Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 18:33 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Major Gabriella versei
egymást. Csak pár perc volt, s én úgy éreztem, mintha ismerném ezt a drága kis embert, pedig csak egy kis részletét mesélte el óriási életének! Nagy szimpátiát éreztem felé, talán azért, mert mindketten hasonlóan éreztünk azokban a pillanatokban. Gyászoltunk valakit, aki része volt életünknek, létünknek. Akit nagyon szerettünk és aki nagyon-nagyon hiányzik nekünk. Rokonlelkek lettünk pár röpke percre. A kis öregúr valószínű, hogy kilencvenes éveinek javában tartott már, mégis sugárzott belőle fiatalsága. Benne volt gyermekkora, fiatalsága és benne volt életének nehézségei és benne volt boldogsága! - ,,Örültem, hogy találkozhattam önnel! A maga segítsége nélkül nem találtam volna ide! Köszönöm és az Isten áldja kedves!" Láttam, hogy mire odaért, már hozták ki a ravatalból az urnát. Én is lassan odaértem a vázákkal teli kis helyhez. Ott volt apámé is. Meggyújtottam a kis mécsest, miközben kissé távolabb felcsendült Móczárt zenéje, s megsercentek a fúvóka csövei majd hírtelen magasba tört belőlük a
menusgabor, 2019. november 10. vasárnap, 22:00
Az elmúlt három évben 36 százalékkal nőtt a Kecskeméti Vadaskert látogatottsága
a leopárdházat és -kifutót is. Néhány év után ugyanis ismét van párduc (Panthera pardus) a Kecskeméti Vadaskertben. A fiatal, héthónapos pár egy szlovákiai tenyészetből érkezett, és jelenleg ismerkednek a helyükkel.

Az igazgatóhelyettes elmondta: míg 50 évvel ezelőtt 4-5 őshonos állatfajjal kezdte meg működését a Kecskeméti Vadaskert, mára valamennyi kontinensről származó, mintegy 120 féle egyed látható intézményükben. Idén mintegy húszféle kisállattal, negyven egyeddel bővült állományuk, hiszen Bennett-kenguru (Macropus rufogriseus), kameruni törpekecske (Capra hircus hircus), indiai antilop (Antilope cervicapra), muflonbárány (Ovis aries orientalis), gyűrűsfarkú maki (Lemur catta), rézusz makákó (Macaca mulatta), szurikáta (Suricata suricatta) és két lámacsikó (Lama glama) is született.

Az újdonságokról szólva megemlítette, hogy korábban nem volt látható a kecskeméti Vadaskertben vöröscsőrű kitta (Urocissa erythrorhyncha). Az ázsiai lombszarkának is nevezett, nagyon szép megjelenésű állat a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 18:12
Állok és várom, hogy a nap újra itt legyen! Állok
Állok és várom, hogy a nap újra itt legyen!
Állok, ma eldöntöm igenis boldog leszek!
Csak a szép pillanatokra gondolok!
Csak állok a víz csobbanását hallgatom!
Már nem fájnak a múltban ért sebek, igaz a hegek itt vannak a szívemben!
Ettől lettem erős, s boldog!
Miért is szomorkodjak, hiszen olyan szép az élet!
Csak előre kell nézni, mindenben a jót, a szépet meglátni!
Mondd, ügyben neked is ez kell, hogy a bánatot a múltban hagytad?
Neked is a boldog pillanatok lesznek, mert a szép dolgokat tényleg elő veszed!
Ha valami bánat ér, megállok egy nagy levegőt veszek, és fújom a benned lévő rossz dolgot!
Állj meg s nézz fel az égre, kívánj valami szépet!
Állj meg és döntsd el hogy boldog akarsz lenni.
Csak akarni kell, eléred célod csak hinni kell, hogy boldog lesz minden pillanatunk!

Csodás pillanatot mindenkinek!
Lona
koszegimarika, 2019. november 08. péntek, 07:59
Gulyás: nem kell nyelvvizsga a felsőoktatási jelentkezéshez
majd a magyar biztos. Nem tud arról, hogy ebben bármiféle változás lenne - ismételte meg.

Gulyás Gergely akadémikusnak nevezte az euróval kapcsolatban kialakult vitát. Magyarország azt vállalta, hogy időkorlát nélkül, de valamikor bevezeti a közös valutát - emlékeztetett.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a szerdai kormányülésen részt vett Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere és azt remélik, hogy a főváros a még nyitott kérdésekre mielőbb választ ad. Hozzátette: a kormány bízik benne, hogy a politikai és a fejlesztésekben fennálló nézetkülönbségek ellenére az együttműködés korrekt lesz a következő években a fővárossal.

