Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:02 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Orbán: három téma az akciócsoportok ülésén
Kifejtette: ha ellenszer még nincs is, áttekintik, hogy milyen gyógyszerek vannak, amelyek enyhíthetik a tüneteket, miket tudnak felhasználni a már ismert gyógyszerekből.

Tárgyalnak továbbá a készletgazdálkodás állásáról, beszerzésekről, valamint a gazdasági következmények enyhítésére is javaslatokat tesznek az akciócsoport-vezetők - ismertette a kormányfő.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:43
Krónika 12. rész (védelmi beszerzések, Iszlám Állam)
biztonsági megszerzést a törvény megkerülésével intéztek úgy, hogy az országgyűlés honvédelmi bizottságával megszavazták annak közbeszerzési szabályok alóli mentesítését.

LMP: ez a törvény porhintés

Porhintésnek nevezte a szabályozást Demeter Márta (LMP), azt hangsúlyozva, hogy a beszerzéseknél lehet, hogy megkérdeznek ugyan néhány "önjelölt politikus katonát", de az állományt nem.

A valódi kérdésnek azt nevezte, mikor vonják vissza ezt a jogszabályt, nem azt, hogyan módosítják, a beszerzésekről adott kormányzati beszámolókat hiányolva.

Szerinte a módosítás célja az, hogy "elrejtsék a nyilvánosság elől, mire mennek az adófizetők ezermilliárdjai".DK: nem kellene szabadabb kezet adni a kormánynak

A képviselői felszólalások sorát nyitó Arató Gergely (DK) szerint sem a közbeszerzések módja, sem az ágazat nemzetközi tapasztalatai nem indokolják, hogy a mostaninál szabadabb kezet adjanak a kormányzatnak ezen a kényes területen, ahol egyszerre tét az ország és katonáink
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 20:43
Krónika 5. rész (zárszámadás)
évben sokat javult az adómorál, fehéredett a gazdaság, ami a társadalmi igazságérzet szempontjából is fontos.

A zárszámadási adatok alapján a 2018-as évet kitűnőnek értékelte, és gratulált azoknak a gazdasági szereplőknek, akik ebben munkájukkal részt vettek.

MSZP: katasztrofális a létszám- és bérhelyzet a rendvédelemben

Harangozó Tamás (MSZP) a belügyi és a honvédelmi tárca büdzséjét bírálta, minősíthetetlennek nevezve a Honvédelmi Minisztériumnál zajló "titkolózást" a nagy összegű beszerzésekről. A szocialista politikus követhetetlennek tartja a pénzek kifizetését is.

Az állomány, a fizetések, a túlórák helyzetét szintén problémásnak minősítette, mert - mondta - nem ismert a pontos létszám, továbbá volt olyan, akinek tavaly még csökkent is a fizetése. A belügyi területen, a büntetés-végrehajtásban ugyancsak katasztrofális a létszám- és a bérhelyzet - tette hozzá.

Banai Péter Benő államtitkár a felszólalásra úgy reagált: 2010 óta érdemi reálbér-emelkedés történt a honvédségi és
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 14:51
Számlagyárat számolt fel a NAV Észak-Magyarországon
Kovács Dorina százados tájékoztatása szerint a borsodi és hajdúsági csalók budapesti székhellyel hozták létre a kizárólag valótlan tartalmú számlák kiállítására specializálódott társaságot.

Tizenkét ügyfelüknek gyártottak rendszeresen nagy összegű számlákat, különböző, soha meg nem történt munkavégzésekről és beszerzésekről. A megrendelők a számlák felhasználásával csaknem ötszázmillió forinttal tudták csökkenteni befizetendő általános forgalmi adójukat és társasági adójukat.

A látszat fenntartása érdekében a számlagyár vezetői egy szlovák "bukó" céget is létrehoztak, a fiktív számlák ellenértékeit ide utalták, majd készpénzben felvették és visszaadták megrendelőiknek.

A NAV pénzügyi nyomozói a költségvetésicsalás-sorozat megszakítására egyszerre ötven helyszínen tartottak házkutatást, tizenegy gyanúsítottat hallgattak ki költségvetési csalás miatt, közülük hárman letartóztatásba kerültek.

Az adóhatóság az akcióban az okozott vagyoni hátrány és a várható bírságok biztosítására
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 17:01
Szijjártó: javulnak a magyar-amerikai politikai kapcsolatok
miközben "üzletek köttetnek" Nyugat-Európa és Oroszország között.

A két ország védelmi együttműködési kereteit rögzítő megállapodásról elmondta: 1997-ben kötötték, azóta megváltoztak a biztonsági kihívások, ezért modernizálni kell az egyezményt. A tárgyalásokat lezárták és a megállapodás szövegét a jövő héten az Országgyűlés honvédelmi bizottsága elé terjesztik - jelentette be.

