Belépés
2020. február 19. szerda | 8. hét | 50. nap | 14:47 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felebaráti szeretet
kapcsolatban éljük meg a társadalmi és szociális életünk lényeges részét. Rajtunk keresztül kell az Istentől jövő szeretetnek továbbáradni minden teremtett lény felé.

Az Újszövetség hirdeti, hogy minden szeretet Istentől van és a hívőnek kötelessége embertársát szeretni.

A szeretet Istentől van; és mindaz, aki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet... Aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne. Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a testvérét, hazug az: mert aki nem szereti a testvérét, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát? Az a parancsolatunk van őtőle, hogy aki szereti Istent, szeresse a testvérét is.[1]
A szeretet keresése az ember lényének mélyén annyi, mint Isten keresése. A szeretet, minthogy önmagunktól elszakít, Istenhez visz közelebb, mert minden ember életében csak két vonzási pólus van: önmaga (ego) vagy a többiek és
dandej, 2020. február 18. kedd, 21:03
Szepes Mária : gondolatok gyógyító ereje
gyökeres változás áll be életünk minden tendenciájában. Akkor is ha bénító hajlamokkal születtünk, feltéve, hogy szervezetünkből még épségben hagytunk valamit.

Az oldó, gyógyító gondolatok megtalálása azért nehéz, mivel a személyiség démoni fertőzéstől kikezdett részei védekeznek a fénybe helyezés minden kísérlete ellen. A legintelligensebb embernél is szinte értelemzavar mutatkozik e pontokon. Úgy tűnik, a diagnózis bármilyen pontos meghatározása sem képes összekapcsolni az egyén tudatát a benne végbemenő folyamatok valódi természetével, márpedig az ellenszérumot e felismerésből neki magának kell kitermelnie. Erről az állapotról bármelyik pszichoanalitikus orvos és a lélek minden gyógyítója érdekes tényeket közölhet. Nyilvánvaló persze, hogy e rövidzárlatot, éppúgy, mint az érzékeny tiltakozások riadt elzárkózás, sértődött ellentámadás és önáltató fedő-történetek áradatát is a védekező ösztönélősdiek hozzák létre a gyógyszer hatástalanítására, amely létüket fenyegeti.

Mindazonáltal
pacsakute, 2020. február 17. hétfő, 12:52
A lélek kulcsa 9. - Biegelbauer Pál: Fényadás-
ima, a zsoltár a híd szerepét tölti be Isten és ember között. Tapasztalatom szerint, mindig meghallgatásra talál. Íme, az ima, melyet én is a fényadás tanfolyamon sajátítottam el, azóta is alkalmazom, és tanítványaimnak tovább adom.
"Köszönöm, hogy vagy, hogy találkoztunk. Szeretlek, elfogadlak, akárki vagy, akármilyen vagy. Nem megváltoztatni akarlak, hanem megváltozni akarok általad. Köszönöm, hogy léted arra indít, hogy túllépjem felszíni önmagam, és a tolakodó lényegtelenen túl, felismerhessem a Benned és bennem lakó MINDENSÉGET, azt, hogy az Ő szívében egyek vagyunk!"
Hívő emberként azonban mindig hozzáteszem: ,,Uram, ne az én, a Te akaratod legyen meg, mert Te mindig tudod, mi a jó..." * A következő fejezetben a Magyar Térrendezéssel ismerkedhetünk meg. Minden népnek saját energiája -rezgése-, szimbólumvilága, és hagyománya van. Szerencsés nemzet vagyunk, a Föld szívcsakrája a mi hazánkban dobog. Felkérésemre a legjobb szakember fogja megismertetni azokat a kincseket, amelyeket
suzymama, 2020. február 16. vasárnap, 20:38
Útravaló – 2020. február 16.
el, hanem hogy miként tudja ezáltal Istenének teljesebben odaajándékozni magát.
Fontos meglátnunk a jézusi struktúrát. Nem társadalmi reformot hirdet meg, hanem a legtitkosabb rétegek átalakulását, miként erre már a Példabeszédek könyve is figyelmeztet: ,,nagy gonddal őrizd a szívedet, mert hiszen belőle indul ki az élet" (Péld 4,23). Ezért érdemes ma azon elgondolkodnunk, mi él bennünk: miről gondolkodunk, mi foglalja le a képzeletvilágunkat, egy-egy embert, történést látva mi fakad fel bennem, miként érzek iránta? Ha rosszat, keressem meg annak a bennem (is) lévő okát, próbáljak eljutni a gyökerekig, és ne elégedjem meg a jelenség kezelésével, mert akkor csak csillapítani tudom a bajt, és nem orvosolom annak forrását. Vagy amennyiben ténylegesen vétett ellenem a másik, ne tagadjam le bűnét, illetve annak súlyát, hanem mondjam ki, hogy bűnös tettével együtt - de nem annak igazolására vagy ismétlésre biztatásul (!) - megadom neki a jézusi elvárást. Próbáljuk csak ki élesben,
maroka, 2020. február 16. vasárnap, 12:23
Bolond világ - Kettőszázhetvennegyedik nap
világ

