Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:37 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A keresztényüldözés mértéke közel áll a népirtáshoz ......
A keresztényüldözés mértéke közel áll a népirtáshoz a világ egyes részein.
2019. május 23., csütörtök | 10:40
Az Egyesült Királyság külügy minisztere, Jeremy Hunt által megrendelt jelentés május 2-án közzétett időszaki beszámolója szerint a világ egyes régióiban a keresztényüldözés mértéke közel áll a népirtás fogalmában leírt mértékhez.

Bővebben
maroka, 2019. május 23. csütörtök, 12:10
Sok munkára és nem kevés imádságra van szükség.
legutóbbi budapesti Eucharisztikus Kongresszust, amivel 1938-ban a magyarság ,,adni akart a világnak". S ahogy az akkori találkozót a ,,háború lehetőségének egyre növekvő árnyában" rendezték, úgy ma is megvannak az emberiség előtt álló kihívások. ,,Ha így megy tovább, a mohóság, a kényelem és az önzés pusztulásba kormányozza az emberiséget. Hogy mindezt elkerülhessük, a cselekvésben minden eddiginél jobban egymásra vagyunk utalva" - fogalmazott az államfő. (Részletes, képes beszámolót itt talál a plenáris ülésről.)
A küldöttek azonban nem csak tanácskoztak: megtekintették a NEK helyszíneit is: Piero Marini érseket, a NEK Pápai Tanácsának elnökét Budapest egyenesen lenyűgözte. Az érsek már a nemzetközi sajtótájékoztatón árulta el: többször járt már hazánkban, Budapest pedig olyan város, ahol kiváló az infrastruktúra, könnyű kiválasztani a rendezvény helyszíneit, szinte zavarba ejtő a választék. Marini érsek emlékeztetett: legutóbb, a fülöp-szigeteki Cebuban más volt a
maroka, 2019. május 14. kedd, 13:21
Elhunyt Faragó Lajos olimpiai bronzérmes labdarúgó
..........
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Faragó Lajos olimpiai bronzérmes labdarúgó, a Kispesti AC és a Budapesti Honvéd egykori játékosa.
A kispesti klub honlapjának beszámolója szerint Faragó 1945 és 1963 között játszott az együttesben, amellyel a bajnokságban háromszor lett arany- (1952, 1954, 1955), kétszer ezüst- (1953, 1958) és egyszer bronzérmes (1959), míg 1959-ben tagja volt a Közép-európai Kupában győztes csapatnak.
Faragó Lajos hétszer szerepelt a magyar válogatottban, az 1960-as, római olimpián bronzérmet nyert a nemzeti együttessel.
A kapus 1964 és 1973 között a Bp. Honvéd utánpótláscsapatait edzette, az 1973/74-es idényben 23 bajnoki mérkőzésen az első csapat vezetőedzője volt.
Faragó Lajost a Honvéd saját halottjának tekinti.
maroka, 2019. május 13. hétfő, 21:54
A „szegények bíborosa”
Olyat tett, amire kevesen számítottak Rómában
2019. május 12., vasárnap | 21:55
Konrad Krajewski bíboros, a szegényeket segítő pápai alamizsnahivatal vezetője leszerelte a villanyórák működését gátoló zárat, újraindította az áramszolgáltatást Róma egyik, hajléktalan családok által elfoglalt lakóházában, ahol régóta nem fizették a fogyasztást - írja az olasz sajtó május 12-én.
.......
Az épületben élők beszámolói szerint Krajewski bíboros május 11-én, szombat este látogatta meg a lakóházat. A pápai alamizsnahivatal vezetőjeként Konrad Krajewski rendszeresen felkeresi és segíti a Rómában élő szegényeket, betegeket, bajban levőket. Ebbe az épületbe játékokat vitt a gyerekeknek.
A ,,szegények bíborosának" nevezett Konrad Krajewski korábban úgy nyilatkozott, Ferenc pápa helyett cselekszik, mivel az egyházfő könnyen felismerhető, ezért nehezen hagyhatja el a Vatikánt.

Bővebben
maroka, 2019. május 13. hétfő, 10:24
Illegális bevándorlás - Gépjárművekben megbújt határsértőket tartóztattak fel a román hatóságok
A román határrendészet hétfői beszámolója szerint a bolgár rendszámú, fuvarlevele szerint Németországba ablakokat szállító furgon vasárnap reggel jelentkezett belépésre a calafati közúti határátkelőn. A bolgár és román határőrök közösen vizsgálták át a járművet, amelyből tíz iraki és szíriai határsértő került elő. A gépkocsivezető azt állította, hogy nem tudott a raktérben megbújt migránsokról.

