Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 03:36 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Von der Leyen: elengedhetetlen, hogy a fontos feladatot ellátó munkavállalók eljussanak a munkahe
Ursula von der Leyen az egyik közösségi oldalra feltöltött videóüzenetében arról tájékoztatott, hogy az uniós bizottság gyakorlati útmutatót adott ki annak biztosítására, hogy az unión belül ingázó munkavállalók, különösen azok, akik a koronavírus okozta világjárvány megfékezésében kulcsfontosságú szerepet töltenek be, akadálytalanul eljuthassanak munkahelyükre.

E munkavállalók közé tartoznak többek között az egészségügyi és élelmiszeripari ágazatban, valamint az egyéb alapvető szolgáltatások terén, például a gyermek- vagy az idősgondozásban dolgozók, valamint a létfontosságú közüzemi személyzet. Közéjük tartoznak továbbá az egészségügyhöz kapcsolódó ágazatok kutatói, az orvostechnikai eszközök üzembe helyezéséhez szükséges szakemberek, a tűzoltók és a rendőrök, valamint a közlekedési dolgozók.

Az Európai Bizottság arra szólítja fel a tagállamokat, hogy a zökkenőmentes határátlépést segítő, egyedi és gyors eljárások kialakításával, többek között az egészségügyi szűrővizsgálatok megfelelő
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 17:33
Koronavírus - Az ET és az EU alapjogi ügynöksége a menedékkérők jogainak tiszteletben tartását sürgeti
A nyilatkozat egyben útmutatóként szolgál az unió 27 és az Európa Tanács 47 tagállamának, hogy megfelelő óvintézkedésekkel akadályozzák a koronavírus-járvány terjedését, az emberi jogok tiszteletben tartásával egy időben.

Az állásfoglalás kihangsúlyozza, hogy a határvédelem, a közrend és közegészségügy védelme csakis az alapvető jogok garantálása mellett valósulhat meg. Továbbá iránymutatást ad azzal kapcsolatban, milyen jogorvoslati lehetőségek léteznek az erőszakos hatósági fellépések ellen, és milyen szabályok vannak érvényben illegális határátlépések esetében.

Iránytűként szolgálhat mindemellett az FRA és az Emberi Jogok Európai Bíróságának jogi kézkönyve, amely segít a tagállomoknak tájékozódni abban, hogyan lehet tiszteletben tartani a visszaküldés tilalmat, illetve, hogy mit lehet tenni a legkiszolgáltatottabbak, különösen a kísérő nélküli gyermekek támogatása érdekében - áll a nyilatkozatban.

Ezenfelül az Európa Tanács kínzás és embertelen bánásmód megelőzésével foglalkozó
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 14:02
Koronavírus - Ursula von der Leyen: válság idején meg kell védenünk Európa gazdasági szuverenitását
A brüsszeli testület vezetője figyelmeztetett, hogy az új típusú koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt stratégiai ágazatok vállalatai gyengültek meg Európában, és ennek következményeként jobban ki vannak téve a külföldi felvásárlás kockázatának.

Von der Leyen felszólította a tagállamokat, hogy szűrjék meg az Európai Unión kívüli potenciális befektetőket, és egyúttal közölte, a bizottság iránymutatást tesz majd közzé ezzel kapcsolatban.

"Az EU továbbra is nyitott a közvetlen külföldi befektetésekre, de meg kell védenünk a létfontosságú stratégiai ágazatainkat" - hangsúlyozta.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 22:23
Ismét lehet jelentkezni a Design Terminal tavaszi mentorprogramjába
A szemeszterre február 29 -ig pályázhatnak a csapatok.

A tájékoztatás szerint a Design Terminal termék-, és üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, pénzügyi tervezésben nyújt segítséget, de szervezeti és jogi hátterükre vonatkozóan is kapnak iránymutatást, tanácsokat a vállalkozások.

Hangsúlyozzák, aprogram erőssége a startupokat segítő, hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat. A mentorálás során igazi családias közösség alakul ki a számos workshoppal, négyszemközti megbeszélésekkel, szabadidős, közösségépítő programokkal.