Csak nem akar tél lenni. Sőt, már tolakodnak az rügyek a rózsákon, de a cseresznyefán is. Azt mondanák a régi öregek, hogy ennek meglesz a böjtje. Én meg úgy látom, ha nincsen rendes tél, a kártevők megszaporodnak, s aztán permezetünk mindent, és egyre rosszabb lesz.
Azt akartam írni, hogy nem mennek előrébb a dolgok. Aztán eszembe jutott, hogy megjelent Gál Sanyi könyve. Hogy egy kellemes találkozón voltunk a szombathelyi levéltárban Deák Ernővel, ahol sok egyetemista is megjelent, s ahol a bennem lévő görcs ellenére sikerült lazán levezetni a találkozót. Ahol jó emberekkel találkoztam.
Kisfiam betegsége, sorsa marja a lelkemet: januárban volt egy görcsös rohama, - soha előtte - s azóta kivizsgálások. S nem igazán derült ki semmi, de miután megtiltották, hogy késsel és bárddal dolgozzon, nem tudjuk, hogy mi lesz. (Hentes a lelkem.)
Az autóm szervízben, műszakiztatni kellene, de még nincsen üveg, amit cserélni kell. Így Zsóka autójával kell kedden mennem előadást tartani
sandrapolke, 2020. február 15. szombat, 06:49
Fényadás -részlet: A lélek kulcsa c. könyvemből-
nem fogadhatunk el pénzt, mivel ezt a kincset mi is ingyen kaptuk.
A fényadás egyik előnye, nem csak személyes találkozáskor lehet alkalmazni, hanem távolba is küldhetjük bárkinek, ha rágondolunk. Ezen kívül eseményeket is szebbé, jobbá tehetünk. Fiatalok kiválóan alkalmazhatják a vizsgáknál.
A fényadás nem bioenergia és kozmikus energia, SZERETET REZGÉS. Isten szeretetének a Szentlélek által közvetített ajándéka. Maga a cselekvő szeretet!

A fényadást bárki megtanulhatja, ha van benne alázat és elég erős a hite. A fényadás nem beavatás függő, de ajánlatos egy mester/tanár segítségét kérni, aki segítséget tud kérni az Őrangyalától és a tanítvány Őrangyalától, hogy az Isteni gyógyító, szeretetét a fényadó alázattal, szeretettel és bölcsességgel tudja továbbítani másoknak, a Szentlélek megerősítő jelenlétével, és szolgálatával.

Van egy ökumenikus ajánlott imája. Az ima, zsoltár, vagy fohász azért fontos, mert összeköt Istennel, a híd szerepét tölti be Isten és ember között,
suzymama, 2020. február 10. hétfő, 14:06
Hasznos gyógynövények
az asztma és egyéb légzési rendellenesség tüneteit is csökkenti, illetve az oxidatív stressz és gyulladás ellen is védelmet élvezhetünk, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk ezt a növényt. Ez a gyógynövény ezen kívül értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele, amelyek szintén daganatellenes hatással bírnak. A növény csökkenti a vércukorszintet és a koleszterinszintet, így a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát is minimalizálja.

