Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 14:26 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 13. rész (örökbefogadás, Erzsébet-táborok)
kezelni a problémákat és meg tudják válaszolni a felmerülő kérdéseket, ezekben pedig nagy segítséget tudnak nyújtani a felkészítő tanfolyamok - mutatott rá. Sokkal több értelme lenne, ha az állam részben, vagy teljes egészében átvállalná a tanfolyamok költségeit - tette hozzá.

Bősz Anett (DK) arról beszélt, hogy a javaslatnak több, régen várt pontja is van, de ő is kifogásolta, hogy választhatóvá akarják tenni a felkészítő tanfolyamokon való részvételt.

Szél Bernadett (független) támogathatónak tartotta a benyújtók által javasolt változtatások többségét, de komoly problémának nevezte, ha eltörlik a felkészítő tanfolyamot.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) felszólalásában arra kérte a kormányt, hogy ne csak javítani próbáljon a már meglévő örökbefogadási szabályokon, hanem próbálja meg azt a lehető legnagyobb mértékben gyermekközpontúvá tenni, például a biológiai szülőkkel szemben támasztott követelmények szigorításával.

Államtitkári zárszó

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 23:43
Koronavírus - Szabadon engedték a tilalom ellenére miséző montenegrói papokat
A szerb ortodox papok - akiket 72 órán át tartottak fogva - több száz hívő részvételével tartottak liturgiát kedden az észak-montenegrói Niksicben, holott a kormány határozata értelmében lehet ugyan már misézni, de nem lehet tömeg a templomokban, tíz négyzetméterenként egy ember tartózkodhat bent, a templom előtt pedig legfeljebb húszan gyűlhetnek össze.

A papokat a fertőző betegségek megelőzését célzó egészségügyi szabályok megszegésének gyanújával helyezték 72 órás letartóztatásba. A koronavírus-járvány megelőzése érdekében hozott jogszabályok értelmében ezért akár 12 évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható, ha az általuk elkövetett bűncselekménynek nagyon súlyos következményei vannak.

Az egyházi személyek elfogását követő napokon több százan tiltakoztak az utcákon, a hívek a rendőrséggel is összeütközésbe kerültek, többüket letartóztatták.

Az emberek azért gyűltek össze a templomokban, mert kedden az egyik legnagyobb ortodox szerb ünnep, Ostrogi Szent Vazul ünnepe volt. Az ország
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 15:42
Koronavírus - Izraelben hamarosan kinyitnak a bevásárlóközpontok is
meg.

Az iskolák minden osztálya visszatér május folyamán fokozatosan a padokba. Ugyan működött a távoktatás, de nem a szokásos nagyságrendben tanultak a gyerekek, és az elmaradt anyagot a nyári vakációban kilenc tanítási nappal pótolják. A szakköröket, ifjúsági mozgalmakat csak május 31-től szabad újrakezdeni, és a felsőoktatási intézmények is ekkor nyitják meg kapuikat.

Már lehet akár ötven vendéggel is esküvőt rendezni - Izraelben a koronavírus-járvány előtt általában több száz fős lakodalmakat tartottak -, de továbbra sem szabad táncolni a menyegzőkön.

A vendéglők főzhetnek, de csak elvitelre, viszont június közepéig fokozatosan megnyitják a parkokat, a nemzeti parkokat, a sportközpontokat, a könyvtárakat és a múzeumokat.

A konditermek már ezen a héten működni kezdhetnek, és szabad lesz úszni, szörfözni a tengerben, de továbbra is tilos a napozás és a pihenés a tengerpartokon, a homokban.

Csütörtöktől újra látogathatóak lesznek a bevásárlóközpontok, de a tumultus elkerülése
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 09:11
A távolságtartási szabályokat szigorúan betartva tüntetett több ezer ember Netanjahu ellen
A szájmaszkot viselő demonstrálók a kövezetre festett jelek segítségével sorakoztak fel szabályos alakzatban, izraeli és fekete zászlókat, illetve tiltakozó jelszavakat tartalmazó táblákat tartottak a kezükben. A helyi sajtó drónfelvételeket mutatott be a katonás rendben felsorakozott tömegről, az internetes felületek arról írtak, hogy a tüntetők órákon álltak egymástól az előírt távolságra, nem mozdulva egy tapodtat sem a kijelölt helyükről.

Az izraeli koronavírus-rendszabályok engedélyezik a tüntetést, amennyiben a résztvevők betartják az egymás között megkövetelt kétméteres távolságot, és maszkot viselnek.

A maga nemében példátlan tüntetésen a felszólalók egy újabb Benjámin Netajahu vezette kormány ellen tiltakoztak, mert véleményük szerint a három ügyben is megvádolt politikus nem alakíthat kabinetet, amíg nem tisztázta magát a bíróságon a korrupció, a csalás és a közhivatallal való visszaélés vádjai alól.

