Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 22:24 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Csökkenő forgalom mellett esett a BUX a héten
A vezető részvények közül a stagnáló OTP kivételével valamennyi papír esett, a legnagyobb mértékben a Richter, 1,40 százalékkal.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-nek küldött elemzése szerint az elmúlt héten lefelé korrigált a tőzsde, a magyar blue chipek közül egyik sem tudott emelkedést elkönyvelni. Az euró/forint árfolyam átlépte a 350 forintos szintet, és többször próbálkozott a 355 forintos szint áttörésével is. A dollár/forint árfolyam a 310-315 forintos szinten mozgott.

Az elemzésben kiemelik, hogy májusban óriási visszaesés volt az újonnan kihelyezett jelzáloghitelek piacán, éves összehasonlításban 28 százalékkal kevesebb hitelt folyósítottak a bankok, a jellemzően hosszabb hitelbírálati idő miatt ugyanis ezeknél csak most éreztette hatását a koronavírus. Az átlagos kamatláb 4,34 százalék volt a jegybank adatai szerint. Az ingatlanpiaci tranzakcióknál tapasztalt visszapattanás következtében azonban májusban már a tavalyival megegyező szintre emelkedett a jelzáloghitel iránt érdeklődők
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 07:04
BÉT - Felülteljesítő volt a magyar piac
A részvénypiac forgalma 15,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint elég mozgalmas napja volt a magyar tőzsdének, az átlagosnál magasabb forgalommal felülteljesítette európai társait. A BUX 0,6 százalékos emelkedésével szemben a DAX index enyhe mínuszban fejezheti be a napot, és a francia index is 0,5 százalékkal csökkent - mondta.

A magyar blue chipek közül a Mol volt a legerősebb, ami a vezető elemző szerint azért érdekes, mert az olajár a nap folyamán jelentősen csökkent, miután kiderült, hogy Szaúd-Arábia a jövőben növelhetné kitermelését. Mellette az OTP tudott enyhe pluszban zárni, a Richter és a Magyar Telekom minimális mínuszban fejezte be a napot.

A forint piacán iránykeresés volt a jellemző, sem az euró, sem a dollár árfolyama nem változott jelentősen a pénteki záróárhoz képest - mondta.

A Mol 40 forinttal, 2 százalékkal 2040 forintra erősödött, 4
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 17:43
BÉT - Erősödött a vezető részvények többsége
a BUX emelkedése nagyjából megfelel az európai hangulatnak. Európában és az Egyesült Államokban is inkább felfelé mozdultak el az indexek - tette hozzá.

Kiemelte, hogy csütörtökön publikálta gyorsjelentését a Mol, ennek hatására kicsit emelkedett az olajpapír ára. Két másik blue chip, az OTP és a Richter pénteken nyitásra jelent. Az igazgató szerint ez is magyarázhatja az alacsony forgalmat. A befektetők Inkább kivárnak a gyorsjelentések előtt, nem igazán mernek pozíciókat felvenni a magyar blue chipekben - mondta.

A Mol 6 forinttal, 0,29 százalékkal 2046 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,32 százalékkal 9305 forintra nőtt, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 5,50 forinttal, 1,39 százalékkal 390 forintra gyengült, forgalma 169 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,30 százalékkal 6725 forintra emelkedett, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 17:32
A Budapesti Értéktőzsdén is áresést hozott a március
A közleményben szerint márciusban a blue chipek közül a Magyar Telekom és a Richter mérsékeltebben, az OTP és a Mol intenzívebben esett.

Az összesített márciusi forgalom kimagasló, 500,8 milliárd forintos szintre ugrott, ez messze meghaladta a februári 302,4 milliárd forintos kereskedési értéket, még jobban a bázis 282,8 milliárd forintos forgalmát. A 22,8 milliárd forintos napi átlagos kereskedési érték is bőven magasabb volt, mint a megelőző hónap 15,1 milliárd forintos egy napra jutó forgalma, illetve a bázis 14,1 milliárd forintos napi kereskedési értéke.

Márciusban a koronavírus globális hatásai miatt befektetői bizonytalanságot, változékony árakat és összességében csökkenő indexeket hozott a világ tőkepiacain. A megnövekedett pozíciózárási kedv miatt világszerte megélénkültek a tőkepiacok, a forgalmi adatok rég nem látott kereskedési aktivitást mutattak. A jelentős esések mellett erőteljesebb visszapattanásokat is lehetett észlelni, miután a kormányok, a jegybankok és a szupranacionális
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 11:11
BÉT - A Richter kivételével gyengültek a vezető részvények
képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi piacokhoz hasonlóan a budapesti tőzsdén is jelentős csökkenések voltak, a leggyengébben az OTP teljesített, amely 6,95 százalékos mínuszban zárt. Hozzátette, Európában is a bankrészvények voltak a leggyengébbek, az OTP csökkenése összhangban van az európai trendekkel. Az angol bankpapírok hozták a legnagyobb mínuszokat, ott is megtiltották ugyanis, hogy idén osztalékot fizessenek a bankok. A magyar blue chipek közül egyedül a Richter tudott zöldben - plusz 3,32 százalékon - zárni.

