Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:18 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A felelős légiközlekedésre hívja fel a figyelmet új kampányával a KLM
az amszterdami repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy a biztonsághoz hasonlóan a fenntartható repülésről is a légiközlekedési iparág teljes bevonásával kell gondolkodni és cselekedni.

A vezérigazgató korábban a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) szöuli konferenciáján arról beszélt, hogy egyes rövidebb járatok helyett akár a vasút is megoldást jelenthet. A szombati sajtótájékoztatón ezt megerősítve Pieter Elbers azt mondta, ehhez fel kell gyorsítani a vasúti beruházásokat. Megjegyezte ugyanakkor, ez nem jelenti azt, hogy regionális légitársaságuk, a KLM Cityhopper háttérbe szorulna.

A műanyag hulladék nélküli járatok üzemeltetésével kapcsolatban Pieter Elbers óvatosságra intett, mivel - mint mondta - az elmosható, többször használatos eszközök nehezebbek, így nagyobb kerozinfogyasztást és szén-dioxid-kibocsátást jelentenek, a plasztikok helyett más, környezetbarátabb anyag használatára van szükség a légi közlekedésben.

A KLM-et 1919-ben alapították, október
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 16:52
Kötbérigényt jelentett be az önkormányzat az Újszegedi liget rekonstrukciójának csúszása miatt
A közleménnyel az önkormányzati cég a Fidesz helyi szervezete alelnökének sajtótájékoztatójára reagált, melyen Tápai Péter közölte, rendszeressé válik a beruházások csúszása Szegeden. Az Újszegedi liget csaknem egymilliárd forintból megvalósuló felújításának az eredeti határidő szerint októberre kellett volna befejeződnie, de a munkák még jelenleg, a téli fagyban is tartanak - tudatta.

A Szeged Pólus fejlesztési Nkft. közleménye szerint Szegeden a zöldváros fejlesztési program részeként több városrészben felújítja a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket. Elsőként tavaly február 21-én az Újszegedi liget rekonstrukciója indult el. A kivitelezési munkákat, a közbeszerzési eljárás nyertese az "Új Liget 2018" Konzorcium végzi.

Mivel a kivitelező nem teljesített határidőre, a megrendelő önkormányzat kötbért állapított meg. Ez már elérte a kivitelezési díj szerződés szerinti legmagasabb összegét, azaz a 20 százalékot, ami csaknem 150 millió forint.
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 13:41
Szegedi Fidesz: rendszeressé vált a beruházások csúszása a csongrádi megyeszékhelyen
Tápai Péter az Újszegedi ligetben tartott sajtótájékoztatóján pénteken emlékeztetett arra, hogy nem készült el határidőre a Tisza Lajos körút rekonstrukciója, korábban pedig jelentős csúszás volt a villamosvonalak felújítása során is.

Az Újszegedi liget csaknem egymilliárd forintból megvalósuló felújításának az eredeti határidő szerint októberre kellett volna befejeződnie, de a munkák még jelenleg, a téli fagyban is tartanak - tette hozzá.

A politikus szerint a beruházások csúszása nem feltétlenül a kivitelezők hibája. Az egyik okot a szakmaiatlanul és rossz időben kiírt közbeszerzésekben kell keresni - mondta.

Szeged szocialista városvezetése alkalmatlan feladata ellátására, ettől szenvednek a városban élők és a helyi vállalkozások is - közölte az alelnök, aki kifogásolta azt is, hogy az önkormányzat gazdaságfejlesztés helyett látványberuházásokra fordítja a rendelkezésre álló forrásokat.

Az Újszegedi liget rekonstrukciója tavaly februárban kezdődött el 989,57 millió forintos uniós
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 12:11
Tanévkezdés - Maruzsa: egymillió gyereknek ingyenes a tankönyv
Kifejtette: mintegy 12,5 millió tankönyvet szállítottak ki az intézményekbe, ahol még esetleg hiány van, ott szeptember 15-ig lehet a pótrendeléseket leadni. Ezek kiszállítása szeptember 24-től a hónap végéig várható - jelezte a helyettes államtitkár, hozzátéve: e célra 11 milliárdot biztosít a kormány, ez duplája annak, mint a baloldal idején.

