Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 08:51 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az Egyesült Államokban már meghaladja 94 ezret a járvány halálos áldozatainak száma
nyitottak ki, továbbra is betartva azonban a társadalmi távolságtartásra és a szájmaszk viselésére előírt szabályokat.

A Johns Hopkins adatai szerint 18 államban legalább 10 százalékkal emelkedett az újonnan regisztrált fertőzöttek aránya, 17 államban ez a szám csökkent, a többiben pedig stagnált az új fertőzöttek és a kórházban kezeltek száma.

A járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) még kedden este 60 oldalas részletes útmutatást adott ki arról, hogyan érdemes újranyitni éttermeket, boltokat, iskolákat, óvodákat. A könyvecskében az egészségügyi szakemberek azt tanácsolták, hogy akkor induljon újra az élet, miután már két héten keresztül folyamatosan csökkent az új fertőzöttek száma.

Az egyes államok egymástól eltérő ritmusban indultak vagy indulnak újra. Nyilatkozataik szerint a kormányzók mindenütt a helyi járványügyi helyzethez igazodva, a lakosság egészségének biztonságát szem előtt tartva indítják újra a gazdasági életet. Georgiában és Texasban például rohamléptekkel éled fel
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 07:04
Koronavírus - Óvatosak a párizsiak a karantén feloldása után
fiatalok is az utcákon és a Szajna-parton, a fodrászszalonok előtt pedig elsősorban férfiak várakoztak türelmesen.

Március 17. óta hétfőn hagyhatták el először otthonaikat a franciák igazolás nélkül, de Párizsban még nem sok minden változott az előző hetekhez képest: a híres Champs-Elysées sugárúton vagy az Eiffel-torony környékén csendes volt minden, nem sok embert lehetett látni, a luxusmárkák üzleteiben hiába fertőtlenítettek mindent a maszkot viselő eladók, a vásárlók még nem özönlötték el a boltokat.

"Turistanegyedben vagyunk, de jelenleg nincs erre egyetlen turista sem" - mondta egyikük a francia hírügynökségnek.

A karanténból való kiszabadulás örömének nyoma sem volt hétfőn Párizsban, a felmérések szerint az emberek félnek attól, hogy a járvány második hulláma még a nyár előtt elérheti Franciaországot, ahol március 11. óta több mint 26 ezren vesztették életüket a Covid-19 fertőzésben, és még mindig több mint 20 ezren fekszenek kórházban, közülük 2 ezren lélegeztetőgépre is
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 19:32
Május 3-ig változatlanul hatályban maradnak korlátozó ......
hagyni az otthonokat. Az ilyen mozgásokat kül- és belterületen, lehetőség szerint zöldfelületen lehet végezni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva. Napközbeni kiscsoportos felügyelet alatt engedélyezett a kiskorú gyermek kísérése is.
Alapos indoknak számít a házasságkötés és a temetés szűk családi körben, az élelmiszerüzletekben és drogériákban történő vásárlás. Emellett az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzleteket, a mezőgazdasági boltokat, a piacokat, a gyógyszertárakat, a benzinkutakat, a dohányboltokat, a fodrász- és manikűrös szalonokat is fel lehet keresni.
Az élelmiszerüzletekben, drogériákban, a piacokon és a gyógyszertárakban kizárólag 65 év felettiek vásárolhatnak kizárólag 9 és 12 óra között.
Be kell zárniuk a vendéglátó üzleteknek, ezek csak elvitelre alkalmas ételek kiadásával, szállításával foglalkozhatnak.
A kijárási korlátozás ideje alatt igénybe lehet továbbá venni szállítási, tisztítási és higiéniás
maroka, 2020. április 27. hétfő, 13:43
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, tehetséggondozás, napirend után)
jogszabályváltozást, és hogyan áll a rendszer kiépítése?

