Belépés
2019. december 11. szerda | 50. hét | 345. nap | 20:14 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ismét incidensek voltak Franciaországban az Afrika Kupa algériai győzelme után
szurkoló, miután az algériai labdarúgó-válogatott az elődöntőben 2-1-re legyőzte a nigériai csapatot. A reggelig tartó ünneplés azonban helyenként összecsapásokba torkollott a rendőrökkel Párizsban, Lyonban és Marseille-ben, sok helyen a szurkolók tüzet gyújtottak, amely szemetesekre és gépkocsikra is átterjedt.

A francia belügyminisztérium hétfői közlése szerint országszerte 282 embert állítottak elő, közülük 249-en kerültek őrizetbe, ezek között azonban nemcsak a győzelmet ünneplők, hanem a vasárnapi nemzeti ünnepet megzavaró sárgamellényes tüntetők is vannak.

Párizsban a Champs-Élysées sugárúton vasárnap délután a szintén tüzeket gyújtó kormányellenes tüntetőkkel keveredtek összetűzésbe az embereket könnygázzal oszlató rendőrök, majd néhány órával később ugyanitt az algériai győzelem ünneplése után éjszaka mintegy ötven rendbontó szurkolót állítottak elő. A fővárosban és az elővárosokban összesen 169-en kerültek őrizetbe.

A legerőszakosabb cselekmények a közép-franciaországi Lyonban
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 14:11
Kereskedelmi dolgozók szakszervezete: a munkaerőhiány már a működést veszélyezteti
A szakszervezeti vezető szerint a kialakult helyzetre az jelenthet megoldást, ha az ágazatban működő cégek felismerik, hogy a megfelelő bérek mellett kiszámítható munkakörülményekre és átlátható beosztásra van szükségük a dolgozóknak.

Szólt arról is, hogy a szakszervezeti részről felmerült a boltok önkéntes vasárnapi zárva tartása. Az ügyben először a vásárlók véleményére kíváncsiak, a KDFSZ a fogyasztók visszajelzései alapján alakítja majd ki az álláspontját.
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 12:21
Törökország szerint foglyul ejtették hat állampolgárát a kelet-líbiai erők
bocsát a rendelkezésére az ENSZ támogatta, tripoli székhelyű, rivális egységkormányhoz hű erőknek.

Haftar szombaton tilalmat rendelt el a Líbia és Törökország közötti légi járatokra, és közölte, hogy a török hajók, repülőgépek, illetve az országban működő török vállalatok immáron törvényes hadi célpontok lesznek erői számára. Az LNA fenyegetőzéseire válaszul számos török étterem bezárt, és eltávolították a feliratokat a török boltokról több kelet-líbiai városban helyi tisztségviselők és szemtanúk vasárnapi beszámolója szerint.

Hulusi Akar török védelmi miniszter vasárnap válaszcsapásokat helyezett kilátásba a kelet-líbiai erők fenyegetőzéseit követően. Mint fogalmazott, a török egységekkel szembeni bármiféle ellenséges álláspont vagy ellenük irányuló támadás a leghatásosabb és legerősebb jellegű intézkedésekkel találná magát szembe.

Az nem tisztázott, hogy az LNA miképpen szerezne érvényt a légi járatokra vonatkozó tilalomnak, ugyanis a líbiai légitársaságok Törökországba tartó járatai a
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 21:13
Irjunk történelmet 2019 május 26-án is!
Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.


Még megvédhető a demokrácia és a szabadság

Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.


Európai egyesült rémálmok

Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz
menusgabor, 2019. május 25. szombat, 20:00
MSZP: az ellenállás minden formáját igénybe kell venni!
fojtogatja két rendőr, ahogy az sem, hogy felszólítás nélkül használnak gázsprayt, illetve az sem, hogy a családok harminc-negyven órán keresztül nem tudnak az előállított gyermekeik sorsáról - válaszolta egy újabb felvetésre.

Kunhalmi Ágnest szembesítették azzal, hogy 2015-ben még azt írta a Facebookon hogy: "ki fogjuk nyitni a boltokat vasárnap is, mert, aki akar, annak nem csak vásárolni, de dolgozni is joga van akkor, amikor akar!". A kérdésre Tóth Bertalan adott választ, aki azt felelte, hogy a vasárnapi nyitva tartás nem azt jelentette, hogy az embereknek túlmunkát kellett volna vállalniuk, hanem azt, hogy heti beosztás szerint vállalhattak munkát vasárnap. A "magyar oligarchák", a Fidesz mögötti gazdasági holdudvar az "elrabolt közpénzből" a szezonális ágazatokban szerezett érdekeltségeket, például a mezőgazdaságban, az építő- vagy a szállodaiparban - folytatta gondolatait. Arról van szó, hogy a Fidesz a saját gazdasági hatalmát akarja kiépíteni "rabszolgaként dolgoztatva" a munkavállalókat -
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 13:12
Tanévkezdés - MSZP-Párbeszéd: béremelésre és az óraszám csökkentésére van szükség
tanár pedig a negyedik legkevesebbet keresi - tette hozzá.

