Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 05:14 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
15 masszázstípus, amit érdemes kipróbálni
fajtája, amelynek segítségével a nyirok-keringés fokozható. Alacsony intenzitású, körkörös mozdulatokkal végzik. Javallatai a következők: nyiroködéma (a malignus folyamatok kivételével!), krónikus vénás elégtelenségben létrejött ödéma, reumás betegségek,Sudeck-szindróma, sérülések, műtétek utáni ödémák, stb. Nem javasolt viszont malignus folyamatokban, trombózis, tbc, stb. esetén.


Reflexzóna-masszázs
A reflexzóna-masszázs a szegmentális reflexek kialakításán alapul. Ezáltal a szervekhez, szervrendszerekhez elektromos inger érkezik, amely az adott szervek működését befolyásolja. Számos válfaja ismert: kötőszöveti masszázs, kolon-terápia, talpmasszázs.

Kötőszöveti masszázs
Elisabeth Dicke gyógytornász fejlesztette ki a kötőszöveti masszázst 1929-ben. Ha a belső szervek valamelyike (epehólyag, gyomor, tüdő, stb.) beteg, akkor a törzs különböző helyeinek tapintása során zónák fedezhetők föl. A zónák (vagyis kötőszöveti kötegek) sokszor szabad szemmel is jól látható
suzymama, 2019. június 04. kedd, 12:38
15 masszázstípus, amit érdemes kipróbálni
speciális fajtája, amelynek segítségével a nyirok-keringés fokozható. Alacsony intenzitású, körkörös mozdulatokkal végzik. Javallatai a következők: nyiroködéma (a malignus folyamatok kivételével!), krónikus vénás elégtelenségben létrejött ödéma, reumás betegségek,Sudeck-szindróma, sérülések, műtétek utáni ödémák, stb. Nem javasolt viszont malignus folyamatokban, trombózis, tbc, stb. esetén.

Reflexzóna-masszázs
A reflexzóna-masszázs a szegmentális reflexek kialakításán alapul. Ezáltal a szervekhez, szervrendszerekhez elektromos inger érkezik, amely az adott szervek működését befolyásolja. Számos válfaja ismert: kötőszöveti masszázs, kolon-terápia, talpmasszázs.

Kötőszöveti masszázs
Elisabeth Dicke gyógytornász fejlesztette ki a kötőszöveti masszázst 1929-ben. Ha a belső szervek valamelyike (epehólyag, gyomor, tüdő, stb.) beteg, akkor a törzs különböző helyeinek tapintása során zónák fedezhetők föl. A zónák (vagyis kötőszöveti kötegek) sokszor szabad szemmel is jól látható
suzymama, 2019. február 03. vasárnap, 13:58
A dió és a gránátalma - érdekesség
Semmi sem írja le jobban, milyen csodálatos a természet, mint az, hogy számos gyógyhatású táplálék kinézetre hasonlít a belső szervekhez.
Habár leggyakrabban az emberek azt gondolják, hogy csak a véletlen műve, és ezért nem is nagyon foglalkoznak vele, a dió érdekes, különleges alakja mégis hátborzongatóan emlékeztet a koponyára, amely körülveszi a zsírsavban gazdag, két agyféltekéből álló dió "agyat".

Érdekes, mert olyan, mintha az anyatermészet beleszőtte volna a metaforát, a többletjelentést és a magas fokú és bonyolult koevolúciós elméletet a dolgok természetébe.

A dióról köztudott, hogy aránytalanul nagy mennyiségben tartalmaz zsírsavakat, különösen EPA/DHA omega-3 zsírsav alapú alfa-linolén savat, amely szükséges az agy optimális egészségének fenntartásához. Továbbá közismert, hogy a dióban neuroprotektív vegyületek találhatóak, például a galluszsav, E-vitamin izomerek, melatonin, folsav és polifenolok.

Egy kicsit olyan, mintha a természet direkt próbálná felhívni
pacsakute, 2018. október 09. kedd, 19:24
Új kutatás a rezveratrol szemvédő hatásáról
miért is olyan fontos eredmény ez?

Világos, hogy a rezveratrolnak szerepe lehet számos szembetegség kezelésében, úgymint az időskori sárgafolt sorvadás (makula degeneráció), a nyitott zugú zöld hályog (glaukóma) és a diabéteszes ideghártya-betegség (retinopátia) - mondták a kutatás szerzői.

A kutatócsoport megállapította, hogy a rezveratrol képes a féligáteresztő vér-agy és vér-retina gáton is átjutni. Ezek a védekező mechanizmusok megakadályozzák, hogy érzékeny szervekhez eljussanak olyan toxinok, mint például az alkohol vagy a koffein. Ám úgy tűnik, hogy a rezveratrolnak és anyagcsere termékeinek szabad utat engednek - ez azt jelenti, hogy ezek a fitokemikáliák fontosak az idegi vagy látási funkciókhoz.

És valóban, korábbi kutatások alapján a rezveratrol nem csak képes átjutni a vér-agy gáton, de segít megerősíteni is azt.