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkár elmondta: könnyítésként átmenetileg arról döntöttek, hogy a vények 90 napig érvényesek, így az orvosok nagyobb adagot tudnak felírni, és kevesebb személyes találkozásra van szükség. Az új rendszert két lépcsőben vezetik be, elsőként azokat a gyógyászati segédeszközöket, amelyeket a patikában lehet kapni, ilyen módon is ki lehet majd váltani. Második lépésként bekötnék a gyógyászati segédeszközöket fogalmazó boltokat ebbe a digitális rendszerbe - jelezte.

A jogszabály-tervezet az első lépcső bevezetéséhez már elkészült, a közigazgatási egyeztetést kell lefolytatni - fűzte hozzá Rétvári Bence.

Vita a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozási programjának támogatásáról

A kormány nevében a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára ismertette azt a javaslatot, amely a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozási programjának és a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány oktatási
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 19:52
Megjelent a fény az alagút végén?
lassan újranyit a világ
2020. április 18. 14:58
Portfolio
Egyre több ország lazít a koronavírus megfékezésének céljából implementált szigorú szabályokon. A Sky News összegyűjtötte, hogy mely országokban milyen lazítások történtek lazítások az elmúlt napokban, illetve azt, hogy tervezik az újranyitást egyes országok. Fontos megjegyezni, hogy sok országban egyelőre olyan szabályokon enyhítenek, amelyek Magyarországon egyáltalán nem is voltak érvényben, itthon például nem zárták be teljesen a boltokat, a kijárást pedig csak korlátozták.

Spanyolország
Spanyolországban kifejezetten szigorú korlátozások voltak érvényben, hiszen az ország volt Európa egyik legfertőzöttebbje, a héten viszont újranyitottak a gyárak és az építési vállalatok. A miniszterelnök további lazításokat helyezett kilátásba, melyek akkor érvényesülnek, ha a tesztelést jelentősen növelni tudják.

Ausztria
Ausztria kedden jelentette be, hogy a kisboltok, a barkácsboltok és kertészetek is
eva6, 2020. április 18. szombat, 17:20
Koronavírus - Bezárnak a vágóhidak, húsfeldolgozók az Egyesült Államokban, sokan aggódnak az élelmiszer-ellátás
A nagy agrárállamokban - Iowában, Dél-Dakotában, Pennsylvaniában - egymás után zárnak be a vágóhidak és a nagy húsfeldolgozó üzemek. Részben mert a dolgozóik között sokakat diagnosztizáltak koronavírus-fertőzéssel, részben pedig a járvány terjedése miatti elővigyázatosság okán.

Olyan nagy húsfeldolgozók zártak be, mint a virginiai Smithfield dél-dakotai gyára, vagy Iowában a Tyson Food. A dél-dakotai üzem például az amerikai piac egészének több mint 5 százalékát látja el húsáruval. De zártak be húsfeldolgozókat Coloradóban, Georgiában, Arkansas államban is. Az egyik nagy húsfeldolgozó elnök-vezérigazgatója, Kenneth Sullivan a napokban arra figyelmeztetett, hogy "komoly, talán katasztrofális" következményei lehetnek a bezárásoknak, s veszélybe kerülhet a folyamatos élelmiszer-ellátás is.

Sonny Perdue szövetségi agrárminiszter még a múlt pénteken azt mondta: "minden anyagi segítség rendelkezésre áll, hogy élelmiszer-ellátásunk biztonságban legyen". A minisztérium szerdán azt közölte:
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 07:04
Koronavírus - Május 4-éig meghosszabbították a korlátozásokat, kinyitják a könyvesboltokat Olaszországban
fokozatosan, de nagyon lassan lefelé ívelő járványgörbe még nem engedi az óvintézkedések feloldását.

Apró engedményként keddtől megindulhat a fakitermelési és erdészeti tevékenység, ismét megnyithatnak a könyvesboltok, a papír-írószer üzletek, valamint a csecsemőcikkeket árusító boltok. Utóbbiakat a járvány februári kezdete óta született gyerekek szülei sürgették, mivel sehol nem tudnak beszerezni kisruhákat és babakocsikat sem. Olaszországban az internetes termékszállítás is akadozik. Az említett boltokat fertőtlenítés után lehet újranyitni, korlátozott nyitvatartással, és a vevők csak szájmaszkkal és a biztonsági távolság betartásával léphetnek be.

