Belépés
2019. november 16. szombat | 46. hét | 320. nap | 23:25 | Ödön
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kötelezővé teszik a kanyaróoltást a gyermekek számára Németországban
a kanyaró ártalmatlan betegség, és ezért nincs is szükség védőoltásra. A kanyaró erősen fertőző betegség, akár tüdő-, vagy agykárosodást is okozhat, az ellene kidolgozott kombinációs oltás viszont a mumpsz és a rubeola ellen is védettséget biztosít - húzta alá a miniszter.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa hozzátette: az is tévedés, hogy a védőoltások ellentétesek az emberi jogokkal, a "rubeolához való jog" nem létezik, az pedig tarthatatlan, hogy Németország nem teljesíti a fertőző betegségek elleni nemzetközi küzdelem céljait.

A koalíciós társ Német Szociáldemokrata Párt (SPD) részéről Sabine Dittmar kiemelte: a német nyilvánosságban teljességgel téves, áltudományos információkkal igyekeznek rávenni szülőket, hogy törekedjenek arra, hogy gyermekeik elkapják a kanyarót. Ez felelőtlenség, amit a törvényhozás nem nézhet tétlenül - mondta.

A kormány előterjesztését ellenzéki frakciók is támogatták, kivéve az Alternatíva Németországnak (AfD) képviselőcsoportját. A CDU-tól és bajor
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:16
LMP: a szexuális nevelés is kapjon helyet a Nemzeti alaptantervben!
A szexuális nevelésnek is szerepelnie kell a formálódó Nemzeti alaptantervben - mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az LMP országgyűlési képviselője. Ungár Péter úgy ítélte meg: ennek elmaradása esetén továbbra is magas lesz a szexuális úton terjedő betegségek, illetve az abortuszok száma.

Az ellenzéki politikus szerint prüdéria, a kormány megosztó "fundamentalista konzervatív ideológiája" miatt nem lehet beszélni a szexuális nevelés kérdéséről. Amíg a szexuális oktatás abban merül ki, hogy a házasságig kell várni az első aktussal, addig nem csökkenthetők a betegségek és a magzatelhajtások - hangoztatta.

Elismerte, hogy a szexuális nevelés alapvetően a család feladata, szerinte ugyanakkor van feladata az államnak is: nemzeti minimum lehetne annak elérése, hogy Európában ne Magyarországon legyen az egyik legnagyobb a magzatelhajtások aránya.

Rámutatott: a kutatások szerint hazánkban ismerik a legkevésbé az emberek a fogamzásgátlás módszereit.

A politikus kérdést kapott
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 17:51
Krónika 3. rész (kérdések)
nyújtani a Péterfynek is, a rekonstrukció tervezésének körbeszerzési eljárása folyamatban van. Hozzátette: az elmúlt időszakban informatikai eszközöket kapott a kórház, új orvostechnikai berendezések érkeztek, és előkészítés alatt van egy új műtői rendszer beszerzése is.

LMP: mit fog tartalmazni a Nemzeti alaptanterv a szexualitásra vonatkozóan?

Ungár Péter (LMP) azt javasolta, hogy az új Nemzeti alaptanterv tartalmazzon ismereteket például a biztonságos szexről, a szexuális úton terjedő betegségek megelőzéséről.

Rétvári Bence Emmi-államtitkár azt felelte: az alaptanterv átlátható módon készül, az észrevételeket minden téren meg lehetett tenni. "Csak ne tévesszünk szerepet, hogy mibe szólunk bele és mibe nem" - mondta.

Párbeszéd: terveznek-e kikötőt Balatongyörök és Vonyarcvashegy közé?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt kérdezte, tervez-e Balatongyörök és Vonyarcvashegy közé ipari kikötőt a kormány.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkár tudatta: a
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 13:32
Előzetes letartóztatásba helyezték a feleségét meggyilkoló tárnoki férfit
A férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanúsított skizoaffektív zavarban szenved és 10 éve rendszeres orvosi kezelés alatt áll. Többször került mániás állapotba, de eddig közvetlen veszélyeztető magatartást nem tanúsított.

November 7-én kezelőorvosánál járt, aki új gyógyszer bevezetését javasolta számára.

A gyanúsított tárnoki családi házukban pénteken kora reggel a feleségét brutális módon meggyilkolta.

A bűncselekmény rendkívül brutális jellegére és a gyanúsított pszichikai állapotára tekintettel kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés biztosítja a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöbölését, illetve azt, hogy a gyanúsított betegségénél fogva ne kövessen el újabb bűncselekményt - írták.

A bíróság meghallgatta a gyanúsítottat és az indítványban javasolt intézkedésnek megfelelően elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróság döntés-előkészítése során hozandó határozatáig, de
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 12:51
Gyógyítani orvosságok nélkül
normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak rászórva piros paprikát és vékony csíkokra vágott lilahagymát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hogy elfelejtettük étkezési szokásaikat.

