Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 08:26 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kurkuma
Habár nem minden táplálék és gyógynövény megfelelő minden ember számára, illetve mindennek van váratlan és káros mellékhatása, a kurkuma elég különleges ebből a szempontból, mivel rendkívül biztonságos fűszernek mondható szemben az összehasonlítás alapjául szolgáló gyógyszerekkel (például ibuprofen, kemoterápiás vegyületek, hidrokortizon). Továbbá a mai modern gyógyszeripar semmivel sem tud szolgálni, ami csak egy kicsit is megközelítené a kurkuma 6000 éves rekordját az Ajurvédikus gyógyászaton belül, ami a biztonságos használatot illeti.
Habár rendkívül jól képes enyhíteni az emberi fájdalmakat, a kurkumát valószínűleg sosem fogják gyógyszerként jóváhagyni, mivel nem kizárólagosan forgalmazható, szabadalmaztatható és ezért nem jelent igazi jövedelemforrást.

Az igazság az, hogy a leendő gyógyszernél a befektetőnek kell előre befizetnie 800 millió dollárt (vagyis megkockáztatja,
pacsakute, 2018. december 15. szombat, 20:55
Szeneczey: kibertámadások érték a BKK online értékesítési rendszerét, de nem kell leállítani
Szeneczey Balázs elmondta: a rendszer operatív működtetéséért felelős T-Systems Magyarország Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy rendszerszintű volt az a támadássorozat, amely az első két-három napon érte az online értékesítési rendszert. A társaság egy ügyben büntetőfeljelentés tett.

A rendszer továbbra is biztonságosnak tekinthető, a városvezetést a BKK és a T-Systems arról tájékoztatta, hogy a "rendszer leállításának nincsen oka", továbbra is biztonságban vannak a felhasználók adatai - tette hozzá.

Szeneczey Balázs közölte, az elmúlt napokban mintegy ötezer felhasználó regisztrált a webes oldalon, és mintegy nyolcszázan vásároltak az online rendszeren keresztül.

Szeptemberben hasonló felülettel, de egy továbbfejlesztett szoftverrel működik majd a rendszer - jegyezte meg.

A főpolgármester-helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy az online értékesítési rendszer és az elektronikus jegyrendszer két külön projekt, amelyek egymással összeillenek, de párhuzamosan futnak. Az
velemenyezd, 2017. július 18. kedd, 13:32
Jó tudni!!
minimális.
A krém bármilyen további gyógyszer nélkül könnyedén használható. A termék folyamatos hatást fejt ki a lábra, illetve kompenzálja a fizikai terhelés hatását is. Ez hatalmas előny azok számára, akik egész nap a lábukon vannak munka közben. Az első használatot követően, a krém megszünteti a visszértágulat borzasztó tüneteit. Ráadásul, a krém elpusztítja a vérrögöket, javítja a vérkeringést, és regenerálja az érfalakat.
Miből készült a Varikosette?
A készítmény organikus és biztonságos növényekből áll össze. Minden összetevő hozzájárul a krém kifejtett hatásához. Az alkotóelemek egymás hatását fokozva és feldobva segítenek csodálatos eredményt elérni a visszértágulat kezelése során. Röviden szeretném megemlíteni az összetevőket.

Troxerutin (megszünteti a fájdalmat és a lábak fáradtságát);
Ginkgo biloba és méz (serkenti a vér mikrokeringését a lábakban);
Vadgesztenye és varázsmogyoró levél (megerősítik az érfalakat);
Karbamid, kukoricaolaj, napraforgó olaj
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:31
Krónika 6. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
politikáján Brüsszel nyomására?