Megerősítette: az 1-9. évfolyamokon minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket, a 10. osztálytól rászorultsági alapon, így egymillió gyereknek ingyenes a tankönyv.

A tanévre a szakmai felkészülés augusztus 22-től zajlott, ekkortól tartották meg a megyei tanévnyitó értekezleteket, amelyeken 6 ezren vettek részt - közölte Maruzsa Zoltán.

Kérdésre válaszolva a helyettes államtitkár elmondta: a törvény alapján a tanév minden intézményben elkezdődött.

Egy tucat olyan intézmény van, ahol valamilyen beruházás néhány napos csúszása miatt szükséges volt esetleg a tanév rendjétől eltérni, rendkívüli igazgatói szünettel, tanulmányi kirándulással.
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:47
Elemzők: nem meglepő, inkább kockázatokat rejt az építőipar dinamikus növekedése
szintet, ugyanakkor Németh Dávid szerint nem biztos, hogy az ágazat képes lesz időben teljesíteni a rendeléseket. "Egyre fokozottabb problémát jelent ugyanis a kapacitáshiány, ez pedig csúszásokat okozhat a munkálatokban" - tette hozzá.

Horváth András, a Takarékbank elemzőjének kommentárja arra hívta fel a figyelmet, hogy az építőipari szereplők jelentős hányadát lefedő Ingatlanfejlesztési Kerekasztal (IFK) adatai szerint több mint 1 millió négyzetméternyi ingatlan van kivitelezési fázisban, a beruházások értéke meghaladja az 560 milliárd forintot, ami tíz éves csúcsot jelent. Ezzel a volumennel a régióban első helyet vehet át magyar ingatlanfejlesztési piac. A fejlesztés alatt álló ingatlanok funkció szerint 41 százalék iroda, 34 százalék lakás, 16 százalék kereskedelmi, 8 százalék logisztika, 1 százalék pedig szállodafejlesztés - tette hozzá.

A szerződésállomány további növekedése várható, mivel a kereslet továbbra is kiemelkedő mind a lakóingatlanok, mind pedig az irodafejlesztések
velemenyezd, 2017. július 14. péntek, 11:52
GKI: a beruházások visszaesése a gazdaság idei lassulásának fő oka
Az MTI-hez eljuttatott előrejelzésben kifejtik: az uniós támogatások csökkenése és az üzleti szféra alacsony beruházási hajlandósága miatt várható a beruházások visszaesése. Ugyanakkor a fogyasztás kissé gyorsulva 2,5-3 százalékkal bővülhet, az erősödő bérkiáramlás és az 1 százalékpontos szja-csökkentés hatásánál kisebb, 0,8 százalék körüli fogyasztóiár-emelkedés miatt.

A kormányzat az EU-transzferek gyorsított lehívása, a lakásépítések ösztönzése és a jegybank növekedéstámogató programja révén igyekszik serkenteni a növekedést, ezektől azonban inkább csak jövőre várható érdemi hatás a GKI szerint.

Az elemzés megállapítja, hogy a magyar gazdaság növekedési üteme tavaly a negyedik negyedévben átmenetileg ismét felgyorsult, több mint 1 százalékponttal haladta meg az EU átlagát, a régióban azonban a szlovák, a román, a lengyel, a cseh és a bolgár fejlődés így is gyorsabb volt.

Éves átlagban idén a lassulás folytatódása várható, a 2014. évi 3,7 százalék és a tavalyi 2,9 százalék után 2016-ban
velemenyezd, 2016. február 29. hétfő, 07:03
MSZP: vizsgálni kellene a fővárosi beruházások csúszásait
Horváth Csaba, az ellenzéki párt fővárosi képviselője pénteken, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ismét káosszal köszönti az új tanévet, a jövő héten erősödik a "dugószezon".

