Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 22:08 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ezért rendelt meg 16 ezer lélegeztetőgépet Kínából
lélegeztetőgépen, nemhogy válogatni kellett volna a súlyos állapotú páciensek között.

Nagy a köd

A miniszterelnök fürkészeket és portyázókat küldött védőeszközök és lélegeztetőgépek beszerzésére, de a részletek homályban maradtak. Nem tudni, hogy a kormány (az Innovációs és Technológiai, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányításával) pontosan milyen gépeket, mennyiért és kiknek a közvetítésével szerzett be, a döntő többségnek nincs nyoma sem a magyar, sem az uniós közbeszerzési értesítőben. A részletekkel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sincs tisztában, akit a csütörtöki Kormányinfón kérdeztünk erről.

Egyes gépek árairól korábban érdeklődtünk az illetékes minisztériumnál, de nem kaptunk választ, ahogy laptársunk, a 444.hu sem, ezért újabb e-mail helyett a veszélyhelyzet elmúltával közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Külügyminisztériumnak, hogy megtudjuk a részleteket. Addig is az egy-két nyilvánosságra került dokumentumból lehet
foldinefehereva, 2020. június 26. péntek, 22:03
x'D
I Can Win fokozat: Használjon ócska billentyűzetet, és köpje magát szembe minden reggel a tükör előtt

Kit érdekel, milyen billentyűzetet használ? Senkit. A munkahelyén kap az ember valami szart, amit beszerez a beszerzési osztály, vagy ha kicsi a cég, a számítógépes csávó, aki a levelezést is be szokta állítani. Az otthoni keyboard jött a géppel meg a monitorral. Rá van írva, hogy Genius vagy Speedlink, jobb esetben Microsoft, és ha véletlenül ráömlik a kávé, elbattyog az ember a közeli pécékuckóba, és vásárol egy másik Geniust, Speedlinket, vagy jobb esetben Microsoftot.

Ma reggel például lenéztem otthon az asztalomra, és ezt láttam:

A WASD lekopott, Windows és Power off gombok kiberhelve. Mocskos is. Szégyen, gyalázat.

Szörnyű látvány, én kérek elnézést. Már nem emlékszem pontosan, de ezt a Silver Line feliratú készüléket
eposz, 2019. március 24. vasárnap, 11:21
Beteljesült szerelem
Ted, egy nagy cég beszerzési osztályán dolgozott, mint irodai alkalmazott. A nagy cégen belül sok középvezető is volt, ezek közé tartozott a Ted-nél egy évvel fiatalabb ambíciózus Elizabeth, aki egy másik osztályt vezetett, de szinte naponta találkoztak az ebédlőben. Ted már egy éve beleszeretett Liz-be, amikor egyszer a liftben szóba elegyedtek. A lány kedves volt vele, de felszínes, Ted viszont mély érzelnű csendes ember, aki egy ilyen gyönyörű és vonzó nő kedvességétől azonnal szerelmes lett.

A lány eleinte nem nagyon figyelt fel a fiúra, talán szürke, hétköznapi kisembernek tartotta, aki sosem akar feljebb jutni a ranglétrán. Aztán amikor egy alkalommal bonbont küldött neki, a lány lement hozzá és udvariasan megkérte, ne zaklassa, mert nem akar tőle semmit. A fiú továbbra is szerelmes volt a lányba, aki menő pasikkal járt, kéthavonta új menedzser, vagy bróker oldalán tűnt fel.
cologne53, 2016. január 17. vasárnap, 17:59
Átadták a szombathelyi kórház felújított központi sterilizálóját
teljesen átépítették a központi sterilizáló épületét, valamint lecserélték a gépeket és a berendezéseket is.

Emlékeztetett arra: ez a fejlesztés is része annak a 6,3 milliárd forint értékű uniós infrastruktúrafejlesztési projektnek, amelynek keretében megépült az új belgyógyászati tömb, elkészült a 9 műtőből álló új műtőblokk, megújult az intenzív osztály és jelentős kórházi informatikai fejlesztések is lezajlottak.

