Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 17:11 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az NKM Földgázszolgáltató látja el földgázzal szombattól a Kárpát-Gáz korábbi felhasználóit
A MEKH a Kárpát-Gáz földgáz kereskedelmi működési engedélyét december 15-étől kilencven napra függesztette fel - erről az energetikai hivatal december 8-án határozott.

A köztes időben, a felfüggesztés kezdetéig a Kárpát-Gáz felhasználóinak a földgázt a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség biztosította.

A felfüggesztés oka, hogy az elmarasztalt cég a szállítási rendszerüzemeltetővel kötött rendszerhasználati, illetve kiegyensúlyozást biztosító megállapodásával súlyos szerződésszegést követett el - közölte a MEKH.

Az NKM Földgázszolgáltató és a Kárpát-Gáz korábbi felhasználói között új jogviszony jön létre.
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 12:01
Több települést díjazott az ITM az Európai Mobilitási Hét programjaikért
Kiemelték: idén rekordszámú, több mint 260 magyarországi település csatlakozott az európai közlekedési-környezetvédelmi kampányához; 205 önkormányzat Autómentes Napot is rendezett.

Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár a közlemény szerint elmondta, az innovációs tárca idén a tavalyi összeg dupláját, 140 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított a programokra.

Megjegyezte: a programsorozat kiemelt célja az Európai Unió tiszta közlekedésről szóló jövőképének közvetítése, amely üzenet összhangban áll az ITM céljaival.

Az ITM három kategóriában adott át elismeréseket: legjobb szervező önkormányzat, kiemelkedő szervező önkormányzat és legszorgosabb helyi szervező.

Európából és a világ más részeiről összesen 2700 település csatlakozott a kontinens legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kampányához. A résztvevő 50 ország listáján a programot szervező önkormányzatok számát tekintve Magyarország a harmadik.
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 10:31
Szabálytalanságokat talált a Millenárisnál az ÁSZ
Az ÁSZ MTI-hez eljutatott pénteki közleménye szerint a Millenáris NKft. 2016-ban már kialakította a szabályszerű gazdálkodás és vagyongazdálkodás feltételeit, utóbbi ugyanebben az évben már szabályos volt. Közzétételi kötelezettségének a társaság hiányosan tett eleget, nem biztosította a gazdálkodás nyilvánosságát és átláthatóságát.

A Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének kialakítását célzó beruházás döntés-előkészítése megfelelő volt, ugyanakkor a társaság szervezeti és működési folyamatai, belső szabályozottsága kockázatot hordozott a beruházás elszámoltathatóságának biztosítása szempontjából.

A közlemény felidézi, hogy a Millenáris NKft. jogelődjét 2008-ban alapította 100 millió forint jegyzett tőkével a magyar állam. A tulajdonosi jogokat 2012. január 1-jétől 2014. december 14-ig az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., 2014. december 15. és 2015. november 2. között a Miniszterelnökség, 2015. november 3-tól 2016. december 31-ig a Forster Központ gyakorolta, majd 2017. január 1-jétől
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 15:32
A koszovói parlament döntött a biztonsági erők hadsereggé alakításáról
leginkább a feszültség. A szerbek lakta északi részben szerb zászlók lengtek, míg az albánok lakta részben albán és amerikai zászlókkal díszítették fel az utcákat és az épületek homlokzatait. Az összecsapások megelőzése érdekében a város két részét összekötő hídhoz a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő (KFOR) páncélos járműveit vezényelték ki.

A voksolás napjára időzítette Aleksandar Vucic szerb elnök a szerb-koszovói határ közelében fekvő laktanyák felkeresését, ahol biztosította a katonákat arról, munkájukat a szerbiai állampolgárok megbecsülik.

A NATO szakértői szerint a hadsereg megalakítása nem történhet egyik pillanatról a másikra, nem a névváltoztatástól válik egy kontingens hadsereggé, a teljes folyamathoz körülbelül tíz évre lesz szükség.

Pristinában 17 órákor kezdődő ünnepi ceremónián jelentik be a biztonsági erők átalakítását.

Az 1998-1999-es koszovói válság lezárását követően, 1999-ben az ENSZ Biztonsági Tanácsa az 1244-es számú határozatban mondta
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:02
Szép napot mindenkinek!
rendszer által felkínált választási lehetőségekből kiábrándulók aránya, törvényszerű, hogy az a hányad, amely az önsajnálatba süllyedés helyett hajlandó rászánni magát az utolsó lépésre, egyre több embert jelent.
Miért nem tudnak az emberek kitartani a világnézetük mellett?
Azért, mert valójában nincs nekik ilyen. Ebből adódóan a mai Orbán-fanatikusok jelentős része tíz évvel ezelőtt még Medgyesi-fanatikus volt (mert akkor épp ő ígért gázár-nem-emelést), s akik három éve kétharmados többséget biztosítottak a Fidesznek, alig húsz éve ugyanezt tették a MSZP-vel... Mint a hörcsög a mókuskerékben: futnak, futnak, mégis egy helyben állnak, de a mozgás, a változás, a "döntés"élménye azért megvan. Pedig - maradva a hasonlatnál, ha nem az illúziót kergetnék, csak egyetlen lépésre volna szükség, hogy kikerüljenek a mókuskerékből... Az emberek túlnyomó része érzelmi alapon - valami ellen és nem valamiért - politizál, olyanok vezetésével, akik az egyes világnézetek külső jeleit puszta eszközként használják
kirscha, 2018. december 14. péntek, 11:12
Karácsony - Felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON január 6-ig
A társaság pénteki, MTI-nek küldött közleménye szerint haladékot kapnak azok a lakossági ügyfelek, akiknek tartós számlatartozásuk van.

