Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 20:27 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Johnson: a jövő héten kezdődhet a korlátozások feltételes és fokozatos enyhítése
Boris Johnson a Downing Streetről közvetített televíziós beszédében közölte: hétfőtől visszatérhetnek munkahelyükre azok, akiknek munkavégzése otthonról nem megoldható.

Johnson az építőipari és a feldolgozóipari munkavállalókat említette azok között, akikre ez az enyhítés kiterjed, de közölte: a kormány mindenkit arra buzdít, hogy ne tömegközlekedési eszközökkel, hanem autóval, illetve ha lehetséges, gyalog vagy kerékpárral menjenek munkába.

A kormányfő bejelentette azt is, hogy szerdától már nemcsak naponta egy rövid testmozgás céljából, hanem korlátlanul lehet a szabadban tartózkodni, lehet napozni, sportolni a parkokban, sőt autós kirándulásokat is lehet tenni, de együtt továbbra is csak az egy háztartásban élők tartózkodhatnak közterületen.

Johnson részletek nélkül közölte ugyanakkor azt is, hogy hamarosan karanténszabályok lépnek érvénybe azokra, akik repülőgéppel érkeznek Nagy-Britanniába.

A brit miniszterelnök ezt a tervet azzal indokolta, hogy meg kell akadályozni a fertőzés újbóli
velemenyezd, 2020. május 10. vasárnap, 22:02
Koronavírus - Szlovéniában feloldották a lakhelyelhagyási tilalmat, Horvátországban leszerelik az ideiglenes kó
üzletek, a jövő héttől pedig fokozatosan elkezdhetik működésüket azok a kávézók és éttermek, amelyek rendelkeznek terasszal, továbbá a fodrász- és kozmetikai szalonok, valamint az óvodák és általános iskolák is.

Ugyanakkor Horvátországban és Szlovéniában is zárva tartanak a boltok vasárnap, és vannak arra vonatkozó kezdeményezések, hogy ez a járvány vége után is így maradjon. A baloldali ellenzék mindkét országban tiltakozik ellene.

Szlovéniában 2003-ban tartottak népszavazást a boltok vasárnapi zárva tartásáról, amelyet a szavazók 58 százaléka támogatott, 2006-ban bevezették, de a kiskereskedők nyomására egy éven belül visszavonta a parlament az erre vonatkozó jogszabályt. Horvátországban 2009-ben vezették be a boltárat, de a kereskedelemben bekövetkezett 15 százalékos forgalomvisszaesés, valamint a turizmusra gyakorolt következmények miatt fél év után visszavonták a rendeletet.

A legfrissebb adatok szerint Szlovéniában egy nap alatt tizeneggyel - eggyel többel, mint egy nappal korábban -
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 21:57
Koronavírus - A korlátozások enyhítéséről döntött a kormány Izraelben
napban fogják kidolgozni az új működési feltételeket, és kiválasztani a kísérletben részt vevő intézményeket, szakmai csoportokat. A változtatások várhatóan vasárnaptól és hétfőtől lesznek érvényesek.

A döntéseket súlyos viták előzték meg, ugyanis a ynet értesülései szerint az egészségügyi minisztérium csak egy hónap múlva engedélyezte volna a kereskedelem újraindítását, és az új fertőzöttek napi számának két számjegyűvé válásától tette volna függővé a nyitást. A pénzügyminisztérium ugyanakkor a vasárnapi kezdést követelte.

Jelenleg Izraelben naponta mintegy háromszáz új koronavírus-fertőzést mérnek, de ha ebben nem számolják bele a külföldről, elsősorban az Egyesült Államokból hazatérőket és a gócokban élőket, akkor a fertőzések száma százhatvanra csökken.

A nyitásról szóló stratégiai döntést megnehezíti, hogy jövő csütörtökön kezdődik a muzulmán böjti hónap, a ramadán, amikor napnyugta után, esténként hagyományos nagycsaládi összejöveteleket tart a muzulmán lakosság, és a hónap végén lesz
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 10:21
Koronavírus - Ismét emelkedett a halottak száma egy nap alatt Olaszországban
A halottak száma több mint százzal emelkedett a vasárnapi 431-hez képest, amely március 19. óta a legalacsonyabbnak számított. A halottak száma Olaszországban elérte a 20 465-öt.

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma továbbra is ingadozik: az utóbbi huszonnégy óra alatt csökkent, de még mindig ezer felett van, miközben április 7-én az egy nap alatt igazolt fertőzöttek száma már 880-ra süllyedt.

A diagnosztizált fertőzöttek száma meghaladja a 103 ezret. Ebből valamivel több mint 28 ezer beteget kezelnek kórházban. Az intenzív osztályokon jelenleg 3260 beteg van, miközben április első napjaiban négyezer felett volt a számuk. A gyógyultak száma meghaladta a 35 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 159 516-ot.Giovanni Rezza, a Közegészségügyi Hivatal (Iss) járványszakértője úgy kommentálta a friss adatokat, hogy a helyzet "javulóban van", de a járványgörbének még inkább lefelé kell ívelnie.