Giuseppe Conte elmondta, hogy május 4-étől megkezdődik az úgynevezett második fázis, amikor a gazdaság bizonyos ágazatai újraindulhatnak. Ennek részleteit egy 17 tagú egészségügyi-gazdasági munkacsoport dolgozza ki, amelynek élére a vállalati menedzsmentben jártas Vittorio Colaót nevezték ki.

A gazdaságot újra kell indítani, nem várhatjuk addig,
velemenyezd, 2020. április 11. szombat, 11:01
Koronavírus - Horvátország és Szlovénia is további szigorításokat vezet be
nemzeti válságstáb késő délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette: harminc napig az ország egész területén betiltanak minden nyilvános rendezvényt, éjféltől pedig nyitvatartási tilalmat rendelnek el a szolgáltatási tevékenységet nyújtó üzletek és vállalkozások, a mozik, az uszodák, a múzeumok, az éjszakai szórakozóhelyek, a könyvtárak és a színházak számára. Ugyanez vonatkozik a masszázs szalonokra, az edzőtermekre, a fodrászüzletekre és kozmetikai szalonokra is - tette hozzá.

Részlegesen bezárják a boltokat. Ez alól kivételt képeznek az élelmiszer-üzletek, a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, a trafikok, a benzinkutak, a drogériák, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai terméket áruló boltok.

Be kell zárniuk az éttermeknek és a kávézóknak is, ugyanakkor engedélyezik az ételek házhozszállítását és az ingyenkonyhák működését.

Jelezte, hogy azokon a munkahelyeken, ahol ez lehetséges, a munkáltatóknak meg kell oldania a távmunka lehetőségét. El kell
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 20:22
A koronavírus-pánik árnyékában rendezik a parlamenti választásokat hétfőn Izraelben
helyeken a katonai rádió értesülései szerint a mentőszolgálat önkéntesei segítik a szavazókat, és a választási bizottság tagjai egy függöny mögött fognak ülni.

A koronavírus megjelenése miatti feszült helyzetet tükrözi, hogy vasárnap pánik tört ki a Tel-Aviv melletti Givatajim bevásárlóközpontjában, ahol egy férfi koronavírus fertőzésre utaló tünetekkel jelent meg az épület felső emeletén található orvosi rendelőintézetben.

Kiürítették a felsőbb szinteket, és az emberek pánikszerűen elhagyták a boltokat. A mentők kijöttek és elszállították az Amerikából Olaszország érintésével a közelmúltban hazatért beteget, hogy megvizsgálják, valóban megfertőződött-e - jelentette a helyi közszolgálati rádió.

Givatajimban különösen erős a centrista, ellenzéki Kék-fehér párt, és az eset után az üzletközpontba látogatott Beni Ganz, a párt elnöke. Ganz a koronavírus-félelem gerjesztésével vádolta meg a jobboldali kormányzó Likud párt "propagandistáit".

"Givatajim a Kék-fehér erőssége" - mondta Ganz.
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 18:42
Koriander a méregtelenítő
már újszülött korban elkezdődik, befolyásolja az anya szervezetéből érkező nehézfémmennyiség, később a levegő, a víz és az élelmiszerek minősége. Az amalgámtömések ideje lejárt, de aki érintett, az élete végéig magában hordja annak nyomait.