A szemre gyakorolt hatását már számos tanulmány vizsgálta, melyekből arra lehet következtetni, hogy fogyasztása
suzymama, 2017. november 30. csütörtök, 14:52
csipesz a fülön
,,Kevesen tudják, hogy a fülünk idegvégződései olyan reflexpontok, amik a központi idegrendszerhez kapcsolódnak." - tudjuk meg Helen Chin Liu reflexológustól.

A fülünknek 6 ilyen pontja van, amit a képen is láthatunk. Ezek a pontok mind különböző szervekhez, testrészekhez kapcsolódnak a testünkben. Ezért ezeknek a stimulálása segít az egész szervezetünk egészséges működésében. Elég egy ruhacsipeszt a megfelelő pontra helyezni pár percre, és szinte azonnal érezhetjük a jótékony
lovaszmarika, 2017. október 21. szombat, 14:24
Kevesen tudják
Csipeszt tett a fülére pár percre, aztán ez a hihetetlen dolog történt a testével

Nem mindegy, hova tesszük a csipeszt, de figyeld csak, mi történik közben a testeddel!

Kevesen tudják, hogy a fülünk idegvégződései olyan reflexpontok, amik a központi idegrendszerhez kapcsolódnak." - tudjuk meg Helen Chin Liu reflexológustól.

A fülünknek 6 ilyen pontja van, amit a képen is láthatunk. Ezek a pontok mind különböző szervekhez, testrészekhez kapcsolódnak a testünkben. Ezért ezeknek a stimulálása segít az egész szervezetünk egészséges működésében. Elég egy ruhacsipeszt a megfelelő pontra helyezni pár percre, és szinte azonnal érezhetjük a jótékony hatását.

Az 1-es pont a háthoz és a vállakhoz kapcsolódik. Ha itt vannak fájdalmaink, elég erre a pontra helyezni a csipeszt napi pár percre.

A 2-es pont a szervekhez kapcsolódik. A csipesz használata ezen a helyen a belső szerveink egészségét segít fenntartani.

A 3-as pont az
horvathnemagdi, 2017. július 27. csütörtök, 20:37
Az érelmeszesedés kórfolyamata és kezelésének lehetőségei
Az érelmeszesedés valójában a verőerek speciális elváltozása, melynek eredményeképpen a normális körülmények között rugalmas és belül sima felszínű érfal átalakul, merevebbé válik. A verőerek (artériák) olyan vérerek, melyek oxigénben gazdag vért szállítanak szervezetünk sejtjeihez, szöveteihez, illetve a szervekhez. Az érfal károsodása a kor előrehaladásával fokozatosan egyre kifejezettebbé válik. Különböző okok miatt azonban gyorsabban és fiatalabb korban is jelentős mértékű érelmeszesedés jöhet létre. Ilyenkor nem áll a szervek rendelkezésére elegendő oxigéndús vér, így oxigénhiány (hipoxia), vérellátási romlás (isémia) alakul ki, ami rontja az érintett szervek (szív, agy, vese stb.) funkcióját.

Mi történik valójában az erekben?

Az érfalban zsírok, koleszterinkristályok rakódnak le, melyek torzítják az érfalat
eva0817, 2015. július 08. szerda, 21:05
Újabb bombát robbantott André Goodfriend
szemben az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője. André Goodfriend a Heti Válasznak adott interjúban - amely holnap jelenik meg - utal rá, hogy a NAV elnökét konkrét bűncselekményben is érintettnek tartják.

André Goodfriend szerint tudnak a NAV-on belüli adócsalásokról

A diplomata szerint a papírlap, amit korábban átadtak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, nem bizonyíték, csak egy belső hálózatra szánt összefoglaló arról, milyen ügyekben fordultak különféle magyar szervekhez. Ezek az értékelések nem feltétlenül a kitiltási üggyel állnak kapcsolatban, hatással vannak az emberi jogi vagy a befektetési klímára vonatkozó jelentésünkre is - mondta Goodfriend, aki szerint volt rá példa, hogy semmilyen választ nem kaptak a kormánytól.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: nem állítja, hogy nincsenek felderített áfa-csalási ügyek, vagy nyomozások, de az adóhatóságot érintő vádakat senki nem vizsgálta ki. Az ideiglenes ügyvivő azt is megerősítette, hogy tudnak a
foldinefehereva, 2014. december 03. szerda, 18:27
Szervezetünk Lúgosítása
úgynevezett acidózis a betegségek fő oka. Az elsavasodott közeg egyúttal oxigénhiányos is, és ideális táptalaja a gombáknak vírusoknak, kórokozó baktériumoknak, mely további savasodást okoz és ez az ördögi kör az egészséges alkalikus oxigénben gazdag belső környezetet savanyú, oxigénhiányos, szennyezett, fertőzött közeggé alakítja.

Ahogy a szervezet pH-ja egyre inkább savassá válik, védekező mechanizmusok lépnek működésbe melyek célja, hogy a pusztító savakat ne engedjék az életfontosságú szervekhez. Ezek a védekező folyamatok tünetek, panaszok és betegségek képében jelennek meg.