A kikapcsolási moratórium az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel (egyetemes szolgáltató) szerződésben álló lakossági ügyfeleket érinti. A vállalás a nem lakossági, illetve más energiakereskedővel szerződésben álló ügyfelekre nem vonatkozik - írták.

A vállalatcsoport áramhálózati társaságai a Dunántúlon és a Tiszántúl három megyéjében működnek. Az energiakereskedelmi vállalat közel két és félmillió lakossági ügyfelet lát el villamos energiával az egyetemes szolgáltatás keretében, valamint több tízezer kis-, közepes és nagyvállalatot árammal és földgázzal a versenypiacon.

Mint írták, 2010. óta minden évben úgy döntött a vállalat, hogy felfüggeszti az érvényben levő kikapcsolásokat a 63 napot meghaladó tartozások esetében. Ezzel az évek óta önként vállalt kikapcsolási moratóriummal kíván a vállalat hozzájárulni a békés és nyugodt ünnepekhez, hogy a karácsony
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 10:11
Németh Szilárd: a haderőfejlesztést szolgálják a parlamenti döntések
Németh Szilárd az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában bírálta a parlamenti ellenzéket, amely sem a parlamenti szavazáson, sem az előkészítő munkában nem vett részt. Ezzel szerinte azt bizonyította, hogy nem tartja nemzeti ügynek a honvédelmet.

Az államtitkár a repülőgép-beszerzésekről azt mondta, hogy a honvédség ismét képes légi úton szállítani, "van magyar szállítóképesség".

Azt is hangsúlyozta, hogy a megváltozott biztonsági környezet, köztük a strasbourgi terrorcselekmény nyomán a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ emberei mellett a katonák is részt vesznek a karácsonyi vásárok biztosításában.

A katonák már az új, Magyarországon összeszerelt, a héten bemutatott fegyverekkel járőröznek - emelte ki.

A csütörtök esti budapesti kormányellenes tüntetésről Németh Szilárd úgy vélekedett, hogy rengeteg provokátor vegyült azok közé, akik békésen szerették volna kifejezni véleményüket.

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy békésen kifejezze véleményét, ezt a rendőrök
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 09:11
Potápi: a közös gondolkodás eredményei a vajdasági gazdaságfejlesztési támogatások
A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminál Kárpát-medencei őszi körútjának vajdasági állomásán Potápi Árpád János emlékeztetett arra, hogy 2018 a külhoni magyar családok éve volt. Erre a programra a magyar kormány egymilliárd forintot biztosított, amiből alapvetően mikrovállalkozásokat és családi vállalkozásokat támogattak. "Fontos a vállalkozások, vállalkozók támogatása, mert rajtuk keresztül érjük el a magyar családokat, és így tudunk segíteni abban, hogy a szülőföldön tudjanak boldogulni, és ne kelljen elhagyniuk a hazájukat azért, hogy a családjukat el tudják tartani" - húzta alá a nemzetpolitikai államtitkár. Hozzátette, az utóbbi néhány évben tett lépések első eredményei már látszanak.

Potápi Árpád János emlékeztetett arra, hogy 2014 után a nemzetpolitika a szülőföldön való boldogulás irányába fordult. Magyarország gazdasági fejlődésének köszönhetően lehetőség teremtődött arra, hogy a Kárpát-medencei magyarságot gazdasági értelemben is támogatni tudja Budapest -
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 15:54
Ombudsman: módosításra szorul a környezetvédelmi törvény egy pontja
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a kezdeményezést arra alapozták, hogy a huszonhárom éve elfogadott törvénypont ellentmond a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás 2015. január 1-től hatályos szabályozásának, amely pontosan meghatározza az ingatlanhasználók zöldhulladékkal kapcsolatos jogait és kötelezettségeit.

Székely László ombudsman és Bándi Gyula szószóló a háztartási zöldhulladék - avar és kerti hulladék - égetésére vonatkozó szabályok önkormányzati rendelettel történő megállapításáról szóló korábbi jelentés utóvizsgálatának beszámolójában tett javaslatot a módosításra.

Rámutattak: a módosítandó jogszabály lehetővé teszi a települési önkormányzatoknak, hogy helyi rendeletben szabályozzák a zöldhulladék égetésének feltételeit, miközben a levegő védelméről szóló jogszabály általánosan megtiltja a hulladékégetést.

