Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 02:58 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Háztartási praktikák almával
Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcs, bármikor hozzájuthatunk, finom és egészséges. Készíthetünk belőle finom pitét és számtalan finomságot. Azonban az alma nem csak egy gyümölcs, ami finom és egészséges!

Háztartási praktikák, amihez felhasználhatod:
Puhán tartja a süteményeket. Akár te sütötted, akár a boltban vetted a süteményt, tegyél mellé egy fél almát és úgy tedd be a hűtőbe. Tovább marad puha és ízletes.

Megmentheted vele a túl sós leveseket. Bárkivel előfordul, hogy túl sok sót tesz a levesbe, ilyenkor általában egy burgonyát szoktak hozzáadni, mert az csökkenti a sós ízt. Próbáld ki, hogy néhány almakarikát teszel a levesbe, forrald fel, hagyd főni 10 percig és tökéletes lesz!

Éretlen gyümölcsök is megérnek tőle. Ha olyan gyümölcsök vannak otthon, amelyek éretlenek, tedd egy papírtáskába almával együtt és hamar megérnek. Az ananász és a narancs esetében nem működik.

Összeállt a barna cukor. A cukor párás környezetben könnyen összeáll, tedd
pacsakute, 2018. január 08. hétfő, 22:54
Megmentheted vele
Egyél egy almát egy nap, és elkerülheted az orvosokat. Mindenki ismeri a mondást, és azt is tudjuk, hogy remek sütemények készíthetők a finom gyümölcsből. Azt viszont nem tudod, hogy remek háztartási tippek is kapcsolódnak az almához.

Íme a praktikák:

Puha marad a sütemény Akár te készítetted, akár a boltban vetted a sütit, helyezz mellé egy fél almát és úgy tedd el a hűtőbe. Tovább marad puha és ízletes.
Megmentheted vele a túl sós leveseket. Bárkivel előfordul, hogy túl sok sót tesz a levesbe, ilyenkor általában egy burgonyát szoktak hozzáadni, mert az csökkenti a sós ízt. Próbáld ki, hogy néhány almakarikát teszel a levesbe, forrald fel, hagyd főni 10 percig és tökéletes lesz!
Éretlen gyümölcsök is megérnek tőle. Ha olyan gyümölcsök vannak otthon, amelyek éretlenek, tedd egy papírtáskába almával együtt és hamar megérnek. Az ananász és a narancs esetében nem működik.
Összeállt a barna cukor. A cukor párás környezetben könnyen összeáll, tedd egy tasakba és
horvathnemagdi, 2016. október 04. kedd, 19:43
Kohut Katalin: Húsvéti játékok (Vilma-Béla párbeszéd)
Holnap dobom ki a főtt, kötözött pulykacomb sonkát, amit jó drágán megvettem. Talán nem is vetted észre, hogy hiányzott a húsvéti tálról...
- Észrevettem, drága Vilma, láttam is, hogy bosszankodsz valamin, de vártam, hogy szólsz...
- Képzeld, felbontottam Húsvét első napján és vörös lé folyt belőle. Gusztustalan volt, képtelen voltam enni belőle és kitenni a többi közé. A szaga is kellemetlen. Holnap leviszem a kutyáknak, mert a blokkot sajnos kidobtam takarításkor. Soha többé nem veszek a boltban sonkát!
- Nem is hiányzik senkinek sem, ki tudja, milyen méreganyagok találhatóak bennük! Majd készítünk salátákat töltött gépi sonkával, meg sok zöldséggel.
- Igazad van Bélám, Húsvétkor is egészséges élelmiszereket fogunk fogyasztani!
- Nagyon jó ez a farsang utáni böjti időszak, mert megtanítja a gyerekeket arra, hogy egészségesen is lehet étkezni, meg ne legyenek mértéktelenek.
- Igen, Bélám, viszont az első élményem Húsvétkor nagyon ijesztő volt a római templomban. Mentem be
kohlinka, 2016. március 28. hétfő, 19:53
Ajándékmámor? – Nem, várakozzunk a fényre!
Türelmetlen ember voltam. Utáltam a várakozást. Rendelőben, boltban, piros lámpánál. Gyakran átrohantam az úttesten, autótülkölés kíséretében. Folyton szaladtam valahová: egyetemre, munkahelyre, találkozóra, haza. Villamos, metró, troli után. Meg akartam csípni az utolsó pillanatban. Nem akartam lemaradni, lassítani, megállni, várni. Nem akartam, vagy nem mertem?

