Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 15:46 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az EGÉSZSÉGET ,,Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok
...
A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: ,,Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok" (Mt 10,8).
Vigyázzunk az egészségünkre, mert ha elveszik - nincs az a pénz amiért visszanyerhetjük
Napi fohász és imádság a segítő Szűzanyához és Jézus Krisztus kegyelmét kérve a betegség által okozott szenvedés enyhítésére - esetleg a kegyhely látogatása alkalmával lévő csoda által a betegség el is múlhat.

Zsóka írta a Facebook oldalon:
Nagyon köszönöm ! Legyél továbbra is ilyen szép és csodálatos beleérző lelkű, mint amilyen most vagy! Puszi: Zsóka
maroka, 2019. február 11. hétfő, 12:10
Ferenc pápa üzenete a betegek 27. világnapjára
A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: ,,Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok" (Mt 10,8).
.........

Magyar kurír oldalon
maroka, 2019. február 11. hétfő, 11:12
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele Árpád-házi
szeretetben. Élete olyan nagy hatással volt kortársaira, hogy halála után négy évvel, 1235-ben szentté avatta az Egyház és ma is ő a legismertebb magyar szent a világon.
Szent Erzsébet élete ma is példa mindannyiunk számára: imádságban eltöltött perceink, vezekléseink, kereszthordozásaink csakúgy, mint családi életünk és pihenéssel eltöltött időnk mind-mind kedvesek lehetnek az Úrnak, ha bennünk él az Ő szeretete.
Amikor Szentatyánk, Ferenc pápa az elmúlt évben először hirdette meg a szegények világnapját, az a cél vezette, hogy felrázza a keresztény közösségek lelkiismeretét és ösztönözze őket a szeretet cselekedeteinek gyakorlására, hogy Krisztus szeretetének beszédes jelei legyenek nemcsak a rászorulók, hanem az egész világ számára. A szent életű pápának, VI. Pálnak 1967-ben megfogalmazott intése pedig napjainkban - amikor nyugati kultúránkban többen halnak meg túltápláltság, mint éhezés következtében - különösen is aktuális: ,,Köztudomású, milyen szigorú szabatossággal
maroka, 2018. november 18. vasárnap, 14:15
Szép napot mindenkinek!
Szív Világnapját, amelyet 2000 óta tartanak meg, minden szeptember utolsó vasárnapján.

A szív-és érrendszeri betegségek az 50 év alatti személyek esetében, férfiak körében jelentkeznek gyakrabban, míg 50 éves kor táján, a menopauza időszakához kapcsolódó hormonális változások nők esetében olyan gyorsan nő a szív- és érrendszeri betegségek gyakorisága, hogy az meg is haladja az azonos korcsoportú férfiakét, sőt, például szívinfarktus esetén annak súlyossága, halálozása a férfiakéval összevetve gyakran súlyosabb. Így a teljes élettartamra vetítve a kockázat a két nem tagjai között végső soron közel azonos. A szív-és érrendszeri betegségeket egyéntől, súlyosságtól és jellegétől függően már korai stádiumban is jelezik bizonyos tünetek, így ha korábban nem is tettük, az alábbiak észlelésekor forduljunk mielőbb szakorvoshoz.

Ha légszomjat, fulladást vagy esetleg nehézlégzést tapasztalunk.
Mellkasi, gyomortáji,
kirscha, 2018. szeptember 29. szombat, 07:46
Ferenc pápa üzenete a betegek XXVI. világnapjára
A Lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: ,,' Asszony, nézd, a fiad!'... ‘Nézd, az anyád!'. Attól az órától fogva házába fogadta a tanítvány..." (Jn 19,26-27)
........
Kedves Testvérek!
Az Egyháznak mindig megújuló erővel folytatnia kell a betegek és a róluk gondoskodók szolgálatát, hűségesen az Úr megbízásához (vö. Lk 9,2-6; Mt 10,1-8; Mk 6,7-13) és követve Alapítója és Mestere ékesszóló példáját.
Ebben az évben a betegek világnapjának témáját a keresztre felfeszített Jézus szavai adják, amelyekkel édesanyjához, Máriához és Jánoshoz fordul: ,,'Asszony, nézd, a fiad!'... ‘Nézd, az anyád!'. Attól az órától fogva házába fogadta a tanítvány..." (Jn 19, 26-27).
- 1. Az Úrnak ezek a szavai
maroka, 2018. február 11. vasárnap, 16:08
Ferenc pápa: Jézus mester és barát, aki tanít és gondjaiba .
Kabulban borzasztó terrorista mészárlás történt, melynek következtében több mint százan meghaltak és nagyon sokan megsebesültek. Néhány napja egy másik súlyos merénylet is történt, szintén Kabulban, rettegést és sok ember halálát okozva egy nagy hotelben. Meddig kell még az afgán népnek elszenvednie ilyen embertelen erőszakot? Imádkozzunk az összes elhunytért és családtagjaikért, és imádkozzunk mindazokért, akik továbbra is a béke építésén fáradoznak abban az országban.
Ma tartjuk a leprás betegek világnapját. Ez a betegség sajnos még ma is létezik, főleg a legelesettebb és legszegényebb embereket sújtja. Biztosítjuk e testvéreinket közelségünkről és együttérzésünkről; és imádkozunk azokért is, akik gondozzák őket és a társadalomba való visszailleszkedésükön fáradoznak.
Köszöntöm a családokat, az egyházközségeket, a társulatokat, és mindazokat, akik Olaszországból vagy a világ más részeiből érkeztek. Külön is köszöntöm a Badajozból (Spanyolországból) érkezett diákokat, a Ljubljanából, valamint
maroka, 2018. január 29. hétfő, 12:04
A betegek világnapját tartja az egyház
A katolikus egyház 25. alkalommal tartja meg a betegeknek szentelt világnapot, amelyet 1992-ben II. János Pál vezetett be, és először a következő évben, a franciaországi Lourdes kegyhelyén tartották meg.

