Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 09:56 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Q10 hatásairól
megvédje a sejtjeit. Ez azt jelenti, hogy mindenki számára előnyös lehet a Q10 fogyasztása, mind a természetes étrenden keresztül, mind kiváló minőségű étrend-kiegészítőkből.

Miért érdemes Q10 kiegészítőt venni?
Ez egy fair kérdés - ha a szervezet önmaga is tartalmaz és termel Q10-et, akkor van-e ok arra, hogy ezt kiegészítő formában is bevigye?

Az Oregon Állami Egyetem által összeállított kutatások szerint a Q10 természetes szintézise, ​​plusz az étrend általi bevitel, úgy tűnik, elegendő mennyiséget biztosít az egészséges emberek a Q10 hiányának megelőzésére - azonban a test kevesebb Q10 koenzimet termel, amikor valaki idősebb lesz.

Az öregedési folyamat során a természetes képesség arra, hogy a Q10 koenzimet ubiquinolnak nevezett aktív formává konvertálja, csökken. Ez a csökkenés leginkább a 40 évesnél idősebb embereknél jelentkezik, különösen a koleszterin csökkentésre felírt gyógyszerek (sztatinok) szedésénél. Azt is megállapították, hogy a
pacsakute, 2019. június 09. vasárnap, 17:10
A shiitake gomba gyógyhatásairól
így azok energiaként hasznosulnak a szervezetben. Ezen kívül a B-vitaminok természetes módon kiegyensúlyozzák a hormonháztartást és biztosítják, hogy egész nap képesek legyünk a feladatainkra koncentrálni - vagyis még a kognitív teljesítményt is javítja.

Emberek millióinál figyelhető meg a B-vitamin hiány, ami energiahiányt, dekoncentráltságot okoz, valamint negatívan hat a vérsejtekre és a mellékvesékre. Ha megfelelő mennyiségű shiitake gombát fogyaszt, akkor biztosíthatja a plusz B-vitamin bevitelt a szervezete számára, ezáltal pedig elkerülhető a vitaminhiány kialakulása.

7. D-vitamint biztosít a szervezet számára

Habár a D-vitamin legjobban napozás által biztosítható a szervezet számára, a shiitake gombában ez a nélkülözhetetlen vitamin is megfelelő mennyiségben található. A D-Vitamin nem csak a csontok számára létfontosságú; csökkenti ugyanis a szívproblémák, a cukorbetegség, az autoimmun betesgégek és bizonyos daganatok kialakulásának kockázatát is. Továbbá
pacsakute, 2019. január 31. csütörtök, 10:23
Demenciacsökkentő táplálékok
még a dohányzás okozta káros hatásokat is elérheti, illetve meghaladhatja. Azonban a megfelelő táplálkozás megakadályozhatja mind a demencia, mind az Alzheimer-kór kialakulását.

A polifenolokban gazdag étrend csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. A polifenolok az agy egészséges táplálékainak számítanak. A leghatékonyabb táplálékok az Alzheimer-kór megelőzésére a sötétzöld leveles zöldségek, az egyszeresen telítetlen zsírok és halak, valamint az egyszerű cukrok és a telített zsírok alacsony bevitele.

A halak, különösen a hidegvízi fajok nagy mennyiségben tartalmazzák az EPA és a DHA omega-3 zsírsavakat, amelyek csökkentik a gyulladást és elősegítik a sejtek közötti hatékony jelátvitelt. Ezeknek a táplálékoknak a rendszeres fogyasztása jobb agyi funkciót képesek biztosítani.

A zöld leveles zöldségek gazdagok K-vitaminban, amely egy szintén fontos tényező az agy egészségének megőrzésében. Ezen kívül ezek a zöldségek gazdagok folsavban és béta-karotinban, amelyek csökkenteni
pacsakute, 2018. október 05. péntek, 14:13
A lutein csökkenti a stroke, a szívroham és a metabolikus
akiknek a vérében magasabb volt a luteinkoncentráció, jelentősen csökkent a szívkoszorúér-betegség, a metabolikus szindróma és a stroke kialakulásának kockázata. A lutein ugyanis a szívkoszorúér-betegséget 12, a stroke-ot 18, míg a metabolikus szindróma kockázatát 25 százalékkal tudta lecsökkenteni. A tudósok ezt azzal magyarázzák, hogy a lutein csökkenteni tudja a gyulladást és az oxidatív stressz kialakulásának esélyeit, amelyek gyakran okozói ezeknek a betegségeknek.

Tehát a rendszeres luteinbevitel kulcsfontosságú az egészség és a hosszú élettartam szempontjából. A cukorbetegség és az idő előtti halálozás száma csökkenhet, míg a pozitív vérzsírok szintje és az életminőség javulhat. Emellett ez az antioxidáns a bőr egészségének megőrzéséhez és a bőrrák elleni küzdelemhez is hozzájárul, hiszen a lutein segít a fény hullámhosszainak szűrésében, amely csökkenti az oxidatív stressz mértékét.

