Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 21:04 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Francia miniszterelnök: nem lesz újabb karantén
tudunk elviselni gazdaságilag és szociálisan még egy olyan teljes és általános karantént, mint amilyet átéltünk" - hangsúlyozta Jean Castex.

Elmondta azt is, hogy vasárnap a Brazíliával határos Francia Guyanára látogat, ahol még nem tetőzött a járvány.

"Guyanára megyek, mert mint láthatták (a televíziókban), ott rosszul áll a helyzet" - ismerte el a miniszterelnök.

A francia kormány már több mint 130 egészségügyi dolgozót küldött a tengerentúli francia megyébe, hogy segítsék a betegek ellátását. A 200 ezer lakosú dél-amerikai megyében csak két kórház van.

Jérome Salomon, az egészségügyi tárca járványügyi igazgatója eközben a Le Figaro című napilapban megjelent interjúban elkerülhetetlennek nevezte, hogy a járvány ősszel új erőre kapjon Franciaországban.

"Nem tudunk mindent ennek a még mindig jelenlévő vírusnak a szezonális változásáról" - mondta a szakember.

"A teljes államapparátus és a szakemberek a jelenlegi járványgócok kezelésén dolgoznak, és felkészülnek a járvány
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 13:11
Koronavírus - Kásler: hétfőtől újraindulhat az egészségügyi ellátás
Kásler Miklós elmondta, ez a kórházak esetében azt jelenti, hogy a koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített ágyak 80 százalékát újra az egyéb gyógyítás szolgálatába lehet állítani, 20 százalékot azonban továbbra is a covid-betegek ellátására kell fenntartani.

A járóbeteg- és az alapellátás esetében is időkorlátozás nélkül újraindulhatnak az ellátások hétfőtől, tehát megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelet - ismertette a miniszter.

A szakrendelésekre azonban továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben el kell végezni a pre-triázst,a gyanús betegeket pedig pcr-teszttel kell kontrollálni, és segíteni kell a diagnózishoz jutást - hívta fel a figyelmet.

Kásler Miklós közölte azt is: amint a parlament feloldja a veszélyhelyzetet, az egészségügyi dolgozók ugyanúgy utazhatnak külföldre, mint a többi magyar állampolgár.

A miniszter felidézte, hogy a járványveszély csökkenésével négy lépcsőben, kéthetes periódusokban
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 13:03
Újraindul az SZTE radiológiai klinika
A közlemény szerint a 4,8 milliárd forintos célzott kormányzati támogatásból megvalósuló, kimagasló technológiai fejlesztés eredményeként a dél-alföldi régió "legmagasabb progresszivitási szintű egészségügyi ellátó intézmény-komplexumaként" az SZTE saját hatáskörben biztosítja a lakosság radiológiai ellátását.

Az új klinikán a sürgősségi betegellátó önálló osztály mellé alakítottak ki egy sürgősségi radiológiai osztályt. Az osztályon egy 64 szeletes CT-készülék, két felvételi és egy átvilágító röntgenkészülék, valamint egy modern ultrahangkészülék kapott helyet.

Egy új CT-készülék üzembe helyezésével lehetőség nyílt arra is, hogy az SZTE által korábban vásárolt 256 szeletes berendezést egyéb speciális - kardiológiai, onkológiai és pulmonológiai - vizsgálatokra is tudják használni.

Az elektív (megelőző) radiológiai osztályon a dél-alföldi régió legkorszerűbben felszerelt MR-centrumát hozták létre.

A női diagnosztikai központ egy új és jóval nagyobb befogadóképességű épületbe
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 09:41
Koronavírus - A Jahn Ferenc Kórház feljelentést tesz Bencsik János képviselő videója miatt
ténylegesen használt védőeszközöket, hanem más célra alkalmazott egyszerű látogatói védőköpenyt mutatnak be és állítanak be úgy, mintha a járvány elleni védekezésben csak ezeket alkalmaznák. Ezt meghaladóan a sebészi maszkok, az FFP maszkok, továbbá a gumikesztyűk és a védőszemüvegek nem megfelelő minőségével és használatával kapcsolatosan tesznek valótlan, minden hozzáértést és szakmai alapot nélkülöző kijelentéseket - tették hozzá.