Ma egyre nagyobb népszerűségnek örvend a menta. A benne lévő rozmaringsav csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat és az allergia kellemetlen tüneteit is enyhíteni tudja. A borsmentaolaj pedig a gombás fertőzéseket képes megszüntetni. A mentának emésztést serkentő hatása is van. Csökkenti a bélgörcsöket, a gázképződést, és az idegi eredetű gyomorpanaszokat is megszünteti.

A spárga gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A spárga igen gazdag B-, C- és K-vitaminokban, folsavban, kalciumban, cinkben, magnéziumban, vasban és szelénben. A spárga
pacsakute, 2020. február 09. vasárnap, 22:30
Bonifert Ádám versei
BONIFERT ÁDÁM VERSEI

"A múlt században születtem, sőt az előző évezredben.Megfutottam az utamat, megvívtam a harcokat, talán a hittel volt a legtöbb gondom.
Az írás annak látható megjelenési formája, ami valahol kavarog bennem.
És nem vizsgálom azt, hogy érdemes-e..."

Bonifert ÁdámAkkor, azóta, most, ezután

(másfél évtizede volt egy történelmi pillanat, a rendszerváltás)
(egy állampolgár érzései ma)

Akkor még volt egy nem ismert holnap,
egészségesebb látszatú jövő,
akkor még volt hit, hogy majd igazolnak
mindent a később szabadon növő
életek, sorsok, s múltba ágyazott
gyökereken a felnövő jelen -
akkor még hittük, hogy az állapot
szülője lesz a tiszta értelem.

Akkor még nyitott lélekkel jártunk,
és reméltük, hogy vár egy más jövő,
és ahogy máshol, itt is majd, nálunk
híddá változik minden
menusgabor, 2020. február 09. vasárnap, 18:15
A petrezselyem története és gyógyhatásai
helytelenül fehérrépának és gyökérnek is nevezett petrezselyem a zellerfélék családjába tartozó, kb. 40 cm magasra növő bokros gyógy- és fűszernövény. Két alaptípusa van: a levélpetrezselyem (metélőpetrezselyem) és a gyökérpetrezselyem. Az ernyősvirágzatúak rendjébe tartozó petrezselyem ismertebb rokonai a sárgarépa, a paszternák, a kapor és a kömény.

Eredetileg Dél-Európában, a Földközi-tenger vidékén honos, azonban mára az egész világon elterjedt.

Néhány más növény népies nevében is benne van a petrezselyem szó, így a koriandert kínai petrezselyemnek vagy cigány petrezselyemnek, a turbolyát pedig édes petrezselyemnek is nevezik.

A petrezselyem népies nevei: petrezselem, petrezsirom, petruska.

Magas C-vitamin és karotin tartalmán kívül magas az ásványi anyagtartalma is. Káliumtartalma a legmagasabb a zöldségnövények között, ennek tulajdonítható a kiválasztó szervekre gyakorolt kedvező hatása.

Az összevágott lomb alufóliába csomagolva mélyhűtőben olyan
pacsakute, 2020. február 08. szombat, 23:55
Nyüszike bosszúja - saját írásom
Nyüszike bosszúja
Nyüszike a kutyánk, aki sok viszontagság után talált férjemben és bennem szerető gazdira. Hálája és megbecsülése jeléül szó szerint foggal, körömmel védi a házat és lakóit. A postást külön kis kerítés védi mert egy alkalommal az újságokat és leveleket Nyüszike ,,vette át" Ha vendégünk jön illik ajándékkal kedveskedni haragos ebünknek, különben a bokája bánja, mint Gábor barátunk esetében törént
El kell még mondanom, hű négylábúnk igen sértődékeny természetű és szeret belopódzni a lakásba. Egy ilyen alkalommal mit látok: éppen az asztalon pompázó friss tepertővel került szemkontaktusba, aminek nyilvánvaló következményétől félve gyorsan ráveszekedtem. Szokatlanul hangos rikácsolásom megdöbbenésre késztette, majd válaszul haladéktalanul lepisilte az ajtóban lévő mindkét papucsomat és kisliccolt.
Tanulva az esetből, valahányszor beszökik, szaladok valami
liliana01, 2020. február 05. szerda, 15:16
Reumára szemgyulladásra - orvosi somkóró
gyógynövény legfontosabb hatóanyagai a flavonoidok, a triterpén-szaponinok és a kumarinszármazékok. Népiesen nevezik még a gyógynövényt vad lóherének, sárkerepnek, sárga lucernának és kőherének.