Az ólom, higany, alumínium, kadmium gyakran említett mérgek, kiemelten érintik az idegrendszert és a zsírszövetet. A kiürítésük első számú gyógynövénye a koriander (Coriandrum sativum vagy kínai petrezselyem), de aki keresett már koriander cseppeket a boltokat járva, az tudja, hogy házi receptre lesz szüksége, vagy teljes kezelésre kell bejelentkeznie ahhoz, hogy hozzájusson.
Íme a házilag elkészíthető receptek: Koriander tinktúra
- 60g szárított koriander levél
- 10g tört koriander mag
- 500ml 40%-os alkohol vagy kiváló minőségű vodka, vagy tiszta gyümölcspálinka desztillált víz
Egy jól zárható, nagyon tiszta edényben az aprított levelet és magot kevés desztillált vízzel összekeverjük, majd jó meleg dunsztba tesszük 4 órára. Miután
pacsakute, 2019. február 07. csütörtök, 20:40
Egy lélek sincs a Bálnában.
Egy lélek sincs a Bálnában

kalasgy

Két hónappal a nyitás után egy lélek sincs a nagy lendülettel és lufitengerrel átadott Bálnában, ahol olyan magányosan zúgnak az üres mozgólépcsők, hogy az szinte már fáj. Pedig az épület, mint mi is megállapítottuk, remek, a megnyitón nagyon sokan voltak, így még csak azt sem lehet mondani, hogy ne tudnának az épületről a budapestiek. Egyelőre csak unatkozó eladókat és unalmas boltokat láttuk, és a koncepció átgondolása helyett a főváros inkább a nyitva tartást korlátozza.

Már az átadáskor után is voltak olyan szkeptikus hangok, hogy nem egy nagy megnyitóra kellett volna elkölteni azt a rengeteg pénzt, hanem egy egész hónap alatt vagy akár karácsonyig folyamatos, vonzó programokkal, karácsonyi vásárral odaszoktatni a közönséget. Ez egyelőre nem sikerült.

Az a kevés reklám, ami egyáltalán hirdeti a Bálnát, azt sugallja, mintha ez egy új közösségi tér, találkozási hely lenne, egy minimum Müpába oltott Millenáris, vonzó
horvathnemagdi, 2014. január 10. péntek, 13:02
❤ MÉREGTELENÍTÉS❤ KORIANDERrel ❤
újszülött korban elkezdődik, befolyásolja az anya szervezetéből érkező nehézfémmennyiség, később a levegő, a víz és az élelmiszerek minősége. Az amalgámtömések ideje lejárt, de aki érintett, az élete végéig magában hordja annak nyomait.

Az ólom, higany, alumínium, kadmium gyakran említett mérgek, kiemelten érintik az idegrendszert és a zsírszövetet. A kiürítésük első számú gyógynövénye a koriander (Coriandrum sativum vagy kínai petrezselyem), de aki keresett már koriander cseppeket a boltokat járva, az tudja, hogy házi receptre lesz szüksége, vagy teljes kezelésre kell bejelentkeznie ahhoz, hogy hozzájusson.Íme a házilag elkészíthető receptek:

Koriander tinktúra
60g szárított koriander levél
10g tört koriander mag
500ml 40%-os alkohol vagy kiváló minőségű vodka, vagy tiszta gyümölcspálinka
desztillált víz
Egy jól zárható, nagyon tiszta edényben az
bubszi, 2013. április 07. vasárnap, 05:54
1/2
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Bombázások áldozatainak e
szjozsefm
2009. szeptember 20. vasárnap, 17:37
A Concorde áldozatainak e
repulestorci
2007. szeptember 26. szerda, 13:41
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
járvány idejé0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 12:07
távolságtartás
janna53
2013. június 05. szerda, 20:57
távolságtartás
credo77
2008. április 01. kedd, 22:56
A fekete szín viselésének
sanci81
2015. február 15. vasárnap, 08:53
A fehér szín viselésének
sanci81
2015. február 15. vasárnap, 08:53
Címkék
férfi koronavírus, eset után, múlt pénteken, kormány nevében, emberek félnek, vállalati menedzsmentben, Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány, nagy húsfeldolgozó, ingyenkonyhák működését, járvány halálos, amalgámtömések ideje, élete végéig, rendszer kiépítése, nyitás után, felsőbb szinteket, koronavírus megfékezésének,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.