Megerősítette, hogy a kormány jónéhány fejlesztést fontosnak és értékesnek tart, de tudomásul veszi, hogy a főpolgármester és a közgyűlési többség akaratával szemben Budapesten komoly fejlesztéseket szinte lehetetlen megvalósítani, vagy legalábbis olyan nehézségekbe ütközik, ami nem éri meg.

Sajnálatát fejezte ki a Liget-projekttel kapcsolatos közgyűlési
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 16:32
Gyógyítani orvosságok nélkül
elsőnek, hogy a közép vagy idősebb korúak észrevegyék ezt a csodanövényt, hiszen, ki ne akarná a fiatalos mozgását könnyen megőrizni, és az életét kitolni. A mák Közép-Ázsiából származik, de manapság inkább Európában eszik. Szerencsére a mák központi helyet foglal el a magyar étkezési szokásokban, jóllehet kevesen tudnak annak gyógyhatásáról.

Tele van (csontépítő), magnéziummal, (Omega4) növényi zsírsavval, aminosavakkal, enzimekkel és még foszfort, kalciumot, káliumot és vasat is találunk benne. Kevesen tudják, hogy lassítja az öregedési folyamatokat; fékezi a csontok leépülését, és elkezdi újra építeni a ritkult csontszöveteket. A magas vérnyomást leviszi. A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a
lovaszmarika, 2019. november 07. csütörtök, 15:11
Kulcsfontosságú szerepet játszhat a kacsaláb a dinoszauruszok evolúciókutatásában
idézik a közleményben Prondvai Edinát, aki a kutatás ideje alatt a Genti Egyetem Biológia Tanszékén dolgozott, jelenleg pedig az MTA-MTM-ELTE Paleontológiai Kutatócsoport tagja.

A fejlődésben lévő végtagcsontok szövetének vizsgálata során a kutatócsoport - melynek további tagjai a Genti Egyetem professzorai, Eckhard Witten, Ann Huysseune és Dominique Adriaens, illetve Anick Abourachid, a Párizsi Természettudományi Múzeum kutatója - egy teljesen váratlan felfedezést tett. "Amikor először felötlött bennem, mit is látok a mikroszkóp alatt, nem hittem a szememnek. Mindenképp szakmai megerősítésre volt szükségem, ezért szakértő kollégáimhoz fordultam" - mondta Prondvai Edina. Mint írják, a szövet, amely összezavarta a kutatókat, nem a végtagcsontokra jellemző általános csontszövet volt - inkább egy furcsa keveréke a csont- és porcszövetnek, melyet chondroid csontnak neveznek.

Witten és Huysseune szerint "régóta tudunk a chondroid csont létezéséről, mely például néhány gerincesnél ismert speciális
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 14:52
Nagy igazság......
Egy apa, mielőtt meghalt, ezt mondta a fiának: "Ez az óra több mint 200 éves, és még a nagyapád adta nekem. De mielőtt neked adom, kérlek, menj el vele az óráshoz, és kérdezd meg tőle, hogy ha eladnám neki, mennyit adna érte?"
A fiú elment, majd visszajött és ezt mondta: "Az órás 5 dollárt ajánlott, mivel régi, ócska."
Az apa azt mondta: "Most menj el a kávézóba, és ott kérdezd meg!"
Kisvártatva visszatért: "Ott is 5 dollárt ajánlottak érte, édesapám."
Az apa ezután ezt kérte: "Most menj el a múzeumba, és kérdezd csak meg ott!"
A fiú elment, majd visszajött, és ámulva újságolta a hírt: "Apa, egymillió dollárt kínáltak érte!"
"Szeretném, ha tudnád, fiam, hogy csak a megfelelő helyen fognak a megfelelő mértékben értékelni! Ha nem a megfelelő helyen vagy, ne legyél mérges azért, mert nem értékelnek. Azok, akik tudják, mennyit érsz, értékelni fognak. Ne maradj olyan helyen, ahol senki sem látja meg a benned lévő kincseket! Mindig tudjad, hogy nagyon értékes
agica2004, 2019. november 06. szerda, 18:09
Családi látogató és fogadó helyiséget adtak át a martonvásári börtönben
szabadulás utáni visszailleszkedést segíti, hiszen a családdal a rendszeres találkozások minőségi keretek között történhetnek - tette hozzá.

Az államtitkár jelezte: a másik fontos cél a jogerősen szabadságvesztésüket töltő és letartóztatásban lévő emberek társadalmi és munkaerő-piaci visszailleszkedésének elősegítése személyre szabott képzésekkel.

Vitályos Eszter közölte, hogy a program kiemelkedő eredményeket hozott eddig, mivel több mint 4100 fogvatartott és több mint 900 családtag vett részt benne, a képzések alkalmával több mint 550 fogvatartott szerzett szakmát.