Az állatokat nem tanítják, hogy melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat tudja, mi nem jó neki, és azt nem eszi meg. Azt sem mondja meg nekik senki, melyek azok a füvek, amivel gyógyítani tudják a szervezetüket, vagy karban tartja a bélműködésüket, mégis megtalálják. Elgondolkodtató, hogy a bent tartott kutyákat mért érik el azok a betegségek, mint az embereket? Mi
lovaszmarika, 2019. november 07. csütörtök, 15:11
Krónika 10. rész (egészségügy, energetika)
jelent.

Fontosnak nevezte a naprakészséget, ami elsődleges feladata a működtetőknek és adatszolgáltatóknak egyaránt.MSZP: igen a javaslatra

Molnár Gyula, az MSZP vezérszónoka kiemelte, hogy óriási lépés az elektronikus egészségügyi rendszer, és ennek mindenfajta finomítása helyes és jó.

Szintén az adatvédelemre tért ki, - mint mondta - erre mindenki nagyon kényes, és nagyon fél tőle. Azt kérte, amit lehet, tegyenek meg ezen szenzitív adatok védelme érdekében.

A ritka betegségek esetében a szabályozás az infotörvénnyel ellentmondásra kerülhet - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: talán érdemes pontosítani vagy kiegészíteni ezt a részt.

Úgy látta: a módosítással megteremtik annak lehetőségét, hogy a magánszférába áttereljék a betegek egy részét. Ettől félne kormánypárti politikusként, ez felvet kényes és kínos kérdéseket - jegyezte meg.

Jelezte: várhatóan tudják támogatni a javaslatot.

LMP: fontos az ivóvízbázis védelme

Hohn Krisztina (LMP) több pontban is
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 17:29
A kínai orvoslásról
Az elmúlt évtizedekben sajnos egyre többen szenvednek krónikus degeneratív betegségekben. Ilyen a cukorbetegség, a rák, az autoimmun betegségek, az Alzheimer-kór vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések. A hagyományos orvoslás továbbra is próbálja műtétekkel vagy gyógyszeres terápiákkal kezelni a betegeket, ez azonban nem mindig hozza el a várva várt gyógyulást. A kínai tradicionális gyógyítók szerint a krónikus betegségek kialakulásának oka elsősorban a testenergiában tapasztalható egyenlőtlenségeknek köszönhető, amelyet a soha nem látott környezeti toxinok csak még tovább súlyosbítanak. Az ősi kínai orvoslás helyre tudja állítani a test természetes egyensúlyát, illetve gyógyulását és segítséget tud nyújtani akár súlyos egészségügyi problémák gyógyításában, illetve megelőzésében is.

A hagyományos kínai orvoslás több ezer éve keletkezett az ókori Kínában, amely a test természetes
pacsakute, 2019. november 04. hétfő, 19:53
Az agy tápanyagai
étkezés nem csak az agynak, a szívnek is jót tesz

A résztvevők közül a legalacsonyabb tápanyagszinttel rendelkező betegnek volt a legrosszabb a mentális állapota. Firth elmagyarázta, hogy azoknak az embereknek, akiknek említett vitaminszintjei magasabbak voltak, a mentális egészsége is jobb volt - még akkor is, ha pszichózissal küzdöttek.

Ezenfelül a kutatók feltárták, hogy az egészséges diéta nem csak a mentális egészség megtartásában segít, hanem a szív- és érrendszeri betegségek ellen is véd. Kutatások kimutatták a folsav és D-vitaminok hiányának a szívbetegségekkel való összefüggését.

Az adatok szerint az elmeorvostani betegségeknél rizikófaktor az elégtelen ételbevitel vagy az elégtelen tápanyagfelszívódás miatti tápanyaghiány. Ez az áttekintés azt sugallja, hogy egy tápanyag teli diéta követése fontos az egészség megőrzése érdekében.

A mentális egészség legfőbb támogatói:
Folsav - a folsavban gazdag ételek közé tartoznak a gyümölcsök és
pacsakute, 2019. november 03. vasárnap, 21:35
Megfontolandó
emészteni, az egy veszélyes vegyi anyagokból készült, laborban gyártott veszélyes kotyvalék.Vitaminokkal keveredve még veszélyesebb
És ez csak rosszabb lesz. Amikor a nátrium-benzoát keveredik a C- vagy E-vitaminnal, benzol jön létre - itt jön be a leukémia. Sejti szinten, a nátrium-benzoát megvonja az oxigént a mitokondriumtól és előfordul, hogy emiatt a sejt úgynevezett ,,erőműve" teljesen leáll. Amikor a sejtek nem kapnak oxigént, nem tudnak megbirkózni a betegségekkel és fertőzésekkel, sem a sejtek mutációjával és a kontrollálhatatlan sejtburjánzással.

A nátrium-benzoát meghosszabbítja az élelmiszerek szavatossági idejét, de ezzel párhuzamosan csökkenti azon emberekét, akik ezeket a termékeket elfogyasztják.

