Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 02:23 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zeman: nem erősítették meg, hogy gyilkolni készülő orosz ügynök érkezett volna Csehországba
A Respekt című jobboldali hírmagazin a múlt hétfőn írt az állítólagos orosz ügynök Prágába érkezéséről. A hetilap jelezte, hogy értesüléseit a cseh biztosági szolgálatok köreiből szerezte. A Respekt közlése éles reakciókat váltott ki a cseh oldalon, és tovább rontotta az utóbbi időben amúgy is igen feszült cseh-orosz viszonyt.

"Amennyiben valóban egy ricinnel ellátott orosz ügynök érkezett volna Csehországba, a cseh biztonsági szolgálatoknak ezt meg kellett volna erősíteniük. Erre eddig nem került sor, én ilyen tájékoztatást nem kaptam" - szögezte le Milos Zeman a közrádióban.

A cseh médiában megjelent értesülések szerint a feltételezett orosz ügynöknek Ondrej Kolár prágai 6. kerületi polgármestert, Zdenek Hríb prágai főpolgármestert és Pavel Novotnyt, Reporyje városrész polgármesterét kellene meggyilkolnia. A három prágai politikus a múlt héten rendőri védelmet kapott.

Kolár "bűne", hogy elrendelte Ivan Konyev szovjet marsall szobrának eltávolítását egy prágai térről. Hríb arról
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 20:54
Illegális bevándorlás - Szakértő: a közel-keleti légkör felforrósodása okozta a nyugat-európai merényleteket
Nem lehet tudni, hogy az Iszlám Állam terrorszervezetnek még hány alvó sejtje, magasan képzett, Európába feladattal telepített ügynöke van - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a katonák mögött logisztikai háttér áll, így akár egy jól szervezett terrortámadást is végre tudnak hajtani.

Rámutatott: ezekre a katonákra úgy látszik, "inspiráló" hatással bír Kászim Szulejmáni, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egysége vezetőjének amerikai erők általi meggyilkolása.

Horváth József emlékeztetett: a bagdadi légitámadásra válaszul az iráni vezetés nyíltan arról beszélt, hogy demonstratív akciókat fog végrehajtani amerikai érdekeltségek ellen.

Elmondta: a biztonsági szolgálatoknak nagy kihívás kideríteni, hogy az alvó sejtek hol vannak és mire készülnek, de tényként kell kezelni, hogy Nyugat-Európának az általuk jelentett veszéllyel együtt kell élnie. Optimális megoldás lenne a terroristagyanús emberek megfigyelése, de ez nem tud megvalósulni, mivel a nyugat-európai szolgálatok létszáma,
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 09:41
NYT: a Marriottot ért kibertámadás kínai hackerekhez köthető
nevezett forrás szerint a támadók ezenkívül egészségbiztosítókat és további több millió amerikai állampolgár adatait szereztek meg. A hírforrás szerint a gyanúsítottak a kínai állambiztonsági minisztériumnak, az állam által ellenőrzött polgári hírszerzésnek dolgoznak.

A NYT értesülése szerint Donald Trump amerikai elnök kormánya Kína kereskedelem-, kiber- és gazdaságpolitikáját sújtó intézkedéseket tervez bevezetni az elkövetkezendő napokban.

Ezek között szerepelnek a kínai hírszerző szolgálatoknak és hadseregnek dolgozó kínai hackerek elleni vádemelések - állította a lapnak négy, neve elhallgatását kérő kormánytisztviselő. A Trump-adminisztráció ezenkívül hírszerzési jelentések titkosításának feloldását tervezi annak érdekében, hogy - a forrás szerint - feltárja a legkorábban 2014-ig visszanyúló kínai erőfeszítéseket egy olyan adatbázis létrehozására irányulóan, amely amerikai vezetők és biztonsági tanúsítványokkal rendelkező kormánytisztviselők nevét tartalmazza.

