Belépés
2020. február 26. szerda | 9. hét | 57. nap | 11:12 | Edina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az otthontalanság és az átmenetiség a Budapest Galéria új kiállításán
A Hazaúttalan címet viselő tárlat Erőss Nikolett kurátor válogatásában négy művész - a román Iulia Toma és a csecsenföldi Aslan Goisum mellett Fátyol Viola és Neogrády-Kiss Barnabás - munkáiból ad válogatást. A kiállítás a Budapesti Román Kulturális Intézet támogatásával valósult meg - közölte az intézet az MTI-vel kedden.

A Budapest Galéria honlapján olvasható, hogy a biztosnak vélt háttér elvesztése vagy a biztonság soha meg nem élése szerteágazó hátterű, de alapvető tapasztalat sokak számára, olyan, az életet meghatározó mély nyom, ami többeket születésük óta kísér.

Neogrády-Kiss Barnabás fényképeinek szereplői gyerekként tapasztalják meg az otthon, a családi környezet elvesztését, majd, szerencsés esetben, másként összeállását. Fátyol Viola Süllyedő háza az otthon elvesztésének félelmét sűríti magába. A házilag készített, hétköznapi tárgyakból fabrikált fehér zászlókat ábrázoló sorozat (A megadás zászlói) a kilátástalanság és a privát szférába visszahúzódás tanúja - írják.

A galéria
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 15:41
Bajban
"Szenved valaki közöttetek? Imádkozzék!" (Jak 5,13)

Az ember ezt a két dolgot szeretné leginkább távol tartani magától. Senki sem szeret szenvedni, az imádkozásra pedig sokszor csak a szenvedés mélypontja tudja rákényszeríteni.
Az imádkozáshoz Isten előtti megalázkodás kell. Erre azonban a maga vélt biztonságában és gőgjében elbizakodott ember csak úgy képes, ha Isten kirántja alóla ezt a biztosnak vélt talajt. Sokaknak az imádság valamiféle utolsó szalmaszál, amihez csak igazán nagy bajban folyamodnak. Ennek az a magyarázata, hogy csak a szabadítás fontos a számukra, és nem a szabadítás Ura. Mások úgy gondolják, nem fér bele az életükbe, mert nem tartják eléggé fontosnak.
Boldog ember az, akire a szenvedések ideje alatt ránehezedik bűnei terhe. Akkor a szenvedés elérte célját, "mert az Isten szerint való szomorúság megbánhatatlan megtérést szerez az üdvösségre". Boldog az, aki így megszomorodva tud már imádkozni: "Könyörülj rajtam, Uram!" Az ilyen embert Isten megvigasztalja. Ezért
kalmanpiroska, 2018. június 21. csütörtök, 10:16
Légfegyveres Eb - Komoly hiányérzet maradt a magyar kapitányban
A szakvezető nem titkoltan abban bízott, hogy az olimpiai számokban, puskában és pisztolyban az egyéni és a vegyescsapatok küzdelmében sikerül érmet szerezni, ám a pénteki és szombati napon elmaradtak a versenyzők a várakozásoktól. Két évvel ezelőtt, a szintén Győrben rendezett, olimpiai kvalifikációs Eb-n minden összejött a magyaroknak, akik három kvótát és rengeteg érmes és döntős helyezést értek el, most viszont épp az ellenkezője történt, s még az előzetesen biztosnak vélt eredmények sem jöttek.

"Le kell ülnünk egyenként minden edzővel, s át kell gondolnunk, hogy mik voltak a visszafogottabb szereplés okai. Ugyanis többen nem tudták azt nyújtani, amit vártunk" - jegyezte meg a kapitány, azt külön hangsúlyozva, hogy senkitől sem vártak csodát, csak annyit, amennyit az elmúlt időszakban a hazai és a nemzetközi versenyeken produkált.

A legnagyobb csalódást a férfi puskások egyéni száma hozta, melyben a tavalyi világkupadöntőben győztes Péni István és a 2016-os vk-fináléban első, olimpiai
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 12:22
Évértékelő - Reményteli várakozással tekint 2018-ra Macedónia
Macedóniában 2016 decemberében tartottak előrehozott parlamenti választást, amelynek célja a belpolitikai válság rendezése volt. A voksolást ugyan a Nikola Gruevszki miniszterelnök vezette jobboldal nyerte meg, ám nem tudta maga mellé állítani korábbi kisebbségi albán koalíciós partnereit, így nem tudott kormányt alakítani. Mivel az államfő nem akarta megadni a kormányalakítás jogát a második helyen végzett szociáldemokratáknak, hónapokig tartó bizonytalanság lett úrrá a balkáni országon.

