Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 08:31 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Édes élet Istennel
azon kívül, hogy Mark feleségeként tartanak számon?
Ma már értem, micsoda bálványimádó kérdés ez, s miért voltam annyira kétségbeesve. Elsősorban Markban, a férjemben és gondviselőmben találtam meg az identitásomat, Isten elé helyezve őt az életemben. Máig is rejtély számomra, hogyan keveredtem ki ebből a kétségbeesésből. Nem hallottam, hogy Isten azt mondta volna: ,,Kelj fel!", mégis mintha feltámadtam volna. Az első időkben nem győztük felidézni Markkal az Isten gondoskodásáról szóló bibliai verseket. Kerestük a módját, hogyan szívhatnánk magunkba minél mélyebben Isten szeretetét és hűségét. Igyekeztünk megvetni a lábunkat az igazságban, amit sikerült megértenünk, miközben abból, ami körülvett minket, alig fogtunk fel valamit.
Mark (szemmozgatással irányított számítógépen írva): Fiatalkoromban sportoltam, és utáltam a kispadon ülni. Miután megtudtam a diagnózist, Istenhez kiáltottam: úgy érzem, még sokat tudnék tenni, mégis kiállítanak. Ő pedig azt felelte: Túl régóta ülsz már a
kalmanpiroska, 2019. augusztus 03. szombat, 19:45
32. évközi hét szerda 11.14
éljünk, és az örök élet reménye legyen osztályrészünk.
Ez az Isten igéje. Tit 3,1-7

Imádság
Urunk, Jézus, te feltámadásodat követően számos alkalommal megjelentél tanítványaidnak, s élőként mutattad meg magad nekik. Mielőtt a földről a mennybe távoztál megbízást adtál nekik tanításod, örömhíred továbbadására. E küldetés nekem, mint a te követődnek is szól. Segíts engem kegyelmeddel és a Szentlélekkel, hogy e küldetésemet teljesítve törekedjek szüntelenül a menny felé.

A bibliai időkben a lepra gyógyíthatatlan betegség volt. A leprás betegek számára külön területeket jelöltek ki és nem térhettek be az egészségesek által lakott településekre. Nem érintkezhettek velük közvetlenül, csak kellő távolságból beszélhettek másokkal. Ha valaki mégis meggyógyult betegségéből, akkor a pap nyilvánította őt egészségesnek, megtisztultnak, s ezzel mintegy visszafogadták őt a közösségbe. Erről a szokásról tanúskodik a mai evangéliumi részlet.
Egyrészt a leprások csodás gyógyulása a hit
maroka, 2018. november 14. szerda, 15:09
A Szent Kereszt felmagasztalása 09.14. 2018
utasítsuk el meghívásodat, ne utasítsunk el téged! Tégy bennünket élő közösséggé a szentáldozás, az egy kenyérből való részesedés által! Tégy minket hozzád hasonlóvá a szentáldozás által!

Egyházunk a mai napon a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepét tartja. A hagyomány szerint Krisztus keresztjét Nagy Konstantin császár édesanyja, Szent Ilona találta meg Jeruzsálemben és ezen a napon mutatták meg ünnepélyesen a népnek. Az ókori emberek tudatában a kereszt egy kegyetlen kivégzőeszköz volt. A bibliai időkben a rómaiak főként rabszolgák esetében alkalmazták, mégpedig súlyos bűn, gyilkosság, árulás vagy lázadás megtorlásaként. A keresztény ember azonban másként tekint Krisztus keresztjére, amelyben felismeri az üdvösség jelét. Krisztus keresztje azt hirdeti, hogy nem a bűné és a halálé az utolsó szó, hanem az életé és a feltámadásé. A kereszt az a hely, ahol a Fiú, Jézus végérvényesen kimutatja engedelmességét a mennyei Atya felé. A kereszt az a hely, ahol végérvényesen megmutatkozik Jézus emberek
maroka, 2018. szeptember 14. péntek, 08:14
Japánban van Jézus sírja?
le.