Ferenc pápa a világnapra még decemberben kiadott üzenetében hangsúlyozta, hogy a betegek, éppúgy mint a bármilyen súlyos fogyatékkal élők méltósága elidegeníthetetlen, nekik is van élethivatásuk, "soha nem válnak puszta tárgyakká". Az egyházfő megbecsülését fejezte ki a betegekkel foglalkozó családtagoknak és egészségügyi intézmények dolgozóinak, legyenek orvosok, ápolók vagy önkéntesek.

A pápa pénteken az olasz egyházmegyék egészségügyi felelőseit fogadva kijelentette, a betegek értékesek az egyház számára. Hangsúlyozta az egészséghez való jogot, kiemelve, hogy éppen ezért az egészségügyben nem érvényesülhet a vállalati szellem, amely selejtezi a betegeket és "mások bajával spekulál".

A betegek világnapjának központi helyszíne Szűz Mária lourdes-i kegyhelye, amely a vallási
velemenyezd, 2017. február 11. szombat, 11:41
A betegekre való megemlékezés napját Szent II. János Pál ...
fordított figyelmet, hangsúlyozva a prevenció fontosságát. Felhívja továbbá a figyelmünket a legszegényebbek, a betegek, a szenvedők, a kirekesztettek és elfeledettek szolgálatára is.
A világnap története érdekes és a dátum sem véletlen. Ugyan hivatalosan csak jóval később ismerték el, de már 1991-ben is felismerték a Parkinson-kór tüneteit a pápán, ez pedig az ő figyelmét is a betegségek felé fordította. Sokak szerint ez is közrejátszhatott abban, hogy nem sokkal ezután meghirdette a Betegek Világnapját.
Ami a dátumot illeti, 1858-ban többen is arról számoltak be, hogy a délnyugat-franciaországi Lourdes városában megjelent nekik Szűz Mária. Az első jelenés az említett évben február 11-én történt, amikor a Szűzanya a tizennégy éves, beteg Bernadette Soubirousnak jelent meg, hogy megmutassa a betegek és a szenvedők iránti különleges szeretetét.
A jelenések helyén 1864-ben templomot építtettek, amely később bazilika címet kapott. Ez, illetve, hogy rengeteg megmagyarázhatatlan gyógyulás történt a
maroka, 2017. február 11. szombat, 10:13
Ferenc pápa üzenete a betegek 22. világnapjára
Forrás: Angyalvár 2014. 07.25

Kedves Testvéreim!
1. A betegek 22. világnapja alkalmából − melynek témája: Hit és szeretet:
,,Nekünk is kötelességünk életünket adni testvéreinkért" (1 Jn 3,16) − különösen a betegekhez fordulok és mindazokhoz, akik ápolják, gondozzák őket. Az Egyház a szenvedő Krisztus különleges jelenlétét ismeri fel bennetek, kedves betegek.
Azaz: a szenvedésünk mellett, sőt azon belül, ott van Jézus szenvedése, aki velünk hordozza terhünket és kinyilatkoztatja annak értelmét. Amikor Isten Fia vállalta, hogy keresztre feszítsék, lerombolta a szenvedés magányát és megvilágította sötétségét. Ily módon Isten irántunk való szeretetének misztériuma előtt állunk, amely reménnyel és bátorsággal tölt el minket: reménnyel, mert Isten szeretet-tervében a fájdalom éjjele is megnyílik a húsvéti fényre; bátorsággal,
hogy minden viszontagsággal az ő társaságában, vele egyesülve nézzünk szembe.

2. Isten emberré lett Fia nem vette el az ember
maroka, 2017. február 07. kedd, 16:35
Cukorbetegek világnapja - Diabetológus: fontos, hogy minél többen járjanak szűrésekre
Balázsovics Judit, a budapesti Károlyi Sándor Kórház főorvosa közölte: a cukorbetegség krónikus, "úgymond gyógyíthatatlan betegség", de szinten lehet tartani és nagyon sok függ attól, hogy milyen szinten kezdik el kezelni a betegeket. Hangsúlyozta: tünetmentessé lehet tenni a betegeket és a szövődményektől nagyon hosszú időre megmenteni őket.