A feszültség érzékelhető volt és április 27-én tetőzött, amikor a parlament albán kisebbségi házelnököt választott meg. Még aznap este jobboldali tüntetők törtek be az országházba, és székekkel dobálták meg a képviselőket, a verekedésben pedig több politikus is megsérült. A jobboldal azt sérelmezte, hogy a szociáldemokraták egyezségre jutottak az albán kisebbségi pártokkal, ám Nikola Gruevszki támogatói szerint a megegyezés veszélyeztette Macedónia függetlenségét és egységét, mert szélesebb jogköröket biztosít az
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 07:11
Élelmiszer-minőség - Horvátországban a vizsgált termékek fele gyengébb minőségű, mint Nyugat-Európában
Hozzátette: nem csak minőségben, árban is nagy az eltérés. Horvátországban sokkal drágábbak ugyanazok a termékek, mint Németországban - mondta.

Horvátország még március végén jelentette be, hogy vizsgálja, van-e eltérés a nagy nemzetközi cégek által Nyugat-Európában és Horvátországban forgalmazott termékek összetétele és minősége között. A kutatások eredménye a legnagyobb eltérést az élelmiszeripari termékek között és egy mosóporban mutatta ki.

Borzan a termékek közül kiemelte a Hipp által gyártott rizses-pulykás Bio bébiételt, amely Horvátországban sokkal kevesebb zöldséget tartalmaz és több rizs van benne, valamint 50 százalékkal többe kerül, mint Németországban. A képviselő említette még a Wudy csirke- és pulykavirslit, amelyet a horvát piacra úgynevezett kicsontozott húsból készítenek, ami az Európai Unió előírásai szerint nem viselheti a hús jelzőt. Ezzel szemben Németországban valóban csirke- és pulykahúsból készült a termék. Az Ariel Vollwaschmittel mosópor is sokkal hatékonyabban mos
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 14:32
Marosvásárhelyi iskolaügy - Az emberi jogok megsértésére hivatkozva a parlamenti szakbizottsághoz fordultak a s
kialakult helyzet mielőbbi orvoslása érdekében megküldenek a Legfelsőbb Bírói Tanácsnak (CSM) és az oktatási tárcának.

Nem állhat le az iskola az ügyészségi vizsgálat idejére, a minisztériumnak meg kell találnia a gyakorlati megoldást, hogy az oktatáshoz, a vallásgyakorláshoz, a szabad iskolaválasztáshoz fűződő emberi jogok ne sérüljenek az iskolalapítás törvényességét megkérdőjelező jogi hercehurca miatt - hangoztatta a képviselő.

Csíky Csengele, a szülők szószólója az MTI-nek elmondta: most már biztosnak tűnik, hogy az iskola nem indíthat idén cikluskezdő (előkészítő, ötödik és kilencedik) osztályokat, de legalább azt szeretnék elérni, hogy a már beindult osztályokban zavartalanul folyhasson az oktatás és a következő beiratkozási időszakig rendeződjön a gimnázium jogi helyzete.

Hozzátette: azért járultak a bizottság elé, hogy a közösség akaratát közvetítsék a legfelsőbb döntéshozói szinten.

"Ehhez az iskolához foggal körömmel ragaszkodunk. Ha (az alapításnál) adminisztrációs, vagy
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 17:53
Amerikai elnökválasztás - Elemzők: elmaradhat a Fed decemberi kamatemelése
A CIB Bank elemzői szerint a piac első reakciója a kockázatkerülés erősödése volt. A következő napokban jelentős volatilitásra számítanak a főbb devizapiacokon és a részvénypiacokon is. Úgy vélik, kérdésessé válhat a már csaknem biztosnak vélt decemberi Fed kamatemelés. Hozzáteszik, a következő hetekben derül ki, hogy a kampányígéretekből pontosan mi, és hogyan valósul meg, egyáltalán nem biztos, hogy a legrosszabb fogatókönyv realizálódik, a nyilatkozatok bármelyik irányba alakíthatják a hangulatot.