De kit feszítettek akkor Jézus helyett keresztre a mai Közel-Keleten? A japán legenda szerint Iszukirit, Jézus öccsét, aki helyet cserélt vele.

A helyiek úgy tartják, hogy az ősi időkben a helybeliek teljesen más szokásokat gyakoroltak, mint Japán más részein. A férfiak a bibliai Palesztinára jellemző tógát, a nők fátylat hordtak, a csecsemőket pedig fonott kosárba tették. Az újszülötteket Dávid-csillagra hasonlító mintával hímzett pólyába bugyolálták, homlokukra pedig talizmánként szénnel keresztet rajzoltak.

Jézus Krisztus állítólagos sírja

Valójában az első keresztény misszionáriusok a 16. században érkeztek Japánba, de 1614-ben
schuro, 2018. június 22. péntek, 21:56
Hogyan értem meg Isten elhívását?
Hogyan értem meg Isten elhívását?

Hogyan találhatjuk meg hivatásunkat? Miből tudhatjuk, hogy ideje állást változtatni akár azért, mert gondoskodni kell a családunkról, akár azért, mert fontos szükségleteket kell kielégítenünk? A Biblia közvetlenül nem foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, mert a bibliai időkben élő emberek nem válogathattak úgy a lehetőségek között, mint mi. A legtöbb ember földműveléssel vagy állattartással kereste a kenyerét, és gyakran szüleik foglalkozását folytatták. Mégis van néhány alapelv, amelyekre figyelnünk kell.
Először: vegyük fontolóra, hogy milyen tevékenységet szánnak nekünk munkaadóink. Természetesen nem minden ajánlattevő tudja jól megítélni, mire vagyunk képesek. A nálunk bölcsebb kívülállók azonban gyakran világosabban meglátják adottságainkat, mint mi magunk. Sokszor kérnek tőlünk olyat, amiről úgy látják, hogy mi azt jól el is tudnánk végezni. Másodszor: elhívásunk rendszerint kapcsolódik valamihez, amire vágyunk. Tegyük fel tehát a kérdést: mit
kalmanpiroska, 2018. június 04. hétfő, 17:04
Bibliában is említett gyógyító élelmiszerek
foszfát, magnézium, kálium, éppen ezért folyékony aranyként is emlegetik. Ajánlott többek közt napégés, allergia, gyulladások, rossz emésztés ellen, de a méz az egyik leghatékonyabb immunerősítő is.

2.Lencse
Magas a B-vitamin, rost, réz, cink, kálium és foszfor tartalma. Segítségével megszabadulhatunk a méreganyagoktól, a gyulladásoktól, erős antioxidáns, védi a szívet és az érrendszer a különböző betegségekkel szemben.

3.Köles
Az emberek sokkal egészségesebbek voltak a bibliai időkben, mivel táplálkozásuk fő alapját a köles képezte. Nem tartalmaz glutént, ezért az erre érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Magas ásványi anyag, magnézium-, és rosttartalma miatt kifejezetten ajánlott a szívbetegséggel, migrénnel, és vérnyomásproblémákkal küzdők számára.

4.Gránátalma
Nagyon erős antioxidáns, és gyulladáscsökkentő hatása van. Megakadályozza a különböző bőrproblémák, szív-és érrendszeri betegségek kialakulását. Lassítja az öregedési folyamatokat, csökkenti a
pacsakute, 2018. március 29. csütörtök, 10:57
Ha Isten önrendelkezést adott az embernek, nem kockáztatta-é ezzel, hogy egykoron az majd fölibé emelkedik...?
...az esszénusok... (Ja, hogy nincsenek néven nevezve a Bibliában?... Viszont bibliai időkben, és a szó legtisztább ételmében KOMMUNISZTIKUS életformában éltek a sivatagban...)
foxworkinspace, 2017. december 26. kedd, 23:39
Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről
büntetés, mellyel az Úr a dekadenciába süllyedt, züllött Római Birodalmat sújtja.

