Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 06:38 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Kibervédelmi intézet: új fenyegetések jelentek meg a kibertérben
A Nemzeti Kibervédelmi Intézet pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a megelőző intézkedések kiemelten fontosak.

Mint kifejtették: február óta folyamatos az álhíreket (fake news) és káros programokat terjesztő adathalász (phishing) kampányok jelenléte. Ezek sok esetben nemzetközi szervezetek (például a WHO, egy-egyország egészségügyi minisztériuma) nevében íródott levelek, amik érzékeny személyes adatok megszerzésére készített káros programokat terjesztenek. Ugyanakkor a csalók - a pánikhelyzetet, és az emberek kíváncsiságát kihasználva - már célzott adathalász módszerekkel is igyekeznek rávenni az áldozatot pénzátutalások indítására, szenzitív - például banki - adatok megadására.

Ennek kapcsán kiemelték: a nemzetközi és a hazai közegészségügyi, járványügyi intézmények, kormányzati szervek nem küldenek a fentiekhez hasonló információkat e-mailen keresztül, nem kérnek be érzékeny adatokat, és nem kérik bejelentkezési azonosítók megerősítését, megváltoztatását.

A
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 15:21
Koronavírus - Ügyvédi iroda: a vállalati döntésekre jelentős hatással vannak a biztonsági lépések
A magyar társasági szabályozás főszabályként megköveteli, hogy a döntéshozatali szervek tagjai - ideértve a részvényeseket és a vezető testületi tagokat - személyesen vegyenek részt a döntések meghozatalában. A törvény nem biztosít mentességet a kötelezettség alól, még olyan esetekben sem, amikor a vezető tisztségviselő vagy részvényes akadályoztatva van az ülésen való részvételben.

Fontos, hogy a társaságok ilyen helyzetekben is biztosítsák a döntéshozó szervek működési folyamatainak zavartalanságát. A meghozott döntéseknek összhangban kell lenniük a vonatkozó jogszabályokkal, a belső szabályzatokkal, hogy azokat ne lehessen később eredményesen megtámadni - figyelmeztet a Baker&McKenzie.

Közleményük szerint a személyes ülések megtartását helyettesíthetik az elektronikus hírközlő, illetve online eszközök használatával tartott ülések vagy az írásbeli határozatok. Ezek az opciók azonban nem mindig elérhetőek, ha a társasági jogi dokumentumok nem tartalmazzák ennek lehetőségét, úgy alkalmazásuk a
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 10:51
Koronavírus - Drasztikusan csökkentik a magán és az állami szektor működését Izraelben
Keddtől a magánszektor harminc-ötven százaléka lesz "zárva", az állami szektorban pedig csak a létfontosságú intézmények fognak működni, de azok teljes kapacitással - közölte Netanjahu a minden izraeli televízión sugárzott hétfő esti beszédében.

Nyitva lesznek az élelmiszerboltok és gyárak, a gyógyszertárak, a biztonsági szervek és a bankok, de szabadságra küldik az állami alkalmazottak hetven százalékát. A magánszektornak a távmunka alkalmazását javasolják minden lehetséges esetben, és csakis egymástól két méter távolságra, és maximum tíz ember dolgozhat egy légtérben az új rendelkezések szerint. A közösségi közlekedés tovább fog működni, de csökkentett járatokkal.

A kormányfő bejelentette, hogy digitális eszközöket fognak alkalmazni a betegek követésére és az újabb fertőzöttek feltérképezésére. A tizenhármas tévé értesülése szerint a kneszet titkosszolgálati bizottságában kérdéseket tettek fel a digitáliseszközök alkalmazásával kapcsolatban, majd nem hagyták jóvá ezt a döntést, mire a
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:25
Az izraeli hadsereg megerősíti csapatait Ciszjordániában és a Gázai övezet határánál
Az izraeli hadsereg közleménye szerint a csapatösszevonások a béketerv kiadását követő helyzetértékelést követték. A palesztinok két napja több helyen összeütközésbe kerültek erőszakos tüntetéseken az izraeli katonákkal Ciszjordániában és Jeruzsálemben.