A forint hajnalban/reggel 305-ről 307,50-ig gyengült, majd kissé visszaerősödött, relatíve széles sávban ingadozik. A CIB elemzői szerint nem zárható ki további gyengülés. Pánikreakciókra nem számítanak, a volatilitás ugyanakkor a szokásosnál nagyobb lehet. Az állampapírpiacon szintén növekedhet az ingadozás, de visszafogottabb gyengülés várható.

A K&H elemzői szerint a bizonytalanság elhúzódása nem tesz jót a részvénypiacoknak, a menekülő eszközök, így az arany számára viszont kedvező. Öröm az
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 13:21
Lévay Botond: Szöveg és hitvallás
értelmezésén túl fontos az olvasó hívő tudata is. Ez az elmondottakból is következik, hogy a hívő olvasó értelme nem csak termékenyebben, megbékélve, kiegyensúlyozva fogadja be a Szentírás allegorikus példázatait a szöveg összefüggésein túl, de a mindennapi élet vezetésében erkölcsileg is mássá, kegyessé válik az esetlegesen ateista embertársaihoz viszonyítva. Természetesen személyesen senki fölött sem akarunk pálcát törni, csupán elméletileg és nagy általánosságban fogalmazom meg mindezt. Az viszont biztosnak látszik, hogy emberi magatartásunk, közösségi mentalitásunk, mindennapi gyakorlati viszonyunk, egymás iránti kapcsolatunk nagyon sok kívánnivalót és kivetnivalót hagy maga után. Mozgatórugónk még mindig a pénz, az érdek, az önzés és az anyagiak, a túlságosan földhöz kötöttség a boldogulásban, a racionális ismeretek, gyakorlatok abszolút tisztelete. Mintha valamiképpen sokan fogadnánk el a szellemesen szemtelen, cinikus Woody Allen egyik filmbeli okfejtését: ,,A kereszténység hozomra ígéri a
lenke1964, 2016. október 25. kedd, 17:50
Groupama: az ideális munkahely jellemzői háttérbe szorulnak a munkahelyválasztásnál
munkahelyi elvárásaikról, és hogy ehhez képest milyen szempontok alapján választanak állást a valóságban.

Az ideális munkahely leírásánál a megkérdezettek 59-59 százaléka említette a magas jövedelmet, illetve a kreatív és emberközpontú munkát, 52 százalékuk az ideális munkahelyi légkört, a jó csapatot, 35 százalék a gyors megközelíthetőséget - tették hozzá.

A közlemény idézi Boórné Siska Katalint, a Groupama Biztosító humán erőforrás ügyvezető igazgatóját, aki kifejtette: a kutatás révén korábban biztosnak vélt állítások kérdőjeleződtek meg, például hogy a karrier-, vagy előrelépési lehetőség kiemelten fontos a magyaroknak, amikor álmaik munkahelyét keresik. A megkérdezettek mindössze 22 százaléka sorolta ezt a szempontot az 5 legfontosabb elvárás közé - fogalmazott.

Azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy a felmérésben résztvevő aktív munkavállalók 56 százaléka jelenlegi munkahelye kiválasztásakor elsősorban a teljes bejelentettséget tartotta szem előtt, míg a magas jövedelem csak 20
velemenyezd, 2016. május 03. kedd, 15:22
Párbeszéd a virággal
Párbeszéd a virággal
Írta: Endrei-Horváth Ágnes

Sétám közben rábukkantam egy gyönyörű rózsára. Vadnövények közül bújt elő, és elgondolkodtam, hogy vajon hányan veszik észre. Ez a vers már ott megszületett.

Elbújtam, hogy megláss engem ezer vad bokor között.
Kiszáradt fűben, betonrepedésben, térdig érő gaz mögött.

Látni tanítalak.

Tudom, hogy a gaz elhúzza tekinteted.
Tudom, hogy millió baj és förtelem,
sikítva kéri figyelmedet.
Hallom, ahogy mondod:
,,Ne dugd homokba fejed!
Gyere ki a bokrok mögül és látod majd, hogy a világ beteg.
Téged csodáljalak a sok baj között,
mikor harcolni és tenni kell,
a rosszat legyőzni és a jónak adni helyet?"