Elmondta: a cukorbetegségnek vannak megelőző állapotai, amelyeknél, ha kiszűrik a betegséget, helyes életmódváltással nagyon sok évet lehet nyerni. Lappangó betegségre utalhat a nagyfokú fáradékonyság, az indokolatlan éhség kialakulása, hízékonyság, diéta és mozgás ellenére sem csökkenő testsúly.

A betegség azonnali életmódváltással jár, a betegeknek életük végéig gyógyszert kell szedniük, állandóan számolniuk kell a diétával, megfelelő életmódot kialakítaniuk, akármilyen sportokat nem űzhetnek és bizonyos foglalkozásoktól is kénytelenek eltiltani őket az orvosok - mondta.

Balázsovics Judit közölte: a betegség kialakulásának okai között vezető helyen
velemenyezd, 2016. november 14. hétfő, 20:25
Jelentősen nőtt a szervdonorok száma Magyarországon
arról, hogy a Finnországban július 10. és 17. között rendezett viadalon nyolc sportágban - asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, tenisz, tollaslabda, úszás - mérhették össze erejüket a szervátültetésen átesettek. A versenyzők 35 arany-, 32 ezüst- és 28 bronzéremmel zárták a megmérettetést.

Szalamanov Zsuzsanna, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért kuratórium elnöke arról beszélt, hogy idén is megrendezik október második szombatján a szervdonáció és transzplantáció világnapját. A rendezvény célja a szolidaritás és támogatás kifejezése a szervátültetésre váró betegek és családtagjaik iránt, valamint a donáció és ezáltal a transzplantációk számának növelése.

Magyarországon a feltételezett beleegyezés elve érvényesül, tehát ha valaki életében írásban nem tiltakozott szervei kivétele és felhasználhatósága ellen, akkor a halála után a szervei átültethetők.

Mihály Sándor ezzel kapcsolatban elmondta, Magyarországon elsősorban a hozzátartozók mondanak nemet a
velemenyezd, 2016. július 21. csütörtök, 07:07
Az egészség világnapja: fókuszban a cukorbetegség megelőzése
Mint mondta, hatékonyan és időben kell megelőzni a bajt, tehát a cukorbetegség időben történő felismerése és kezelése nélkül a szövődmények okozta egészségromlás hatalmas terhet ró a betegekre, a gazdaságra és a társadalomra.

A magyar felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyos, és 7,5 százalékban fordul elő a cukorbetegség - ismertette az államtitkár, hozzátéve, a kormány komolyan gondolja azt, hogy alapellátás megerősítésével jobban kiszűrhetők a betegeket, illetve a már cukorbeteg emberek hatékony gondozást kapjanak. "Minden lehetőség szerinti pluszforrást a költségvetésben az alapellátásra és a prevencióra fordítják, a gyógyító-megelőző kassza legnagyobb részében itt lesz növekedés" - fogalmazott Ónodi-Szűcs Zoltán. Az államtitkár ugyanakkor hangsúlyozta az egyéni felelősségvállalást is, amit "semmi sem tud pótolni".

Pusztai Zsófia, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodavezetője is azt hangoztatta, hogy életmódváltással - egészséges táplálkozással, mozgással, az "üres"
velemenyezd, 2016. április 07. csütörtök, 14:53
1/5
Képek, videók
JÉZUS-KRISZTUS.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:21
Jézus a Krisztus
dandej
2018. március 29. csütörtök, 16:59
Jézus Krisztus.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:24
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
jezus-krisztus-feltama das
borigit
2016. május 30. hétfő, 14:11
Megváltás Jézus Krisztus
sacimama
2016. március 26. szombat, 09:32
PJ Jézus Krisztus.jpg
sz719eszter
2016. március 20. vasárnap, 18:45
Jézus Krisztus
irmus
2016. március 20. vasárnap, 14:33
jezus_krisztus_224549_ 611
paka68
2016. január 30. szombat, 16:57
jezus_krisztus_szulete se.
borigit
2015. december 15. kedd, 13:13
Lourdes-szűzanya
rozsmalom
2007. február 26. hétfő, 10:10
Lourdesi_szűzanya
hernadizsu
2006. október 10. kedd, 12:05
Betegek Világnapja
sacimama
2014. február 11. kedd, 15:23
Címkék
szövődmények okozta, elmúlt évben, Amikor Szentatyánk, lourdes-i Szűzanya, órától fogva, róluk gondoskodók, betegek értékesek, Szent Erzsébet, Kedves Testvérek, szenvedők iránti, tizennégy éves, Szív Világnapját, említett évben, betegség által, következő évben, kormány komolyan,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.