De milyen táplálék tartalmaz luteint? A zöld leveles zöldségek, mint a káposzta vagy a spenót.
pacsakute, 2018. augusztus 28. kedd, 20:50
Az almaborecet 20 felhasználási módja és egészségügyi hatása
Diabetes Care című folyóiratban megjelent tanulmány szerint az ecet fogyasztásával jelentős mértékben, akár 34 százalékkal is javult az inzulin-érzékenység azoknál, akiknél 2-es típusú diabéteszt vagy inzulin rezisztenciát diagnosztizáltak.

Ha stabilizálni szeretné a vércukorszintjét, hígítson fel 1-2 evőkanál almaborecetet 2 dl vízben, és a keveréket fogyassza el az étkezések előtt. Továbbá győződjön meg arról, hogy mérsékelten fogyaszt szénhidrátokat, viszont növeli a rost és a fehérje-bevitelt, valamint rendszeresen végez valamilyen fizikai aktivitást, ami elősegíti a vércukorszint további csökkenését.

2. Segíti a fogyást

Az almaborecet nem olyan rég került az érdeklődés középpontjába, mivel a fitness guruk és az egészségügyi szakértők egyaránt szívesen ajánlják, mert segít a súlyfelesleg gyors leadásában. De jó-e az almaborecet, ha az ember fogyni szeretne?

Rengeteg kutatás áll a rendelkezésünkre, amelyek megerősítik, hogy az almaborecet jótékony hatással
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 12:47
Lúgosító diéta: a hosszú és az egészséges élet titka?
szervezetünkbe jutó ásványai anyagok mennyiségét és minőségét. Az óceánban, talajban és emberi szervezetben lévő ásványi anyagok is fontos szerepet játszanak az optimális pH érték fenntartásában, így ha a szervezet savasabb lesz, az ásványi anyag tartalma lecsökken.

Hogyan működik a lúgosító diéta?

A következő részben az emberi étrend háttértörténetéről olvashat, illetve arról, miért jótékony hatású a lúgosító étrend:

A kutatók úgy gondolják, hogyha az emberi étrend teljes savas bevitelét vizsgáljuk, akkor "jelentős változásokat figyelhetünk meg a vadászó-gyűjtögető és a modern civilizációk között". A mezőgazdasági forradalom, majd az utóbbi 200 évben történt élelmiszer ellátás tömeges iparosítása következményeként, a ma elfogyasztott táplálékban jelentősen kevesebb a kálium, magnézium és klorid, viszont több a nátrium.

Rendszerint a vesék felelősek szervezetünk elektrolit szintjének fenntartásáért (tehát a kalcium, magnézium, kálium és nátrium megfelelő szintjének
tinka1951, 2018. június 23. szombat, 15:58
Dietetikus: fontos az egyensúly a fogyókúrában
A TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője példaként említette, hogy az alacsony szénhidrátbevitel általában túlzott fehérjefogyasztással társul. A szénhidrát megvonása miatt koncentrációzavar és fáradékonyság jelentkezhet, a sok fehérjétől pedig vesegondok és csontritkulás alakulhat ki.

Hangsúlyozta, a koplalás és a kevés kalória bevitele sem jó módszer, mert olyankor raktározni kezd a szervezet, az első pár kilogramm könnyen és gyorsan lemegy, de utána "jojózás" kezdődik.

Az a normális, ha heti fél, egy kilogrammot fogyunk, ha mértéket tartunk és a helyes étkezés mellett növeljük a mozgást - hangoztatta a dietetikus.

Kiemelte, a fogyókúrával egészségünket alapozzuk meg, ezért nem rövid és gyors lehetőségeket kell keresni, hanem olyat, amelyet hosszú távon is fenn lehet tartani.
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 10:21
A túlsúly és a D-vitamin összefüggése
naponta
A fogyáshoz jó egyszerre többféle D-vitamin-forráshoz is folyamodni.

Az emberi szervezet csak akkor használja fel saját zsírtartalékait, ha az étkezések biztosította kalória nem fedezi az energiaszükségletét. Éppen ezért a fogyásnak nincsen csodaszere, ami lehetővé tenné, hogy akkor is karcsúsodj, ha mellette bármit eszel. Akadnak azonban olyan tápanyagok, melyek segítik a zsírégetés összetett folyamatát.

A D-vitamin nemcsak sok-sok betegség kockázatát csökkenti, de megfelelő bevitele szorosan összefügg a normális testsúly kialakításával is. Ezt kutatások is alátámasztják, melyek azt is meghatározták, nagyjából mennyi D-vitamint érdemes bevinni naponta. D-vitamin fogyáshozA D-vitamin-hiány nagyon gyakori a túlsúlyos embereknél. Az összefüggést az orvosok a hipotalamusz működésével magyarázzák, mely az agy egy apró, többek közt a hormonrendszer szabályozásával foglalkozó része. Az agyalapi mirigy rendszere a D-vitamin alacsony szintjét érzékelve megnöveli azt a testsúlyt,
evavicus, 2018. április 13. péntek, 11:50
D-vitamin-hiány: a férfiak nagyobb veszélyben
D-vitamin-pótlás terén, és hasonló arány figyelhető meg a női és férfi lakosság között is: a kutatás szerint feleannyi férfi szed D-vitamint, mint nő.

"Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen ügyelnek a tudatos pótlásra, azonban az eredmények még mindig nem érik el a kívánt mértéket - sokan nem tudják, hogy a téli hónapokban életkortól és nemtől függetlenül mindenkinek szüksége van D-vitamin-pótlásra. Érdekesség, hogy az utóbbi években egy újabb jelenség is felütötte a fejét: a túlzott D-vitamin-bevitel, ez pedig pont olyan káros lehet, mint a hiány" - hívta fel a figyelmet dr. Gomez Izabella, a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) főtitkára.

Az első születésnap nem lehet vízválasztó
Bár az élet első 1000 napjában a D-vitamin segít a cukorbetegség, valamint a túlsúly elleni harcban és hozzájárul az egészséges csontozat kialakulásához, egy friss iparági kutatás szerint a magyar szülők nem fordítanak elég figyelmet a pótlásra. Annak ellenére, hogy a nemzetközi és
tinka1951, 2018. február 28. szerda, 09:28
A kókuszolaj jótékony hatásairól gomba esetén
még azok a gyógyszerek is, amelyeket az orvosok felírnak a gombás fertőzés kezelésére, a kaprilinsavon alapulnak.

2. Kiéhezteti a gombát:

A gombának cukorra van szüksége a növekedéshez, ha viszont a cukrot kókuszolajjal helyettesítjük, akkor a gomba nem jut táplálékhoz, és természetes módon elhal. A kókuszolaj cukorpótlóként is felhasznált számos ország területén. Mint természetes édesítőszer, energiával és megfelelő mennyiségű szénhidráttal lát el. Emiatt, ha csökkenti a cukor bevitelét és helyettesíti azt kókuszolajjal, akkor megakadályozhatja a gomba abnormális növekedését.

3. Erősíti az immunrendszert:

A laurinsav és a kaprinsav erősíti az immunrendszert. Ezek a savak megtalálhatóak az anyatejben is, amelyek megvédik a babát a fertőzésektől. A kókuszolajban található savak segítik a vitaminok és ásványi anyagok jobb felszívódását, ezáltal hozzájárulnak ahhoz, hogy erősebb legyen az immunrendszer.

4. Védelmet nyújt:

A kókuszolaj köztudottan
pacsakute, 2018. február 04. vasárnap, 22:34
Természetes gyógymód hajhullásra
hajnövekedéshez. A B3-vitamin javítja a fejbőr vérellátását, segíti a hajnövekedést. Olyan B-vitamin készítményt válasszunk, melyben megfelelő arányban vannak jelen a szükséges B-vitaminok.

4, Vas
A vas szintén javítja a fejbőr vérellátását, ami közvetlen hatással van a hajnövekedésre. Vasban gazdag ételek a máj, barack és szőlő.

5, Víz
A hajszálak ¼-e víz, ezért fontos, hogy folyamatosan hidratáljuk szervezetünket, ezáltal hajkoronánkat is.

6, Csökkentsük az alkoholbevitelt
Az alkohol csökkenti a hajnövekedést, ezért figyeljünk arra, hogy minél kevesebb alkoholt fogyasszunk.

7, Hormonok
A hormonok közvetlen hatással vannak a hajnövekedésre. A hormonok szintje az életkor előre haladtával csökken, ami lassítja a hajnövekedést. Bizonyos ételek olyan hormonokat tartalmazhatnak, amik káros hatással lehetnek a haj növekedésére.

8, E-vitamin
A hajnak nagy szüksége van E-vitaminra. Az E-vitamin belsőleg fogyasztva vagy pakolás
pacsakute, 2017. november 29. szerda, 20:09
1/14
Képek, videók
egr_egyetemen0406.jpg
maroka
2019. április 06. szombat, 10:03
Egyetemi nóta 01.jpg
chillik
2017. december 15. péntek, 05:15
Egyetemi nóta 02.jpg
chillik
2017. december 15. péntek, 05:14
Az egyetemi körben 01.jpg
chillik
2017. november 28. kedd, 05:02
Az egyetemi körben 02.jpg
chillik
2017. november 28. kedd, 05:02
Szeged-1930- egyetem előt
agica2004
2017. június 06. kedd, 19:43
Agárdi, egyetemi oktató
furaila
2017. május 11. csütörtök, 04:06
osho-az_egyetemen_nem_ tan
menusgabor
2016. október 11. kedd, 16:37
egyetem.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:01
egyetem autó.jpg
kicsoda57
2015. december 22. kedd, 16:53
Harvard Egyetem
sanci81
2015. november 24. kedd, 15:38
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes agyserkentők.
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:31
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Címkék
érdeklődés középpontjába, shiitake gombában, gombás fertőzés, túlzott D-vitamin-bevitel, egyszerű cukrok, plusz B-vitamin, élet első, szervezete számára, öregedési folyamat, hormonrendszer szabályozásával, étrend általi, fogyásnak nincsen, túlsúly elleni, természetes képesség, zöldségek gazdagok, kutatás szerint,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.