Később ugyanígy gondolkodtak a ,,kalandozó" magyarokról is! Ennek a hátterében ismét egy titokzatos ősi prófécia áll. Eszerint az idők végeztével egy ikerpár, Góg és Magóg népe jön el Keletről, hogy igazságot tegyen, s megbüntesse a zsarnokokat! A titokzatos fivérek a Bibliában is szerepelnek, konkrétan Ezékiel 38-39. versében, ahol ismét mint Isten haragjának eszközei állnak előttünk.

A bibliai hagyomány egyébként - számos más utód mellett Jáfet fiainak tartja őket. Jáfet kiléte pedig megint csak hozzásegít a titokzatos próféciák megértéséhez... Ő ugyanis Noé harmadik fia, akit a bibliai tradíciók a sztyeppei népek, így a pártusok, szkíták és egyéb turániak őseként ismernek. Számos kutató szerint viszont Jáfet azonos a görög mitológiában szereplő Japethosz nevű titánnal, aki viszont a lázadó Prométheusz apjaként maga is ,,lázadó" volt - Zeusz uralma ellen. Ezért
sz719eszter, 2017. december 09. szombat, 20:47
CAFe Budapest - Heidi Vogel és az Anima közös utazása
Prieger Zsolt, az Anima alapítója, zeneszerzője az MTI-nek elmondta: a Jerusalem, My Love című produkció tele van héber és közel-keleti hatással, zenei motívummal, gospellel, istenélménnyel.

"Ez egy zsidó-keresztény koncept, ami szól a kísérletezésről is, de ugyanúgy a biblikus istenhitről nem hagyományos színpadi eszközökkel, vetítéssel kiegészítve. Az Anima zenei és spirituális kísérleti utazásban van, nemhogy nem erőltetett, ha bibliai zsoltár hangzik fel a színpadon vagy Ferenc pápa szövege szól egy techno-alapon, hanem teljesen kompatibilis velünk" - fejtette ki Prieger Zsolt.

A produkció sztárvendége Heidi Vogel brit énekesnő, aki a világhírű londoni nu-jazz, elektronikus zenei formáció, a Cinematic Orchestra hangja és az Anima Sound System 2006-os lemezén, a We Strike!-on már énekelt egy számot, az Open Your Eyest.

Heidi Vogel az MTI-nek elmesélte, hogy annak idején a magyar Dj Zulu mutatta be neki Prieger Zsoltot.

"Rögtön megtetszett az Anima stílusa, a koncepció, az a
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 12:11
2017. szeptember 24., vasárnapi Napiszöveg
,,Barátoknak neveztelek titeket, mert
mindazt, amit az Atyámtól hallottam,
tudtul adtam nektek"
(János 15:15NW Nem nevezlek többé
rabszolgáknak titeket, mert a rabszolga nem tudja,
mit tesz az ura, hanem barátoknak neveztelek titeket,
mert mindazt, amit az Atyámtól hallottam,
tudtul adtam nektek).