Az új béketerv része a Jordán-völgy izraeli annektálása is, amit a térség palesztin lakói egyöntetűen elutasítanak. A Jordán-völgy legnagyobb palesztin városa, Jerikó polgármestere azt nyilatkozta az MTI tudósítójának, hogy békés eszközökkel próbálnak szembeszállni a velük szemben elfogult tervekkel.

Hozzátette: sokan várják a városban a pénteki munkaszüneti napot, hogy kifejezzék elégedetlenségüket.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet értesülése szerint a megerősített izraeli csapatok legalább a hét végéig az 1967-ben elfoglalt területeken állomásoznak majd, hogy megakadályozzák a jelentősebb zavargásokat.

Naftali Bennet védelmi miniszter és Aviv Kochávi vezérkari főnök helyzetértékelő megbeszélést tartott a Trump-terv
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 20:11
Őrizetbe vettek öt orosz rendőrt, akik kábítószerügybe akartak keverni egy ellenzéki újságírót
Az SZK szerint a volt rendőrökkel szemben az vád, hogy hamis bizonyítékok alapján próbálták meg Golunovot rács mögé juttatni.

Az orosz fővárosban Golunovot, a Meduza ellenzéki portál szerzőjét június elején vették őrizetbe kábítószerrel való üzérkedés vádjával, majd a rendőrségen bántalmazták is. Az ügy széles körű felháborodást keltett, mert a közvélemény úgy vélte, hogy a moszkvai városi tisztviselők és biztonsági szervek vezetőinek visszaéléseivel foglalkozó tényfeltáró újságírót a hatóságok megpróbálták elhallgattatni.

A Golunov melletti tüntetéseken mintegy 400 embert vettek őrizetbe, mire június 11-én ejtették az ellene felhozott vádakat, és megszüntették az eljárást. Június 13-án Vlagyimir Putyin államfő felmentett két rendőrtábornokot, akiknek a beosztottjai kísérelték meg elítéltetni az újságírót.

Golunov novemberben beperelte a rendőrséget, amiért passzivitást tanúsított az ügyében indított nyomozásban. Ügyvédjei azt közölték akkor, hogy az újságíró befeketítésére irányuló
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 13:21
Az új orosz miniszterelnök bemutatta kormányát, Lavrov és Sojgu marad
Csajka távozó főügyésznek az észak-kaukázusi szövetségi körzetben ajánlották fel, hogy elnöki megbízott legyen. A kormányban egyébként megszűnik a régióért felelős minisztérium, feladatkörét a gazdaságfejlesztési minisztérium veszi át. A Csajka helyére jelölt Igor Krasznov sikerrel vette a szakbizottsági meghallgatást a törvényhozás felsőházában. Az eddigi és a leendő főügyészt Putyin kedden együtt fogadta a hivatalában.

Az orosz parlament alsóháza kedden első olvasatban megszavazta az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesi posztjának létrehozását, amelyet a Vlagyimir Putyin elnöktől kapott kinevezés alapján Dmitrij Medvegyev lemondott miniszterelnök kap majd meg. A testület vezetője maga az államfő.

Putyin elnök a parlament két háza előtt múlt szerdán elmondott beszédében több, egyebek között a demográfiai visszaesés enyhítését célzó szociális intézkedést, valamint a hatalmi ágak egyensúlyát is érintő alkotmánymódosítási kezdeményezést hirdetett meg. Ezt követően Medvegyev benyújtotta
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 19:36
Ukrán repülő - Ukrajna ismételten kérte Iránt, hogy adja át neki a lelőtt ukrán gép feketedobozait
személyzete vesztette életét. Még két utas volt ukrán állampolgárságú, a többiek további hat ország állampolgárai, vagyis irániak, kanadaiak, svédek, afgánok, németek és britek.

Irán több napi tagadás után január 11-én beismerte, hogy légvédelme lőtte le tévedésből rakétákkal az utasszállító gépet.