Németh Szilárd (Fidesz) arról kérdezett, változtathat-e kormány bevándorlási politikáján Brüsszel nyomására. Mint felidézte: az elmúlt héten folytatódott a Brüsszelből érkező, hazánkat érő támadássorozat, a nyomás egyre erősödik, a fenyegetés egyre brutálisabb, az érvelésük pedig teljesen figyelmen kívül hagyja a józan ész, a törvényesség és a tisztesség határait. Kitért arra, meg akarják Magyarországot regulázni, s azt szeretnék, hogy az ország szüntesse meg a biztonságos tranzitzónát, bontsa le a védelmet nyújtó kerítést.

Kijelentette: elutasítják az alaptalan rágalmakat, a tisztességtelen hazudozás, az egész politikai támadást.

Kontrát Károly belügyi államtitkár rögzítette: Magyarország nem akar változtatni bevándorláspolitikáján, "mi akarjuk megmondani, kikkel élünk együtt, kikkel nem, ezt a jogot nem adjuk át senkinek".

Utalt arra, hogy a G7-ek hétvégi zárónyilatkozata is azt tartalmazza: az egyes országoknak szuverén joguk van megvédeni saját
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 17:23
Öt gyerekbicikliből négyet veszélyesnek talált a fogyasztóvédelmi hatóság
Az ellenőrzés kiterjedt a jelölésekre és a biztonságos használatot befolyásoló lényeges információkat tartalmazó tájékoztatókra is.

A közlemény szerint a gyermekkerékpárok esetében jellemző hibaforrás volt, hogy a láncvédő nem megfelelően takarta a lánc külső élét, ami sérülés-, illetve balesetveszélyt jelent. Az egyik kerékpárnál a nem megfelelő fékrendszer okozhat balesetet, míg egy másik kerékpár esetében a támasztókerekek túl közel helyezkedtek el a váz függőleges síkjához, csökkentve ezzel a jármű stabilitását. Ez utóbbinál a támasztókerekek függőleges terhelés hatására el is deformálódtak, ami tovább csökkenti a biztonságos használatot. Három kerékpárnál az egyes részek éles, sorjás vagy hegyes élei jelentettek veszélyforrást, de ugyancsak sérülés-, illetve balesetveszéllyel jár két kerékpár esetében, hogy a nyereg szilárdsága nem megfelelő, az ülőfelület elrepedhet, illetve letörhet a vázról.

A nem megfelelő gyermekülés nem rögzíthető biztonságosan a kerékpárhoz, így
velemenyezd, 2016. május 31. kedd, 09:42
Egyre több légi járaton használhatók a hordozható elektronikus eszközök
nem igénylő alkalmazások pedig továbbra is működőképesek maradnak. GSM, vagy GPRS alapú adatátvitel továbbra is tiltott lesz, erre csak a fedélzeti wi-fit lehet használni.

Korábban a légitársaságok főként biztonsági okokkal magyarázták egyes elektronikai eszközök használatának tiltását a le- és felszállás idejére: az eszközök rádiójeleket sugározhatnak ki, amelyek egy hullámhosszon lehetnek a gépek kommunikációs, navigációs vagy repülésirányító rendszereivel, ezzel befolyásolhatják a járművek biztonságos üzemelését a legkritikusabb helyzetekben.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) 2013 októberében adott ki állásfoglalást arról, hogy támogatják az eszközök használatát az eddig tiltott időpontokban is.

Az FAA korábbi közlése szerint tavaly január 7-én kezdte meg működését egy munkacsoport, amely azt vizsgálta, hogy milyen hatással vannak a hordozható elektronikai eszközök a 3 ezer méter alatti repülés során, a fel- és leszállás idején. A
velemenyezd, 2014. február 18. kedd, 20:35
Galaxy S5 – retinaérzékelő a fedélzeten?
Galaxy S5 - retinaérzékelő a fedélzeten?

A friss pletykák szerint a Samsung következő zászlóshajója a nemrég felkapott ujjlenyomat-olvasó helyett retinaszkennerrel a fedélzetén érkezik a még kényelmesebb és biztonságosabb használat érdekében.