A tárcavezető hangoztatta: Magyarország megbízható védelmi és katonai szövetséges. Fontos tárgyalásokat folytatnak beszerzésekről is, és nemsokára a honvédelmi bizottsághoz fordulnak azzal is, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a közepes hatótávolságú légvédelmi rendszerről - közölte.

Szijjártó Péter kitért arra: amerikai kollégája segítségét kérte, hogy az ExxonMobil mielőbb hozzon döntést, és kezdjék meg a kitermelést a romániai gázmezőkről, mert ezzel Magyarország előreléphet a gázbeszerzés diverzifikálásában.

Megjegyezte: az Egyesült Államok a második legnagyobb beruházó Magyarországon, 1700 amerikai
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 19:03
Korom Ferenc: a haderő helyzete folyamatosan javul
erős, ütőképes, a térségben meghatározóhaderejévé válhat. Ez a "képesség" a katonák felkészültségén, kiképzettségén, a rendelkezésre álló haditechnikai eszközökön, az anyagi forrásokon, s a 21. századnak megfelelő irányítást és vezetést biztosító parancsnokságon múlik.

Demeter Márta, a bizottság LMP-s alelnöke a miniszterhez szólva bírálta a honvédség és Honvédelmi Minisztérium tájékoztatási gyakorlatát. Majd hosszasan sorolta kérdéseit többek között a honvédkórház helyzetéről, a honvédségi beszerzésekről. Majd a válaszok meghallgatása előtt előre jelezte, Korom Ferenc kinevezését nem fogja támogatni.

Benkő Tibor a felvetésekre részletesen válaszolt. Megjegyezte, hogy ha Demeter Márta "súlyos, szakmai hibákról" beszél, azt támassza is alá.

Kósa Lajos (Fidesz) felszólalásában azt mondta: tervezi, hogy a honvédségi beszerzésekről - akár kihelyezett - ülés keretében tájékozódjon a bizottság.

A jobbikos Varga-Damm Andrea számos kérdést tett fel. Rákérdezett arra is, hogy a vezérkar és
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 16:13
Németh Szilárd: a haderőfejlesztést szolgálják a parlamenti döntések
Németh Szilárd az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában bírálta a parlamenti ellenzéket, amely sem a parlamenti szavazáson, sem az előkészítő munkában nem vett részt. Ezzel szerinte azt bizonyította, hogy nem tartja nemzeti ügynek a honvédelmet.

Az államtitkár a repülőgép-beszerzésekről azt mondta, hogy a honvédség ismét képes légi úton szállítani, "van magyar szállítóképesség".

Azt is hangsúlyozta, hogy a megváltozott biztonsági környezet, köztük a strasbourgi terrorcselekmény nyomán a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ emberei mellett a katonák is részt vesznek a karácsonyi vásárok biztosításában.

A katonák már az új, Magyarországon összeszerelt, a héten bemutatott fegyverekkel járőröznek - emelte ki.

A csütörtök esti budapesti kormányellenes tüntetésről Németh Szilárd úgy vélekedett, hogy rengeteg provokátor vegyült azok közé, akik békésen szerették volna kifejezni véleményüket.

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy békésen kifejezze véleményét, ezt a rendőrök
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 09:11
Palkovics: mától 115 új autóbusz közlekedik a magyar utakon
A közösségi közlekedés fejlesztése érdekében a kormány célja a kényelmes, biztonságos, megfizethető, környezetkímélő és magyar autóbuszok közlekedtetése - tette hozzá a miniszter.

Palkovics László azt is bejelentette, hogy két éven belül Magyarországon is kiépül - amerikai mintára - az iskolabusz-hálózat rendszere. Az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül.

A miniszter az új beszerzésekről megjegyezte, hogy a lépés illeszkedik az Innovációs és Technológiai Minisztérium buszstratégiájába, amelynek központi eleme a Magyarországon gyártott autóbuszok használata.

Ezek az új autóbuszok - amelyek közül 100 darab Gödöllő és Vác elővárosaiban közlekedik majd - már környezetkímélő hajtásrendszerrel rendelkeznek. Az ITM ezt a tendenciát a jövőben is erősíteni akarja, ezért a minisztérium arra törekszik, hogy a városi környezetben, illetve a városok közti közlekedésben is az euro6 dízelmotorral hajtott autóbuszok mellett egyre nagyobb számban jelenjenek meg a hibrid és a tisztán
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 14:22
Krónika 11. rész (határozathozatalok)
miniszter -, hogy a hivatásos állományba kerülés szabályait rugalmasabbá tegye. Így szolgálati viszony teljes körű alkalmassági vizsgálat lefolytatása nélkül is létesíthető lesz, ha a törvényben meghatározott kizáró okok nem állnak fenn. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára expozéjában ugyanakkor jelezte, hogy a vizsgálatot így is elvégeznék, de csupán a szerződéskötés után, a módosítással pedig gyorsítható az állományba vétel.