Jézus törődő és ragaszkodó barát volt.
A bibliai időkben egy úr általában nem
osztotta meg a rabszolgáival a
gondolatait és az érzéseit. Jézus
azonban ura és barátja is volt
egyben a hűséges apostolainak.
Időt töltött velük, beszélt nekik az érzéseiről,
és figyelmesen meghallgatta őket,
amikor kiöntötték neki a szívüket (Márk 6:30-32NW Az apostolok pedig
egybegyűltek Jézus elé, és beszámoltak neki mindarról,
amit tettek és tanítottak.31Erre ő ezt mondta nekik:
,,Jöjjetek el csak ti magatok egy elhagyatott helyre,
és pihenjetek meg egy kicsit."Mert sokan
charlotteani, 2017. szeptember 24. vasárnap, 22:01
Isten
"Isten viselkedése a bűnös emberekkel szemben ma sem más, mint a bibliai időkben volt. Szabadságát és hatalmát ma is megmutatja abban, hogy megkülönböztetést tesz közöttük: egyesek meghallják az evangéliumot, mások nem, s míg az evangélium meghallói közül egyeseket bűnbánatra indít, másokat hitetlenségben hagy, hogy szentjei megtanulják: irgalmát senki sem követelheti meg, s ők maguk sem a saját erőfeszítéseik által, hanem egyedül Isten kegyelméből nyertek életet. Áldása ma is megalázza azt, akit szeretetével kitüntet, hogy egyedül övé legyen a dicsőség. Ma is gyűlöli népének bűneit, s ma is felhasznál mindenféle testi és lelki gyötrelmet arra, hogy leszoktassa őket a megalkuvásról és az engedetlenségről. Ma is azt akarja, hogy népe Ővele éljen, s ma is meglátogatja őket fájdalmakkal és örömökkel, hogy szívüket minden mástól elszakítsa és mindenestül saját magához kapcsolja. Híveit ma is arra neveli, hogy ajándékait megbecsüljék: mielőtt ígéreteit beváltaná, megvárazkoztatja és kitartó imádkozásra kényszeríti
kalmanpiroska, 2017. szeptember 19. kedd, 12:07
2017. szeptember 9., szombati Napiszöveg
,,Nem kapták meg az ígéretek beteljesedését,
de távolról látták. . .azokat"
(Héberek 11:13NW Hitben haltak meg mindezek,
bár nem kapták meg az ígéretek beteljesedését,
de távolról látták és üdvözölték azokat, és
nyilvánosan kijelentették, hogy ők idegenek
és ideiglenes lakosok azon a földön.).

Isten egy csodálatos képességet
adott az embereknek, a képzelőerőt.
Mivel magunk elé tudunk képzelni olyasmit,
amit sohasem láttunk, képesek vagyunk
felmérni a dolgok kimenetelét, és
előretekinteni a jövőben bekövetkező
izgalmas eseményekre. Jehova látja a jövőt,
és az Írásokban fel is tárja, hogy mit tartogat
zámunkra. Bár mi nem láthatjuk a jövőbeli
eseményeket, el tudjuk őket képzelni,
és így hinni tudunk abban, hogy meg is
fognak történni (2Korintusz 4:18NW s eközben mi nem
a láthatókon tartjuk szemünket, hanem a
láthatatlanokon. Mert a láthatók ideig valók,
a láthatatlanok
charlotteani, 2017. szeptember 09. szombat, 21:01
1/18
Képek, videók
Nem elsősorban......bmp
bongyi53
2010. január 19. kedd, 21:38
Hideg időkben
sanci81
2016. február 25. csütörtök, 16:44
Fejlődő időkben
sanci81
2016. február 25. csütörtök, 16:43
Mint a régi időkben.jpg
csalogany13
2010. október 14. csütörtök, 10:29
kispadon.jpg
maroka
2015. január 07. szerda, 19:56
A kispadon
csalogany13
2011. augusztus 30. kedd, 19:40
A kispadon üldögélve.gif
csalogany13
2010. november 07. vasárnap, 00:01
Kispadon ülve Rózsikától.
csalogany13
2010. augusztus 30. hétfő, 18:23
Kispadon.jpg
agibaba1981
2008. november 19. szerda, 09:07
a kispadon :)
jeny
2006. augusztus 17. csütörtök, 14:00
kétségbeesés.jpg
yvett789
2015. január 13. kedd, 16:50
Nem érhet kétségbeesés
jakabgasparne
2009. április 02. csütörtök, 05:58
kétségbeesés
agica2004
2007. március 08. csütörtök, 21:31
Címkék
Anima Sound System, köles képezte, egészségesek által, japán legenda, produkció sztárvendége, titokzatos fivérek, lepra gyógyíthatatlan, zsidó-keresztény koncept, keresztény ember, Prieger Zsoltot, titokzatos próféciák, sztyeppei népek, Open Your Eyest, CAFe Budapest, egyik leghatékonyabb, kegyetlen kivégzőeszköz,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.