Emellett a Design Terminal közösségi irodát biztosít a csapatoknak, ösztöndíjat kaphatnak, megismerkedhetnek a legjobb hazai és külföldi befektetőkkel, illetve nagyvállalatokkal.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet kapnak a női startup alapítók, 2020-ban folytatódik a tavaly nagy sikert aratott "#Womentoring" eseménysorozat - tájékoztatott a Design Terminal.

Felidézik, hogy a Design Terminal Mentorprogramjának 2019
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 15:21
Önkormányzat 2019 - NVI: a zöld borítékba csak zöld szavazólapot tegyenek a nemzetiségi választók!
ha a helyi önkormányzati választás fehér szavazólapjai a zöld borítékba kerülnek, nem lehet figyelembe venni őket az eredménymegállapításnál. A nemzetiségi választópolgárnak a zöld, nemzetiségi szavazatot tartalmazó borítékot le kell ragasztania, különben a szavazat érvénytelen - jelezte. A zöld borítékba tett fehér szavazólapokat nem lehet figyelembe venni az eredménymegállapításnál - tette hozzá.

Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke közölte: az NVB szerdán fogadott el iránymutatást a kérdésben; eszerint az esetleges eredmény elleni jogorvoslatok során a Kúria fogja megítélni, hogyan kell a zöld borítékba kerülő fehér szavazólapokat kezelni.

Vasárnap 2651 településen lesz nemzetiségi választás, és idén - az öt évvel ezelőttitől eltérően - nem külön szavazókörben voksolnak a nemzetiségi választópolgárok, hanem ott, ahol a polgármesterre és a helyi képviselőkre is szavaznak.

Pálffy Ilona elmondta: felhívták a választási irodák figyelmét arra, hogy sok nemzetiségi szavazó
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 11:41
Önkormányzat 2019 - NVB és NVI: az önkormányzati és nemzetiségi választást fizikailag is a lehető legjobban el
Az NVB elnöke, Rádi Péter és a Nemzeti Választási Iroda elnöke, Pálffy Ilona csütörtökön közös közleményben tudatta: az NVB szerdán iránymutatást adott ki a választási szerveknek a nemzetiségi önkormányzati választás borítékjaiba esetlegesen bekerülő helyi önkormányzati szavazólapok minősítéséről

Az NVB és az NVI közös közleményében felhívja a választópolgárok és a választási szervek figyelmét, hogy vasárnap Magyarországon két külön általános választás lesz:a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása mellett a nemzetiségi önkormányzati képviselők megválasztására is sor kerül.

A nemzetiségi választáson csak a határidőben benyújtott kérelem alapján nemzetiségi névjegyzékbe vett választópolgárok szavazhatnak. A 2014-es választásoktól eltérően október 13-án a nemzetiségi választópolgárok ugyanabban a szavazókörben szavazhatnak mindkét választáson.

A két választás könnyebb elkülöníthetősége érdekében a helyhatósági választás szavazólapjai és borítékja fehér, a nemzetiségi
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:42
Önkormányzat 2019 - Iránymutatást adott ki az NVB a nemzetiségi választás borítékjaiba véletlenül bekerülő hely
Az NVB a választással kapcsolatos jogszabályok egységes értelmezése érdekében adta ki a választási szervek számára az iránymutatást, annak azonban nincs kötelező jogi hatása.

A testülettől Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke kérte iránymutatás kiadását. Kérését azzal indokolta, hogy az idei választáson a nemzetiségi választópolgárok ugyanabban a szavazókörben adhatják le a nemzetiségi választás szavazólapjait, mint ahol a polgármester- és képviselőjelöltekre szavaznak. A nemzetiségi szavazólap zöld színű, és kizárólag akkor érvényes, ha a választópolgár a zöld borítékba helyezi és lezárja azt.