Hozzátette, hogy a Széll Kálmán tér, a Szent Gellért tér és a Bécsi út környékén állandósult dugók vannak. Ehhez adódik hozzá, hogy nemrég kezdték el a felújítási munkálatokat a Móricz Zsigmond körtérnél és a BAH-csomópontnál.

Horváth Csaba elmondta, a Széll Kálmán tér felújításának második üteme négy hónapos csúszásban van, szerinte februárra nem fejeződnek be a munkák.

Közölte, vizsgálóbizottság felállítását javasolják a fideszes városvezetésnek, ugyanis érdekes kérdés, hogy mi lesz a több hónapos késedelem következménye. A Széll Kálmán téri felújítás esetében esetleg a vállalkozónak nem is kell megfizetnie a több száz millió forintos kötbért - vetette fel Horváth Csaba.

Úgy véli, a testületnek vizsgálnia kellene a folyamatban lévő beruházások
velemenyezd, 2015. augusztus 28. péntek, 12:21
BKK: halaszthatatlanok a karbantartási munkák a Nagykörúton
karbantartási munka halaszthatatlan.

Közölték továbbá: szándékosan végzik el egymással párhozamosan a szükséges munkálatokat, kihasználva a már meglévő lezárásokat, összességében a felújítások így okozzák a legkisebb kényelmetlenséget.

Horváth Csaba (MSZP) hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, a BKK "megadta a kegyelemdöfést Budapestnek" azzal, hogy szombattól három jelentős fejlesztés is nehezíti a fővárosi közlekedést.

A jobbikos Tokody Marcell közölte, a felújításnak örülnek, a beruházások csúszásának már nem. A politikus szerint ugyanis azok nemcsak kellemetlenséget okoznak a budapestieknek, hanem az uniós források felhasználását is veszélyeztetik.

Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője szintén úgy vélte, hogy a főváros "fut a pénze után", hiszen a szóban forgó beruházásokat hamarabb is el lehetett volna kezdeni, a csúszásban pedig a BKK korábbi vezetőjének és a főpolgármesternek is felmerül a felelőssége.

Az LMP-s Csárdi Antal azt mondta, hogy bár örül a felújításoknak,
velemenyezd, 2015. március 23. hétfő, 16:43
Fővárosi Közgyűlés - Az ellenzék bírálja a fővárosi felújítások ütemezését
fejlesztés is nehezíti a fővárosi közlekedést. A szocialista politikus szerint nagyon nehéz magyarázatot találni arra, hogy a "Moszkva/Széll Kálmán tér" felújítása és a fonódó villamosvonalak kialakítása mellett a nagykörúti villamosvonal rekonstrukciója miért kezdődött el hétfőn, miért nem várták meg inkább a nyári szünetet. Tudatos tervezéssel megelőzhető lett volna a május közepéig valószínűsíthető közlekedési káosz - fűzte hozzá.

A jobbikos Tokody Marcell azt mondta, a felújításnak örülnek, a beruházások csúszásának már nem. A politikus szerint ugyanis azok nem csak kellemetlenséget okoznak a budapestieknek, hanem az uniós források felhasználását is veszélyeztetik. Példaként említette, hogy a közelmúltban derült ki, hogy egy 1500 férőhelyes P+R parkolóra már nem lehet felhasználni brüsszeli forrást.

Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője szintén úgy vélte, hogy a főváros "fut a pénze után", hiszen a szóban forgó beruházásokat hamarabb is el lehetett volna kezdeni, a csúszásban pedig a BKK
velemenyezd, 2015. március 23. hétfő, 10:22
Költségvetés - A Költségvetési Felelősségi Intézet szerint megalapozatlan a büdzsé
Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet (KFI) vezetője az intézet szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az államháztartási egyenleg a kockázatokat figyelmen kívül hagyva is a GDP 2,7 százaléka körül várható, még akkor is, ha a kormány nem költi el a GDP arányában mindössze 0,1 százalékra tervezett, tényleges tartalékot.