Netanjahu tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el, és előrehaladott
velemenyezd, 2020. április 19. vasárnap, 23:33
Koronavírus - Karácsony: a főváros minden óvintézkedést megtett az idősotthonok lakóinak védelmében
A politikus kiemelte, nincs olyan központi elvárás, utasítás, amelyet nem tartottak volna be. Minden óvintézkedést megtettek, szigorú szabályokat vezettek be még azt megelőzően, hogy azokat kötelezően elvárták volna - tette hozzá.

A főpolgármester közölte, a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztálya szerdán több időotthonban ellenőrzést tartott, és ezek szerint, leszámítva azt, hogy bizonyos helyeken védőeszközökben átmeneti készlethiány van, mindent rendben találtak. Ahol hiány tapasztaltak, ott még szerdán pótolják a védőeszközöket - mondta.

Karácsony Gergely jelezte azt is, hogy idősotthonokkal kapcsolatosan a napokban olyan újságcikkek jelentek meg, amelyekben teljesen abszurd valótlan állításokat szerepeltek, és ezért perelni fognak.

A főpolgármester kérdésekre válaszolva szólt arról is, nem tudni, hogy került be a fertőzés a fővárosi önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonába, de - mint fogalmazott - "erős a félelem", hogy kórházból érkezett a fertőzés. Ugyanis a bentlakók
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 18:03
Újabb doppingeset a görög súlyemelőknél, rekorddöntő formában a kínaiak
Az insidethegames.biz oldal híre szerint a 81 kilogrammban Európa-bajnok Eleni Konsztantinidi versenyengedélyét függesztették fel, mivel betametazon nevű szteroiddal megbukott egy vizsgálaton. Kevesebb mint két hónappal ezelőtt a 96 kilós Georgiosz Markulasz akadt fel doppingteszten metiltesztoszteron használata miatt.

Sem a 26 éves Konsztantinidi, sem a 37 esztendős Markulasz nem állt előkelő helyen az olimpiai kvalifikációt illetően, két másik görög, Konsztantina Benteli (59 kg) és Teodorosz Jakovidisz (96 kg) azonban igen.

Görögország a múlt héten kapta meg a 2022-es junior világbajnokság rendezési jogát. A felnőttek alatti korosztály vb-jének két év múlva a krétai Herszonisszosz ad otthont.

Miközben a görögök, sok más nemzet súlyemelőihez hasonlóan, a koronavírus-járvány miatt mostanában nem tudnak megfelelő körülmények között edzeni, addig Kínában nem hivatalosan világcsúcsok dőltek meg a múlt hét végén. A válogatottak, az edzők és a bővebb stáb a pekingi edzőközpontban végzi a napi
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 11:21
3. Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
SZABADSÁGÉRT LOBOGÓ LÉLEKKEL ELSZÖKTEM OTTHONRÓL, mert én is HARCOLNI AKARTAM. Bizony, láttam iskolatársamat Molotov-koktéllal a kezében meghalni...
Idézet az 1956 KATONAI TÖRTÉNETE c. videó kommentátorának szövegéből:
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM
,,A pesterzsébeti felkelők (13.08 perctől) Oltványi László nemzetőrt választották a felkelők parancsnokának. Egy teljes ÁVH-s-szovjet menetoszlopot semmisítettek meg a nehézfegyverek. (13.46 percnél) A fővárosban itt tartott legtovább az ellenállás. November 11-én a Nemzetőrség feloszlott és befejeződtek a harcok. ,, (14.07 percnél)

AZÓTA SEM TUDTAM FELDOLGOZNI AZT AZ IGAZSÁGTALANSÁGOT, AMI AKKOR HAZÁNKAT ÉRTE!!! ÁTÉLEM MINDEN NAP, MINDEN PERCÉBEN EZT MÉG MOST IS!
1996-ban olvashattam először arról, hogy milyen sokan meghaltak ekkor. ,,csak" Pesterzsébeten! Képen látható az 1956-OS FORRADALOM PESTERZSÉBETI HŐSEI ÉS ÁLDOZATAINAK névsora.
furaila, 2020. március 31. kedd, 09:21
Szabolcska Mihály versei
költő

Debrecenben teológiát végzett, majd 1890-től két éven át Genfben és Párizsban tanult. 1891-ben tűnt fel a Fővárosi Lapokban négy versével. 1892-től marosfelfalusi, 1899 és 1928 között temesvári református lelkész volt. 1922 és 1924 között az Országos Magyar Párt egyik alelnöki tisztségét is viselte. 1899-ben a Kisfaludy Társaság tagja lett. 1928-tól Budapesten élt, mint az Magyar Tudományos Akadémia tisztviselője és a Kisfaludy Társaság titkára. Verseit több nyelvre lefordították. Petőfi-epigonnak tartották.