Keng Suang kínai külügyi
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 14:12
Az ukrán külügyminiszter nem zárta ki, hogy büntethetővé tegyék az orosz-ukrán kettős állampolgárságot Ukrajnáb
Harkiv tévének péntek este adott interjúban beszélt erről. Leszögezte: teljes mértékben kész fontolóra venni azt az elképzelést, hogy büntetőjogi felelősségre vonják azokat, akik titokban az "agresszor-ország" állampolgárságát, vagyis orosz állampolgárságot vesznek fel. Az elképzelést ésszerűnek minősítette, amelyet véleménye szerint vitára kell bocsájtani.

Az ukrán külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az orosz állampolgárság felvételének minden esetét ki kell vizsgálnia az ukrán biztonsági szolgálatoknak, és kategorikusan elutasította az ukrán-orosz kettős állampolgárság törvényessé tételét. Hozzátette: ellenzi viszont azt, hogy büntessék azokat, akik más országok állampolgárságát is birtokolják az ukrán mellett. Mint fogalmazott: "... nem a legjobb opció azoknak a büntetőjogi felelősségre vonása és megvádolása, akik ilyen (nem orosz) állampolgárságot vesznek fel".Klimkin azt mondta: nem ismert, hogy hány ukránnak van orosz állampolgársága, és erről adatokat nem is tudnak beszerezni
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 08:51
A Telegram beleegyezett, hogy kiadja terroristák adatait az orosz biztonsági szolgálatoknak
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint az adatvédelmi politika megváltoztatása a Telegram és az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) peres vitájának eredménye.

"A telegram képviselőiként sosem vontuk kétségbe a hatóságok felhatalmazását, sőt kötelességét a terrorizmus elleni harcra, éppen ellenkezőleg, ezt a civilizált utat ajánlottuk, vagyis a titkosítás bírósági kérésre történő feloldását" - mondta a jogász. Hangsúlyozta: mindez mindössze az IP cím és a telefonszám kiadását jelenti a hatóságoknak, magát az üzenetváltást nem adják át. Szerinte ugyanis meg kell őrizni a nemzetbiztonsági érdekek és a személyiségi jogok érinthetetlenségének egyensúlyát.

Csikov elmondta, a Telegram félévente fog jelentést közzétenni a terrorellenes szolgálatokkal való együttműködéséről, eddig azonban ilyen esetek nem fordultak elő. Az ügyvéd szerint minden esetben csak meghatározott felhasználók adatait kérhetik ki a hatóságok, s szó sincs információk tömeges kiszolgáltatásáról.

Az orosz
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 09:58
Europol: tavaly kétszer annyi dzsihadista terrortámadás történt Európában, mint egy évvel korábban
hazai fenyegetést jelent belföldi gyökerű iszlamisták részéről" - mondta Frederic van Leeuw belga szövetségi főügyész.

"A dzsihadista támadások veszélye továbbra is súlyos az EU-ban, ahogyan azt a 2017-es merényletek is mutatják" - írták a jelentésben.

Manuel Navarrette, a Europol terrorellenes központjának vezetője elmondta, hogy egyelőre nem szivárogtak vissza nagy számban azok az iszlamisták, akik Európából korábban az IÁ iraki és szíriai területeire utaztak. Hozzátette, a biztonsági szolgálatoknak továbbra is az ő nyomon követésük az egyik legfőbb feladatuk.

A Közel-Keleten terrorcsoportokhoz csatlakozott mintegy ötezer európai közül eddig nagyjából 1500-an tértek vissza a kontinensre, ezren pedig meghaltak. Sokakat őrizetbe vettek, mások továbbálltak Líbiába vagy például Malajziába, és vannak akik más országokban bujkálnak.

Mint mondta, az elmúlt években megszaporodtak Európában is a "magányos farkasként" lecsapó merénylők által egyszerű eszközökkel, például egyszerűen autóval vagy
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 21:32
Egy terrorcsoport vezetőinek megsemmisítéséről számolt be az FSZB
Az FSZB szerint a sejt terrortámadások végrehajtására készült. A gyanúsítottak az elfogási kísérlet idején fegyveres ellenállást tanúsítottak. A szolgálat egy robbanószerkezetek előállítására használt műhelyben házi készítésű pokolgépet, lőfegyvert, lőszert és kézigránátokat is talált.