Hozzáfűzte, a sterilizáló gépei a projekt csaknem 700 millió forint értékű beszerzési része keretében érkeztek a kórházba, azok értéke 130 millió forint. A központi sterilizáló összesen 378 négyzetméter alapterületű helyiségeinek átépítése és épületgépészeti korszerűsítése 85 millió forintba került.

Szólt arról, hogy az építkezés idejére a kórház steril anyaggal való ellátását át kellett szervezni, a sterilizálás feladatait nagyrészt a körmendi kórház sterilizálója vette át. Az ott dolgozók áldozatvállalásával három műszakban tudták az igényeket kielégíteni, ennek ellenére nem
velemenyezd, 2015. június 25. csütörtök, 15:32
Pénzűgyi viccek
makettjét!

- Mi a különbség a villám és a villany között?
- Én tudom, tanár úr!
- Nos?
- A villám ingyen van, a villanyért meg fizetni kell!

Két pasi beszélget
- Képzeld, ellopták a feleségem hitelkártyáját!
-Te jó ég! Tettél feljelentést?
- Dehogy! A rabló kevesebbet költ, mint a feleségem!

Egy marketinges, egy vállalkozó és egy könyvelő vizsgázik.
Vizsgabiztos:
- Mennyi 2+2?
Marketinges:
- 3,99
Vállalkozó:
- beszerzési áron 3, eladási áron 5
Könyvelő:
- mennyi legyen?

Három mezőgazdász vitatkozik melyikük a jobb szakember.
- Nekem olyan disznóim vannak, melyeknek csak sovány húsuk van.
- Az én teheneimnek 12 tőgyük van, és minegyikből más italt felyünk.
- Nekem olyan 60 kilós tyúkom van mely főz, mos és takarít.

- A feleségemnek két munkaviszonyból származik a jövedelme. Pénzügyi tanácsadó egy Bt.-nél, valamint takarít a MOL-nál.

- Hogyan végződnek a
menusgabor, 2014. október 31. péntek, 21:15
Miért olyan olcsó a Szlovákiában csomagolt cukor?
ügyvezető Ilona Ollé Agh.

Hogy lehet ilyen olcsó?
Azt írják magukról, hogy a kristálycukrot Szlovákiából, illetve az EU-ból, például Magyarországról és Lengyelországból importálják, amit csomagolás után ismert nagy láncoknak adnak el Szlovákiában és Magyarországon.

Termékük a Tescón kívül ott van a Penny Marketben és a Lidlben is, de honlapjukról és régebbi reklámújságokból látszik, korábban lehetett találkozni vele a Sparban, a Reálban, a Corában és számos más helyen. A beszerzési árat a Tesco kérdésemre nem árulta el, de nem lehet nagyon magas. Ha utánaszámolunk, nettó áron, vagyis az áfát nem nézve, a Tescóban 180 forint, a Lidlben 173 forint egy kiló cukor, és ezen már rajta van a kereskedő haszna is.

Mennyiért adhatják el az itthoni láncoknak? És miért éri meg kiutaztatni a cukrot Szlovákiába csak azért, hogy ott becsomagolják? Hogyan lehet az, hogy miután elhozzák, még mindig olcsóbb, mint amit nem visznek ki? Sok kérdés felvetődik a cukrot forgatva. A csomagolás
tinka1951, 2014. január 02. csütörtök, 10:41
Eltűnt milliárdokra bukkantunk egy kiló cukorral
ügyvezető Ilona Ollé Agh.
Hogy lehet ilyen olcsó?

Azt írják magukról, hogy a kristálycukrot Szlovákiából, illetve az EU-ból, például Magyarországról és Lengyelországból importálják, amit csomagolás után ismert nagy láncoknak adnak el Szlovákiában és Magyarországon.

Termékük a Tescón kívül ott van a Penny Marketben és a Lidlben is, de honlapjukról és régebbi reklámújságokból látszik, korábban lehetett találkozni vele a Sparban, a Reálban, a Corában és számos más helyen. A beszerzési árat a Tesco kérdésemre nem árulta el, de nem lehet nagyon magas. Ha utánaszámolunk, nettó áron, vagyis az áfát nem nézve, a Tescóban 180 forint, a Lidlben 173 forint egy kiló cukor, és ezen már rajta van a kereskedő haszna is.