Szabolcska Mihály: A MAGAM ÖSVÉNYÉN




ADVENTI ÉNEK

Szállj, szállj magasra, szíveink reménye
Vezess el minket Jézusunk elébe,
Ragyogj előttünk fénynek oszlopával:
Szent bíztatással.

Hogy jó az Isten, ráüt a
menusgabor, 2020. február 22. szombat, 22:30
Koronavírus - Nem mutattak ki koronavírust a Moszkvában megvizsgált kínai turistáknál
Az Interfax hírügynökségnek a fővárosi egészségügyi igazgatóságra hivatkozó vasárnapi jelentése szerint egy nőt A típusú influenzával bent tartottak, a többieknek ambuláns kezelést írtak elő. A moszkvai orvosok egyébként az észak-moszkvai Art Moszkva szálloda csaknem 150 kínai vendégét vizsgálták meg. A hotelhez 10 mentőautó szállt ki.

Az orosz egészségügyi minisztérium vasárnapra virradóra közzétett tájékoztatása szerint az országban szombat este 21 óráig egyetlen koronavírus-megbetegedést sem észleltek.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vasárnap azt tanácsolta az úton levőknek, hogy kizárólag hőkezelt élelmiszert és palackozott vizet fogyasszanak. A hatóság javasolta, hogy az emberek kerüljék el a halat és elő állatot forgalmazó piacokat, az állatkerteket és az állatok részvételével megtartott tömeges rendezvényeket.

A Roszpotrebnadzor arra hívta fel az orosz állampolgárokat, hogy utazásaik tervezésénél tájékozódjanak a járványügyi helyzetről és utazás közben
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 09:41
Így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hogy elfelejtettük étkezési szokásaikat.

Az állatokat nem tanítják, hogy melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat tudja, mi nem jó neki, és azt nem eszi meg. Azt sem mondja meg nekik senki, melyek azok a füvek, amivel gyógyítani tudják a szervezetüket, vagy karban tartja a bélműködésüket, mégis megtalálják. Elgondolkodtató, hogy a bent tartott kutyákat mért érik el azok a betegségek, mint az embereket? Mi emberek is tudhatnánk, hogyan kerüljük el a betegségeket, mégis kevesen foglalkozunk ezzel.

Mákkal a csontritkulás ellen
A mák került ide elsőnek, hogy a közép vagy idősebb korúak észrevegyék ezt a csodanövényt, hiszen, ki ne akarná a fiatalos mozgását könnyen megőrizni, és az életét kitolni. A mák Közép-Ázsiából származik, de manapság inkább Európában eszik. Szerencsére a mák központi helyet foglal el a magyar étkezési
pacsakute, 2020. január 21. kedd, 22:29
Banánhéjtea gyógyhatásairól
A banánhéjban olyan csodálatos hatóanyagok találhatók, melyek képesek ellazítani a testet és nyugodt, mély alvást biztosítani az embernek.

zek a csodálatos anyagok: - a szerotonin (a boldogság hormona), mely ellazítja a testet és elűzi a stresszt, - a triptofán, egy természetes eszenciális aminósav, amit a gyógyszeriparban is alkalmaznak alvászavar esetében, - a magnézium, mely igen jelentős mennyiségben van jelen, amiről tudnivaló, hogy egy olyan ásványianyag, mely a jó alvásért felelős, - a kálium, mely segít az izmok és érfalak lazításában, kikapcsolva egyben az adrenalin termelést. A magnéziumot máskülönben az orvosok is ajánlják alvászavar esetében.

Ezt a teát jól ismerik és alkalmazzák a Dél Amerikában élő emberek, mivel ezen a területen bőven terem banán, viszont Európában nem annyira elterjedt.

Hozzávalók:

- Egy pár banánhéj (ha lehet
pacsakute, 2020. január 16. csütörtök, 22:17
1/139
Képek, videók
ima erzsébethez1119_2.jpg
maroka
2019. november 19. kedd, 11:01
ima erzsébethez1119.jpg
maroka
2019. november 19. kedd, 11:00
erzsébet kenyér 1117_6.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:28
erzsébet kenyér 1117_5.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:27
erzsébet kenyér 1117_4.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:25
erzsébet kenyér 1117.jpg
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:24
erzsébet szentmise_4.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:09
erzsébet szentmise_3.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:09
erzsébet szentmise_2.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:08
erzsébet szentmise.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:07
erzsebet-kiralyno 2019.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:56
erzsebet-kiralyno,.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:55
örökbefogadás.jpg
maroka
2013. október 29. kedd, 13:47
Örökbefogadás
sacimama
2013. április 03. szerda, 13:31
Örökbefogadás
franciba
2007. október 29. hétfő, 10:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.