A koronavírussal fertőzött, illetve a fertőzésgyanús betegek ellátását biztosító osztályok főnővéreinek, főápolóinak május 18-án tett írásbeli nyilatkozata alapján egyértelműen és kétséget kizáróan megállapítható, hogy a feladatok ellátásához szükséges minőségű és mennyiségű védőfelszereléseket a dolgozók számára a kórház maradéktalanul és folyamatosan biztosította. A fenntartó által rendelkezésükre bocsátott védőfelszereléseken túlmenően 68,4 millió forint értékben rendeltek védőeszközöket kollégáik részére - írták.

A kórház kitért arra is, hogy a
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 20:07
Koronavírus - Kásler: a járvány első szakaszát rendkívül sikeresen zártuk
Hozzátette, a többi európai országot megelőzve január 31-én megalakult a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs, és a védekezés időben meghozott intézkedései hatékonynak bizonyultak. Magyarország a többi európai országhoz képest ezen lépések megtételében 2-3 héttel előbbre tartott - emelte ki.

A miniszter beszélt arról is, hogy a sikeres járványügyi védekezésnek köszönhetően fokozatosan visszarendeződik az egészségügy ellátás; a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek ellátását centralizálják, először nyolc kiemelt budapesti, majd végül a Dél-pesti Centrumkórház (Szent László kórház) és az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézetbe.

Elmondta, az országban jelenleg 41 kórházban ápolnak koronavírus-fertőzött betegeket, és 15 olyan intézmény van, ahol csak néhány embert. A centralizáció egyik oka - mondta -, hogy megakadályozzák a lehetséges gócpontok kialakulását, valamint, hogy azokban az intézményekben kezeljék ezeket a betegeket, ahol a legnagyobb a gyógyítási
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 13:17
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: köszönjük az ápolók áldozatos munkáját!
kezdetekor alkalmazott beutalási rendhez.

Kifejtette: az új beutalási rendnek megfelelően az új, súlyos állapotú koronavírus-fertőzötteket immár két fővárosi intézménybe, a Dél-pesti Centrumkórházba (Szent László kórház) és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe kell szállítani.

Jelenleg 35 kórházban ápolnak koronavírus-fertőzött betegeket országszerte, de azért, hogy ezek az intézmények is vissza tudjanak téri a teljes körű egészségügyi ellátáshoz, centralizálták a koronavírusos betegek ellátását.

Azokat a betegeket, akik jelenleg is kórházi ápolásra szorulnak fertőzöttségük miatt, nem kell a budapesti intézmények valamelyikébe szállítani, de ha ezt az adott kórház kéri, telefonos konzultáció után a két intézmény közül az egyik fogadja majd a betegeket - mondta.

A szakember hangsúlyozta: a járványügyi felkészültséget fent kell tartani arra az esetre, ha bármilyen változás lenne a megbetegedési számokban, és a beutalási rend tartalmazza azokat az intézményeket is, amelyek szükség
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 13:41
Koronavírus - New Yorkban az idősotthonokban kötelező a dolgozók tesztelése, a kormányzó elismerte, hogy tévede
nem tartása esetén az államban lévő mintegy 600 idősotthon elveszítheti a működési engedélyét.

A demokrata párti kormányzó egyúttal elismerte, hogy nem lett volna szabad kötelezni az idősotthonokat a kórházból elbocsátott, még csak lábadozó Covid-19-es betegek befogadására. Az utasítást eredetileg az állam egészségügyi vezetője, Howard Zucker adta ki, Cuomo pedig jóváhagyta, azzal a megjegyzéssel, hogy "valami nem jól működik, ha az idősotthonok nem tudják lebonyolítani a koronavírusos esetek ellátását".