Január 14-én vált ismertté, hogy Irán úgy döntött, Franciaországba küldi a Boeing 737-es gép feketedobozait - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál. Január 15-én az ukrán főügyészi hivatal és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) hivatalos jogi kéréssel fordult Iránhoz, hogy az ukrán rendvédelmi szervek kapják meg a feketedobozokat. Iránban viszont azt válaszolták: a feketedobozok olyan mértékben sérültek, hogy csak speciális laboratóriumban lehet felnyitni őket. Ukrajna válaszul felajánlotta saját speciális laboratóriumát.

Polina Csizs, a főügyészség nemzetközi jogi együttműködéssel foglalkozó osztályának vezetője kifejtette, hogy Iránnak szakértőt kellene küldenie Ukrajnába, aki meggyőződik az
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 19:26
Kormánybiztos: megalakult a Védelmi Beszerzési Ügynökség
A központi ügynökség felállítása - a közlemény szerint - tervezettebbé, rendszerezettebbé, szakszerűbbé és átláthatóbbá teszi a kormány által irányított állami szervezetek védelmi és biztonsági beszerzéseit.

A beszerzési folyamat megújítása egyaránt szolgálja az ország védelmi rendszerének hatékony korszerűsítését és a közpénzekkel való felelős gazdálkodást - írták a közleményben.

A Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt. felett az állam nevében a tulajdonosi jogokat Maróth Gáspár, a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizációért felelős kormánybiztos gyakorolja.

Az állami ügynökség fő feladata, hogy tervezetten, költséghatékonyan és transzparensen folytassa le a kormány irányítása, illetve felügyelete alatt álló költségvetési szervek, gazdasági társaságok, alapítványok védelmi és biztonsági beszerzéseit.

A VBÜ kizárólagos hatáskörébe tartozik a honvédelmi, rendvédelmi, bűnüldözési, bűnmegelőzési, büntetőeljárási, büntetés-végrehajtási,
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 10:41
Mihail Misusztyint javasolta Putyin az orosz miniszterelnöki posztra
szavazást.

Oroszországban 2021-ben tartják a következő parlamenti, 2024-ben pedig az elnökválasztást. Ezeket elemzők szerint alapvetően meg fogja határozni az elnöki utódlás, illetve az állam- vagy kormányfői minőségében immár két évtizede hatalmon lévő Vlagyimir Putyin politikai jövőjének kérdése. A szerdai fejleményeket követő első elemzői nyilatkozatok nem zárták ki annak lehetőségét, hogy a hivatalban lévő államfő az alkotmány módosítását követően, mandátumának 2024-ben történő lejárta után az orosz biztonsági tanács, a parlament alsóháza vagy a jelenleg konzultatív testületként működő, 2000-ben alapított államtanács elnökeként folytathatja tevékenységét.

Mihail Misusztyin 2010 óta áll az adóhivatal élén, ahol korábban más vezető funkciókat is betöltött, és jelentős szerepe volt az informatikai csúcstechnológia alkalmazásában az adófizetések könyvelése és ellenőrzése terén. Más gazdasági szerveknél is fontos pozíciókat töltött be. A magánszférában 2008 és 2010 között az UFG Capital Partners
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 20:12
Barr: Washington kiutasít 21 szaúdi katonai ösztöndíjast a floridai lövöldözés miatt
légierő tagja volt, és azon az amerikai-szaúdi közös kiképzési programon vett részt, amelynek keretében aktív katonákat képeznek tovább különböző amerikai katonai támaszpontokon. A férfi december 8-án egy jogszerűen vásárolt kézifegyverrel lövöldözött, és a helyi seriff egyik helyettese lőtte agyon.

Az FBI azonnal terrorcselekményként kezdte vizsgálni az ügyet, és Mark Esper védelmi miniszter akkor arra utasította a hadsereg vezetőit, hogy valamennyi amerikai katonai támaszponton szigorítsák meg a biztonsági intézkedéseket.

A szaúdi hatóságok szintén vizsgálatot indítottak, és William Barr hétfőn megerősítette, hogy szoros volt az együttműködés a szaúdi szervek és az FBI között.