Nálunk a családban mindenki pörgős volt. Az anyám, az apám, a húgom. Engem tartottak a legnyugodtabbnak. Igaz, én talán nem fértem volna bele a hiperaktív kategóriába. Szokás ez, vagy genetika? Nem fontos. Türelmetlen család. Türelmetlen leülni, és beszélgetni. Türelmetlen kivárni a pillanatot. Túlságosan türelmetlen igazán ünnepelni.

Ma másként élek. Lassan tanultam meg várakozni. Más nem is lett volna képes megtanítani, mint Jézus. Őt nagyon szeretem várni. Más bosszant. Ő nem, mert Róla tudom, hogy biztosan eljön. Szeretek szépen várakozni Rá. Koszorúval, gyertyákkal. Kézműveskedünk, sütünk-főzünk a gyerekekkel. Koncertekre,
yaskane, 2014. november 25. kedd, 15:07
Hogyan védekeztek a nők a 70es években a terhesség ellen..?
Piktorka! Te nem vetted a teje jegyre a 70-es években! Ez kacsa!
Viszont olyan volt, hogy a boltban lehetett kapni kannába is tejet.
1970-ben 14 éves voltam!
decotext, 2014. augusztus 26. kedd, 07:22
Hungária - Ciao Marina
1. Az első utcabálra készültem,
Míg élek nem felejtem el.
A nyakkendőmön volt egy bomba nő,
S a zöld zakómat vettem fel.
Míg a figarónál ültem,
A székben hátra dűltem,
A zene szólt a boltban
És csak rád gondoltam.

R1. Oóóó! Ciao Marina!
Jó lesz veled lenni újra! Ciao Marina!
Táncolunk majd összebújva - kigyúlva.

2. Elszédítetted a fejemet,
S én eléd szórtam mindenemet.
Sálat, pulcsit, nejlon harisnyát,
És csuda, csuda gyöngyöket.
De mikor velem táncoltál
Egy andalító rumbát,
A szaxofonost stírölted a vállamon át.

R2. Oóóó! Ciao Marina!
Könnyelmű csalfa lélek. Ciao Marina!
Hogy is szerethettelek téged, nem értem.

R3. Oóóó! Ciao! Azt ne hidd,
Hogy éjjel vizesre sírom majd a párnám
Nézd, a bálnak nincs még vége, száz ilyen lány vár rám.

R4. Oóóó! Ciao Marina! Jobb ha többet nem is látlak.
Oóóó! Ciao Marina! A nővéred úgyis jobb nő nálad,
Na szedd a
alibaba45, 2014. július 31. csütörtök, 23:05
A lelki érettség jele az,ha elismerjük,hogy senki sem tökéle
2013. December 30. Hétfő

Úgy, ahogy
,,Viseljétek el egymást..." (Kolossé 3:13)

Voltál már olyan boltban, ahol leszállított áron forgalmaztak termékeket, mert azok esztétikai hibásak vagy enyhén sérültek voltak? Jelzik ugyan, hogy a termék hibás, de nem mondják meg, hol a hiba, és ha egyszer megvásároltad, nem adhatod vissza. Úgy kell elfogadnod és használnod, ahogy megvetted. Ha netán nem vetted volna észre, mindannyian az ,,úgy, ahogy" részlegen élünk. Állj meg, és gondolj a körülötted élő emberekre: mindannyiukban vannak erősségek és gyengeségek, erények és vétkek, igaz? Ha a tökéleteset keresed, rossz boltba jöttél. Mi a lényeg? Az egyedüli módja annak, hogy jó kapcsolatban légy valakivel az, hogy szereted és elfogadod őt úgy, ahogy van. Ne hidd el azt a mítoszt, hogy a legtöbb ember ,,normális", kivéve azokat, akik a te életedben vannak. Ha
mailona, 2013. december 30. hétfő, 22:39
Úgy, ahogy
Úgy, ahogy