Az Egyesült Államokban New York állam a koronavírus-járvány egyik gócpontja, Vasárnap estig - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - egyedül ebben az államban több mint 335 ezer fertőzöttet regisztráltak, és több mint 26 ezer a vírusfertőzés nyomán kialakult tüdőgyulladásos betegség, a Covid-19 halálos áldozatainak száma. Országszerte több mint 1 millió 300 ezer a fertőzöttek és csaknem 80 ezer a halottak száma.

Hétfői sajtókonferenciáján a kormányzó bejelentette:
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 18:52
Koronavírus - Az Ab-hez fordulnak az ellenzéki pártok az önkormányzatokat ért elvonás miatt
az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők közleményében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Ebben azt írják: a kormány a koronavírus-járvány kezelése érdekében számtalan forrást vont el a helyi önkormányzatoktól, a gépjárműadó törvény szerint járó részét, a parkolási díjakat, és van olyan település, ahol a cégek által fizetett helyi adókat is.

Ezekkel a döntéseivel szerintük a kormány veszélybe sodorta a települési feladatok ellátását, olyankor, amikor az önkormányzatok feladatai egyébként is nagyban bővültek.

A karanténba került betegek ellátását a helyi önkormányzatok feladatává tette a kormány, de sok helyen olyan feladatokat is nekik kell elvégezniük, amelyeket egyébként a kormánynak kellene - olvasható a közleményben.

"A kormány pénzelvonása tehát akadályozza a koronavírus elleni hatékony védekezést, akadályozza a magyar emberek önkormányzati védelmét úgy, hogy a kormány sok esetben nem gondoskodik az emberek
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 09:51
Koronavírus - Affidea: erősödhet az egészségügyben az állami és magánellátás együttműködése
A cég szerdai közleményében kiemelte, Budapesten, Szegeden és Győrben, illetve vonzáskörzetükben 3,2 millió ember közfinanszírozott képalkotó diagnosztikai vizsgálatait biztosító vállalat jelentős erőforrásokat csoportosított át privát működéséből, hogy 900 szakdolgozóval, 6 kórházi központban a COVID-19-járvány alatt is biztosítsa a páciensek nem halasztható, sürgősségi, illetve traumatológiai képalkotó vizsgálatait. A Magyarországon alapított Affidea három évtized alatt a kontinens vezető egészségügyi szolgáltatói közé emelkedett, belföldön évente 800 ezer képalkotó vizsgálatot végeznek, így változatlanul meghatározó szereplője a közfinanszírozott egészségügynek.

"A közellátásban stratégiai szerepet betöltő privát szolgáltatók és az állami ellátórendszer egymásra utaltságát egyértelművé tette a járvány, de ez reményeink szerint alkalmat teremthet arra, hogy hosszú távú, hatékony együttműködési modellt tudjunk kialakítani" - mutatott rá Leitner György.Hozzátette: a koronavírus-járvány miatt
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 15:43
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
kórházakból most hazaküldött betegek gondozóira; a szociális ágazatban dolgozók is megérdemlik az egyszeri 500 ezer forintos juttatást - javasolta. Hozzátette: rendeljenek el elbocsátási stopot a közszférában és a multiknál, a dolgozók bérének 80 százalékát fizesse ki az állam.

Szerinte ha a betegek érdekét nézte volna a kormány, akkor nem rakott volna ki több ezer embert a kórházakból.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, folytatják annak az ellátását, aki az orvosok véleménye szerint kórházi ápolásra szorul. Az ágykapacitásokról szólva elmondta, senki sem tudja pontosan megmondani, hány kórházi ágyra lesz szükség 2-5 hét múlva, ezért a legrosszabb forgatókönyvre készülnek. Jelezte azt is, hogy bevezették a bázisfinanszírozást a kórházaknál, hogy a felszabadított ágyak miatt ne essen vissza bevételük.