Mennyiért adhatják el az itthoni láncoknak? És miért éri meg kiutaztatni a cukrot Szlovákiába csak azért, hogy ott becsomagolják? Hogyan lehet az, hogy miután elhozzák, még mindig olcsóbb, mint amit nem visznek ki? Sok kérdés felvetődik a cukrot forgatva. A csomagolás
horvathnemagdi, 2014. január 02. csütörtök, 09:46
szeretettel
krokodilusok leselkedtek, hogy a raktáros testvér rá is szólt, ne bámuljon
olyan kétségbeesetten, csak nem akarja elhitetni vele, hogy ennyit jelenthet egy keresztyén fiatal
lánynak az ilyen hiábavalóság. Vita Zsuzsanna és a raktáros testvér között csak azon volt,
engedélyezzék-e - tekintettel a háborús helyzet megkövetelte takarékosságra - a saját fogkeféje
és szappana használatát, de aztán úgy döntöttek, mégsem. A fogkefe is, a szappan is Mimó néni
rejtelmes beszerzési forrása révén került Ginához, a szappan banánzöld volt, erős kaméliaillatot
árasztott, a fogkefe nyele meg meggypiros, de színétől eltekintve is, ahogy a raktáros testvér
megállapította, rézsút futó kefeszálaival kihívó és nem szabályos. Kapott helyette egy fehéret,
amelyre a raktáros azonnal ráírta jelölőtintával Gina intézeti számát, és kapott egy nagy darab
vajsárga háziszappant. Itt főzik, mindenki ezt használja, az igazgató úr is - mondta Zsuzsanna.
Mikor a
sayuri, 2013. október 03. csütörtök, 05:45
Rendvédelmi eszközöket vehet a TEK, autókat nem
Ezt Lázár János államtitkár közölte szerda délután az MTI megkeresésére, azután, hogy Hajdu János, a TEK főigazgatója reggel személyesen egyeztetett Lázár Jánossal a beszerzési kérelemben szereplő eszközökről, és azt kérte az államtitkártól, vizsgálja meg ismét a központ eszközbeszerzési kérelmét.

A hvg.hu az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának hétfői üléséről azt írta, közbeszerzés nélküli vásárlásokat engedélyezett a bizottság a TEK-nek, így 728 millió forintból 92 darab nagyteljesítményű autót, egyebek mellett A7-es Audikat vennének. A Belügyminisztérium a beszerzés szükségességét azzal indokolta, hogy az operatív akciók, illetve egyes védett - magyar és külföldi - személyek biztonságának szavatolása csak az új gépjárműparkkal lehetséges. A portál emlékeztet, hogy a TEK két évvel ezelőtt listaáron 15 millió és 40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket vásárolt a bűnözők üldözéséhez.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden az MTI-nek azt mondta, nem
velemenyezd, 2013. február 13. szerda, 19:42
Eszközbeszerzési kérelmének újbóli vizsgálatát kéri a TEK a Miniszterelnökségtől
A TEK tudatta, hogy Hajdu János, a központ főigazgatója szerda reggel személyesen egyeztetett Lázár Jánossal a beszerzési kérelemben szereplő eszközökről, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár minden szükséges információt ismerhessen a kérelem elbírálásakor.

Azt írták: tudomásul vették Lázár János keddi bejelentését, amely szerint a Miniszterelnökség nem járul hozzá a központ autóbeszerzéséhez, valamint felülvizsgálja a további tételek beszerzését is. Az államtitkár felelős döntést hozott a beszerzés vonatkozásában, azonban nem állt rendelkezésére minden szükséges információ a beruházással kapcsolatban - fogalmaztak, hozzátéve: ezért Hajdu János szerda reggel "a bevett gyakorlat szerint" tételesen beszámolt a beszerzendő eszközökről és felhasználásuk módjáról.

A kommünikében jelezték, hogy január elsejétől a TEK létszáma több mint 200 fővel bővült, a meglévő kilenc bevetési egység mellé öt új, vidéki műveleti osztály csatlakozott.