Az amerikai miniszter bejelentette: a jövőben szigorítani fogják az amerikai kiképzésre érkező külföldi katonák előzetes átvilágítását.

Barr fontosnak tartotta közölni azt is, hogy felkérték az Apple vezetőit, segítsenek a szaúdi férfi két okostelefonjának "feltörésében".

Bár az FBI - nemzetbiztonsági
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 21:52
Álhírek terjesztése miatt előállították két montenegrói hírportál főszerkesztőjét
A rendőrség tájékoztatása szerint a két újságírót azért állították elő, mert hamis híreket jelentettek meg vasárnap a Villa Gorica nevű kormányépületben történt vasárnapi tűzesettel kapcsolatban. A rendőrség közölte: a két újságíró olyan információkat tett közzé, amelyeket nem ellenőriztek, ezzel pedig pánik- és zavarkeltés lehetett a céljuk.

A protokolláris és reprezentációs események helyszínéül szolgáló Villa Goricában vasárnap kigyulladt egy villamos elosztódoboz. A tüzet hamar eloltották, de az épület személyzete értesítette a tűzoltókat. Ezt a hírt tálalta úgy a két hírportál, hogy robbanás történt a kormányépületben, és a biztonsági szervek puccsra gyanakodnak, holott erről szó sem volt - közölte a rendőrség.
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 12:41
New Yorkban kivezényelték a Nemzeti Gárdát a repülőterekre és mindenütt megerősítették a biztonsági intézkedése
Andrew Cuomo közölte: a nagyváros hídjainál, fontos csomópontjainál és infrastrukturális létesítményeinél, valamint a kiemelt jelentőségű épületeknél megerősítették a biztonsági intézkedéseket, és a Nemzeti Gárda tagjai mellett több rendőrt is vezényeltek az utakra.

A közleményben Andrew Cuomo ugyan leszögezte, hogy sem New York városa, sem az állam nem kapott értesítést közvetlen fenyegetésekről, de hangsúlyozta: a nemzetközi események érthetően aggodalmat keltenek, ezért fokozott elővigyázatosságból elrendelte a Nemzeti Gárdának és az állam több hivatalának, hogy erősítsék meg a biztonsági intézkedéseiket és járőrözzenek a legfontosabb létesítményeknél.

New York állam rendőrőrsein és biztonsági szerveinél pénteken mindenütt terrorelhárítási tájékoztatót tartottak, és a közszolgáltatóknál megerősítették a számítógépes rendszerek védelmét is.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium ügyvezető irányítója, Chad Wolf pénteken közleményben tudatta, hogy a tárca felkészült bármilyen
velemenyezd, 2020. január 04. szombat, 07:04
1/82
Képek, videók
Fenyegetés.png
cipello
2018. május 18. péntek, 14:29
Követelés és fenyegetés
furaila
2015. november 23. hétfő, 12:35
A fenyegetés...jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:17
fenyegetés VDSZ dolgozók
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 15:50
a fenyegetés
noncsi120
2010. szeptember 11. szombat, 20:24
Nemzeti palota Barcelona.
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:35
9 Bazilika Nemzeti fogada
lovaszmarika
2019. december 12. csütörtök, 16:23
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Recsk Nemzeti Emlékpark.j
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:28
nemzeti összet. napja..jp
menusgabor
2018. július 12. csütörtök, 18:03
A nemzeti, aki cukivá vál
menusgabor
2018. június 20. szerda, 21:18
Nemzeti Botanikus Kert
dandej
2018. április 27. péntek, 23:23
Címkék
döntések meghozatalában, magánszektor harminc-ötven, orosz biztonsági, megelőző intézkedések, állami szektor, betegek követésére, minden izraeli, Mihail Misusztyint, fentiekhez hasonló, biztonsági lépések, vonatkozó jogszabályokkal, nemzeti védelmi, állam nevében, magánszférában 2008, ynet értesülése, rendőrségen bántalmazták,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.