Bért kell emelni - hangoztatta. Elmondta, csökkenteni kell a gyerekek terheit, csökkenteni kell az óraszámokat.

Közölte, a tanároknak vissza kell adni a tanítás szabadságát.

Tragikusnak és felháborítónak tartotta, hogy a politika betette a lábát az iskolákba, holott semmi keresnivalója nincs ott.

Az MSZP elnöke szólt arról is, hogy internetes felületet hoznak létre, hogy párbeszéd folytassanak a magyar szülőkkel.

A vasárnapi boltzárra vonatkozó kérdésre Tóth Bertalan közölte, a legnagyobb probléma az, hogy a kormány nem konzultált akkor, amikor visszavonta az intézkedést. A munkavállalók nem kaptak dupla bérpótlékot, pihenőnapot, vagyis igényeiket nem elégítették ki - magyarázta.

Ha a munkaerőhiányra hivatkozva be kellene zárni a boltokat vasárnap, akkor be kellene zárni az iskolákat, a gyárakat is - mondta, jelezve, hogy a kormánynak az elvándorlás ellen kellene tenni.

Rögzítette: semmiképpen nem támogatnák a
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 12:31
Új nagyvállalati együttműködésekkel segíti a startupokat a Design Terminál
Terminál közölte, hogy a sikeres jelentkezők térítésmentesen vehettek részt az üzletfejlesztési workshopot, mentorálást és tanulmányutakat is tartalmazó programon, amelynek költségeit állami támogatásból és piaci bevételekből fedezik. Hozzátették, hogy a három hónapos szemesztert követően a startup cégek versenyképessége erősödik, a korábbi résztvevők közül többen már jelentős árbevételt értek el vagy nagy összegű befektetésekhez jutottak. A Design Terminál tavasszal újabb programot indít - a jelentkezés vasárnapig tart - és arra számítanak, hogy a jelentkezők száma tovább emelkedik.

Megjegyezték azt is, az iparági sztenderd alapján százötvenből egy startup "marad életben" még 5 év után is, azonban a többlépcsős szofisztikált kiválasztási folyamatnak köszönhetően a programukban részt vevő vállalkozások 75 százaléka még 3 év után is aktív.

Budapest stratup-központtá válásához szükséges és meglévő feltételek közülkiemelték a jól képzett munkaerőt, a város kedvező elhelyezkedését, de - mint írták -
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 13:43
Kiderült, h Orbán éveken át hazudott nekünk, most miért nincs tele a Kossuth-tér?
Ugye a kérdés az, hogy miért nincs tele a Kossuth tér?
Ugye számtalan, széles tömegeket érintő kérdés, ütközés volt, ami megegyezéssel megoldódott. (internet adó, tandíj, stb.)
A vasárnapi boltzár visszavonásából sem lett sem napokig tartó tüntetés sorozat. Hoztak egy új törvényt és kész. Amit az ellenzék ugye a kormány vereségeként propagált. És ennek örömére sem mentek utcára az emberek. Miért? Mert aki vasárnap boltba akar menni, az immár újra megteheti, aki pedig nem, annak pedig hiába vannak nyitva a boltok. Ezért minek menjenek az utcára? A céljukat elérték. A gazdák is csak a fővárosból vannak kitiltva (mert a profi elődök így oldották meg az elégedetlenség kezelését) Félpályás útlezárások lehetnének. De nincsenek. Miért? Mert készülnek a jövő esztendőre. Persze, mehetnének, ha köteleznék őket arra, hogy 10 ft-ért adják oda a tojást. De annak árát pedig a piac dönti el. És ez így van jól.

A kérdező meg csak nem érti és néz, mint hal a szatyorból, hogy a tömegek nem mennek ki.
putnok7882, 2018. január 31. szerda, 10:39
A lengyel elnök aláírta a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozó törvényt
A jogszabály aláírásakor a varsói elnöki palotában jelen voltak a legnagyobb lengyel szakszervezet, a Szolidaritás képviselői is. A lengyel államfő beszédében rámutatott: a 2016 őszén a Szolidaritás részvételével létrejött polgári kezdeményezés keretében előterjesztett törvénynek nagy a társadalmi támogatottsága, a tervezetet több mint félmillióan támogatták aláírásukkal.

Az elnök bölcs megoldásnak nevezte, hogy a jogszabály a boltok jelenleg korlátlan vasárnapi nyitva tartását fokozatosan csökkenti. A márciustól érvényes, havi két vasárnapra vonatkozó boltzár után ugyanis 2019 elejétől csak minden hónap utolsó vasárnapján lennének nyitva az üzletek, teljes vasárnapi zárva tartás pedig majd 2020 januárjától lép életbe.

Az államfő által aláírt törvény alól csak a karácsonyt megelőző két vasárnap, a húsvéti ünnepeket megelőző egy vasárnap, valamint január, április, június és augusztus utolsó vasárnapja képez majd kivételt.