A határsértőkkel és az embercsempészéssel gyanúsított gépkocsivezetővel szemben a Románia és Bulgária közötti toloncegyezmény alapján a bolgár hatóságok folytatják le a bűnvádi eljárást.

Hétfőn reggel a Nagylak-Csanádpalota román-magyar autópálya-határátkelőnél két román állampolgár jelentkezett belépésre egy Ausztriába tartó, román rendszámú teherautóval. A magyar és román rendőrök a közös ellenőrzés során felfedezték, hogy a raktérnek kettős fala van, az így kialakított rejtekhelyről pedig hat iraki határsértő került elő.

A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés, a teherautó román sofőrjével
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:12
Az orosz Nyomozó Bizottság a seremetyjevói légi katasztrófa több lehetséges okát vizsgálja
vezérléssel tudták letenni.

A gép lángba borult miután az orra a leszállópályához csapódott és a hátsó futóművei vagy nem nyíltak ki, vagy megrongálódtak. A pilóták a landolás előtt nem eresztették ki az üzemanyagot a tartályokból.

A kigyulladt SSJ-100-as típusú repülőről az emberek két felfújható csúszdán menekültek. A balesetben 40 utas és a személyzet egy tagja életét vesztette. A szerencsétlenség kilenc túlélőjét moszkvai kórházakban ápolják, hármójuk állapota súlyos.

A túlélő utasok sajtóbeszámolók szerint méltatták a személyzet önfeláldozó munkáját. A mentést ugyanakkor - a közösségi médiában megjelent értesülések szerint - hátráltatta, hogy a lángoló fedélzetről többen megpróbálták magukkal vinni a kézi poggyászukat. Ezt megerősíteni látszanak az evakuálásról készült képsorok, amelyeken látható, hogy egyesek kezükben nagyobb táskával hagyták el a járművet.

A mentési műveletet az Aeroflot szerint az előírt 90 helyett 55 másodperc alatt hajtották végre.

Néhány utas arról számolt
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:11
MTA-közgyűlés - Lovász: a kutatóhálózat sorsa a legfontosabb téma
László.

Az elnök szerint az akadémiai kutatóhálózat nemzeti kincs. "Olyan érték, amelynek egyben tartása mindannyiunk érdeke. Teljesítménye nemzetközi szinten is kiemelkedő, a ráfordított erőforrásokhoz viszonyítva pedig Európa élvonalában van" - mondta az elnök, hangsúlyozva, hogy "az akadémia a kutatóhálózat teljesítménye számára nem akadályt, hanem garanciát jelent" .

A köszöntőt után Lovász László akadémiai elismeréseket adott át. Ezután zárt munkaközgyűlés kezdődött, amelyen az elnöki beszámoló után a 191. közgyűlés legfontosabb napirendi pontjaként a jelenlévő csaknem félezer tudós az MTA kutatóhálózatával kapcsolatos előterjesztéséről szavaz majd.

A szavazás után a főtitkári beszámolókat hallgathatják meg az akadémikusok és a nem akadémikus közgyűlési képviselők. A munkaközgyűlés ebédszünetében, várhatóan 14 órakor az MTA elnöke sajtótájékoztatón ismereti a döntéseket.

Kedden az akadémikusok gyűlésén a tagválasztással folytatódik a munka, majd tudományos előadásokkal folytatódik a
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:08
Pályafutása egyik legjobb eredményét érte el Érdi Mária
A vitorlázó Érdi Mária második lett női Laser Radialban a francia Hyéres-ben megrendezett hagyományos French Olympic Week elnevezésű versenyen - tudatta a Magyar Vitorlás Szövetség szombaton.
A sajtóközlemény beszámolója szerint felnőtt pályafutása egyik legjobb eredményét érte el a 2020-as tokiói olimpiára már korábban kvótát szerző magyar versenyző, aki a szombati éremfutamon ugyan csak a 10. helyen ért célba, ám ezzel is megőrizte a korábbi futamokon szerzett előkelő pozícióját.
Az Érdi által vert - összesen csaknem félszáz fős - mezőnyben végzett a belga világbajnok Emma Plasschaert és a világranglista 4. helyén álló amerikai Page Railey is.
maroka, 2019. május 04. szombat, 22:08
Vívó-vk - Nyolcaddöntőig jutott Kreiss Fanni Tauberbischofsheimben
A 64-es tábla első körében 15-8-ra verte a francia Maeva Rancurelt, majd a 32 között 15-10-re a csapatban világ- és Európa-bajnok orosz Larisza Korobejnyikovát. A negyeddöntőbe viszont már nem sikerült bejutnia, mert 15-7-re kikapott az olasz Erica Cipressától. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Kreiss a 20. helyről kezdte a vk-t és újabb jó szereplésével tovább erősítette pozícióját a bő élmezőnyben.