A gócpont
velemenyezd, 2020. április 13. hétfő, 19:03
Koronavírus - Csehországban lassult a fertőzöttek számának napi növekedése
Hétfő reggel országszerte 4591 fertőzöttet tartottak nyilván a vasárnapi 4475-tel szemben. A vasárnapi növekmény tehát 116 a szombati 282-vel szemben, hosszabb ideje a legalacsonyabb szám. A szombati növekedés is alacsonyabb volt, mint a pénteki.

A napi laboratóriumi tesztek száma ugyanakkor továbbra is magas, szombaton meghaladta a hatezret, vasárnap pedig az ötezret. Hétfő reggelig 85 014 tesztet végeztek el.

A betegség következtében elhunyt személyek száma hétfő reggelre 72-re emelkedett, ami tízzel több, mint egy nappal korábban. A kigyógyultak száma 96-ra emelkedett, 18-cal több, mint vasárnap reggel.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter szerint a cél az, hogy a napi tesztek száma tízezerre emelkedjen.

A cseh kormány hétfői ülésén megvitatja az érvényben lévő korlátozások esetleges enyhítését.

Andrej Babis miniszterelnök vasárnap nem zárta ki, hogy a cseh kormány már húsvét előtt enyhíthetne a jelenlegi korlátozásokon, és engedélyezhetné újabb boltok kinyitását, illetve
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 10:01
Koronavírus - Babis: májusban vagy júniusban visszatérhet az élet a normális medrébe
"Optimista vagyok, nálunk a helyzet alakulása egészében kedvező. Ha azt nézem, hogyan alakul a helyzet Olaszországban, Spanyolországban vagy Ausztriában, akkor az európai átlaghoz viszonyítva nálunk nagyon jó a helyzet" - mondta Babis az interjúban.

Pontosabb előrejelzéseket - jegyezte meg a kormányfő - csak a koronavírus-járvány április végi helyzete alapján lehet majd készíteni, amikorra Csehországban a járvány kicsúcsosodása várható. Szakértői becslések szerint a fertőzöttek száma április végén 10-15 ezer között alakulhat az országban.

"Azt követően a fertőzések számának csökkenése várható, és valamikor májusban vagy júniusban visszatérhetünk a normális élethez" - vélekedett a miniszterelnök. Hangsúlyozta: a cseh állam ennek érdekében mindent megtesz, de sok függ az összeurópai helyzettől is.

Babis bízik abban, hogy a kisebb boltok húsvét után már kinyithatnak a higiéniai szabályok szigorú betartása mellett.

További korlátozó intézkedéseket a cseh kormány nem tervez, és a
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 13:22
Alkotmánymódosítást sürget a német kiskereskedelmi szövetség a vasárnapi zárva tartás szabályai miatt
Miközben az online kiskereskedelem robbanásszerűen növekedik, a hagyományos boltok hálózata folyamatosan zsugorodik, így 2010 óta országszerte csaknem 40 ezer üzletet kellett végleg bezárni - húzta alá Josef Sanktjohanser, hozzátéve, hogy "ahol halódik a kiskereskedelem, ott a belváros egésze megrendül".

A folyamat feltartóztatásához az ingatlanfejlesztők beruházási hajlandósága mellett jobb politikai keretfeltételek is kellenek. Az engedélyezési eljárások felgyorsításától a vasárnapi zárva tartás szabályozásának átalakításáig egy sor ügyben lépéseket kell tenni - mondta.

A vasárnapi zárva tartásról az alaptörvényben rögzített alapszabály - miszerint a vasárnap a pihenés és az úgynevezett lelki emelkedettség napja - a weimari köztársaság idejéből származik. Azonban "az idők változnak, és az emberek is" - hangoztatta a HDE elnöke.

Arra a felvetésre, hogy a közvélemény-kutatások szerint a lakosság többsége ellenzi az üzletek vasárnapi nyitva tartását, megjegyezte, hogy ennek ellenére
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 21:01
Ismét incidensek voltak Franciaországban az Afrika Kupa algériai győzelme után
szurkoló, miután az algériai labdarúgó-válogatott az elődöntőben 2-1-re legyőzte a nigériai csapatot. A reggelig tartó ünneplés azonban helyenként összecsapásokba torkollott a rendőrökkel Párizsban, Lyonban és Marseille-ben, sok helyen a szurkolók tüzet gyújtottak, amely szemetesekre és gépkocsikra is átterjedt.

A francia belügyminisztérium hétfői közlése szerint országszerte 282 embert állítottak elő, közülük 249-en kerültek őrizetbe, ezek között azonban nemcsak a győzelmet ünneplők, hanem a vasárnapi nemzeti ünnepet megzavaró sárgamellényes tüntetők is vannak.

Párizsban a Champs-Élysées sugárúton vasárnap délután a szintén tüzeket gyújtó kormányellenes tüntetőkkel keveredtek összetűzésbe az embereket könnygázzal oszlató rendőrök, majd néhány órával később ugyanitt az algériai győzelem ünneplése után éjszaka mintegy ötven rendbontó szurkolót állítottak elő. A fővárosban és az elővárosokban összesen 169-en kerültek őrizetbe.