Fáradtság, energiahiány;

Ha szervezetünket állandó savas behatásnak tesszük ki, akkor a sejtek oxigénellátása romlik és ez fáradtságot levertséget okoz. Ez elősegíti, hogy a paraziták, gombák, baktériumok átvegyék a hatalmat testünk felett, tovább gyengítve azt.

Elhízás;

Köztudott, hogy a keletkezett savakat testünk a zsírsejtekben raktározza el. Védekező mechanizmus
irmus, 2014. szeptember 30. kedd, 08:00
Tallóztam
ISMERKEDÉS A MERIDIÁNOKKAL

Körülbelül 2500 évvel ezelőtt a kínai orvoslás felfedezte az emberi testben a meridiánokat. Az alapelv, hogy az összes megjelenő betegség a meridiánokban bekövetkezett egyensúlyi zavarra, blokkolódásra vezethető vissza, míg az ezekből történő felépülés a meridiánfunkciók helyreállásának köszönhető. A hagyományos kínai gyógyászat az emberi test szervi koncepcióján alapszik, azaz a különböző részek megtekintésén, melyek egy szervi egészet képeznek, ahol a meridiánrendszer központi szerepet játszik. A meridiánrendszer az alapja az egész hagyományos kínai orvostudománynak . A meridiánrendszert anatómiailag mint az emberi test hálózatrendszerét írják le. A meridiánok végigfutnak a testen a zsigerektől a bőr felszínéig, magukba foglalva az összes szövetet és szervet.

12 fő vezetékpár van, ( tüdő, vastagbél, gyomor, lép, szív, vékonybél, húgyhólyag, vese, szívburok, hármas melegítő, epehólyag, máj ) ezen kívül létezik nyolc "szabálytalan" vezeték. Ezek közül hatnak
piroska0101, 2014. szeptember 05. péntek, 06:18
A halál a belekben lakozik!
fekete áthatolhatatlan és kemény réteget alkotva, amely az 5-7 cm vastagságot is elérheti. A bélrendszer elhalt sejtjeiből, az elhalt baktériumok millióiból, az alvilági lények ürülékeiből, az epeváladék sóiból, koleszterolból, orvosságmaradékokból, emészthetetlen ipari élelmiszerek hosszú sorából áll össze.

A vastagbél baktériumai, ha évekig a bélsár mocskában kénytelenek dolgozni, akkor rákkeltő anyagokat kezdenek előállítani. A lerakódások helyéről induló véráram és a test meridiánjai a szervekhez viszik az információt. A vastagbél tisztaságának létfontsságú mivolta ma nem ismert!
A vastagbél állapota a magunkhoz vett élelmiszer vagy étek minőségétől és az étkezés módjától függ. A vastagbél lerakódásainak rothadéka elképesztő bűzt áraszt és a bélfalon át mérgezi a vért és a többi szervet. Legelőször a nemző szerveket és a nemi mirigyeket megbénítva, így hatástalanítva a nemiség nemes mivoltát és valós alkotás területét valamint a szervezet alkímiai átalakító képességét.

A belső
suzymama, 2014. június 05. csütörtök, 14:29
1/3
Képek, videók
Schleife_Elisabeth_5_G p_o
taszat
2016. október 15. szombat, 21:43
Deco-Elisabeth_135.png
zskadi
2016. február 09. kedd, 17:32
Deco-Elisabeth_137.png
cady89
2013. december 10. kedd, 11:49
Deco-Elisabeth_136.png
cady89
2013. december 10. kedd, 11:49
Deco-Elisabeth_135.png
cady89
2013. december 10. kedd, 11:49
elisabeth.png
alimera
2013. március 26. kedd, 16:48
Elisabeth Barrett-Brownin
gigi55
2013. február 06. szerda, 18:32
Elisabeth Louise Vigée-Le
gigi55
2012. március 15. csütörtök, 21:19
Elisabeth Taylor.jpg
molnarjulia
2012. február 11. szombat, 17:24
2.Elisabeth Teylor.JPG
anci-ani
2011. december 11. vasárnap, 10:15
Elisabeth levélben küldte
csalogany13
2011. december 04. vasárnap, 23:24
Elisabeth-Bunka-Peklar -Pf
gosztmagdi
2011. augusztus 11. csütörtök, 11:00
Keringés.gif
pacsakute
2015. december 17. csütörtök, 21:27
Keringés.png
pacsakute
2014. április 23. szerda, 17:22
6. Keringés....jpg
anci-ani
2011. október 02. vasárnap, 14:13
Címkék
2-es pont, adott szervek, 3-as pont, központi idegrendszerhez, vér-agy gáton, gombáknak vírusoknak, sejtek oxigénellátása, Elisabeth Dicke, kínai orvoslás, fülünk idegvégződései, Szervezetünk Lúgosítása, vastagbél baktériumai, anyatermészet beleszőtte, adóhatóságot érintő, nemiség nemes, nyirok-keringés fokozható,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.