A főtáblára négy magyar jutott fel, ahol Kondricz Kata egy mérkőzést nyert, míg Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra az első asszójában vereséget szenvedett.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából lényegesen fontosabb csapatversenyt vasárnap rendezik.

A férfi tőrözők Szentpéterváron léptek pástra. A magyarok közül Dósa Dániel került a legjobb 64 közé, sőt, ott is tudott még egy mérkőzést nyerni, aztán viszont kikapott az egyéni Eb-győztes, csapatban olimpiai, világ- és Európa-bajnok olasz Giorgio Avolától. Férfi tőrben kevés az esély arra, hogy a válogatott olimpiai kvótát
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 16:51
A triatlonos Szilágyi Péter 24. lett a hosszú távú világbajnokságon
A verseny honlapjának beszámolója szerint a vb-címet a spanyol Javier Gómez Noya (5:05:39 óra) szerezte meg. Második helyen honfitársa, Pablo Dapena González (5:11:21) végzett, míg a harmadik a szlovén Jaroslav Kovacic (5:12:02) lett.

Szilágyi 5:49:36 órás eredménnyel teljesítette a távot, amelynek első számában, az úszásban a távot a felére csökkentették, mivel túl alacsony volt a víz hőfoka. A versenyzőkre így 1,5 kilométer úszás, 113 km kerékpározás és 30 km futás várt.

A férfiaknál 36 versenyző indult a viadalon, négyen nem értek célba.
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 16:41
Érdi Mária ezüstöt érően vitorlázott
A sajtóközlemény beszámolója szerint felnőtt pályafutása egyik legjobb eredményét érte el a 2020-as tokiói olimpiára már korábban kvótát szerző magyar versenyző, aki a szombati éremfutamon ugyan csak a 10. helyen ért célba, ám ezzel is megőrizte a korábbi futamokon szerzett előkelő pozícióját.

Az Érdi által vert - összesen csaknem félszáz fős - mezőnyben végzett a belga világbajnok Emma Plasschaert és a világranglista 4. helyén álló amerikai Page Railey is.
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 14:51
A Tiszta Tenisz csoport várja a vizsgálatok eredményét
folyamatban lévő vizsgálatok eredményeit" - olvasható Kapros Anikó, Marosi Katalin, Szávay Ágnes, Temesvári Andrea, Babos Csaba, Markovits László, Nagy Viktor és Sávolt Attila állásfoglalásában.

Szerintük a vizsgálatokból ki fog derülni, hogy a jelenlegi szövetségi vezetés visszaélt a történelmi lehetőséggel, amelyet a kormányzattól kapott.

A Tiszta Tenisz közösség arra reagált, hogy az MTSZ csütörtöki, békéscsabai rendkívüli közgyűlésén a tagszervezetek hatalmas többséggel elfogadták a pénzügyi beszámolót és az idei költségvetést. A szövetség vezetői által ismertetett részletes pénzügyi beszámolót követően a 194 megjelent képviselő 125 igen szavazat és 2 tartózkodás mellett fogadta el a beszámolót, illetve 131 igen szavazat, 1 nem és 2 tartózkodás mellett az idei költségvetés tervezetét.

A szövetség a csütörtöki beszámolójában úgy fogalmazott a rendkívüli közgyűlés összehívására azért volt szükség, mert az április 16-án megtartott éves rendes közgyűlés menet közben határozatképtelenné vált,
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 18:51
1/1014
Képek, videók
népírtás cigivel.jpg
dnemethk
2013. november 03. vasárnap, 23:02
NÉPIRTÁS ÁGI?
ezerjo
2007. július 13. péntek, 07:14
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
Egyesült Királyság
bodajne
2010. október 12. kedd, 20:14
Egyesült Királyság
levente500
2009. május 23. szombat, 13:48
egyesült királyság1.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:11
Egyesült Királyság.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.