A legerőszakosabb cselekmények a közép-franciaországi Lyonban
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 14:11
Kereskedelmi dolgozók szakszervezete: a munkaerőhiány már a működést veszélyezteti
A szakszervezeti vezető szerint a kialakult helyzetre az jelenthet megoldást, ha az ágazatban működő cégek felismerik, hogy a megfelelő bérek mellett kiszámítható munkakörülményekre és átlátható beosztásra van szükségük a dolgozóknak.

Szólt arról is, hogy a szakszervezeti részről felmerült a boltok önkéntes vasárnapi zárva tartása. Az ügyben először a vásárlók véleményére kíváncsiak, a KDFSZ a fogyasztók visszajelzései alapján alakítja majd ki az álláspontját.
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 12:21
Törökország szerint foglyul ejtették hat állampolgárát a kelet-líbiai erők
bocsát a rendelkezésére az ENSZ támogatta, tripoli székhelyű, rivális egységkormányhoz hű erőknek.

Haftar szombaton tilalmat rendelt el a Líbia és Törökország közötti légi járatokra, és közölte, hogy a török hajók, repülőgépek, illetve az országban működő török vállalatok immáron törvényes hadi célpontok lesznek erői számára. Az LNA fenyegetőzéseire válaszul számos török étterem bezárt, és eltávolították a feliratokat a török boltokról több kelet-líbiai városban helyi tisztségviselők és szemtanúk vasárnapi beszámolója szerint.

Hulusi Akar török védelmi miniszter vasárnap válaszcsapásokat helyezett kilátásba a kelet-líbiai erők fenyegetőzéseit követően. Mint fogalmazott, a török egységekkel szembeni bármiféle ellenséges álláspont vagy ellenük irányuló támadás a leghatásosabb és legerősebb jellegű intézkedésekkel találná magát szembe.

Az nem tisztázott, hogy az LNA miképpen szerezne érvényt a légi járatokra vonatkozó tilalomnak, ugyanis a líbiai légitársaságok Törökországba tartó járatai a
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 21:13
Irjunk történelmet 2019 május 26-án is!
Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.


Még megvédhető a demokrácia és a szabadság

Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.


Európai egyesült rémálmok

Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz
menusgabor, 2019. május 25. szombat, 20:00
MSZP: az ellenállás minden formáját igénybe kell venni!
fojtogatja két rendőr, ahogy az sem, hogy felszólítás nélkül használnak gázsprayt, illetve az sem, hogy a családok harminc-negyven órán keresztül nem tudnak az előállított gyermekeik sorsáról - válaszolta egy újabb felvetésre.

Kunhalmi Ágnest szembesítették azzal, hogy 2015-ben még azt írta a Facebookon hogy: "ki fogjuk nyitni a boltokat vasárnap is, mert, aki akar, annak nem csak vásárolni, de dolgozni is joga van akkor, amikor akar!". A kérdésre Tóth Bertalan adott választ, aki azt felelte, hogy a vasárnapi nyitva tartás nem azt jelentette, hogy az embereknek túlmunkát kellett volna vállalniuk, hanem azt, hogy heti beosztás szerint vállalhattak munkát vasárnap. A "magyar oligarchák", a Fidesz mögötti gazdasági holdudvar az "elrabolt közpénzből" a szezonális ágazatokban szerezett érdekeltségeket, például a mezőgazdaságban, az építő- vagy a szállodaiparban - folytatta gondolatait. Arról van szó, hogy a Fidesz a saját gazdasági hatalmát akarja kiépíteni "rabszolgaként dolgoztatva" a munkavállalókat -
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 13:12
1/20
Képek, videók
Kijárási korlátozás.jpg
pacsakute
2020. március 27. péntek, 23:27
kijárás korlátozása0327.j
maroka
2020. március 27. péntek, 09:42
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Richar S. Johnson.jpg
durcimarcika
2019. július 11. csütörtök, 10:32
johnson-floor-tile-500 x50
kathyvp
2018. június 24. vasárnap, 11:50
dakota_johnsonArt Of The
charlotteani
2017. május 27. szombat, 00:25
Dakota-Johnson-Movies. jpg
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:30
Dakota-Johnson-dakota- joh
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:24
Dakota-Johnson-Io-Donn a-d
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:22
Dakota_Johnson____Fift y_S
charlotteani
2017. április 30. vasárnap, 20:14
Dakota_Johnson__Fifty_ Sha
charlotteani
2017. március 27. hétfő, 21:00
Downing Street bejárata.j
sztana45
2008. április 25. péntek, 14:02
Ezen a héten nyugodtan ho
csalogany13
2016. november 17. csütörtök, 23:28
Heten 01.jpg
chillik
2016. november 14. hétfő, 06:19
Heten 02.jpg
chillik
2016. november 14. hétfő, 06:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.