Értelek.
Haragszol, hogy a világ rossz és az ember érdemtelen.
De látom, ahogy haragod súlya éppen azzá nyomorít,
amit másokban vagy elviselni képtelen.
Látom, ahogy elgyengít a küzdelem
és
dorotea55, 2016. április 06. szerda, 06:10
Törökországi választások - A török újságok eltérően értékelik a választások eredményét
szerint a polgárháborús fenyegetettség lekerült a napirendről, az elkövetkező korszakban a béke és a jólét uralkodik majd az országban. A lap kitér arra, hogy a legnagyobb ellenzéki erő, a Köztársasági Néppárt (CHP) az állam 81 tartományából csak hatban tudta megszerezni az első helyet, a szélsőjobboldali Nemzeti Cselekvés Pártja (MHP) a szavazatok 11,9 százalékával egy tartományban sem nyert, és ezzel kitörlődött az ország politikai térképéről, a kurdbarát Népi Demokratikus Párt (HDP) pedig még a biztosnak vélt szavazataiból is veszített. A Sabah arra emlékeztet, hogy az AKP 316 képviselőjével könnyen alakít kormányt, amely lépéseket fog tenni egy új alkotmány elfogadása, valamint az elnöki rendszer bevezetése felé.

A Posta című független napilap ugyanakkor megjegyezte, hogy a 316 képviselő nem elegendő az alkotmány megváltoztatásához és az elnöki rendszer bevezetéséhez. Arról is ír, hogy a veszteséget szenvedett pártok szavazatai mind az AKP-hoz kerültek.

A Hürriyet című, legfőbb ellenzéki
velemenyezd, 2015. november 02. hétfő, 14:52
Azt ígérted önmagadnak, hogy boldog leszel… (Némethi E
szeretetet és boldogságot, ami öröktől benned lakozik.

A lépéseid, melyek önmagad és a boldogságod felé visznek
Már tudod, hogy az egységből születtél testbe, és hogy a túlélés miatti félelmeid arra ösztökélnek, hogy ragaszkodj elveidhez, szokásokhoz, hogy megszerezz és birtokolj dolgokat, embereket! Ezeket ,,kell" lefejtened, és rátalálsz a belső én-edre, a boldogságodra!
1.Gondolkozz kérdésekben kijelentések helyett!
Csak próbáld ki néhány hétre, hogy mindent, amit biztosnak hittél, azt megkérdőjelezed pl: Biztos, hogy ha bátran szeretni fogok, becsapnak majd? Biztos, hogy a párom nélkül elvesznék? Biztos, hogy a férfiakat a hasuknál lehet megfogni? Ha megtanulsz kérdések között élni, a világ kitágul, sokkal több lehetőséget fogsz megtalálni benne!

2.Semmiről se döntsd el, hogy az jó-e vagy rossz!
Ne ítélkezz! Bármi kerül is az életedbe, minden téged szolgál, mert - bár adott esetben lehet, hogy kellemetlen - mégis olyan tapasztalásra vezet
lenke1964, 2015. szeptember 05. szombat, 06:34
1/4
Képek, videók
Budapest.jpg
menusgabor
2020. január 03. péntek, 19:08
6 Esti Budapest.png
lovaszmarika
2019. december 15. vasárnap, 15:38
6 Budapest a 15. a lakoss
lovaszmarika
2019. december 15. vasárnap, 15:04
Parlament Budapest
eva6
2019. február 16. szombat, 14:53
Budapest régen
eva6
2019. február 16. szombat, 12:44
Budapest karácsonyi fényb
eva6
2018. december 20. csütörtök, 16:57
Budapest eate
eva6
2018. december 14. péntek, 21:23
beyond-budapest-igy-el tek
foldinefehereva
2018. december 04. kedd, 22:30
Liget Budapest 1969
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:04
7702519c67b1budapest.g if
vicus54
2018. május 15. kedd, 19:34
budapest0424.jpg
maroka
2018. április 24. kedd, 11:30
Néha otthontalanabb lesz
suzymama43
2015. március 12. csütörtök, 16:06
Toró József kiállításán
alburnus
2009. augusztus 16. vasárnap, 11:31
Címkék
Iulia Toma, ilyen embert, vizsgált termékek, Népi Demokratikus Párt, román Iulia, imádkozásra pedig, ideális munkahely, szintén Győrben, privát szférába, oktatási tárcának, Groupama Biztosító, esetlegesen ateista, élelmiszeripari termékek, horvát piacra, iskolához foggal, olvasó hívő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.