A védőfelszerelésekről közölte, hónapokkal később is kell, hogy legyen védőfelszerelés, elsősorban az egészségügyben dolgozóknak, ezért nem
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 16:21
Koronavírus - A brit kormány legalább három hétre meghosszabbította a korlátozásokat
esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormány öt kritériumot vesz figyelembe a korlátozó intézkedésekről szóló további döntésekhez. Ezek közé tartozik annak biztosítása, hogy az állami egészségügyi ellátórendszer (NHS) fennakadás nélkül kezelni tudja a járványhelyzetet, emellett az adatoknak egyértelműen azt kell mutatniuk, hogy a halálozások száma tartósan csökken, megbízható adatokra van szükség arról is, hogy a fertőzési ráta kezelhető szintre süllyed, biztosítani kell az egészségügyben dolgozók ellátását megfelelő mennyiségű személyi védőeszközzel, és meg kell bizonyosodni arról is, hogy a korlátozó intézkedések módosítása nem vezet a koronavírus-járvány újbóli kiugró ütemű terjedéséhez.

Sir Patrick Vallance, a brit kormány tudományos főtanácsadója a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a fertőzés továbbadási rátája nagy valószínűséggel 1 alá csökkent, és ehhez társul a kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek számának immár folyamatos csökkenése.

A kormányfőtanácsos által bemutatott
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 20:13
Koronavírus - Védőfelszerelések gyártására is használnak 3D nyomtatókat, ingyenes maszkokat osztanak
üzemeltetett termelői piacon, valamint a Vasgyári piac területén is - írták.

Hévízen kétféle szájmaszkot is biztosít a város ingyenesen minden helyi lakosnak és tartózkodási hellyel rendelkezőnek, illetve a járvány elleni védekezésben résztvevőnek - közölte az önkormányzat, amely hatezer szájmaszkot vásárolt. Azokat péntektől - a város négy pontján kialakított szabadtéri helyszínen - osztják ki a helyieknek.

Oroszlányban továbbra is védőmaszkot kell viselni a városban a zárt terekben, a lakosság ellátását szolgáló üzletekben vagy szolgáltatóknál, így élelmiszerboltban, gyógyszertárban, drogériában, postán, benzinkúton, egészségügyi és szociális szolgáltatónál, illetve önkormányzat által fenntartott intézményben - tájékoztatott közösségi oldalán Lazók Zoltán polgármester.

A tatabányai önkormányzat kezdeményezésére veszélyhelyzet idején harminc százalékos bérkiegészítést kapnak a járási szociális intézmények dolgozói, akik többletmunkával látják el a megnövekedett feladatokat - mondta Szücsné
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 18:43
1/22
Képek, videók
Hazaáruló miniszterelnök
furaila
2019. augusztus 23. péntek, 14:35
Miniszterelnök 1955-1956
furaila
2019. június 23. vasárnap, 19:47
miniszterelnök rugdosása
furaila
2015. június 05. péntek, 06:56
O.V.-miniszterelnök.jp g
agica2004
2015. február 04. szerda, 18:12
miniszterelnökök.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:49
Felcsut-Miniszterelnök i h
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:13
O.V.miniszterelnöke.pn g
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:59
A miniszterelnököt lehet
furaila
2013. október 26. szombat, 17:14
Miniszterelnöki Család, 2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:06
Ki akar miniszterelnök le
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:31
Miniszterelnök...
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:08
Miniszterelnöki hivatal
msz303
2007. október 06. szombat, 19:01
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Címkék
közlemény szerint, fertőzésgyanús betegek, tengerentúli francia, Francia Guyanára, korlátozó intézkedésekről, jelenlegi járványgócok, egyik fogadja, miniszter beszélt, fertőzés továbbadási, kormány veszélybe, egészségügyben dolgozók, kormánynak kellene, miniszter felidézte, legrosszabb forgatókönyvre, Szent László, koronavírussal fertőzött,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.