Nézze meg a salátaönteteket, lekvárokat, szójaszószokat, eceteket, gyümölcsleveket, salsaszószokat, darált sajtokat, üdítőket, fogkrémeket, szájöblítőket, köptetőszirupokat és kozmetikai termékek százait, melyek mind tartalmazzák a
pacsakute, 2019. november 03. vasárnap, 19:45
Aretha Franklin kultikus templomi koncertjének filmje a mozikban
is, aki ösztönözte Elliottot a film befejezésére. Már csak Aretha Franklint kellett megnyerni az ügynek.

A dolog nem ment simán: az énekes előbb aláírta a beleegyező dokumentumot, később azonban vitatta azt, és mindent elkövetett, hogy az időközben összeálló mozifilm bemutatását megakadályozza. Ezt éveken át sikeresen meg is tette, miközben Elliott elmondása szerint 5 millió dollárt kért a végső hozzájáruláshoz. "Az igazi ok, amiért nem ment előre a történet, nem ez volt, hanem Aretha súlyosbodó betegsége" - mondta Elliott a The Guardian című brit lapnak adott interjújában. Aretha Franklin 2018 augusztusi halálát követően unokahúga, Sabrina Owens és a család zöld utat adott a bemutatónak.

A film egyszerre világi és egyházi: a hatalmas koncentrációval, csukott szemmel éneklő Aretha Franklin a gospel segítségével mintha Isten és a hívek között közvetítene. A közönség és a 30 tagú kórus tagjai a koncerten szinte transzban énekelnek és táncolnak együtt Aretha Franklinnel, még a hátsó fal előtt álló két
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 15:21
Az igazság utoléri az üldözőket és zsarnokokat
,,Ne adjátok azt, ami szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé." (Mt 7,6)

Hát, jó Uram, már náluk vannak. Hiszen mivel az evangéliumot nyilvánosan prédikálják és a világban szétárasztják, nem akadályozhatják meg, hogy a disznók rárontsanak, és magukhoz ragadják. De ezért még nem az övék, és Isten segítségével azt is megakadályozzuk, hogy a szentélyt megkaparintsák. A burok és a hüvely náluk van ugyan, ez a testi szabadság. De meg fog akadályoztatni, hogy a kutyák és a disznók az evangéliumból akár egyetlen betűt is eltulajdonítsanak. Még akkor is, ha minden könyvet elovasnak, minden prédikációt meghallgatnak, és úgy vélik, hogy felettébb ismerik [az evangéliumot]. Mert mi lesz végül az üldözők és zsarnokok sorsa? Milyen jutalmat nyernek? Milyen borzasztó betegséget bocsátott Isten Heródesre! A bűz miatt senki sem bírt mellette maradni, mert megrothadt az alsóteste, megnyüvesedett, és alulról felfele úgy feldagadt, hogy nem talált nyugalmat sem nappal, sem éjjel.
kalmanpiroska, 2019. október 25. péntek, 19:30
Fájdalmai miatt az eutanáziát választotta Marieke Vervoort belga paralimpikon
A Le Soir című lap arról számolt be, hogy Vervoort szülővárosa, az észak-belgiumi Diest részvétnyilvánító könyvet helyezett ki, valamint hosszú közleményt tett közzé honlapján, amelyben az elhunyt sportkarrierjét méltatták.

A néhány évvel ezelőtt visszavonult sportoló már 2008-ban aláírta a Belgiumban engedélyezett "kegyes halálhoz" szükséges papírokat.

A kerekesszékes atléta különböző versenyszámokban arany-, ezüst- és bronzérmeket is nyert a 2012-es londoni és a 2016-os riói paralimpián.

Marieke Vervoort, akinél tizenéves korában diagnosztizálták a súlyos fájdalmakkal járó betegséget, párbeszédet sürgetett világszerte az eutanáziáról.

A világon elsőként Hollandiában legalizálták az eutanáziát 2002-ben, de végrehajtását szigorú szabályokhoz kötik ott és a később hasonlóan eljáró Belgiumban is.

Az önkéntes halált azoknak engedélyezhetik, akik állandó, szinte elviselhetetlen, kevéssé csillapítható fájdalommal járó, gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, és az eutanáziát még
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 13:31
1/856
Képek, videók
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
86 Ulm Németországban
djedgar
2008. július 10. csütörtök, 09:01
megyünk az UNIO-ba.jpg
agica2004
2014. június 19. csütörtök, 15:59
O.V.-Uniö.jpg
agica2004
2014. március 04. kedd, 18:30
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
zászlók (únió)
hidaszl
2009. március 30. hétfő, 17:25
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Címkék
eutanáziát 2002-ben, énekes előbb, egészséges diéta, emberi jogokkal, mentális állapota, fertőző betegségeket, testenergiában tapasztalható, súlyos fájdalmakkal, néhány évvel, védőoltások ellentétesek, indítványban javasolt, fogamzásgátlás módszereit, gyanúsított pszichikai, elmeorvostani betegségeknél, Aretha Franklin, tápanyag teli,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.