A vezető elemző szerint egész nap rossz hangulat volt, ami főleg annak következménye, hogy Donald Trump amerikai elnök azt nyilatkozta, nagyon kemény két hét vár az Egyesült Államokra a koronavírus-járvány miatt. Ez a világon mindenhol elrontotta a hangulatot, az amerikai értéktőzsde indexek is 3 százalék körüli mínuszban kezdték meg a kereskedést.

Donald Trump, aki korábban arról beszélt, hogy hamarosan
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 18:03
BÉT - Esett a vezető részvények többsége
a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a hétfői gyengélkedést követően már az amerikai piacon kirajzolódott egy pozitív fordulat, ez látszódott az ázsiai piacokon is. Az európai börzéken is emelkedés volt megfigyelhető a nap nagy részében, délutánra azonban alábbhagyott a lendület, nulla közeli szintekre tért vissza az európai indexek nagy része. A német DAX index felülteljesítő 0,7 százalékos emelkedésével - mondta. A magyar tőzsde enyhén csökkent, a leggyengébb szereplő a blue chipek közül továbbra is a Richter, a többi nagy papír nem szolgált érdemi iránymutatással.

A Mol árfolyama 10 forinttal, 0,35 százalékkal 2872 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 60 forinttal, 0,41 százalékkal 14 700 forintra erősödtek, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom ára 1 forinttal, 0,23 százalékkal 439 forintra esett, forgalma 88,9 millió forint volt.

A Richter-papírok 125 forinttal, 1,97 százalékkal 6225 forintra gyengültek,
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 17:32
BÉT - Elemző: az európai tőzsdékkel ellentétesen mozogtak az árfolyamok
a magyar tőzsde, az európai, sőt az amerikai tőzsdéken is emelkedtek az árfolyamok, a BÉT papírjai ehhez képest lemaradtak, a BÉT-en több mint 0,7 százalékos volt a csökkenés.

Megjegyezte: ez azért is érdekes, mert a BÉT-en az év végéig kevesebb kereskedési nap maradt, mint a nyugati börzéken. Jelezte: pénteken volt az utolsó lehetőség a magyar tőzsdén arra, hogy olyan üzletet kössenek a befektetők, amelyet az adózás szempontjából még az idén kedvezően lehet elszámolni. Ennek ellenére mind a blue chipek, mind a kispapírok többségének árfolyama esett - tette hozzá.

Baráth Tibor kitért arra: a forint az elmúlt napokban folyamatosan gyengült, mind a dollárral, mind az euróval szemben. Az üzletkötők többsége arra számít, hogy a forint kurzusa 2020-bantovább gyengül.

A Mol 10 forinttal, 0,34 százalékkal 2924 forintra erősödött, 3,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,17 százalékkal 15 200 forintra csökkent, forgalmuk 11,0 milliárd forintot tett ki.

A
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 18:22
BÉT - Vegyesen teljesítettek a vezető papírok
A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője elmondta, hogy a piacok egész nap negatív tartományban voltak. Az európai börzék kisebb mínuszban kezdtek, ami dél körül teljesedett ki. A német DAX index közel 200 pontos mínuszban is volt, a BÉT zárása előtt mínusz 140 ponton állt. A magyar piac fokozatosan esett, a blue chipek külön utat jártak be - tette hozzá. A Richter például a nap elején volt lejjebb, 4960 forintról 4914-re csükkent, zárásra azonban a nap eleji érték fölé küzdötte magát.

A vezető üzletkötő szerint a nap hangulatát a hétvégi sikertelen amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások határozták meg. Emellett Európából rossz beszerzésimenedzser-index adatok érkeztek, nemcsak a feldolgozóipari, hanem a szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexek is rosszabbak lettek a vártnál. Az adatokból arra lehet következtetni, Németország recesszióban van,
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 19:02
BÉT - Csökkenéssel nyithat a tőzsde az elemzők szerint
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy a keddi kereskedést egész nap a nemzetközi hangulat határozza meg.

A vezető részvényekről megjegyezte, hogy a forint gyengülése miatt a Mol és a Richter árfolyama is erősödhet.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője kommentárjában közölte, a negatív befektetői hangulat főként a Brexit és a kereskedelmi viták bizonytalanságaival magyarázható.