A kisboltok vasárnap csak akkor tarthatnak nyitva, ha maga a
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 15:07
A lengyel szejm jóváhagyta a nagyboltok vasárnapi nyitvatartását korlátozó törvényt
A szenátus és a lengyel államfő jóváhagyására váró jogszabály mellett a 460 tagú alsóházban 254-en szavaztak, 156-an voltak ellene.

A törvény tervezetét tavaly ősszel terjesztették elő a legnagyobb lengyel szakszervezet, a Szolidaritás részvételével létrejött polgári kezdeményezés keretében.

A jogszabály fokozatosan csökkentené a nagyboltok jelenleg korlátlan vasárnapi nyitvatartását Lengyelországban. A márciustól érvényes, havi két vasárnapra vonatkozó boltzár után 2019 elejétől csak minden hónap utolsó vasárnapján lennének nyitva az üzletek, 2020 januárjától pedig teljes vasárnapi zárvatartás lépne életbe a nagyterületű üzleteknél.

A boltzár nem vonatkozna a pályaudvarokon, a benzinkutakon működő boltokra, valamint az olyan kisüzletekre, amilyenek a cukrászdák, a pékségek. Nyitva tarthatnának az élelmiszert forgalmazó nagykereskedelmi raktárak is. Az erre vonatkozó előírásokat még pontosíthatják a szenátusi vita során.

A jogszabály nem vonatkozik az internetes boltokra sem, erről a
velemenyezd, 2017. november 24. péntek, 13:22
Európai Bizottság: a venezuelai események fokozzák az EU aggodalmát
Andreeva kijelentette, az Európai Unió elítéli a biztonsági erők túlzott és aránytalan fellépését, sajnálatát fejezi ki a venezuelai alkotmányozó gyűlés tagjainak vasárnapi megválasztása idején elkövetett erőszak és zavargások miatt, és arra szólítja fel a szembenálló feleket, hogy tartózkodjanak az erőszak minden formájától. A venezuelai kormánynak feladata biztosítani a jogállamiság és az alapvető emberi jogok tiszteletben tartását, például a véleménynyilvánítás szabadságát és a békés tüntetéshez való jogot - mondta.

A gyanús körülmények között és az erőszak árnyékában megválasztott alkotmányozó gyűlés létrehozása tovább növeli a megosztottságot, csorbítja a demokratikusan megválasztott intézmények törvényes működését, ezért nem lehet megoldás a kialakult problémára. Az elnöknek és a kormánynak különleges felelőssége van az alkotmány szellemének és az intézményekbe vetett bizalom helyreállításában - hangsúlyozta a szóvivő.

Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke nyilatkozatban
velemenyezd, 2017. július 31. hétfő, 14:03
Szakértő: a világ legnagyobb recesszióját élte meg tavaly Venezuela
A szakértő szerint a tavalyi után ugyanilyen mértékű hanyatlást prognosztizál a Nemzetközi Valutaalap 2018-ra a gazdasági és belpolitikai káoszba süllyedt országban.

A vasárnapi alkotmányozó nemzetgyűlési választásokról szólva úgy fogalmazott, hogy a voksolás "a demokrácia szempontjából már most elbukott", a jobboldali ellenzék bojkottálja. Korábban lezárultak azok az utak, amelyek a békés átmenetet jelenthetnék, és a helyzet folyamatosan eszkalálódik - tette hozzá.

Az Hugo Chávez néhai elnök által létrehozott politikai rendszer fennállásának legsúlyosabb válságát éli át. A kőolajban gazdag, de szinte kizárólag petrolkémiai termékeket exportáló ország gazdasága az olaj árának néhány évvel ezelőtti zuhanása miatt összeroppant, az infláció elszabadult, sok helyen leállt a termelés, a boltok polcai többnyire üresek.

A belpolitikai válság megoldására Nicolás Maduro elnök július 30-ára alkotmányozó nemzetgyűlést hívott össze. Az ellenzék szerint az elnök az alkotmánymódosítással saját
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 09:32
1/20
Képek, videók
Afrikai sas
pacsakute
2019. február 20. szerda, 14:22
Europa és Afrika.gif
csalogany13
2018. szeptember 22. szombat, 09:55
Csiga- afrikai.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 19:10
Afrika
csalogany13
2018. május 06. vasárnap, 15:45
Afrika földjén
sanci81
2018. január 28. vasárnap, 15:43
afrika zsiráfok.png
chillik
2017. november 17. péntek, 14:54
afrika
eva6
2017. október 28. szombat, 16:23
Afrika
jade54
2017. szeptember 08. péntek, 10:54
afrikai 01.jpg
53ilona
2017. július 21. péntek, 14:54
Afrikai.jpg
53ilona
2017. július 20. csütörtök, 11:06
Franciaországban - BO
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:17
Valahol Franciaországban.
mailona
2012. október 02. kedd, 19:47
Franciaországban
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:42
Franciaországban 2009.sze
judit0716
2010. április 05. hétfő, 10:01
Menton,Francíaországba n
lerzsy
2008. október 06. hétfő, 09:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.