,,Viseljétek el egymást..." (Kolossé 3:13)

Voltál már olyan boltban, ahol leszállított áron forgalmaztak termékeket, mert azok esztétikai hibásak vagy enyhén sérültek voltak? Jelzik ugyan, hogy a termék hibás, de nem mondják meg, hol a hiba, és ha egyszer megvásároltad, nem adhatod vissza. Úgy kell elfogadnod és használnod, ahogy megvetted. Ha netán nem vetted volna észre, mindannyian az ,,úgy, ahogy" részlegen élünk. Állj meg, és gondolj a körülötted élő emberekre: mindannyiukban vannak erősségek és gyengeségek, erények és vétkek, igaz? Ha a tökéleteset keresed, rossz boltba jöttél. Mi a lényeg? Az egyedüli módja annak, hogy jó kapcsolatban légy valakivel az, hogy szereted és elfogadod őt úgy, ahogy van. Ne hidd el azt a mítoszt, hogy a legtöbb ember ,,normális", kivéve azokat, akik a te életedben vannak. Ha erre az elképzelésre alapozol, kapcsolataid végtelen próbálkozások lesznek a másik megjavítására, irányítására, vagy
1vargaildyko, 2013. december 30. hétfő, 14:27
Reggelire /saját készítés/
: Csinálj házi vajat!
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Eddig a boltban vetted a vajat és a sajtot? Ha egyszer legyártod a saját házi verziódat, jobb, ha készülsz, hogy a család többet nem kér másból.
Reggelik hete: csinálj házi vajat!Zöldfűszeres vaj

Hozzávalók kb. 35 dkg vajhoz:

1 liter házi tejszín
1 teáskanál jó minőségű tengeri só
2 evőkanál aprított friss fűszernövény vegyesen (pl. snidling, rozmaring, petrezselyem)

Öntsük a tejszínt egy nagy tálba, szórjuk hozzá a sót. Elektromos mixerrel lassú fokozaton kezdjük el verni a tejszínt. Először sűrűsödni kezd, majd habbá keményedik. Verjük tovább, egyre nagyobb fokozaton, hogy a hab összeessen, aztán szép lassan csomókba gyűlve kezd a vaj elválni az írótól. Az írót öntsük le róla (tegyük félre, kenyértésztákhoz felhasználhatjuk). Villával keverve dolgozzuk bele a zöldfűszereket, majd egy szűrőbe tegyünk gézlapot. Kanalazzuk bele a vajat, csöpögtessük le, nyomkodjuk ki
ircsike36, 2012. április 26. csütörtök, 08:35
Murphy törvényei az ünnepekkor
Ha vásárolod a bejglit, mindenki megdicséri, míg ha magad sütöd áldozatos munkával, akkor jó, ha nem fitymálják le.

A betlehemezők akkor jönnek, amikor végre valahára van egy jó karácsonyi műsor a tévében. Ha mégsem, akkor ilyenkor telefonál a legtovább beszélő rokon.

Azt az ételt fogják a legjobban dicsérni, amit percek alatt készítettél el, amivel viszont órákat kínlódtál, az annyira ,,nem jön be" nekik.

Ha 24-én bontod ki a műfenyőt, biztosan kiderül, hogy hiányzik néhány alkatrész belőle, és persze már nem tudsz újat beszerezni.

Biztosan a legidegesítőbb rokon önti a vörösbort a világos szőnyegre.

Az ünnepek előtti rohangálásban a parkolóhely keresésének ideje fordítottan arányos azzal az idővel, amelyet az áruházban szeretnél eltölteni.