Az elemző szerint a blue chipek közül az OTP mozgása izgalmas lehet, miután a részvények árfolyama hétfőn átlépte a 12 000 forintos szintet. Amennyiben az OTP jegyzése a kedvezőtlen hangulat ellenére meg tudna maradni 12 000 forint felett, a későbbiekben folytatódhat az emelkedés.

A Mol esetében a 2900 forintos szintre érdemes figyelni, letörése esetén további csökkenés jöhet. A Richternél a gyengülés kedden is folytatódhat a 4900 forintos támasz irányába. A Magyar Telekom is csökkenéssel zárt, itt a 415-416 forintos zóna rendkívül fontos, letörése esetén
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 08:41
BÉT - Enyhe mínuszban zárt a BUX
vegyesen változott az előző napi záráshoz képest, nem voltak érdemi elmozdulások.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek a BÉT zárása előtt elmondta: a nemzetközi piacon emelkedéssel próbálnak zárni a piacok a hektikus hét utolsó napján, az európai és az amerikai részvénypiacok is pozitív tartományban mozognak. A hazai tőzsde nap közben a nemzetközi folyamatokat követte. Az előző naphoz hasonlóan elég alacsony forgalom mellett kereskednek a magyar papírokkal, emiatt a blue chipeknél nem rajzolódik ki érdemi elmozdulás - tette hozzá.

A Mol 6 forinttal, 0,20 százalékkal 2966 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,08 százalékkal 12 250 forintra csökkent, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 420 forintot ért, forgalma 202,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,41 százalékkal 4880 forintra esett, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 11:00
BÉT - Alacsony forgalom mellett, minimális mértékben emelkedett a BUX
A részvénypiac forgalma 7,2 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, a BUX alacsony forgalom mellett enyhén emelkedett. A magyar blue chipek közül a Mol és a Richter erősödött, a Magyar Telekom és az OTP mínuszban zárt. Megjegyezte, a magyar bankpapír esetében nagyrészt iránykeresés folyt.

Európában viszonylag jó volt a hangulat, főleg a német tőzsde teljesített jól, a magyar börze zárása előtt fél százalékos pluszban volt. A vezető elemző kiemelte a francia autógyártók papírjainak jó teljesítményét. A Renault és a Peugeot is másfél százalékos pluszban lehet, ami mögött az áll, hogy a Peugeot első féléves eladási adatai a vártnál jobban alakultak, főleg Európában. A kínai eladások ugyan teljesen összeestek, de a befektetőket jobban érdekelték a pozitív európai számok - mondta.

Az amerikai piacok iránykereséssel nyitottak, a vezető indexek nulla körüli szinten
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 17:52
BÉT - Alacsony forgalom mellett stagnált a BUX
A részvénypiac forgalma 6,1 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, az amerikai kereskedés szünetelt, mert az Egyesült Államokban a Függetlenség Napját ünneplik, így a magyar piacon alacsony volt a forgalom. A vezető részvények vegyes képet mutattak, az indexben nem volt érdemi változás. A blue chipek közül csak az OTP tudott erősödni.

A Mol árfolyama 6 forinttal, 0,20 százalékkal 3064 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 10 forinttal, 0,08 százalékkal 12 000 forintra erősödtek, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,35 százalékkal 423,50 forintra esett, forgalma 49,7 millió forint volt.

A Richter-papírok 5 forinttal, 0,09 százalékkal 5295 forintra gyengültek, forgalmuk 348,1 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4532,79 ponton zárt csütörtökön,
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 17:52
1/16
Képek, videók
Befektetési Tanácsadó
sanci81
2015. június 22. hétfő, 20:06
1 unciás befektetési aran
tvnati
2012. november 15. csütörtök, 07:52
reszveny.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:49
Szegedi részvény.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:40
1920_Reszveny_szalami. jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:24
részvény.jpg
agica2004
2010. március 19. péntek, 13:58
egy részvény.jpg
agica2004
2006. december 14. csütörtök, 16:27
A legnagyobb feladatunk n
sanci81
2018. szeptember 01. szombat, 18:06
A legnagyobb szegénység
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:42
A legnagyobb lecke...
cuppika59
2018. augusztus 16. csütörtök, 18:48
Életünk+legnagyobb+rés ze+
menusgabor
2018. július 13. péntek, 22:19
a legnagyobb hiba.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
A legnagyobb kincs
irmus
2018. május 06. vasárnap, 16:56
a legnagyobb.png
sz719eszter
2018. március 17. szombat, 11:32
a legnagyobb.jpg
sz719eszter
2018. február 28. szerda, 13:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.