pécs, Szigeti u. 12. cím volt
feltüntetve. A levél átvételét igazoló tértivevényt az egyetem
postai kézbesítője aláírta. Sajnos azonban a levél ezután nem
került az illetékes szervezeti egységhez, az üggyel foglalkozó
alkalmazotthoz. A Szigeti u. 12. sz. alatt levő elméleti tömbben
20 szervezeti egység található; ezért a nem megfelelő címzés
miatt nem értesültem a peres eljárásról, a tárgyaláson így nem is
képviselték az egyetemet. Hasonló eset fordult elő a
scorpionsrose, 2014. július 03. csütörtök, 16:27
Választás 2014 - Az átjelentkezők szavazatait zöld borítékba kell helyezni
Amikor egy átjelentkező választópolgár jelentkezik szavazásra a számára kijelölt szavazókörökben, a szavazatszámláló bizottság először megállapítja a személyazonosságát és lakcímét vagy személyi azonosítóját (személyi számát), valamint azt, hogy szerepel-e a névjegyzékben.

A bizottság az átjelentkezett választópolgár esetében a névjegyzék alapján megállapítja, hogy melyik egyéni választókerület szavazólapját kell átadnia és azt, hogy párt- vagy nemzetiségi listát kell-e adnia. A bizottságnak zöld borítékot kell adnia az átjelentkezett választópolgárnak (a fehér boríték a szavazókör területén lakcímmel rendelkező választók szavazatainak elhelyezésére szolgál).

A borítékon annak az egyéni választókerületnek a neve szerepel, amelyben a választópolgár lakcíme van, amelynek egyéni képviselőjére szavaz. Ha a szavazatszámláló bizottság nem a megfelelő borítékot adja át a választópolgárnak, az a szavazat eredménytelenségéhez vezet. A szavazatot ugyanis a borítékon szereplő választókerület
velemenyezd, 2014. április 06. vasárnap, 08:21
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 7. r.
nem is beszélve, hogy mennyire ellehetetlenítette az esti gimnáziumban való továbbtanulását! Lehet, hogy pont ez volt a cél? De ebbe akkor még bele sem tudott gondolni!
Milonának csak az volt furcsa, hogy a többi harmadéves még mindig a tanműhelyben töltötte tanulóidejét! No, de ez is jó volt valamire, mert kapott ösztöndíjat meg bérpótlékot a teljesítménye után.

Egy nap nagyon vidámak voltak varrónő kolléganői. Föl is tűnt neki, hogy sorra mennek az irodába és visszafelé mindegyik egy borítékot tart a kezében. Ő meg mit sem sejtve varrt tovább. Csakhogy, hallja ám, amint kiabál az irodista lány, hogy
- Matriota Milonának nincs szüksége a fizetésre?
- Fizetés? Nekem? De, hát én még csak tanuló vagyok?
Rebegte hitetlenkedve az ügyintézőnőnek.
- Na és aztán! Úgy csinálsz, mintha nem is tudnál az ösztöndíjadról, ami neked is jár, mint minden tanulónak! Plusz még amit megtermeltél a műhelyben.
Amikor meglátta a nő kezében a borítékot, már tudta, hogy az az övé és
furaila, 2014. február 20. csütörtök, 04:55
1/4
Képek, videók
Asterix Britanniában
berregi
2007. augusztus 27. hétfő, 08:43
Asterix Britanniában.hu.c
finike
2007. augusztus 13. hétfő, 08:28
Asterix Britanniában v.2.
rambobby
2007. február 13. kedd, 06:59
Jelentkezett
csalogany13
2017. április 16. vasárnap, 20:07
Klaudia is jelentkezett
csalogany13
2014. november 29. szombat, 09:48
Kati megint jelentkezett
csalogany13
2014. november 23. vasárnap, 09:38
Kati ismét jelentkezett
csalogany13
2014. november 23. vasárnap, 09:32
Böbe jelentkezett
csalogany13
2014. szeptember 16. kedd, 09:09
Ildikó jelentkezett
csalogany13
2014. február 15. szombat, 08:54
Magdolna jelentkezett
csalogany13
2014. január 12. vasárnap, 10:15
Edit jelentkezett
csalogany13
2013. november 26. kedd, 09:29
Ildikó is jelentkezett
csalogany13
2013. október 03. csütörtök, 09:46
Edit is jelentkezett
csalogany13
2013. október 03. csütörtök, 09:27
Ági is jelentkezett
csalogany13
2013. szeptember 16. hétfő, 15:24
Címkék
volt furcsa, most eladásra, fizetésemeléséről szóló, tavalyi nyertes, azonosító nyilatkozat, következő szöveggel, szerkezetek A4-es, kérelem elbírálásához, tanműhelyben töltötte, tavaly karácsonyi, iratcsomagból hiányzik, átjelentkezők szavazatait, havi rendszeres, háziorvos nevét, bizottságnak zöld, kártérítés kifizetésére,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.