Az NVI elnöke felvetette, előfordulhat, hogy a választópolgár véletlenül a zöld borítékba teszi a helyi önkormányzati választás szavazólapjait is, ám ezeket a nemzetiségi szavazólapokat nem a szavazatszámláló bizottság számolja össze a választás estéjén, hanem a helyi választási bizottság. Az NVI elnöke azt kérte az NVB-től: iránymutatásban rögzítse, hogy a zöld borítékban talált, a
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 20:23
Önkormányzat 2019 - Iránymutatást ad ki az NVB a nemzetiségi választással kapcsolatban
Az NVB-től Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke kérte iránymutatás kiadását. Azzal indokolta kérését, hogy az idei választáson a nemzetiségi választópolgárok ugyanabban a szavazókörben adhatják le a nemzetiségi választás szavazólapjait, mint ahol a polgármester- és képviselőjelöltekre szavaznak. A nemzetiségi szavazólap zöld színű, és kizárólag akkor érvényes, ha a választópolgár a zöld borítékba helyezi és lezárja.

Az NVI elnöke felvetette, előfordulhat, hogy a választópolgár véletlenül a zöld borítékba teszi a helyi önkormányzati választás szavazólapjait is, ám ezeket a nemzetiségi szavazólapokat nem a szavazatszámláló bizottság számolja össze a választás estéjén, hanem a helyi választási bizottság. Pálffy Ilona felvetette, szükséges rendezni, hogy a zöld borítékban talált, a helyi önkormányzati választásra vonatkozó szavazólapokat hogyan kezeljék a választási szervek.

Az NVB 8 igen szavazattal, 5 ellenében úgy döntött, indokolt iránymutatás kiadása a kérdésben.

A
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 17:42
Az Európai Bizottság tisztelgett az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emléke előtt
A Frans Timmermans első alelnök és Vera Jourová uniós igazságügyi biztos által jegyzett közleményben rámutattak, hogy a nyolcvan évvel ezelőtt megkötött Molotov-Ribbentrop-paktummal sötét fejezet kezdődött az európai történelemben, amelyben a szabadság és a demokrácia csupán álom volt.

"A totalitárius rezsimek alatt Európában több tízmillió áldozatot deportáltak, kínoztak, illetve gyilkoltak meg (..) Európa egyes részein több generáció soha nem tapasztalhatta meg, hogy milyen szabadságban és demokráciában élni" - emelték ki.

A brüsszeli testület emellett arról is megemlékezett, hogy harminc évvel ezelőtt, 1989-ben Közép- és Kelet-Európa polgárai fellázadtak, és a demonstrációk sora a vasfüggöny ledöntéséhez vezetett.

"A polgárok bátorságának köszönhetően Európa-szerte újra beköszöntött a szabadság és a demokrácia korszaka" - hangsúlyozták.

"Ezek az események segítettek áthidalni a megosztottságot, és hozzájárultak egy egységesebb Európa megteremtéséhez. Ez pedig olyan közös európai
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 19:22
Európai Bizottság: Magyarország költségvetési pályája jelentősen eltért az előírttól
a középtávú költségvetési hiánycéltól (MTO), a nettó elsődleges államháztartási kiadások nominális növekedése jelentősen meghaladta a referenciaértéket.

A bizottság ezért azt ajánlotta az Európai Unió Tanácsának, hogy tegyen ajánlást az eltérés korrekciójára. Az ajánlás szerint olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek a középtávú költségvetési cél eléréséhez Magyarországot megfelelő korrekciós pályára állítják.

A brüsszeli testület a következő 12-18 hónapra vonatkozó gazdaságpolitikai iránymutatást nyújtó 2019-es országspecifikus ajánlásaiban azt szorgalmazta, hogy idén az elsődleges költségvetési kiadások nettó növekedési üteme ne haladja meg a 3,3 százalékot, jövőre pedig a 4,7 százalékot, és ennek érdekében Magyarország biztosítsa a középtávú költségvetési célhoz vezető kiigazítási pályától való jelentős eltérés korrekcióját.