A jelentés arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzatok nem hozhatnak olyan rendelkezést, amely a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:31
Luca napi hagyományok
keresztet rajzoltak az ólak ajtajára, miközben ezt mondták: ,,Luca, Luca távol légy!" A következő évre vonatkozóan időjósló (pl. hagymakalendárium), termésjósló (lucabúza), szerelmi jósló (kivirágoztatott ág), haláljósló (tollaspogácsa) eljárások voltak ismertek.
A luca búza hajtatás egyébként valószínűleg ez az egyik legősibb ma is élő néphagyományunk: a néprajzi kutatások kimutatták, hogy eredete Délkelet-Ázsiában visszanyúlik a Krisztus előtti 17. századig.
Tilalmak és előírások biztosították a baromfi hasznát is. Luca-napon tilos volt varrni, de ajánlatos volt fejteni (babot, ruhát), hogy kifejtsék a tyúkból a tojást. A gazdaasszonynak sokat kellett ezen a napon ülnie, hogy a kotlós jó ülős legyen.
Luca napján kezdték készíteni a boszorkány felismerését biztosító lucaszéket, mely szentestéig készült, anyagát, formáját előírás szabályozta. A tizenháromféle fából készült széket a katolikusok elvitték az éjféli misére. Ráállva megláthatták a boszorkányokat, akik ökör- vagy
maroka, 2018. december 13. csütörtök, 13:31
MNB: a bankok megszabadultak rossz projekthiteleiktől; nőtt a jelzáloglevelek piaca
A kiadvány az elmúlt egy év makroprudenciális beavatkozásait, a piaci szereplők alkalmazkodását és az intézkedések szélesebb körű gazdasági hatásait mutatja be.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015 óta alkalmaz adósságfék szabályokat a háztartások túlzott mértékű eladósodásának megelőzése érdekében. Idén a hitelezés dinamikus bővülésével párhuzamosan az adósságfék-limitek továbbra is hathatós védelmet biztosítottak a túlzott eladósodás ellen. Októbertől az adósságfék-szabályok a háztartások kamatkockázatát is figyelembe veszik, így a rövidebb kamatperiódusú, változékonyabb törlesztőrészletű jelzáloghiteleket csak nagyobb jövedelem mellett lehet felvenni.

Az eddigi tapasztalatok szerint a módosítás hatékonyan mérsékli az ügyfelek kamatkockázatát, és a piaci szereplők megfelelő módon alkalmazkodtak a módosult elváráshoz - derül ki a jelentésből.

Szombati Anikó, az MNB ügyvezető igazgatója a kiadványt bemutató sajtótájékoztatón kiemelte: az adósságfék-szabályok a jelzáloghitelek
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:21
Gulyás: agresszív politikai aktivisták vettek részt a szerdai budapesti tüntetésen
A tárcavezető szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján az ellenzék előző napi parlamenti akciójáról - az elnöki emelvényre vezető lépcsők elfoglalásáról, hangoskodásról - azt mondta: szomorú és példátlan, ami az Országházban történt, az ellenzék egésze tette magát nevetségessé a méltatlan, az alkotmányos rendet veszélyeztető akciójával. A kormánypárti többség azonban megőrizte a saját és a Ház méltóságát, és biztosította a parlament alkotmányos és törvényes működését - hangsúlyozta.

A miniszter kijelentette: komoly, érdemi jogi vita fel sem merülhet az országgyűlési döntések törvényességével - sem a képviselői kártyákkal, sem az ülésvezető elnök helyével - kapcsolatosan. Megjegyezte, akkor sem használtak kártyát, amikor a parlament a Felsőházi teremben ülésezett. A szavazati jog nem kártyához, hanem képviselőhöz kötődik - jelentette ki, hozzátéve, a házszabály arról sem rendelkezik, hogy a levezető elnöknek a pulpitusról kellene vezetnie az ülést.

A parlamenti történéseket követő esti budapesti
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:11
1/1298
Képek, videók
otthoni-felhasznalo.gi f
misitata
2011. október 23. vasárnap, 19:12
felhasznalo.gif
misitata
2011. október 23. vasárnap, 18:57
felhasználo.jpg
viccelek
2009. július 27. hétfő, 19:51
elegedetlen-felhasznal o
zsoka40
2006. december 30. szombat, 14:42
Egy felhasználó.jpg
csabee007
2006. május 28. vasárnap, 23:16
Agresszív Win_felhasználó
csabee007
2006. május 22. hétfő, 19:48
Herendi készletek.jpg
gigi55
2012. szeptember 11. kedd, 19:33
0H teljes készletek.png
lovaszmarika
2012. szeptember 08. szombat, 15:54
0H készletek.png
lovaszmarika
2012. szeptember 08. szombat, 15:39
készletek
bobci
2010. július 28. szerda, 22:07
erösödünk energetikailag
paniko
2007. december 11. kedd, 19:47
köztessel.jpg
mami7090
2016. február 17. szerda, 19:56
A boldogság egy köztes ál
sarkadykati
2009. március 11. szerda, 06:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.