Kiszely Pál dandártábornok, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka elmondta, hogy a 21. századi látogatóhelyiséget, ahol oktatási tevékenységeket is tudnak végezni a jövőben, 19 millió forintból alakították ki. Megjegyezte, hogy szinte minden szakipari tevékenységet a fogvatartottak végeztek el összesen 14 ezer munkaórában.

Tóth Gábor ezredes, a projekt vezetője közölte, hogy az EFOP-program csak
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 13:01
Önkormányzat 2019 - Lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt
Ne gondolják, hogy ez egy ember bosszúja, nem létezik ördög ügyvédje. Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek" - áll a levélben.

Borkai Zsolt szerint "egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen". Úgy fogalmazott: amit valóban tett, arra nem büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnie, aki emiatt csalódott benne. "Sokszorosan megbűnhődtem érte - de minden más mocskolódás alaptalan rágalom" - fűzte hozzá.

"Sportember vagyok, sohasem drogoztam és korrupt sem vagyok. Az említett utazáson saját költségen vettem részt, ennek megvolt a fedezete, nem loptam és nem csaltam" - szögezte le.

Hozzátette: eddig nem mondott le, mert azt szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni.

"A kitartáshoz az erőt az adta, hogy mindannak ismeretében, ami
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 11:31
Mindig tudjad, hogy nagyon értékes vagy.
Nem mindegy...

Egy apa, mielőtt meghalt, ezt mondta a fiának:
- Ez az óra több, mint 200 éves, és még a nagyapád adta nekem. De mielőtt neked adom, kérlek, menj el vele az óráshoz, és kérdezd meg tőle, hogy ha eladnám neki, mennyit adna érte?
A fiú elment, majd visszajött és ezt mondta:
- Az órás 5 dollárt ajánlott, mivel régi, ócska.
Az apa azt mondta:
- Most menj el a kávézóba, és ott kérdezd meg!
Kisvártatva visszatért:
- Ott is 5 dollárt ajánlottak érte, édesapám.
Az apa ezután ezt kérte:
- Most menj el a múzeumba, és kérdezd csak meg ott!
A fiú elment, majd visszajött, és ámulva újságolta a hírt:
- Apa, egymillió dollárt kínáltak érte!
- Szeretném, ha tudnád, fiam, hogy csak a megfelelő helyen fognak a megfelelő mértékben értékelni! Ha nem a megfelelő helyen vagy, ne legyél mérges azért, mert nem értékelnek. Azok, akik tudják,
dandej, 2019. november 04. hétfő, 20:38
Katerina Forest versei
magam,
Csendes mosolyodban időtlen a múltam.

Vajúdó éjszakádon, mikor világra hoztál,
A sötétségbe sikoltottál.
Majd fürösztöttél könnyeid vizében.

Elraboltalak és fogva tartottalak.
Már nem Te voltál önmagad,
Én voltam az életed.

Sose bántad.
Vigyáztad léptem, tanítgattál.
Ezer öleléssel
Nyugtattál.

Sírtál
Az örömtől.
Sírtál
A bánattól.
Sírtál éjszakákon át
A félelmeidtől.

Anyám.
Milyen erő lakik benned?
Miért nem vádolsz,
Kiáltasz,
Ha rossz voltam,
Miért nem küldtél örökre utamra?

Már tudom, már értem,
De már késő, már menthetetlen elhangzott
Sok sértő, bántó szó,
Lelki zsarolás, manipulálás,
Hazug szavak.

Anyám.
Te mindent elviseltél,
Lesütött szemmel tovább mentél.
A terhek, amik válladon feszültek,
Évek alatt egyre nehezültek.

Anyám!
Miért nem panaszkodtál,
Hogy nehéz már
menusgabor, 2019. november 04. hétfő, 20:30
1/1361
Képek, videók
Főnix Márfy Gabriella.jpg
foldinefehereva
2019. január 25. péntek, 22:30
gabriella név..jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:37
gabriella név.jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 11:52
Gabriella
terezia1951
2017. december 15. péntek, 11:50
December.12.Gabriella
rushlilly
2017. december 02. szombat, 01:49
gabriella-Mary tuto.jpg
53ilona
2017. november 29. szerda, 16:44
B-GABRIELLA.jpg
cserhat3
2017. május 23. kedd, 17:32
Gabriella kalandjai a kon
sarkadykati
2017. március 25. szombat, 23:34
Kovács Gabriella : Farsan
maria_kadar_148
2017. február 24. péntek, 20:15
Gabriella Dr-Sióréti.jpg
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:46
Gabriella Sándor Boldog
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:46
gabriella névc.jpg
zsokica45
2017. január 04. szerda, 20:03
Isten segítségével.jpg
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:32
Az Úr ad nekem segítséget
goldenapple
2017. augusztus 25. péntek, 14:13
Isten segítségével
sacimama
2016. június 11. szombat, 15:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.