Az Európai Bizottság továbbá azt ajánlotta a magyar kormánynak, folytassa a legkiszolgáltatottabb csoportok munkaerőpiaci integrációját, különösen továbbképzés révén,
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 15:42
Európai Bizottság: az európai gazdaság hetedik éve nő, és várhatóan 2020-ban tovább bővül
kísérnek.

Az unió gazdasági és szociális prioritásainak a tagállamok által elért állásáról közzétett jelentés szerint a államháztartási mutatók folyamatosan javultak a tagállamokban anélkül, hogy ez aláásta volnaa növekedést. A tagállamoknak azonban folytatniuk és szükség esetén fokozniuk kell az agresszív adótervezés leküzdésére irányuló erőfeszítéseket, az összes adófizetővel szembeni méltányosság érdekében.

Az Európai Bizottság a következő 12-18 hónapra vonatkozó gazdaságpolitikai iránymutatást nyújtó 2019-es országspecifikus ajánlásaiban hangsúlyozta, hogy a globális növekedés lassulása megerősíti a strukturális reformok folytatásának szükségességét. A tagállamoknak elő kell mozdítaniuk a szociális felzárkóztatást, az euróövezeten belüli egyensúly szimmetrikusabb helyreállítására kell törekedniük, és folytatniuk kell az egységes piac megerősítésére és az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítésére irányuló erőfeszítéseiket.

Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke, euróért
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 14:22
EP-választás - Letették esküjüket a Munkáspárt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt NVB-delegáltjai is
vételéről szóló NVB-határozatok április 28-án emelkedtek jogerőre.

Az NVB-be már delegáltat küldhetett az EP-lista állításának jogán a Momentum Mozgalom és a Mi Hazánk Mozgalom is.

Az NVB független, kizárólag a törvénynek alárendelt szerv, amelynek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése, szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

Általános feladata, hogy iránymutatást adjon ki a választással kapcsolatos jogszabályok egységes értelmezéséért, az egységes joggyakorlat kialakításáért, és megállapítsa a választás eredményét.

Az NVB dönt a hatáskörébe tartozó kifogásokról - így például a külképviseleti választási iroda tevékenységével kapcsolatosakról is -, valamint a területi választási bizottságok határozatai elleni fellebbezésekről. Ha törvénysértés jut a tudomására, kezdeményezi a hatáskörrel rendelkező szerv döntését.

Az NVB az EP-választáson egyéb
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 10:11
1/10
Képek, videók
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
gyakorlom a feladatot.bmp
gosztmagdi
2011. augusztus 23. kedd, 22:21
Sanyika feladatot ad
brasilthereal
2007. október 11. csütörtök, 09:19
SZKV-kalauzi munkahely.jp
agica2004
2018. június 29. péntek, 20:39
A legjobb munkahely - Kuk
anci-ani
2017. május 26. péntek, 15:06
Munkahelyi párt-KISZ-szak
furaila
2016. november 08. kedd, 14:16
0 munkahelyi.jpg
lovaszmarika
2016. október 15. szombat, 11:42
Munkahelyi túra
orban47
2016. október 05. szerda, 18:32
vicces munkahely.jpg
zsokica45
2016. március 04. péntek, 17:57
Munkahelyi javaslat kelle
furaila
2016. február 09. kedd, 21:40
o.v.-munkahely.jpg
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:17
munkahely
decotext
2014. november 20. csütörtök, 07:32
Páva- munkahely.png
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:08
munkahely helyett.jpg
agica2004
2013. december 21. szombat, 12:10
Munkahelyi remekek.jpg
farkasemese59
2013. november 25. hétfő, 06:37
Címkék
Európai Unión, nemzetiségi választópolgárok, tagállamok által, összes adófizetővel, polgárok bátorságának, Rádi Péter, Design Terminal, idősgondozásban dolgozók, nemzetiségi választópolgárnak, Európai Unió Tanácsának, események segítettek, alapvető jogok, orvostechnikai eszközök, egyéb alapvető, startupokat segítő, globális növekedés,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.