Az AndroidSas értesülései szerint a Samsung nem akar beállni a csúcsmobiljaiba ujjlenyomat-olvasót építő gyártók (Apple és HTC) sorába, hanem valami sokkal izgalmasabb megoldást szeretne építeni a Galaxy S4 utódjába.

A fém készülékházzal, új dizájnnal és erősebb hardverrel érkező Galaxy S5-ben egy retinafelismerő szenzor kaphat helyet. A dél-koreai óriás már régóta folytat kutatásokat arra vonatkozóan, hogy egy ilyen érzékelőt miképp lehet alkalmazni az okostelefonokban, ám egyelőre nincs infó arról, hogy pontosan hogyan is fog működni az S5-ben.

Tény, hogy az Apple iPhone 5S kétdimenziós ujjlenyomat-olvasója nyilván sokkal kényelmesebb és egyben biztonságosabb használatot tesz lehetővé, akárcsak a HTC One
1vargaildyko, 2013. december 12. csütörtök, 10:12
Néhány tudnivaló háztartási gépek vásárlása előtt
még a kényelmi illetve biztonsági funkciók.
-Ilyen az automata szakács, kihúzható teleszópos sütősín, a sütőajtó üvegének rétegszáma, recept, oldalra nyíló ajtó, memória funkció.
-Automata szakács: Csak a sütés idejét és az étek típusát kell beállítani, és a sütő kiválasztja a legoptimálisabb sütési funkciót.
-Kihúzható sütősín: A tepsi teljesen, 100 százalékosan kihúzható a sütőből a teljes hozzáférés érdekében. És ami a legfontosabb: a tepsi teljesen stabil, a sütés a lehető legbiztonságosabb. A teljesen kihúzható tepsik a sütő négy szintje közül bármelyikre elhelyezhetők. Mélyebb tepsik is használhatók.
A sütőajtó lehet 2, 3 vagy 4 rétegű. Ez a sütő külső hőmérseklét befolyásolja. A 4 rétegű sütőajtó a pirolitikus sütőknél található meg.
-ISOFRONT: A kutatások és fejlesztések során a tervezők mindig is arra törekednek, hogy sütéskor a sütő ajtaját a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten próbálják tartani. A sütők különböző ajtókkal készülnek. Az Isofront top ajtók külső
sacimama, 2013. május 30. csütörtök, 13:50
Kerékpárutat avattak a szabolcsi Gyüre és Nagyvarsány között
A politikus az átadáson kiemelte, hogy a Vásárosnamény-Záhony között húzódó nagy forgalmú út mentén épült kerékpárúttal biztonságossá válik a biciklisek közlekedése. A Kisvarsány és Vásárosnamény között később megépülő bicikliút pedig lehetővé teszi majd, hogy a kistérség lakói kerékpárral is eljuthassanak a néhány kilométerre lévő vásárosnaményi járási székhelyre - tette hozzá az államtitkár.

Zsoldos Tibor, Gyüre független polgármestere közölte: a most átadott kerékpárút az Új Széchenyi Terv keretében, több mint 262 millió forintos költségből épült meg. A beruházás megvalósításához a gyürei és a nagyvarsányi önkormányzat közösen 5 százalékos saját fejlesztési forrással járult hozzá.

Nagyvarsányban mintegy 1,8, Gyüre területén pedig 2,3 kilométer hosszú bicikliút épült, amely csatlakozik a Kisvarsányban már meglévő 3 kilométer hosszú kerékpárúthoz. Onnan Vásárosnaményig jövőre tervezik a kerékpárút-építést.

A Gyüre-Nagyvarsány közötti bicikliúttal együtt a két településen a zárt
velemenyezd, 2012. december 27. csütörtök, 11:51
Itt a legújabb világszenzáció! Ez lesz a vásárlás jövője?
Akár a nevünk bemondásával is fizethetünk a jövőben egy amerikai vállalat, a Square fejlesztése révén. Ez a fejlesztés is hozzájárul ahhoz, hogy egyre inkább kiszoruljon a készpénz használat a mindennapokból - írja a New York Times.