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a gyógynövényből készült kivonat csökkenti a vénás elégtelenség miatt kialakult kellemetlen és sokszor fájdalmas panaszokat, úgy mint nehézláb-érzés vagy ödéma.

A gyógynövény hatásosan kezeli az emésztési panaszokat, például a felfúvódást vagy renyhe emésztést. A benne lévő flavonoidok miatt az orvosi somkóró görcsoldó és vízhajtó hatással is bír. A gyógynövény a nyirokkeringést is fokozni képes.

Orvosi somkóróból készíthetünk borogatást, amely kezeli a zúzódásokat és rándulásokat, illetve enyhíti a reuma okozta, sok esetben kínzó panaszokat. A gyógynövényes főzetet ilyenkor kiegészíthetjük kamillafőzettel, illetve keverhetünk a kétféle főzethez lenmaglisztet, majd az elkészült pépet felhelyezhetjük a kezelendő felületre. A kínzó panaszokat egy
pacsakute, 2020. február 04. kedd, 23:37
Fekete és zöld tea jótékony hatásairól
fekete tea idősebb, nagyobb leveleket is tartalmazhat, és robosztus, kesernyés ízvilággal rendelkezik.

A vizsgálatok során megállapításra került, hogy a fekete tea antioxidáns-tartalma valamivel kisebb, mint a zöld teának. Az antioxidánsoknak a szabad gyökök semlegesítésében van kitüntetett szerepük, vagyis a szabad gyökök okozta károkat akadályozzák meg. Ellenben a fekete teában több koffein van. A zöld teának sokkal nagyobb a C-vitamin-tartalma is, de még mindig kevesebb van ebből a vitaminból benne, mint a citrusfélékben. A vizsgálatok során arra derült fény, hogy egy csésze zöld tea 436 mg, míg egy csésze fekete tea 239 mg C-vitamint tartalmaz. A zöld tea ezen kívül B-vitaminokat, magnéziumot és mangánt is tartalmaz.

A fogyást mindkét tea megtámogatja és a szív egészségére is jó hatással vannak. A zöld tea esetében a vizsgálatban részt vevő személyeknél nagyobb testsúly- és testzsírcsökkenést mértek, de a fekete tea sem okozott csalódást, ugyanis csökkentette a derékbőséget, a
pacsakute, 2020. február 03. hétfő, 23:09
1/1366
Képek, videók
Felebaráti szeretet imája
sacimama
2013. június 04. kedd, 09:37
Az ember kötelessége
irmus
2018. július 16. hétfő, 08:24
a_legelso_kotelesseged ___
menusgabor
2014. április 05. szombat, 22:46
Senkinek sem kötelessége
mharpia
2009. június 04. csütörtök, 19:12
a kép első kötelessége
jakabgasparne
2009. február 14. szombat, 05:55
A Szeretet Istentől van
sacimama
2015. január 10. szombat, 12:29
Szeretetben
dandej
2018. október 01. hétfő, 17:13
Aki szeretetben él
irmus
2018. június 13. szerda, 07:34
Szeretetben élők
sanci81
2018. május 08. kedd, 17:07
Szeretetben gazdag napot
borigit
2018. május 07. hétfő, 10:37
Szeretetben, harmóniában
irmus
2017. december 04. hétfő, 18:16
Szeretetben
dandej
2017. november 10. péntek, 14:11
Hiszek a szeretetben.png
sz719eszter
2017. szeptember 16. szombat, 12:52
Szeretetben gazdag napoka
borigit
2017. augusztus 05. szombat, 09:50
Szeretetben.png
sz719eszter
2017. február 01. szerda, 12:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.