A tervezett beszerzésekkel a rendőrség
velemenyezd, 2013. február 13. szerda, 11:51
Londoni elemzők: a vártnál mélyebb lehetett a negyedik negyedévi magyar recesszió
százalékkal eshetett vissza szezonális kiigazítással számolt negyedéves összehasonlításban a tavalyi negyedik negyedévben.

A ház londoni szakelemzői eddig 1,00 százalékos GDP-mínuszt vártak 2012 utolsó három hónapjára e számítási modell alapján.

A JP Morgan szakértői szerint ugyanakkor a 2013 elején mért, optimizmust megalapozó aktivitási jelzőszámok közül kiemelkedik az új exportmegrendelések állományának meredek, éves összevetésben 55 százalékos megugrása, valamint a magyar feldolgozószektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI), amely januárban szintén meredeken, 6,8 ponttal 55,9-re - vagyis jóval a termelés visszaesésének és növekedésének mezsgyéjét jelző 50-es érték fölé - emelkedett.

Mindezek alapján a cég londoni elemzői közölték, hogy várakozásuk szerint a magyar gazdaság az idei első negyedévben a recesszióból stagnálásba megy át, a második negyedévben pedig már mérsékelt növekedés valószínű.

A JP Morgan közgazdászai 2013 egészére "zéróhoz közeli" GDP-növekedést jósoltak a magyar
velemenyezd, 2013. február 08. péntek, 19:12
A felcsúti jegyző szerint "árnyékra vetődött" a Jobbik a polgármester feljelentésével
közreműködésével kikérték és átvizsgálták az elmúlt időszak számláit és több, csaknem 300 ezer forintos számlát találtak, melyet a polgármester testvérének tulajdonában álló cégnek fizetett ki az önkormányzat.

Palotás Péter ismertette, hogy 200 ezer forint felett a polgármesternek kellett volna engedélyezni a számlát, azonban az iratokon nem az ő ellenjegyzése szerepel, hanem az önkormányzat műszaki osztályán dolgozó hivatalnoké.

Petrin László ezzel szemben hangsúlyozta: az önkormányzat beszerzési szabályzat szerint nettó 500 ezer forint értékhatárig a polgármester dönthet többi között árucikkek beszerzéséről. A számlát viszont nem kell a polgármesternek engedélyeznie, csak a számla kifizetését kell jóváhagynia, amely egy külön okmányon minden esetben megtörtént, a számlán pedig annak a személynek az aláírása kell, hogy szerepeljen, aki átvette az árut.

A jegyző kiemelte azt is: 2012-ben eddig 5 számlát bocsátott ki összesen 468 ezer 181 forint összértékben az említett cég. A legmagasabb
velemenyezd, 2012. november 11. vasárnap, 20:26
1/2
Képek, videók
Gulyás Gergely.jpg
agica2004
2011. március 02. szerda, 10:53
Áldott állapotban
dandej
2020. május 09. szombat, 11:28
mária áldott állapotban12
maroka
2019. december 14. szombat, 22:37
0 a aug.3 Jemeni állapot
lovaszmarika
2019. augusztus 03. szombat, 15:31
0 a ag. 3 jemeni állapot.
lovaszmarika
2019. augusztus 03. szombat, 15:29
jelenlegi állapotom.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 11. kedd, 00:43
Bebugyolált állapotban
sanci81
2017. május 21. vasárnap, 16:36
belső állapot
orban47
2015. november 12. csütörtök, 18:43
eredeti állapot
stefania51
2015. június 08. hétfő, 11:01
Isten nélküli állapot a p
sacimama
2014. október 17. péntek, 20:45
A düh az az állapot....jp
pacsakute
2013. március 09. szombat, 16:39
A magány az az állapot...
pacsakute
2013. február 07. csütörtök, 19:51
Hazaáruló miniszterelnök
furaila
2019. augusztus 23. péntek, 14:35
Miniszterelnök 1955-1956
furaila
2019. június 23. vasárnap, 19:47
miniszterelnök rugdosása
furaila
2015. június 05. péntek, 06:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.