Múlt csütörtökön Oroszország déli és szibériai régióból öt, múlt pénteken pedig Moszkva környékéről egy terrorcsoport felszámolását jelentette az FSZB.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója április lején közölte, hogy Oroszországban tavaly négy terrorcselekményt követtek el, és hogy a biztonsági szolgálatoknak további 25-öt sikerült megakadályozni. Mint akkor el mondta, hogy az idei első negyedévben hat előkészületben lévő terrortámadásnak vették elejét, és 12 terrorista sejtet számoltak fel.
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 16:01
Terrorizmus - Tavaly öt korábbi dzsihadista harcos tért vissza Belgiumba
A tájékoztatás szerint Jan Jambon belga belügyminiszter elmondta, a terrorszervezet harcaiban korábban részt vevő, belga állampolgársággal rendelkező több korábbi harcos is visszaindult Belgiumba, azonban többjüket Törökországban feltartóztatták és fogva tartják.

"Jelenleg csak kis létszámú visszaszivárgás tanúi vagyunk" - fogalmazott a belügyminiszter arra hivatkozva, hogy a belga biztonsági szolgálatoknak nincsenek információi arra vonatkozóan, hogy a közeljövőben nagyobb tömegben térnének vissza Belgiumba, vagy Európa más országaiba az Iszlám Állam kötelékében korábban harcoló terroristák.

Mint elmondta, a terrorfenyegetéseket elemző belga központ (OCAM) információi szerint jelenleg legfeljebb 150 harcos visszatérése lehetséges, azonban az, hogy ez a közeljövőben bekövetkezik, nem valószínű.

Az MTI azon kérdésére, hogy az öt Belgiumba visszatért dzsihadista hol tartózkodik, az illetékes belga hivatal nem adott tájékoztatást.

A napilap tájékoztatása szerint 2017-ben a belga
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:31
Terrorizmus - Szakértő: új megoldásokat kell keresni a terrorizmus elleni harcban
Ennek eredményeit látjuk napjainkban, amikor Németország instabilitását figyeljük, ahol közel hat hónapja nem sikerült kormányt alakítani - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a politika mindössze szavakkal reagál a terrorizmus fenyegetésére, tettek helyett.

Szólt arról is, hogy az iszlám radikalizmus "kreativitása kimeríthetetlennek tűnik", a szolgálatoknak pedig újra kell értékelniük a terrorizmussal kapcsolatos megelőző munkát. Megjegyezte: arra is figyelemmel kell lenni, hogy az elkövetők a korábbinál sokkal gyorsabban radikalizálódnak és szélesebb fegyvertár van a kezükben, egy kés, kő vagy autó is a fegyverük lehet.

Mint mondta, nem minden migráns terrorista, de ha a beérkező egymillió migránsnak mindössze öt százaléka szimpatizál az iszlám radikalizmussal, az is ötvenezer embert jelent. A biztonsági szolgálatok Európában nem készültek fel az elmúlt évtizedek békekorszaka után az ilyen tömeges kihívásra. Hozzátette: önmagában a szolgálatok nem is alkalmasak arra, hogy tízezrével
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 10:01
Őrizetbe vettek négy embert Angliában terrorcselekmény előkészítésének gyanújával
A rendőrségi tájékoztatás szerint három férfit az észak-angliai Sheffield városában, egyet a közeli Chesterfieldben vettek őrizetbe.

A területileg illetékes északkelet-angliai terrorelhárító rendőrségi szolgálat - Counter Terrorism Policing North East - beszámolója szerint az összehangolt akció tervezett volt és előzetes hírszerzési tevékenységre alapult. A szolgálat biztosította a helyi lakosságot arról, hogy mindazokat sikerült elfognia, akiket ebben az ügyben keresett.

A hatósági tájékoztatás szerint az őrizetbe vételek után öt lakóingatlanban indult házkutatás, és a chesterfieldi helyszínre a brit hadsereg tűzszerészei is kivonultak.

A chesterfieldi házkutatás helyszínének közvetlen környékét a rendőrség elővigyázatossági okokból kiürítette.