Egy amerikai vállalat, a Square kisvállalkozásoknak kínál megoldást a kártyás fizetések kezelésére, ráadásul olyan olcsón teszi ezt, hogy ezzel tényleg kiszoríthatják a készpénz használatot a mindennapokból. Ennél még sokkal többet is tud a cég rendszere. Nemcsak kártyás fizetés lehetséges a Square fejlesztésével, de egy olyan mobil fizetéses rendszer is működtethető a segítségével, amellyel akár a nevünk bemondásával is fizethetünk a jövőben.
A vállalat legnagyobb befektetője az itthon is jelenlevő Starbucks kávézó lánc, mely a következő időszakban intenzíven készül használni a fejlesztéseket. A kisboltoknak leginkább az okos telefonokhoz csatlakoztatható kártya olvasó lesz
galac, 2012. november 24. szombat, 18:06
Vitaest - A drogfüggőség inkább társadalmi, mint bűnügyi kérdés
Soros György, a CEU alapítója, kuratóriumának tiszteletbeli elnöke rövid bevezető beszédében azt hangsúlyozta, hogy nem tudja, mi lehet a megoldás a kábítószerekkel kapcsolatos, a drogfüggőket érintő kérdésekre. Ugyanakkor megítélése szerint alternatív, a jelenlegi drogpolitikák gyakorlatánál kevésbé fájdalmas válaszokat kell keresni. "Talán jobb elsősorban közegészségügyi problémaként kezelni a kérdést" - tette hozzá.

Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért elnöke a vitaest moderátoraként arról beszélt, hogy a kábítószer-használat büntetése emberi jogi ügy is, mivel sok országban a drogok elleni háború súlyosabb következményekkel jár, mint maga a drogprobléma.

Kasia Malinowska-Sempruch, a Nyitott Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) globális drogpolitikai programjának igazgatója Portugália példáját említette, ahol liberalizálták a kábítószer birtoklására vonatkozó szabályokat, ennek ellenére nem nőtt jelentősen a droghasználók száma. Hollandiában, amely régóta megengedő
velemenyezd, 2012. november 22. csütörtök, 21:05
1/3
Képek, videók
Kurkuma .jpg
pacsakute
2019. február 20. szerda, 21:34
Kurkumás tej.jpg
pacsakute
2019. február 13. szerda, 12:05
Kurkuma.jpg
pacsakute
2018. január 07. vasárnap, 07:51
Kurkuma ital.jpg
pacsakute
2016. november 12. szombat, 22:22
Kurkumás méz.jpg
pacsakute
2016. március 23. szerda, 13:09
kurkuma virága
bbbarbara
2015. augusztus 05. szerda, 21:35
Kurkuma virága.jpg
pacsakute
2015. június 17. szerda, 22:20
kurkuma tea
etusmama
2015. március 05. csütörtök, 15:22
Gyömbéres -kurkumás tea.j
pacsakute
2014. október 01. szerda, 11:35
Kurkuma_kleurstof
cipello
2014. augusztus 28. csütörtök, 12:49
összehasonlítás.jpg
bbbarbara
2015. július 15. szerda, 21:14
összehasonlítás
maria_kadar_148
2014. augusztus 21. csütörtök, 19:22
Összehasonlítás.
hartvigjoe
2013. május 30. csütörtök, 10:04
összehasonlítás.jpg
agica2004
2010. augusztus 13. péntek, 14:34
összehasonlitás-fehér- roz
iraziviki
2010. február 20. szombat, 17:51
Címkék
Open Society Foundation, teljesen kihúzható, készpénz használatot, elmúlt napokban, jármű stabilitását, egyes részek, Soros György, sütő ajtaját, készítmény organikus, kurkuma elég, T-Systems Magyarország Zrt, sütő kiválasztja, jelenlegi drogpolitikák, befektetőnek kell, fedélzetén érkezik, vállalat legnagyobb,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.