Emellett a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló törvény jogorvoslati eljárásokra vonatkozó részét is módosították. A beszerzési szerződéseket nem minősítik közigazgatási szerződésnek, továbbá a jogorvoslati eljárásban a Közbeszerzési Döntőbizottság és az ügyfelek közötti kapcsolattartás kötelező jelleggel elektronikus formában valósul majd meg.

Többletjogosítványokat kap a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke

Többletjogosítványokat kap a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke, miután a Ház 116 igen, 54 nem szavazattal és egy
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 13:00
Hivatalosan is jóváhagyták az Európai Unió védelmi együttműködésének megerősítését
A közös fejlesztésekről, beszerzésekről és missziókról, illetve az európai hadiipar megerősítéséről szóló kezdeményezéssel sok szakember szerint a jövőbeli európai védelmi unió alapjait rakják most le.

Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő történelmi jelentőségűnek nevezte a döntést, amely lehetővé teszi a szorosabb biztonsági és védelmi együttműködést a tagállamok között, és csökkenti az EU függőségét az Egyesült Államoktól.

A miniszterek az először végrehajtandó projektek előzetes listájáról is megegyeztek. Ezek egyebek mellett magukban foglalják gyorsreagálású kiberbiztonsági csapatok és egy orvosi egység felállítását, egy logisztikai központ létrehozását, továbbá közös normák megalkotását a katonai rádiózásban.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke üdvözölte a döntést, hangsúlyozva, hogy Európának nem szabad másokra bíznia a biztonságát és a védelmét.

A huszonnyolc EU-tagország közül egyedül Dánia, az Egyesült Királyság és Málta nem
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 17:02
Az uniós szakminiszterek nyilatkozatot írtak alá az EU védelmi dimenziójának erősítéséről
erősítéséről, valamint kijelentette, a kormánynak fontos célja a magyar hadiipar újjáélesztése.

Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő kijelentette: az aláírással új fejezet nyílik, ez történelmi nap az európai védelmi együttműködés szempontjából.

Hasonlóan nyilatkozott Sigmar Gabriel német külügyminiszter is, aki mérföldkőnek nevezte az aláírást, és úgy vélekedett, hogy ez fontos lépés a közös biztonság- és védelempolitika erősítése felé.

A közös fejlesztésekről, beszerzésekről és missziókról, valamint az európai hadiipar erősítéséről szóló francia-német kezdeményezést várhatóan decemberben fogják hivatalosan is elfogadni, a mostani aláírás szakértők szerint csak a "startgomb" megnyomását jelenti, jelzi a politikai akarat meglétét.

A PESCO létrehozását követően a részt vevő tagállamoknak meg kell állapodniuk a végrehajtandó projektek első listájáról. Ezek olyan területekre terjedhetnek ki, mint például a képzés, a képességfejlesztés és a műveleti készenlét a
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 15:23
A Trump-adminisztráció korlátozza a Kaspersky Lab orosz szoftvergyártó termékeinek kormányzati használatát
A számítógépes biztonsági megoldásokat kínáló orosz cégtől az Általános Szolgáltatások Adminisztrációja (GSA), amely a kormányzati beszerzésekről gondoskodik, nem vásárolhat többé olyan Kaspersky Lab-termékeket, amelyek informatikai szolgáltatások és digitális fotófelszerelések számítástechnikai védelmét szolgálják.

A GSA szóvivőnője közleményben jelentette be a döntést, s közölte: a döntést "alapos megfontolás és felülvizsgálat" után hozták meg, annak érdekében, hogy "biztosítsák az Egyesült Államok kormányzata számítógépes rendszereinek és hálózatainak sérthetetlenségét és biztonságosságát".

A kormányzati ügynökségek ugyanakkor a GSA-tól független szerződéses munkáikhoz továbbra is alkalmazhatják a Kaspersky vírusirtó programjait.

A GSA döntését elemzők a Kaspersky Lab elleni eddigi legkonkrétabb lépésnek tartják. Erősödnek ugyanis a gyanúk és az aggodalmak, hogy az orosz szoftvergyártó cégnek a feltételezettnél is szorosabb kapcsolatai vannak a Kremllel és orosz hírszerző
velemenyezd, 2017. július 12. szerda, 15:20
1/3
Képek, videók
Autó ülésén
sanci81
2016. június 11. szombat, 08:10
vezető ülésen.jpg
agica2004
2011. szeptember 13. kedd, 14:49
Következmények.jpg
pacsakute
2013. március 01. péntek, 17:40
A búcsú következményeként
manka13
2006. június 12. hétfő, 15:09
Címkék
valódi kérdésnek, mostani aláírás, beszerzéseknél lehet, strasbourgi terrorcselekmény, lépés illeszkedik, Németh Szilárd, honvédkórház helyzetéről, szerződéskötés után, parlamenti döntések, számlák felhasználásával, közepes hatótávolságú, Európai Bizottság, közös biztonság-, katonák felkészültségén, anyagi forrásokon, okozott vagyoni,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.