A helyi lakosok közül többen arról számoltak be, hogy a rajtaütések kezdetén robbanásszerű zajok hallatszottak, de a keddi rendőrségi tájékoztatás szerint robbanás nem történt, a zajt az a módszer keltette, amelyet a terrorellenes osztagok
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 13:32
Terrorizmus - Őrizetbe vételi rekord Nagy-Britanniában
A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett 22 oldalas statisztikai összesítése szerint a szeptember végével zárult tizenkét hónapban pontosan 400 embert vettek őrizetbe ilyen indokkal, 54 százalékkal többet, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban. Ez a legmagasabb éves őrizetbe vételi szám terrorizmushoz kötődő ügyekben azóta, hogy a belügyi tárca a 2001. szeptember 11-i amerikai merényletsorozat után elkezdte ennek a statisztikának a rendszeres összeállítását.

A tavaly szeptemberrel véget ért egy évben a brit hatóságok 259 terrorgyanúsítottat vettek őrizetbe.

A belügyminisztérium csütörtöki összesítése szerint az idei szeptember végéig eltelt egy évben őrizetbe vett 400 ember közül 115 (29 százalék) ellen emeltek vádat, közülük 97 ellen terrorizmushoz közvetlenül kötődő bűncselekmények miatt.

Az őrizetbe vettek közül 213-at (53 százalék) vádemelés nélkül elengedtek.

A terrorgyanúval őrizetbe vett 400 ember között 58 nő volt (15 százalék), ami szintén rekord.

A brit
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 13:27
Az meg MI, hogy a kínai miniszterelnöki látogatás idején, NEM ENGEDTÉK LAKÁSAIKBA a Kossuth téren lakókat?
http://vastagbor.blog.hu/2009/03/16/marcius_15_en_a_12_pont_tiltot t
Hogy ki, mikor, mitől félt, arra itt egy link (a sok közül) az archívumból
(Mint mondtam, mivel gyurcsányista fészekben lakhatsz, ezért az elővigyázatosság indokolt volt. Annál is inkább, mivel a településen történő fejlesztés ünnepi átadásáról való tájékoztatás kötelezettsége nem a mindenkori kormányt terheli, hanem az önkormányzatot. Mint írtad, a polgármester nem tette meg. Sőt! Tüntetőleg a kibicek közé állt. Biztonságos távolságba a kötelezően védett személyektől. Te mint titkosszolga, milyen intézkedést tennél, közjogi méltóság látogatása előtt, ha azt tudnád, hogy a település önkormányzata nem tájékoztatja a lakosságot a településen történt fejlesztés ünnepélyes átadásáról? Ő pedig, nem az őt megillető helyet foglalja el pulpituson,hanem biztos menedékbe, a tömeg közé vegyül? Ez lehhet,szimpla, gyurcsista, bunkó utálat, de lehet .... A biztonsági szolgálatoknak mindenre fel kell készülni. Főleg, ha gyurcsista fészekről van
putnok7882, 2017. december 05. kedd, 14:30
1/4
Képek, videók
Ez a kastéj Csehországban
laco52
2008. április 14. hétfő, 17:08
Browar Fortuna Miloslaw M
lacigame
2015. június 04. csütörtök, 20:54
Milos sziget-Görögország.
bbbarbara
2013. július 23. kedd, 09:36
Milos görög sziget.jpg
bbbarbara
2013. július 23. kedd, 09:36
Milos Island WidescreenTr
orsi1
2011. április 18. hétfő, 19:17
Landscapes - Milos Island
evianya
2011. január 26. szerda, 12:21
Görögország-Milos.jpg
evamama0108
2010. november 30. kedd, 20:44
Milos fejedelem kútja
reper
2010. szeptember 28. kedd, 22:51
milosne16.gif
baratnu
2009. november 09. hétfő, 07:59
milos-island-greeceb.j pg
szarvak
2009. április 17. péntek, 17:54
Milos és Martina
nikitta
2008. november 30. vasárnap, 14:45
cori & milos
vinczesgym
2007. augusztus 10. péntek, 22:41
Ondrej szülinap
almaturi
2008. július 28. hétfő, 18:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.