Kiemelte: az eredetileg benyújtott, 2,4 százalékos hiányt mutató törvényjavaslathoz képest számos ponton romlott az egyenleg a parlamenti vita során (így például az internetadó elmaradása, a cafeteria, az útdíj tételeinek változásai miatt).

Véleményük szerint a költségvetési bizottság által benyújtott összefoglaló módosító csomag 45 milliárd forinttal növelte a maastrichti hiányt.

Romhányi Balázs kifejtette: a költségvetési törvényjavaslat csak pénzforgalmi szemléletben tekinthető egyensúlyban lévőnek, a javasolt kiadáscsökkentések közül ugyanis 45 milliárd forint olyan tételeket érint (például tőkeemeléseket), amelyek nem befolyásolják az uniós
velemenyezd, 2014. december 10. szerda, 14:31
Zombor: példaértékű a hódmezővásárhelyi és a makói kórház együttműködése
költségek racionalizálása vagy a szakmai tevékenység megosztása során nyert tapasztalatok országosan is felhasználhatók lesznek.

Az államtitkár közölte, országszerte 160 helyen, mintegy 330 milliárd forintból folyik fejlesztés egészségügyi intézményekben, új műszerek érkeznek a kórházakba, rendelőintézetekbe, megújulnak a kórtermek, a műtő- és diagnosztikai blokkok. Kevés olyan intézmény van azonban, ahol Hódmezővásárhelyhez hasonlóan az orvosok és a szakdolgozók munkafeltételeit közvetlenül javító beruházásokra is jut forrás - tette hozzá.

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, az akkori fenntartó, a hódmezővásárhelyi önkormányzat 2010-ben döntött a kórház fejlesztéséről, majd a következő évben nyújtott be rá pályázatot.

Az egészségügyi intézményben a 794 millió forintos összköltségű fejlesztés - amelyből 714 millió forintot uniós, mintegy 80 milliót pedig kormányzati forrás fedez - a közbeszerzési eljárás csúszása miatt csak
velemenyezd, 2014. október 08. szerda, 15:44
A fővárosi MSZP vizsgálatot és felelősségrevonást kér a villamosteneder ügyében
A szocialista politikus a korábban megsemmisített, nemrég megismételt villamostenderre utalva emlékeztetett, a CAF spanyol cég 4 milliárddal drágább ajánlatát erősítette meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az ennyivel olcsóbb Ganz Skoda ajánlata helyett, ez pedig szerint "kérdéseket, aggodalmakat, mutyiérzeteket vet fel".

Kinek áll érdekében, hogy 4 milliárd forinttal többe kerülnek a villamosok, ki vállalja a felelősséget a veszteségért és a késlekedésért, ki kéri számon a BKK vezérigazgatóját, mikor kéri számon a főpolgármester Vitézy Dávid és csapata ámokfutását, és mikor veszi végre észre a főpolgármester Vitézy Dávid szakmai alkalmatlanságát? - sorolta kérdéseit az ellenzéki politikus.

Horváth Csaba azt kérte Tarlós Istvántól, adjon érdemi magyarázatot a történtekre, és ha úgy látja, Vitézy Dávid alkalmatlan a posztjára, tegye meg a szükséges lépéseket. Hozzátette: az ügyben a két vezető egyértelmű, és közösen vállalt álláspontjára kíváncsiak; nem kérnek a nyílt vitákból,
velemenyezd, 2014. január 07. kedd, 12:51
1/2
Képek, videók
Clinton Obama kampányán.j
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:09
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Nemzetközi űrállomás simo
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 14:01
Nemzetközi Űrállomás.jpg
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 14:00
Nemzetközi űrállomás Kozm
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 13:59
Nemzetközi Űrállomás 5 Az
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 13:57
Nemzetközi Űrállomás 1-1.
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 13:57
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Nemzetközi Ürállomás ISS_
megyerimihaly
2013. június 27. csütörtök, 22:06
belgrád nemzetközi vásár
lacipecsenye
2013. március 15. péntek, 09:59
nemzetközi nőnap
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.