Ha nagyon alaposan eldugtad az ajándékokat a gyerekek elől, akkor ők vagy már
evike0123456, 2011. december 27. kedd, 18:04
Kunhalmi dollár –51 .
ellenére még el-elmegy a falusi boltba. Ilyenkor megejti a nagybevásárlást is. Hála Istennek, hogy időnként még erre is jut pénz.

- Te vetted ezt a húst? - kérdezte Bátor bosszúsan. Kezében tartott egy csomagot.

- Én, tegnap. Mi a baj vele? Rántott szeletet akartam holnap készíteni...

- Romlott. - megszagolta - büdös...

- Pedig tegnap jónak látszott. És olcsó volt.

- Hol vetted?

- A faluban, a Karesznál.

- A boltban?

- Persze...

- Holnap bemegyek és szólok neki, hogy ne áruljon romlott húst.

- Lehet, hogy rossz a fagyasztó?

- A fagyasztó jó. Minden más rendben van...

- Szerintem ne kavarj vele. Kidobjuk és kész... Bár kétezer forintot fizettem érte.

- Többet kidobtunk, amikor megromlott az egész...

- De a boltossal csak beszélnem kell, ne áruljon szart...

- A Karesz rendes ember. Biztos valami tévedés lesz - mondta az
korall44, 2010. október 12. kedd, 17:17
Szerelmes ősz 5. rész
5. rész

Sokáig aludt. Majdnem fél tizenegy volt, mikor felébredt. Nagyot nyújtózott az ágyban. Jól eső érzéssel töltötte el, hogy ma este ismét színpadra lép. Remélte, hogy a siker ma este sem fog elmaradni. A rádióból zene szólt. Az este nem kapcsolta ki, úgy aludt el.
Felkelt, megfürdött és felöltözött. Elindult Imréékhez ebédelni. Menet közben vásárolt egy üveg bort a kis sarki boltban, ami éjjel-nappal nyitva volt.
- Tegnap este nem tudtam megnézni, de ma ott leszek! - kacsintott rá a fiatal eladófiú. - Azt mesélik, nagy siker volt tegnap este! - adta a kezébe az üveg bort, miután gondosan becsomagolta.
- Köszönöm Józsi. Estére ott legyen ám. Magának is fogok játszani! - mosolygott rá a fiúra és kilépett a kis üzletből.
Tíz perc múlva már Imréék lakásánál volt. Éppen delet harangoztak. Becsengetett.
- Gyere,
baratha, 2010. szeptember 30. csütörtök, 18:59
1/2
Képek, videók
Ungvár, háztartási eszköz
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:40
1. háztartási keksz.jpg
sarkadykati
2010. október 19. kedd, 03:17
háztartási gépek
aranytojas
2009. január 10. szombat, 17:51
háztartási.jpg
szidi001
2007. október 26. péntek, 12:52
háztartási keksz torta
szokimoki
2007. július 04. szerda, 13:34
Talán ez a legkedveltebb
cesy
2007. június 30. szombat, 17:28
Boltban
sanci81
2015. szeptember 29. kedd, 16:38
Bébiétel boltban.jpg
pacsakute
2012. szeptember 18. kedd, 09:15
Dó-nál a boltban 2012.09.
dnemethk
2012. szeptember 04. kedd, 10:07
boltban.JPG
bartokiovi
2010. május 30. vasárnap, 20:09
en a boltban 1..jpg
steinhart
2008. június 20. péntek, 11:31
en a boltban zorka.jpg
steinhart
2008. június 19. csütörtök, 16:55
boltban.JPG
moszkvicszsukslusz
2007. március 23. péntek, 08:11
boltban3.JPG
moszkvicszsukslusz
2007. március 23. péntek, 08:10
boltban2.JPG
moszkvicszsukslusz
2007. március 23. péntek, 08:10
Címkék
teje jegyre, nagy tálba, másik megjavítására, 70es években, első élményem, boltban vetted, Ciao Marina, betlehemezők akkor, többi közé, legtöbb ember, boltossal csak, székben hátra, legtovább beszélő, falusi boltba, Köszönöm Józsi, elképzelésre alapozol,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.